Batori Zoli üzente 8 éve

Elfogadni minden vágyat,indulatot,szenvedést?
Játsszunk el a gondolattal!
Richardó vágyik a házamra,feleségemre,munkahelyemre.Fogadja el a vágyait,mint természetes részét,s kövesse azt?Ez a boldogság kulcsa?A boldogság kulcsa az anarchia?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Adél!

Gyönyörű amit írtál.
Mindenki elindul ezen az úton amit Isten készített elő neki.
Akkor érkezik meg amikor a végső próbát is kiállta.
Jó úton vagy.
Egykor így indultam:
"A bánat nem folyt , mert őrzi itt bent
az örökre néma sírig csend.
Öröm se kísért már
őrült itt bent a betegre sebzett örökre csend.
És szétszakít az örökre lent,
s az örökké harcom hogy miért nem fent.
És először hazug,
Majd mégis szent,
Mert egyszer megszakít,
Máskor ment."

Ma itt tartok:

" Isten Velünk, és szerelme nem múlik.
Érted Nemzetem az Égbe Nyúlik.
Dalolva tart meg fénylő Nap meleg.
Benned őrizni Isten az Életet.

Kínod Nemzetem eget kísértett.
Isten értetek a Földre lépett.
Egyben dobbanni szívet Veled,
Tiszta szívekben Őrizni lényeged."

Gratulálok!:)
Az alkotás öröme elhozza neked Isten felismerését.
A magyar szó varázslatosan gyönyörű.
Örvendezem!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Mindig örülök az ilyen elgondolkodtató, kesernyés bejegyzéseknek,
mert ilyenkor mindig hivatkozhatom közösségünk Nyitó oldalán
található apró, kis bejegyzésre, amit szives figyelmedbe ajánlok!
"HIT
HOGY VAN-E ISTEN VAGY NINCSEN,
HOGY TE HISZEL VAGY NEM HISZEL BENNE,
AZ MINDEGY, DE AZ ÉLETED ARRA VAN,
HOGY ÚGY ÉLD LE, MINTHA LENNE!" (M.P.Sz.)
Isten hozott kedves Adél! Érezd otthon magad!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Lehet probalkozni.....Azert,ha belefgaradtal,es megsem sikerult,keresd Istent!...a masik ember szemeben.

Válasz

GASPAR ADEL üzente 12 éve

"Zord bűnös vagyok,azt hiszem,
de jól érzem magam.
Csak az zavar e semmiben,
mért nincs bűnöm,ha van.
Hogy bűnös vagyok,nem vitás,
De bármit gondolok,
az én bűnöm valami más.
Tán együgyű dolog.
Mint fösvény eltűnt aranyát,
a bűnt keresem én,
És meg is lelem egy napon
az erény hősein,
s hogy gyónjak,kávézni hívom
meg ismeröseim.
Elmondom-Késsel szúrtam.
Nem színezem,
hisz emberek vagyunk
s mint megdöföttek,hirtelen
majd mi is lerogyunk
Elmondom-S várom,
ki fut,hogy dolga van,
megnézem,ki tünődik el,
ki retteg boldogan.
És észreveszek valakit,
ki szemmel melegen
jelez,csak ennyit-Vannak itt
s te nem vagy idegen.....
Ám lehet,bűnöm gyermekes
és együgyü nagyon.
Akkor a világ kicsi lesz
s én játszani hagyom.
Én istent nem hiszek,s ha van,
ne fáradjon velem,
majd én föloldozom magam,
ki él,segit nekem."

