[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ez jó, márcsak kérni illik!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Utolsó mondatod értelmében irtam korábban:Krisztus áldozata teljes tisztaságot ajándékoz mindannyiunknak,akik vágyjuk azt.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Hála Istennek nem te vagy az,aki engem-vagy mást-itélni hivatott.Jézus tanácsol:"Aki azt hiszi,hogy áll,vigyázzon,hogy el ne essen!"

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ez nem keresztény tanitás,mivel a Biblia nem tanitja a cselekedetek,netán a tudás általi üdvösséget.Szerintem vakvágány.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

vélj igaznak vagy rossznak, hogy közbevágom magam, de "ránk sózott súlyok" miatt Isten örömmel nézi-e, ha szenvedsz 'súlyod' miatt és mégsem kérsz külső erőt, pedig kértelenül egy kéz nyúlik szíved előtt?

“A ki győzedelmes lészen, együtt ületetem velem az én királyi székemben (trónusomban), valamint én is győzelmet vettem és ülök az én atyámmal az ő királyi székében” és “a ki diadalmas leénd, annak hatalmat adok a pogányságokon.” - ez pedig a Megváltóé

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Istennek barmaihoz avagy juhaihoz szóljak, ki ismerné fel bennem azt, aki rendeltetett? - kötözködik az önző elme és tisztel a tiszta szív:

"Az ifjú emberiség nem vénül meg,
A meglevőt nem éri elmúlás,
El nem borul szem szívek ki nem hűlnek,
Gond, fájdalom, halál több sírt nem ás?
Mi lesz velünk? A mit szem sohse látott,
Fül nem hallott és szív nem érzett,
Az lesz velünk, az fog majd várni ránk ott,
Az utunk az ígéret honig vezet!

Előre hát szűk úton összefogva,
Méltó azért izzadni, küzdeni,
Mit Isten ád az örök állapotba,
Oly üdv, hogy meg sem tudjuk érteni!

Megérezzük felségét a királynak,
A béke üdve hódolatra kelt,
Míg szeretetünk virágai szállnak
Ahhoz, ki felségébe fölemelt?
Mi lesz velünk, ha égi magasságba,
Az örök hatalomba olvadunk
Lét áramát ömlesztve a világba,
Áldást szövő erőket mozgatunk;

Ha nem lesz lelkünknek szelplőpecsétje,
Elhágy a bűn, mely pályának üldözé,
S míg ég polgári, Isten háza népe

Belépünk Isten fiai közé?
Mi lesz velünk, ha majd a földre nézünk,
A völgy ködébe, lábaink alatt,
És látva annyi régi tévedésünk,

Mi ellen fegyvert ég irgalma ad,
Ha lábainkról a port letöröljük,
Megmossa izzadt arcunkat a nap;
A vőlegényt meglátjuk és üdvözöljük,
Ki biztatott a vándorlás alatt?

Mi lesz velünk, ha majdan mindenünnen
Örök fényt áraszt ránk sugár-özönt
És—ó mily üdv!—először életünkben
Szabad, bűntelen tisztaság köszönt."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Isten réve rajtam, ezért írám, amit azok kapnak értelmükbe, akik választottak ...:

"Mindaddig, míg az ember tényleg nem tökéletes, “rettenetes dolog az élő Isten kezébe esni” (Zsid. 10:31) Mindaddig, míg el nem értük a tényleges tökélyt, senki meg nem állhat az igazság tökéletes törvénye előtt. Mindenkinek szüksége van bűnbocsánó kegyelemre, melyről Krisztusnak áldozata oly bőségesen gondoskodott. "

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mindazok, kik azon uralom ideje alatt nem tanulják meg szeretni az igazat, azok nem lesznek örök életre méltók és ki lesznek törülve a népek sorából. (Biblia-olvasóknak: Csel. 3:23; Jel. 20:9; Zsolt. 11:5-7)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

“És az ítéletet mértékre vonzom, és az igazságot mértékre, és a kőeső (az igaz ítélet) elsepri a hazugságban való reménységeteket, és az árvizek elborítják a ti oltalmatokat, és minden elrejtett dolog megjelentetik.” — Ézsa. 28:17; Máté 10:26

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Fogalmad mikor akad Istenről, hogy nehogy olyat írj, mely gyenge tükörkép?

