Ambrusics Jolán üzente 14 éve

Nincs külső és belső élet! Élet csak és kizárólag egy van. Ezt az életet Te magad befolyásolod és irányítod leginkább. A szeretet nem a szívben fogan, csak egy emblémája a szeretetnek, mivel hevesebben dobog, ha ez az érzés fokozódik. Az emberi túl élés legfontosabb tényezője a szeretet. Ez nélkül nincs élet. Sajnos az utóbbi időben úgy veszem észre, hogy valamilyen kép kezd az emberekből "ki fogyni". Ez nagy baj! Mindennek az okozója a szeretet hiánya! legyünk jó kedvűek, sokat nevessünk, örüljünk minden apró dolognak, ne keressük mindennek a rossz oldalát, vegyük észre a másik ember közeledését, segítsünk egymáson lehetőségeink szerint, s ha ezeket jól és eredményesen tettük, elindul bennünk "valami". Talán a szeretet?

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Gyula!Kerlek tedd ide azt az irasomat,amelyikben bitangolonak neveztem valamilyen vallas hiveit,mert nem talalom.(Hasznos rakattintani a"Valasz"feliratra,amikor valaszolunk-reagalunk valaki irasara.Kerlek tedd te is ezt!)

Válasz

Szabó Gyula üzente 14 éve

Bátori Zolinak, bitangolónak nevezni egy olyan vallás híveit, akiknek száma meghaladja a keresztényekét, meggondolatlanság. Igen, az azonosulás Istennel, az Örök Fénnyel nekik úgy látszik sikerült (legalábbis egyesknek) még itt e földi létben. Ezt előbb megérteni kell, aztán elítélni, de az ítélet még így is helytelen. Ygyula

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Roviden:Mindaz,ami karositja az Isten alkotta embert.(Kabitoszerek[kiveve amikor szornyu fajdalom csillapitasra hasznaljak],alkohol,ok nelkuli gyogyszerfogyasztas,dohanyzas)emellett a rejtett ongyilkossag olyan viselkedesi formai,mint veszelyes sportok,tulfeszitett munkamania.Ugyhiszem,ezek a passziv ongyilkossagi modszerek nem ertelmes,egeszseges gondolkozas eredmenyei.

Válasz

androméden üzente 14 éve

én meg azt csodálom h mellébeszélsz, kérdeztem valamit tőled válaszolj illedelmesen ahogy kell, szóval szerinted mik a tudatmódosító szerek amiket érdemes párhuzamba állítani öngyilkos merénylőkkel is akár??

Válasz

Udvardy Sándor üzente 14 éve

Mi módon gondolod, hogy a létezés a lét és élet megszűnik ha Isten saját képére és hasonlatosságára teremté az embert?
Fizikai, lelki és szellemi törvényszerűség: az energia megmaradás törvénye ( a sok egyéb törvény mellett).
Ki hívott bennünket életre?
Az Isteni teremtés lényege a legyen!

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Csodalom,hogy a citromfut nem soroltad a tudatmodosito drogok kozze.Milyen okbol gondolod,hogy letezunk a test,szellemiseg,isteni lehellet organikus egysege megszunte utan?

Válasz

androméden üzente 14 éve

mondom akkor van igazad ha egyedül az anyagi valóságot vesszük egyetlen létezőnek..a halál után simán felbomlik a 3asság mégis létezhetünk tovább, a "halál" természetesen bekövetkezhet a 3asság felbomlása nélkül is, mégis létezünk tovább büntetés nélkül is akár..
milyen tudatmódositó szerekre gondolsz? kávé, nikotin, alkohol? a világon sok milliárdan veszik magukhoz ezeket naponta, ebből kifolyólag sokan eszeveszettek..

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Nem tudom ertettel-e.En a test,szellemiseg,elteto isteni lehellet egysegere utaltam,s arra,hogy eme egyseg felboritasa,valamely reszenek kulonvalasztasa nem tortenhet buntetlenul.Pl.nemely kozepkori szerzetesek ugy kivantak a tokeletesseget elerni,hogy testuket modszeresen kinoztak,gyotortek.Ezeknek a mazoista modszereknek a kovetkezmenye fertozese,korai halal,es a szellemiseg beketlensegenek nyomaszto erzese maradt.Praktikaikkal Isten kezemunkajat gyalaztak,pusztitottak.Mas bitangolok szellemiseguk elcsokevenyesitesen buzgolkodnak,amikor gondolataikat kikapcsolni igyekeznek betanult,vagy felolvasott imadsagaik naphosszat valo ismetelgetesevel.Egyes eszeveszett emberek az isteni elteto lehelletet uzik ki testukbol,amikor "udvosseguk remenysegeert"ongyolkos merenyletekkel,gyors modon,vagy tudatmodosito szerekkel lassan pusztitjak magukat....Te mit ertessz a "Gardonyi"idezet uzeneteben?