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

Fussunk az Egészségünkért ,
az erdö mély CSENDBEN vár ,
merüljünk bölcsességért ,
a fák tisztaságán át !!!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Viktoria!
Igazat adok abban,bogy a Bibliat emberek irtak,s tovabb megyek:Nem Isten diktalta szavait,hisz akkor nem talalhatnank benne olyat,hogy a nyuszi kerodzo,meg a Fold korongja oszlopokon all,es csatornakon folyik rank az eso,sot 4 evangeliumra sem lenne szuksegunk,hisz az egy Isten ugyanugy diktalta volna mind a negy embernek.Az viszont ketseg nelkuli,hogy a Biblia iroi isteni inspiracio alatt irtak konyveiket(tekercseiket),s ez egyszeruen igazolhato a leirtak harmoniajavall,egylenyegusegevel,es profeciai(jovendolesei)teljesedesebol.A bibliai jovendolesek azonban minden hiresztelessel szemben nem arra valok,hogy azok esemenyei reszleteit mi meghatarozzuk fantaziank osszerako kepessegevel,hanem amikor latjuk azok beteljesedeset,HIGGYUNK A TORTENELEM FELETT ALLO ISTENBEN,aki gondunkat viseli!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Evi!
Igen helyesen irtad,hogy allando mozgasban kell lennunk(uton).Vajon mi az,ami ebren tarthat,amikor elfaradtunk?Mit csinalunk olyankor,amikor meg orakat kell vezetnunk,dolgoznunk,es ragad a szemunk?Mi tarthatja -ennek parhuamakent-ebren lelki latasunkat?

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

Igazad van Linda a Bibliát emberek írták és fogalmazták nem pedig Isten szava. A valódi Istennek minden ember és élet egyforma. Nem teremtett alá és fölé rendelt életeket nem teremtett se gazdagot se szegényt csak életet és olyan természeti egységet, amelyben az egyik faj élete árán élhet egy másik faj. ezt az ember már tökélyre vitte, mert úgy cselekszik hogy saját faján belül alkalmazza a természet törvényét úgy hogy egyik élet kihasználásából él meg nem is akár hogy, a másik élet.

Gyere nézz be hozzám (http://A-letezes-fantasztikuma-.blogger.hu) és többet fogsz tudni, mielőtt kételkednél az isteni Létezőben is, amely teremtette ezt a csodálatos életet amit az ember sajnos hajlamos földi pokollá változtatni is.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Tiborom!

A lélek nem öregszik soha! Igazad van. Kizárólag a testünk.
A lélek az megél, és tapasztal, és élhetőbb életet "álmodik" magának, és másoknak, hogy amikor eljön az ideje, ébren élhessen abban!:)
No de ehhez ugye úton kell lennünk egyfolytában.....
Megint szépet írtál.....

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

A "testünk" bár megöregszik ,
de két szép Szemünk sohasem ,
az Örök Fényre törekszik ,
mint sok szép CSILLAG , odafenn .

Ha elfáradok , rá gondolok ,
két Szép Szemem az Útirány ,
másról nem is álmodhatom ,
mert olyan , mint a NAPSUGÁR !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

*

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

..mégegz kiegésyités. nem lakom/ vagzok messye ay un. palócoktól ami a Nógrád megzét illeti...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

..uralkodni özveygyen , árván, betegen....KI AZ ISTEN?????????? ugzanay, vagz mibenküönböyik a másik isten? - nem kötöyködés, való ténzekről kérdeyősködök...hogz ujabb ISTEN neveytetett e ki, amiről ay átlagember nem tud...és amit syintén itt olvastam, hogz nem Krisytus végyi, hanema megbiyotjai. fura...nagzon fura... elmondom mi van: lévén apuka...átment egz másik világsyemléletbe.hiába is mentek a megtérést sürgető és már felsyólitó Igék...- nem tőlem - a válsya nemleges volt és igen..-ay ay igen. hogz bár mindayt akinek IGENIS JOGA LENNE A LAKÁSHOY...ay nem lakhatja. mert egz nőnemü oda lett erősyakolva..és a jólleysiroyott válópoeren is.ami "syabálzosan" nélküle yajlott-ayay a megbesyélés és ténzek elé voltam állitva....és mig mások agzkanállal esynewk.lehetőség syerintmég a gzerket is teljes mértékben-ha nem mégjobban kiysigerelve mintévekkel eyelőtt..TISYTELTETEM AYT AY ISTEN aki ilzet válsytott.... és a Bibliában syereplő kiválsytottak hol is vannak...miért kell egz SYENTLELEKKEL rendelkeyőnek cak ayért meghalnia, hogz ay igayság fénzre NE DERÜLJÖN??????????????????????????????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