“Ó Isten bölcsességének és tudományának meélységes gazdasága.” (Róm. 11:25-33)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

" A ki Isten országa eme földi részében akar helyet nyerni, annak kell, hogy kedvtöltése minden kivánságai és vágyai a tökéletes emberi szivhez méltónak találtassék. Gyönyörü, szivet boldogitó sors vár rájok belépsök pillanatától kezdve és mégis az idők multával és a munka előhaladásával ez a dicsőség még csak fokozódni fog. "

... és ne kérdezd a forrást, mert nem értél fel Jézus felszentelt szellemi értelméhez!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ha te nyitott volnál nem írtad volna mindezt!

"Ha te el akarsz jutni az általam hirdetett országba és velem együtt annak örököse akarsz lenni, akkor lépésről lépésre követned kell a világosságot. Ha megteszed ezt, akkor mind több és több világosság fog reád áradozni oly mértékben, a mily mértékben magad erre előkészitetted."
Jézus Kr.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ki írta az országot földrajzi megjelölésnek?
mi van veled?

Jézus Nikodemusnak:

Kérésedre, a mennyeknek országát illetőleg, hogy teljesen megértsed, most még kielégitő választ adni nem lehet: nem azért, mintha magam sem tudnám egészen, hanem csakis azért, mert te, a te jelenlegi állapotodban meg nem értenéd, azt felfogni nem tudnád, ha azt bárhogy is megmagyaráznám. Kivéve, ha valaki onnan felülről nem fogantatott (genao) nem láthatja (görögül (eidon - tudni vagy ismerős lenni) az Istennek országát.’

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Úgyhiszem, itt nem célunk a másik ember világlátásának háborgatása,hanem a sajátunk közzététele,mellyel mindenki kezd amit akar.Szerintem bolondság azt hinnem pl.,hogy Freddy a reinkarnáció elképzelését rám akarná kényszeriteni.Ő elmondja az ő hitét,s én elmondom a sajátomat.Az,hogy ezzel mit kezdünk,a mi dolgunk.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az eredeti görög kifejezésben az "Isten országa"nem egy földrajzi helyet,hanem egy hatalmi rendszert jelöl meg annak törvényeivel,uralkodási elveivel.Igy aki az Isten országának elvei-a szeretet törvényrendszerének elvei-szerint él,az Isten országlásában él.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Néha csalafinta ez a mi csodálatos nyelvünk!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az Isten teljessége a világmindenség egy pontján jelen van,azonban lényének egy része-Szent Lelke-mindenütt jelen van.A Mindenség Istenének teljességét az emberi lény képtelen elviselni,viszont Szent Lelke aktiv befolyását bárki érzékelheti,aki arra nyitott.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Most látom, hogy hibásan irtam Tolle nevét. Sorry.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

nálunk fényes délelőtt van, neked jó éjt! -et kívánok!

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Nem is emlitettem Istent, a só is metafora volt.
De én a teherviselés kategórájába sorolom a gyászt, vagy egy természeti
katasztrófát követő nehéz időszakot, ami bizony keserves.
Negyven év múlva majd lehet , hogy te is újra értékeled saját
véleményedet. Szeretettel üdvözöllek, de most már tényleg megyek
aludni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

amit neki írok, azt úgy is érti, mégha senki nem merészel ügyvédesként hozzászólalni, látod, itt pont az van, amiről tenmagad írsz ...
okostojás!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

tulajdonképpen egy nagy tömegtudatban döntünk és elhitetjük magunkban, hogy az saját ... feltételezem, hogy mindegyikőnk énje az út, akkor viszont mindnyájan egyazon úton járunk-kelünk, s csak az én-eket viszonyítjuk egymáshoz időben és térben - de itt már Vili nagyon elszállt!
mind1

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

"A mindennapok apró terheit", ahogyan írod kedves Éva, csak rajtad múlik, hogyan éled meg. ha teherként, akkor az, ha csupán tapasztalatként, akkor az, ha Isteni csodaként, akkor az. Minden a nézőponton múlik. Nincsenek "ránk sózott súlyok" Isten nem sóz senkire súlyokat. Azokat mind mi magunk teremtjük, csak nem vagyunk tudatában. De ezen bármikor változtathatunk, akár ebben a pillanatban is dönthetünk úgy, hogy mostantól teljes tudatossággal élünk, és döntünk az életünkről, arról, hogy mit szeretnénk tapasztalni, és csak arra figyelünk. Például, ha szeretetet, akkor csak arra figyelünk, semmi másra.
Szeretettel