Válasz

androméden üzente 14 éve

azt gondolod h a fizikai valóság az egyetlen meghatározója létednek?
ha már hármasságról beszélsz magad is bőven túllépsz a kizárólagos fizikai valóság elfogadásának ideáján..szerintem felesleges úgy ítélkezni, h ha valaki törekszik a test ideájának feloldására akkor az nem jó - egy bizonyos egyéni szempontból lehet h jó ezt sosem tudhatod, senki más sem tudhatja csakis az az ember aki ezen gondolkodik és "dolgozik"..
azt hiszem Gárdonyi gondolatát félreérted, szerintem egyszerűen csak a tudatosságról beszél..

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A lenyunket alkoto harmassag gondolatahoz meg annyit,hogy az a leny mukodik leg nagyobb biztonsagban,es boldogsagban,amelyben ez a harmassag harmonikus egysegben,kohezioban el.Barmely resze elhanyagolasa,netan megvetese katasztrofahoz vezet.Szellemisegunk tisztantartasanak,fejlesztesenek,testunk apolasanak,elfogadasanak,es elteto lehelletunk tiszteletenek senkiben nem lehet ketelye.

Válasz

Gőllei Szilvia üzente 14 éve

Az öröm minden emberek béke tiszta a szívemet.Csak az képes mennyire a szeretet.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

"Az orom valamilyen csodaszer vegykonyhajat inditja be,mely minden betegseg folyamatat lelassitja,vagy visszaforditja.Dozisa unlimit,es mellekhatasa a szepseg-fizikalis,es lelki eertelemben is."(from Zoli Batori)

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Geza bacsinak uzenem,hogy ezek a gondolatai nem maradektalanul alapulnak a megtapasztalason.(Ha valaki talalkozik vele adja at emellett tiszteletteljes koszontesem!)Testunk lenyunknek szerves resze.Attol elkulonulni nem egeszseges dolog.Lenyunk harmassaga csupan test,szellemiseg,es elteto lehelletunk semmire sem megy kulonvaltsagaban.Erre torekedni badarsag....Minden ember nyugtalan idonkent.Igen surun ez a nyugtalansag adja a boldogsag csodas erzeset.(pl.Nyugtalan az anya magzata szuleset megelozoleg,es a szuletes folyamataban,s vegeredmenykent boldog,amikor karjaiban tarthatja azt.)Masreszt nincs olyan ember,akit ne saroztak volna be,vagy teves itelete reven alaptalanul ne itelkezett volna.Bar torekszunk a becsuletessegre,es egyenessegre,(Mindenkinel mast takarnak ezek a fogalmak.)de ennek tokeletesseget meg katasztrofalisan alacsony kivanalmak szerint sem lehet elerni tokeletes modon.(Az az erzesem tamadt,hogy nem egy Gardonyi Gezara gondoltunk.Melyik konyvben talaltal ilyen megallapitasokat Vili?)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szeretet menekülése

Volt egyszer egy sziget. Itt élt a Büszkeség, a Gazdagság, a Szépség, és a Szeretet.Tudomásukra jutott, hogy a sziget el fog süllyedni, ezért mindenki elhagyta a szigetet. A szeretet maradt utoljára, s kérte a Büszkeséget, hogy vigye magával.
A Büszkeség rá sem pillantott, szó nélkül elhajózott. Ezután a Gazdagságot kérte, hogy vigye magával, ám a gazdaság sem vette fel, mert féltette kincseit. A Szépség is elutasította Őt azzal az indokkal, hogy az Ő tökéletes harmóniáját csak megzavarná.
Ekkor megszólalt egy hang: Gyere, Én elviszlek. A Szeretet nagyon megörült, olyannyira, hogy meg-sem kérdezte, kinek köszönheti a szerencséjét. Majd az új helyen mégis csak megkérdezte megmentőjét, hogy hívják, mire Ő így felelt:az Idő. Mert csak az idő képes megérteni, mennyire fontos a szeretet.

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Az öröm minden fokozatának a hatása belső szerveink harmóniájában is megnyilvánul.(Emil Coué)

Válasz

Bogdán Márta üzente 14 éve

Örömöt,békét, tiszta szívet minden embernek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

„A legfelső fokra ezen a földön akkor jutunk, mikor különvalónak érezzük magunkat testünktől. A tökéletlen ember egy a testével, a teste ő. A tökéletes csak úgy néz a testére, mint a ruhájára.”

„Csak nyugodt lelkű ember lehet boldog. Akinek a homlokán nincsenek soha fellegek. Akinek a lelkében nincs soha iszap, se ő nem sároz, se őt nem sározhatják be. Minden gondolata egyenes, becsületes.”

Gárdonyi Géza

Válasz