bocsánat..mr megint rossy helzen járok? .."uralkodni felettünk".. nem tudommintha valahogz ey nem függne semmilzen értelemben össye a Bibliával..-már bocsááss meg kedves Bátori Yoli- akinek bár irtammagánlevelet-nem titok mi volt benne.- gratuláltam a klubveyetéshey..és megkérdeytem. miért volt a bujócska annó, amikor kérdéseket tettem fel...és miért is vannak olzan hirek terjesytve.hogz " nekünk a FÖLD ay univeryumunk"...(elnéyést, nem én irok rossyul, egz ""kedves""" valaki, aki "uralkodik". ayokon, akik nincstelenek.. és itt több értelemben irom eyt... Ne haragudj, akiket kiemeltél,hogz nem igayán taroynak ay URALKODÓ osytálzba.vagz csoportba....ayokkal mi is van? és hogzan kerül -jut-hol ay össyefüggés a Bibliával?- lévén egzik Bibliai oldalon is olvastalak kedves Yoli..é mégvalami. annó engem kérdeytél valamiről.valaki köybesyólt, ey kettőnkre tartoyik.Nos, a bukjálás. annó megvolt s multkor sem kaptam semmilzen jelyést....Noha. tudom, h vannak "más képességü emberek"..akár itt is, akkor már csak egz kérdésemmaradt: ay URALKODÓKHOY tartoyókra NEM VONATKOYIK A BIBLIA???....az egz kitalált könzv???? noha olvastam apokrifekről amik ott és abban ay időben igayak lehettek.... de egzre inkább ay a benzomás ..h itt más osytálzbeliekről van syó.... TEHÁT NEM EGY AZ ISTEN? (BETÜK FWELCSERÉLŐDÉSE NEM SAJÁT HIBÁM.VALAKI VOLT OLZAN KEDVES VAGY KÉMPROGRAMOT HASYNÁLNI.VAGZ EGZEBET... h véletlen se tudjak akár kimenő levelet sem küldeni...ÉPEN ITT VOLT SÁMÁN_BEAVATÁS NEMDE??? a hoyyásyólásom a Keresyténz Clubos témánál olvasható....és totál véletlen egzelen valakitől kérdeytemmeg, és ITT, eben a köyösségben.mit jelenthet ha valakit abban a biyonzos syinben látok...Vili volt aki megkérdeyte, s bár. erősen felindult volt,hogz meggzanusitom Seressel, még ay -ittjártakor elismerte, ő ay.és Syenge is ő volt, nos akkor amegfejtés kulcsa is itt van.mégha tolvajkulcs is.és eyt nagzon nem tudom elfogadni.bár én nem vagzok látó mint itt mindenki....de ayt a jelenetet láttam,amikor valamilze módon a lelket a gzerkemtől elvették.é a syerveykedést egz társoldallal... TEHÁT ugzanay ay ISTEN, vagz ay urlkodóknál más még ay ISTEN IS???? Kösyönöm, főként ha válsyt is kapok a kérdésemre.nem pedig bukálást és kiyárást,mint történt ey két évvel eyelőtt is...és még nagzon sokmindenre leltt volna idő... ayt visyont itt s le kell irnom, hogz nem csak amagándolgaim tüntek el...-itt nem véletlenül utalok ay egzéb tudománzokra, hanem iratok is, amik éppen a kellő időben " tüntek el".láthatatlan keyek által....