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Kedves Ju Vili, úgy látom, Te veszel személyes támadásnak minden, a tiedtől különböző véleményt... Na de mindegy. Szerintem azért vagyunk itt, hogy támogassuk, nem pedig támadjuk egymást.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Sajnos ez szomorú, de ez a kiszolgáltatott időszak is elmúlik egyszer,
és a lehetőségek tárháza nyilik... aki keresi az utat az rátalál.
Nem feltétlenül ugyan arra az útra térünk, nincs is rá szükség.
Mindenkinek szép napot, én is végre nyugovóra térek, hajnali 3.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

"Ki-ki a maga terhét hordozza" és közben egymás terhét
hordozzuk! - azért van felkiáltó jel, mert a kettő együtt érvényesül és jelzi a véleményemet, de te nyugodtan megtámadhatsz mindent, amit csak írok jellemző módon, de így is jó nekem,
thnx

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A farizeusok azt kérdezik: „mikor jön el az Isten országa?” Jézus felelete e kérdésre igazában nem válaszol, hanem kiigazítja azt, és mintegy tárgytalanná teszi, mert „az Isten országa nem jön el olyan módon, hogy meg lehessen figyelni (meta paratérészeósz). Nem fogják azt mondani, íme itt van, vagy ott van, az Isten országa ugyanis bennetek — vagy a legtöbb mai fordítás szerint köztetek — van” (Lk 17,21),
egyedül egy apokrif iratban olvasható, hogy
"2. Jézus mondta: Ha azt mondják, akik előttetek járnak: "íme, a királyság az égben van", akkor a madarak meg fognak előzni titeket az égben. Ha azt mondják nektek, hogy a tengerben van, akkor a halak meg fognak előzni titeket.
A KIRÁLYSÁG BENNETEK ÉS KÍVÜLETEK VAN. Ha megismeritek magatokat, akkor megismertettek, és fölismeritek, hogy az élő Atyának a fiai vagytok. De ha nem ismeritek meg magatokat, akkor szegénységben lesztek, és ti magatok lesztek a szegénység." - Tamás ev.

Azért tartom fontosnak a 'bennetek és kívületek', mert így nem tulajdoníthatjuk ki, hogy csak bennem és a hozzám hasonló rezgésűekben van, és igaz, hogy mindenben és mindenkiben ottvan ...
thnx

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

közös szellemi teherviselére, szimbólikusan...

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Kedves Izabella! Én a mindennapok apró terheiről beszélek, nem
a nagy nehéz krisztusiról, amit Jézus kétezer éve roskadozva
hordozott. Az egy egyszerinek minősitett, singuláris esemény volt.
Pál apostol sorait a mai korra átforditva kellene értelmezni.
A terhek természetüknél fogva lehetnek önként vállalt és ránk sózott
súlyok. Sajnos nem mindig saját döntés szerint alakul az életünk.
Mellesleg Trolle is Eckhart mester, a keresztény misztikus nevét
vette fel keresztnévnek, ami a közös teherviselésre utal.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Igazad van, csak nekem ez volt a személyes tapasztalatom. Én így éltem meg a kereszténységet, és nem azért, mert tudatosan ezt választottam volna, hanem azért, mert kisgyerekként erre neveltek...

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Frédi!
A kereszténység senkivel semmit nem hitet el. Az irásmagyarázók
azok akik befolyásolják az embereket. Amikor egy vallás dogmává
merevedik , és hataloméhes intoleráns despoták próbálják
saját karámaikba behajtani a hiveket az probléma.
Az élő hit másképpen dolgozik. Egymás terhét hordozzátok!
ennél egyszerűbben, igazabban Osho, vagy Trolle sem beszél.
Kérlek ne általánosits! Nem minden keresztény látja magát
különállónak, leválasztva Istenről. Jézus azt tanitotta, hogy
az Isten országa, vagy a Mennyek országa- forditástól függően-
ti bennetek van!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Csak az hordoz terheket, aki azt választja Kedves Éva. Minden pillanatban TE döntesz az életedről, ahogyan mindenki másnak is megvan ehez minden joga és hatalma.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Egymás terhét hordozzátok! Ez ugye egy felszólitó mondat.
Mert ki-ki a maga terhét hordozza. Ez pedig egy kijelentő mondat, amint a kontextusból ki is derül...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egyetértek Veled Drága Frederic és hozzáteszem azt is,hogy a Mennyország mindig mindenhol jelen van, csupán a mi tapasztalatunk határozza meg, hogy milyennek látjuk, hogy érzékeljük, vagy nem. Az mindig van, mint ahogyan a teremtés is minden pillanatban folytatódik, ÉL , és szüntelenül áramlik. Isten minden pillanatban tapasztalja saját magát általunk, vagyis a teremtésnek csak kezdete van. Vége nincs.Tudom, hogy ezt Te is tudod, és mindenkinek csupán annyi tennivalója van, hogy minderre emlékezzen. Kimondhatatlanul SZERETEK mindenkit, mind EGYEK VAGYUNK. ERRE EMLÉKEZZETEK.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Egyvalamit szeretnék figyelmetekbe ajánlani ezzel kapcsolatban: Isten mindannyiunk szívében, magjában jelen van, ezért is tudjuk megtalálni őt önmagunkban... A kereszténység elhitette velünk, hogy Isten rajtunk kívül található, valahol a "mennyekben", de ez csak egy részigazság! Isten mindenben, mindenhol megtalálható, nem elkülönült a teremtett világtól, hanem maga az Élet, a Mindenség. Ez azt is jelenti, hogy bennünk is éppúgy jelen van, mint mindenkiben és minden másban.
Ez nem azt jelenti, hogy bárkinek is kérkednie kellene azzal, hogy visszatalált az istenihez, hiszen ez teljesen természetes (kellene legyen), az a természetellenes, ha ettől elkülönülve, vagyis az egóddal azonosulva élsz...
Vegyük a bátorságot, és hagyjuk magunk mögött a múltat! Az Élet a jelenben, most élhető meg, sem a múltban, sem a jövőben nem találhatod meg. A szent iratok csak útmutatást adnak, mintegy használati utasítást. Ideje lenne letenni már, és végre az Életre figyelni. Hiába olvasod rongyosra a készülékedhez kapott használati utasítást, ha soha nem kapcsolod azt be. Az egész csak elmélet marad.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

"Ki-ki a maga terhét hordozza" és közben egymás terhét
hordozzuk! - nemde? - na persze ...

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Lépjünk egy kicsit tovább a Galátákhoz irt levélben a 6. fejezethez!
" Tanácsok az atyafiságos közösségre "
"Atyámfiai, még ha valakit valami bűn megejt is, ti lelkiek,igazitsátok
útba az olyat szelidségnek lelkével, de vigyázz magadra, hogy te
magad is kisértésbe ne essél.
Egymás terhét hordozzátok, igy töltitek be a Krisztus törvényét.
Mert ha valaki úgy gondolja, hogy ő valami, holott semmi, önmagát
csalja meg.
Mindenki a maga cselekedetét vizsgálja meg és akkor csakis magára
nézve lesz dicsekvése és nem másra nézve.
Mert ki-ki a maga terhét hordozza."

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Isten,a megváltást igénylő,és elfogadó embert egy szempillantás alatt tisztává nyilvánitja Jézus érdemeire hivatkozva.Ha abban a szempillantásban meghalna,igazság szerint makulátlanul tisztán halna meg.Ha ez nem sikerül,s még élnie kell valamennyit,a Teremtő Isten nem akarja,hogy értékes gyermeke-akinek értékét Krisztus(Szent Fia)élete értékével egyenlő,-bűneiben vergődjön.Adja ezért Lelke különleges befolyását,mely gyümölcsében lesz észlelhető.Ez a gyümölcs a szeretet,melynek különböző aromái a Gal 5:22-23-ban vannak felsorolva.Ez Isten csodája,hisz senki sem tud jellemében jelentős,és tartós változásokat létrehozni önmagától.Ebből kifolyólag egyetlen keresztény sem kérkedhet elért változásaival,hiszen azt Isten művelte benne,s ő csupán engedte a változtatást.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