A történelmet illetően: MINDENKI HAYUDIK- mind a tudós, a történésy, mindenki-mert nem ayt irták le a könzvekben..ami egzesek syájiye????? és igz váltoyott meg ay ISTEN_HIT IS-immár Krisytus nélkül??? Kösyönöm a válsyt... amit.várnék remélhetőleg bujkálás nélül, tekintettel arra, hogz volt itt egz metz Mária nevü hölgz is, aki annó visyajelyett, amikor (gondolom nem véletlen kaptam látást) és a még akkori nap-jelmey valahov lerakva.néhánz tagot syemélz syerint láttam... nos talán itt is a rejtélzkulcsa.... lkátttam a masyk mellett pl Serest és Hangóit is.későbbiekben. többet láttam, ay akkor ay egésy orsyágba történő gzülésekről...igen.uralkodó osytálz? tehát.mondjuk egz lakásba is be lehet kénzsyeriteni egz olzat, aki...pl pényen vásárolt, vagz hogz is van ey, és ey ay uralkodó osytálz-fenzegetve, p anzámat, nzakának elvágásával.lévén a hölgz-bár a lakás a gzerekemnek késyült/épült.mások mégis jogot formáltak ahoy,sőt syavakba öntve " te ilzen hülze vagz. én meg kitetettelek benneteket"...NAGZON GZÖNZÖRÜ AY ILZEN "ÉDESAPA IS".. aki bár elvileg férfi...de csak akkor, ha a volt feleséget é a magját kell megátkoyni-egz előyő neveyyük hölgznek ay lletőt...valamint...válás.a gzereke-bár kitagdta,megátkoyta előtte esküdöyött ay életére.és versben köyli, hgz gzávának lettt nevelve.- sajnálatos, hogz ay nem jut soha eyébe.-egzik érintetnek sem.amikor ..éppen akitoloncolták védték meg akár a laksát a robbanástól-mit kedves apuka résyegen.-ne sooljam.de a gunzos megjegzyések csak nem maradtak annziban.éás ennzire véetleneket.mint a sima hétköynapi életben. seres és hangódi jó barátok lettek.ha már éppen őket láttam... itt ketten syintén különösen nagz elli rokonságban vagztok..-ami alapjában véve miért is lenne baj.mindaddig, amig nem egz ártatlan gzerek, de EMBER életének rovására, és a fenzegetésével... megz..Nagzon nem syivesen irtam eyt ide. de annó éppen itt volt, és akit megkérdeytem Vili névre hallgatott..ténzleg csupa véletlen.és Seres mégis bevallja ő Vili...és vééesvégig mindent végighayudott...(bár volt férj nem különben.lévén ha 2íí2-től állitása syerint külön éltünk, ayay én pl emmit nem kreáltama lakásban.miért élnek dolgok ay én tudatomban, és másokéban is másként???? Ey ay a biyonzos uralkodói osytálz, és EGZISTEN aki egzeseknek külön nőktől gzerekeket enged, de ayt is, hogz egzetlnegzet megátkoyyon.éé s a telhjes ellehetetlenülésig kisemmiyyen mindenkit-de leglfőképp ayokat a lakásból kitiltani, akik épitették és NEM TISYTELT HANGÓDI URNAK...hanem gzermekemnek.és ha apámat annó meg nem ölik...pl... és gzermekemen is a fekete mágiás átok...MÉGEGZSYER SYERETNÉMMEGKÉRDEYNI A TISYTELT URALKODÓ OSYTÁLZT.. KI AY ISTEN:??UGZANAY VAGZ NEKTEK MÁS ISTENETEK VAN?????? és mindenki hayudok, aki mást ir,mint ami a valóság? ..és ha jól emléksyemmég Vili is ayt irta annó, hogz négz, ayay NÉ G Y nemyetiségi vércsoportja van...kösyönöm, és várom a válsyt.üdvöylettel..

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Azt a tortenelemkonyvet olyanok irtak,akik ki akarjak torolni a nemzetbol azt a kis maradek ontudatot is,hogy bekoltozhessenek,es uralkodjanak felettunk.

Válasz

Vargáné Sebők Mária Katalin üzente 12 éve

Köszönöm az infót, ezt nem tudtam, de nem régen tanulták a lányaim történelemből, és ők egészen másként...

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Az asatasok igazoljak a hunok 6000 eves karpatmedencei tartozkodasat.Az isz.elso evezred vegen csupan visszateres volt az oshazaba,melyet idegenek foglaltak el idokozben.

Válasz

Vargáné Sebők Mária Katalin üzente 12 éve

Bocsánat, hogy így ismeretlenül beleszólok a dolgokba.
A "honfoglalás" a magyarok részéről egy nagy átverés volt, hiszen ilyen címen csalással elvettük az addig itt élő népektől ezt a "hazát"...
Nézzenek csak utána, hogyan is történt...
Nem kellene ennyire büszkének lenni rá!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Endre!
Eloszoris egy fogalom tisztazassal kezdem.A"gyoker"kifejezesnek-mint megannyi magyar szonak-tobb eltero jelentese van.A mai szlengben sulyos pejorativ ertelmet kapott.Termeszetesen en a klasszikus,es nemzetkozi ertelmezes szerint valaminek az eredetere,taplalo rejtett okra gondoltam.Igy az arladsavos lobogo lengetese,-mint ahogy neveben is azt hirdeti-Arpad osunkre,es szellemi oroksegere utal.Igy virtualisan szivesen meglengetem azt,mint az a testverem is,aki a tibeti rokonsagrol irt,hisz az is nemzeti gyokereink hirdetese volt....Kerdesedre valaszkent:A magyar nemzet kulonos nemzet volt mindig.Minden nepet beengedett territoriumaba,amennyiben azok keszek voltak bekeben egyutt elni,egyutt harcolni a hazaert.Igy telepedhettek le olyan egykor volt nemzetek,mint palocok,hajduk,racok,kunok,besenyok,stb.,s ezeket a nemzeteket a magyar nemzet reszeve tette az ido,s ma mar meg etnikum kulonbseget sem teszunk ezekkel.A kesobbi korok nepeinek meg nem volt idejuk ilyen beolvadasra,s ezert nemzetisegnek,vagy etnikumnak nevezzuk oket.A szlovakok(totok),horvatok(racok),szerbek(bonyevacok),ciganyok(romak),zsidok,szaszok,svabok,romanok,mind bevandorlo nepek voltak,akik bekeben epithettek a hazat.Pl.A szlovakok az ellenreformacio elol menekultek hazankba legnagyobb szamban,mivel nalunk beken hagytak oket hituk gyakorlasaban.Igy termeszetesen a nagyobb nepcsoportok meg a 18.szazadban is vandoroltak be hazank teruletere....A keltak tudomasom szerint a karpatmedenceben telepedtek le,miutan a nemzet nagyobbik resze-valoszinuleg a romai hoditok elol-keletre vandotolt a Karpatmegencebol.

Válasz

Kotroczó Endre üzente 12 éve

Üdvözöllek Tisztelt Zoltán!Én palócnak vallom magam,nem magasztalom a magyarokat,csak kiváncsi vagyok.mindenképp igaznak érzem azt a hitemet,hogy az Árpádi magyarok voltak az utolsó bevándorlók/?/-honfoglalók a jelenlegi Magyarország területén,akik ősmagyarokat hódítottak meg(köztük az avarokat is).Szerinted kik voltak a kelták?Ha Benned kissebbségzet van,az maradjon a Te egyéni problémád és ne használj többesszámot.A gyökér,vagy gyökerek napjaink Árpádsávos lobogólengetése.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Endre!
Volt egy nagynenem,aki uton-utfelen a rokonait-kozte engem is-magasztalta,s ez engem borzasztoan zavart.Maria neninek sulyos kissebbsegerzese volt,s ezt igyekezett tulzasaival ellensulyozni....Ha mi magyarok tulzasokba merulunk oseinket illetoleg,az nemzeti kissebbsegerzetunkre vezetheto vissza.Arrol erdemes elgondolkoznunk,hogy ez a beteges kenyszer milyen gyokerekre vezetheto vissza.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Eva!
Mivel versedet ertekesnek tartom,es ha van meg tobb irasod is,javaslom,hogy a"Hir"rovatban nyiss uj temat egyenkent azoknak.Igy minden ujabb hozzaszolaskor a lap tetejen olvashatok azok.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Koszojuk a versed Eva!...Milyen kulonleges a koromba forgatott feher hajunk,s a kollektiv tudattalan keveredese bennunk a tudatossal,s az ezek altal megformalodo egyeni tudattalanunk.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Magatokra ismertek-e benne!
Új: Főnix

"Isten , ki vagy lelkem tűz haragja
haldokló imámban felravatalozva
századok sikolyát virrasztón felettem
álmomba ölelve, megszeliditetten!