nem tudtam aludni, de egy pár percre a network sem engedett be... már megint kezdi - mind1
a gondolatok jönnek és elmennek az elmében, de ha ez nem az én eleme, akkor a szemtanúság együtt illúzórikus .. pedig nem!
ego-ndolkodás biofotonok összesűrítése - ideje a tudományfelé is nyitni, mert megelőzik a "hívőket" felismerésekben! - és beépül a tudatos energiamezőnkben, aminek következménye sűrű köd a fej körül, vagyis a gondolatok nemcsak a saját teremtésünk, de kisugárzásunk is egyben ...
biztos olvastad Buddhától a Gyémánt szótárát (?), na és a Gyémántvágóét?
idézet az előbbiből:
"...A Tathágata utáni utolsó ötszázéves korszakban lesznek olyan bölcsek, akik e tanítás révén erényben, szilárd hittel kiteljesednek. De te is tudod, hogy az emberekben a tan nem egyképpen ver gyökeret, hallják azt akár egy Buddhától, kettőtől, háromtól vagy éppen számtalantól, így az ő erényeik is mindig különbözőek. Vannak viszont olyanok is, akik a tiszta hittől azonnal fénylővé válnak. Ez utóbbiakat, Szubhuti, a Tathágata fölismeri. Szívbéli jóságukat és erkölcsi kiválóságukat állandóan érzékeli. Miért? Azért, mert ezek az emberek nem ragaszkodnak többé az én, a személyiség, a lélek vagy az egyéniség eszméjéhez. Továbbá nem ragaszkodnak többé ahhoz az elképzeléshez, hogy a dolgok belső lényeggel bírnak; de ahhoz sem, hogy a dolgok nem bírnak belső lényeggel. Miért? Azért, mert ha az ember bármilyen felfogást magáénak vall és amellett kitart, óhatatlanul kötődni kezd az énhez, a személyiséghez vagy az egyéniséghez. Hasonló a helyzet tehát ahhoz, mint amikor valaki a dolgoknak belső lényeget tulajdonít; és ahhoz is, amikor nem tulajdonít a dolgoknak belső lényeget. Kötődjék akár az elfogadás, akár az elutasítás által, mindannyiszor az ént, a személyiséget, az egyéniséget feltételezi...."

idézet a másodikból:
„Akik tutajnak fogják fel a tanítást, azoknak még a Dharmát is hátra kell hagyniuk, nemhogy annak ellentettjét!”

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Szerintem ez is nézőpont kérdése. Mindig csak egy bizonyos oldaláról láthatod a másik embert, bizonyos gondolatait osztja meg - amit valamilyen szempontból jónak lát megosztani...
Mégis ki dönti el, hogy mi a téves gondolat, és mi nem? Ezek csak gondolatok, az igazi éned pedig nem azonos a gondolataiddal... tulajdonképpen csak az egód azonosítja magát velük. Buddha szerint te valójában szemtanú vagy, nem vagy azonos az elméddel...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ui: van egy fajta képesség, amellyel ráhangolódsz éltekre és élőkre, de ott van ama kas-könyvtár is ... ja, és egy buddhista leányzó Osho tanítványa volt '87-ben találkoztam vele, de lehet, hogy csak képzelte az egészet!!! - mind1

Válasz

androméden üzente 13 éve

ezt most megint csak te mondtad én nem mondtam h jobban tudom, de te is csak pletykákra hallgatsz, és ezeket terjeszteni hát nem is tudom, valószínűleg felébredett szokás..:D
cu létör :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

most mennem kell, igazán jólesett ilyen fennkölt hülyeségekről írogatva dumálni veletek, csakhát hajnalok hajnalán kelek, mert lomtalanításból élek ...
higgyétek el, sokkal jobb nektek, mint nekem, bizonyos, hogy nagyon dilaj vagyok az ébredéshez, és ti jobban tudtok mi-mindent, de hát minek a felébredés, amikor minden reggel megvilágosodik és felébredünk - ez a természetünk rendje, vagy nem?
sziasztok

Válasz

androméden üzente 13 éve

most megint maszatolsz, leírtad h emiatt használta volna ki a tanítványait, ami nem is értem h jutott az eszedbe, hacsak nem úgy h neked mindenről ami osho v nem-jézus-buddha ez jut el az agyadig..
akkor még 1x osho és egyéb más igazi mesterek, nem a szexuális perverzióikat próbálták meg kiélni mikor ashramokat v dójókat, iskolákat hoztak létre, bárhogy is próbálod ezt itt elhinteni..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

elsősorban a téves gondolatoktól kellene megszabadulnunk, hiszen ez alkotja a láthatatlannak tűnő gondolatvilágot, emez pedig ható-tényező a külvilágra:
a gondolataid által látnak téged annak, aki vagy ... ez is téves, nemde?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

tévedésbe estél szokásodhoz híven: Osho leírásában azon okot világítottam meg, amellyel az ember önhatalmúlag azt tesz, ami saját magának kénye-kedve ... erre szerettem volna felhívni a figyelmeteket, de ti nagyon okosan láttok engem
köszönöm, igazán kedves tőletek!