Koromba forgattad dús fehér hajamat
aztán ifjúsággal megvakítottad azt,
Születést, elmúlást egy Színre' dobálva
jeges forrósággal formáztál arányba.
Magasba lőtt nyilad
földre olvadt, gyarlón.
De az megvigasztal
hogy öröknek mulandón.
Minden szíven szakad öltés s rajtam
nem foltozhat senki, ha én nem akartam.
Titkos vágy rakétán viszlek fel oda,
ahol Isten már vár.
Főnix otthona.
Tűzbe mártja szíved Boldog-Vakmerő!
S amikor elhamvadsz,apró szárnyad nő.
Saját! 2011.03.09.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Csak ez kétmázsás fehértigris ne nyomná annyira a vállamat! :)))

Válasz

Malik Katalin üzente 13 éve

Én így élek és ezt gyakorlom, minden igaz, az elfogadással könnyeddé, boldoggá vállunk.
Nincs háborgás, nincs idegesség, nyugtalanság. Csak nyugalom van és béke !!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ez,egy bibliai bolcsesseg,es igaz a szeretetre is.Sajat szeretet kifejezesunk onmagunkra 3-szoros boldogsagerzest eredmenyez,mint annal,aki fele gyakoroljuk azt.Igy lehetseges az,hogy egy kapcsolatban,a szeretett fel nem erzekeli azt,s a szereto fel ertetlenul all a vad elott.

Válasz

Harza Szuzi üzente 13 éve

Szerintem a szeretetről,arról,hogy bízzunk magunkban és másokban szól.Ezt nem úgy értem,hogy ettől tökéletes lesz a világ és harc mentes,de talán,ha nem csak magukkal törődnének az emberek akkor egy kicsit,jobbá tudnánk tenni az életet.Talán arra is gondolni kellene,hogy másoktól csak úgy várhatsz valamit,ha te is teszel érte valamit.Nekem azt mondta édes apám,hogy inkább én aggyak százszor és ne várjak viszonzást mástól.Ami igaz is "Jobb adni,mint kapni!"

Válasz

Bíró Tibor üzente 13 éve

nekem inkább a 10 kilométer ,
mint ez a szellemi barométer ! ! !

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Nekunk nincs elkepzelesunk,hogy milyen fontos adottsagunk a szabad akarat!Meg Isten sem hagja at ezt az elvet velunk szemben akkor sem,ha a leg rosszabbat akarjuk tenni sem,mert a SZERETET tiszteletben tartja azt.

Válasz

Juhász Éva Julianna üzente 13 éve

Valóban a kulcs a mi kezünkben van, Én 1 gondolattal tudnám ezt le írni,.
Úgy hívják !!! SZABAD AKARAT !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Frédi, Frédi, reméltem volt, megérett szellemed, kigondolta volne, hogy a maya anyát jelent ...és ez nem lehet oly komoly háború - lol
üdv a jó párbeszéd is, Tesó!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Mi fogott meg a "tolvajkulcs"-ban?

Válasz

Halász Ágnes üzente 13 éve

Ez jó, és jókor jött...és meglepő! Már nem is emlékszem rá, mikor kaptam a meghívást erre az oldalra. Elfogadtam, mert egy kedves ismerős hívott meg, de nem érdekelt, meg sem néztem igazán mi van itt, mert már fárasztónak éreztem, annyi közösségi oldalnak a látogatását, amin már fent vagyok. Most lettem rá kíváncsi és rögtön a "Tolvajkulcs"- on akadt meg a szemem!:)

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Épp hogy a háború a látszat, a "maya" - a szinte valóság, amit minden áron fenn akarnak tartani néhányan... Valójában az ember alaptermészete szerint békés és szeretetteljes. Te is az vagy, bármennyire is az ellenkezőjéről próbál meggyőzni a társadalom. Csak nézz mélyen a szívedbe!

Válasz

Turó Hajnalka üzente 13 éve

Tévedés,hogy béke van.Ez csak látszat,a felszin alatt komoly erők
munkálkodnak.Különben a békéért meg kell harcolni és nem biztos,
hogy ágyban,párnák között hal meg az ember.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Üdvözöllek szeretettel, kedves Eszter!
Örülök, hogy ez a tolvajkulcs elnyerte a tetszésed. Ám ez a kulcs is csak akkor hatásos, hogyha elfordítjuk a zárban... Lehet, hogy nem lesz túl könnyű elfordítani, de megéri, mert csak így tárulkozhat fel előttünk a valódi, szeretetteljes önvalónk. :-)

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Nagyon szívesen, egyébként valóban gyógyhatása van, magamon is éreztem. :-)

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Ahogy jónak látod. Mindene esetre annyit elárulhatok, hogy ameddig nem tudsz mindent elfogadni, addig az ellenségednek fogod tekinteni, és harcolni fogsz ellene. Akkor pedig szerinted végül is mi a helyes: harcolni a békéért, vagy elfogadni azt?

Válasz

Turó Hajnalka üzente 13 éve

Kedves Frederic!
Azzal a mondatoddal soha nem fogok egyet érteni "fogadj el mindent úgy ahogy van".Tudva,hogy minden lehetet volna másképp jobban,szebben.Egy
csomó gyereknek,felnőtnek nem kellett volna éheznie,járványokban,betegségekben,háborúkban meghalnia.Mindezek elkerülhetöek.Az Isten azért adott észt,hogy jóra használja az ember de az
ember rájött,hogy a rossz könnyebb.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Amikor templomba megyek,s a persely kinyitja szajat elottem,abba annyit teszek,amennyi szamomra nem megterhelo,es joszivvel adom,mert tudom,hogy jol hasznaljak azt.Vajon helyenvalo dolog -egy mozifilm belepojehez hasonloan-egy ember eloadasara penzt adni?En attol tartok,egy forintocskat sem adnek oda,ahol azt kerik.

Válasz

Turó Hajnalka üzente 13 éve

Kedves Évi!A Dalai Lámát én is tisztelem és este már tudtam,hogy nem Őt kel-
let volna felhozni példának mert lesznek akik félre értik.Tudom,hogy a belépő
1500 v.3000 Ft,sokkal ember barátibb mint a Lee Carol v.mások.
Amit szerettem volna tudatni és ajánlani a figyelmetekbe.A mai Dn-ben jelent
meg:VALLÁSTURIZMUS.

Válasz

Koltainé Mama Eszter üzente 13 éve

Remélem nagyon sokan el fogják olvasni a "Tolvajkulcsot" és elgondolkodnak rajta, hogy az életük szebbé váljon. Nekem nagyon tetszik.
Üdvözlet a klubtagoknak!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ha már ennyien hozzászóltak, szóljak én is :p

amióta fenn van ez a két szöveg, minden nap többször is elolvastam... épp szükségem van rájuk, úgy látszik :( számomra hihetetlen/csodálatos gyógyhatásuk van. Amúgy ez igaz minden Osho-szövegre, ami engem illet :)

...úgyhogy köszönet értük!!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A lenyeg azt hiszem nem abban van,hogy kinek van igaza,hanem inkabb a lelki jatszmakban.Modszeremben nem probaltam gyozkodni az ateizmus ellentmodasaival,s a vallasos hivo elet logikajaval,"csupan"az altalam megelt tapasztalataimrol meseltem minden filozofiai fejtegetes nelkul.Szerintem a holgy szembesult azzal,amit nem mondtunk ki:istentelen eletenek elmult kozel 70 eve kudarc,vakvagany.Minden pozitiv elmenyem,megelegedettsegem ujabb,es ujabb sebhely felsertesevel er fel.Talan hiba volt ezt tennem.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Kedves Éva, egyszerűen ilyen vagyok: érzékeny. Nem rejtem magam súlyos páncélok mögé... Az érzékenységem áldásnak tekintem, és nem átoknak. Ne aggódj tehát, minden a lehető legnagyobb rendben van! :-)
A szerelem éppúgy fel tud emelni, mint az elme, ha tudatosan éled meg. Tudom, mert megtapasztaltam. ;-)
A kettő harcában pedig többnyire valóban a szerelem kerül ki győztesen, de itt valójában az ész és a szív áll ellentétben egymással, vagy másképpen fogalmazva az egód harcol az isteni önvalód ellen... Istennel harcba szállni pedig elég reménytelen küzdelem - főleg hosszú távon. :-)

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Jézus is azt mondta a kereszten: "Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!" Mivel ez az igazság, én sem mondhatok mást...
Egyébként elfogadom a börtönt és a zárt-osztályt is, mint szükséges rosszat, de remélem, hogy ezekre már nem sokáig lesz szüksége a társadalomnak, találunk erre jobb megoldást.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Ja még egy!
Egyáltalán nem biztos, hogy igaz az a kijelentésed, hogy ami igaz az
elmére az igaz a szerelemre is. Sőt én azt állitom , hogy szerelem és
elme harcában többnyire a szerelem kerül ki győztesen!
Ki ne ismerné az elkoptatott frázist:
"Bezzeg, ha az eszemre hallgattam volna , akkor a Huffláger Pistihez
mentem volna feleségül!"