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Úgy látom, újabban már erénycsősz is lettél...
Már csak azt nem értem, miért nem vonulsz el egy kolostorba, ott legalább nem háborgatnak többet a másként gondolkodók.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

mert az erkölcs írott és íratlan törvényeinek v. szabályainak betartása ékkő Isten színe előtt ...
az erkölcs, idézetedben a jó és rossz ítélete fölé vivő éberség valójában az öntudat tévútja, mert mindegyikőnk érzéseit figyelmen kívül hagyja ... - ez pedig kinek a szívében v. szemében jó? - a hasonló rezgésűeknek, na jah!

Válasz

androméden üzente 13 éve

tehát személyesen nem ismerted csak hallomásból mondod ezt, amúgy meg a mesterek elég ellentmondásosan fogalmaznak, nem tudom ez számodra miért furcsa..az meg h te egyes mestereket meg embereket folyamatosan megkülönböztetsz és jó v rossz kategóriába teszed eléggé egó szagú..
osho ashramjában a szexuális szabadosság jelen volt az biztos, de hogy ezt pont ő használta volna ki az már csak a sötétségben élő emberek agyából pattant ki és terjesztették h ellehetetlenítsék a munkáját..
természetesen tőlem azt hiszel meg hallucinálsz másokról amit akarsz, ha neked ez a vágyad hát ÁMEN :D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

a '80-as évek derekán Buddha Dharmájával foglalatoskodtam és buddhista körökben bizony jól ismert személyiség volt, éber az emlékezetem, még sem voltak oda a hazai zen, csan és tibeti buddhisták ...
egyébiránt meg Oshotól idézni veszélyes, mert legtöbbször találni egy annak teljesen ellentmondó idézetet is tőle, azt vettem észre, hogy valamit csak akkor tudsz eldobni, ha már megszerezted: az egótól se lehet megszabadulni, amíg magától meg nem érik, ki nem fejlődik (önmagadhoz képest) az az ego, amit már el lehet dobni, mindenkinek más az az egoszint, aminél beérettnek mondható...
így hát ismét magadból indultál ki a rágalmazással,
idv

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

És miért fáj ez neked? Mert te nem viheted?

Válasz

androméden üzente 13 éve

Vili miért jó neked rágalmazni megint olyan embereket akiket életedben nem láttál még?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ez tökéletes leírása annak oknak, amelynél fogva vitte "nyugodt szívvel" a tanítványhölgyeit "fekvőhelyzetes" ihaj-csuhajba ...
kösz

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

"Buddha azt javasolja, hogy légy csak egy figyelem, éberség. Lásd meg, hogy az egyik fél ezt mondja, a másik pedig azt. „Én egyik sem vagyok – neti, neti; sem ez, sem az –, én csak egy szemtanú vagyok.” Csak ekkor nyílik lehetőség a megértésre.
A háborítatlan elme sosem vizsgálja, hogy mi helyes és mi helytelen. Az ítélkezés fölött álló elme egyszerűen csak figyel és ért.
A jó és a rossz ítélete fölé az éberségen keresztül visz az út. Az átalakulás a figyelmen, az éberségen keresztül történik. Ez a különbség az erkölcs és a vallás között. Az erkölcs azt mondja: „Válaszd a helyest, és utasítsd el a helytelent. Válaszd a jót, és tagadd meg a rosszat”. A vallás azt mondja: „Egyszerűen csak figyeld mindkettőt. Egyáltalán ne válassz. Maradj egy választás nélküli tudat.”
A vallás nagyon nagy mértékben különbözik az erkölcstől. Az erkölcs igen közönséges, világi, középszerű; az erkölcs nem juttat téged a legvégsőhöz, nem isteni eredetű. Az erkölcs pusztán egy társadalmi stratégia. Ezért lehet az, hogy ami jó az egyik társadalomban, az rossz a másikban; ugyanaz a dolog, ami Indiában jónak számít, Japánban elítélendő. Ugyanaz a dolog, amit ma jónak tartanak, holnapra már lehet, hogy rossznak számít. A moralitás egy társadalmi melléktermék, egy társadalmi stratégia a te rendszabályozásodhoz. Az a te belső rendőröd, egy bíró, aki benned csücsül – ez egy ügyes fogás a társadalom részéről, hogy bizonyos eszmék, melyeket rád szeretne erőltetni, hipnózisban tartsanak. Például ha te egy vegetáriánus családba születtél, akkor számodra a nem vegetáriánusok a legnagyobb bunözők."
Osho

Válasz