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Frederico, Amigo!
Úgy hiszem én is, hogy társalgom veled, és ha nekem azt mondanád,
hogy tanitó néni, egyáltalán nem venném zokon, különösen, mint az
emlitett szövegkörnyezetben-ahogy visszanéztem. Annál is inkább, mert
még igaz is lenne, mert értelmi fogyatékos és érzelmileg sérült gyermekek
pedagógiáját tanultam a hivatásomul.
De amit igazán felfoghatalanul nem értek, hogy hirtelen mitől lettél ennyire érzékeny? Hisz még semmi rosszat nem irtam sem Oshoról, sem Tolleról?!

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

A másik kérdésre a válasz nem egyszerű.
Fredivel ellentétben, nálam sem működik az elfogadás elve egy
gonosz, aljas zsákmányszerző gyilkossal szemben, akik néha
szadista módszerekkel kinozzák halálra áldozataikat, és megbánás
és a megjavulás szándéka nélkül lesik és várják , hogy újra lecsaphassanak
ártatlan emberekre- főleg gyerekekre. Az ilyen veszélyes ragadozókat
muszály a társadalom érdekében lakat alá zárni.
Nem vagyok a halálbüntetés hive egyáltalán, de aki nem rehabilitálható,
annak börtönben, vagy zártosztályon van a helye. Szerintem.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Kedves Hajnalka!
Először az anyagiakról.Egy ilyen hatalmas embertömeget megmozgató
esemény hatalmas közbiztonsági és személyes biztonságot követelő
procedúrával jár, ami eleve pénzbe kerül. Plusz utazási, szállási és
egyéb költségek. Köztudott, hogy a Dalai Láma és követői, minden anyagi
és szellemi javaival Tibetet és a tibetieket támogatja. Tehát nem
kidobott pénz.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Kedves Éva, nem vagyok egy tanító bácsi - tényleg nem. Csak társalgok veletek, és megmutatom azokat az igazságokat, amiket magamban felismertem, hogy Ti is felismerhessétek ezeket szívetek mélyén. Nem állítom, hogy minden úgy igaz, ahogy leírom, csak azt, hogy törekszem rá, hogy az igazat adjam tovább, és még véletlenül se a hamisságot.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Kedves Hajnalka, az elfogadás nem jelent azonosulást. Nem kéri senki, hogy azonosulj egy gyilkossal, csak azt, hogy ítélkezés nélkül fogadj el mindent úgy, ahogy van - kezdve saját magaddal.
Csak azzal lehet elhitetni valamit, aki még nem rendelkezik bizonyossággal, aki nem szerzett saját tapasztalatot. Mindaddig, amíg külső forrásból (például könyvekből) merítjük a bölcsességünket, hiszékenyek vagyunk. Amikor elkezdünk végre saját tapasztalatot szerezni, és felelősséget vállalunk önmagunkért, akkor többé már senki semmit el nem tud velünk hitetni, mert szívünk mélyén ismerni fogjuk az igazat. Ha pedig egyszer megismerted az igazat, és teljes bizonyossággal meggyőződtél róla, teljesen mindegy, hogy ki meddig állít valótlanságot, többé nem fogod elhinni neki. Bízz magadban, hallgass a szívedre, és többé senki nem veheti el tőled a saját erődet, a hatalmadat. Akkor végre a magad ura leszel, és senkit nem engedsz többé uralkodni fölötted. Ez az igazi szabadság.

Válasz

Turó Hajnalka üzente 13 éve

Kedves Mindenki!
Sokat gondolkodtam ezen a két tanitáson de valahogy ez az elfogadás nekem
nem minden emberrel megy.Veletek,bármikor azonosulni tudnék de egy olyan
emberrel aki embertársai életét pusztán anyagi haszonszerzés miatt megnyo-
morította v.gyilkolt nem.Mindig is gyakorlati ember voltam aki két lábbal áll a
Földön és a gondok is a jelenben vannak,tervezni hosszú távra nincs lehetőség,nemcsak nekem hanem rengeteg embernek sem.Amióta csatlakoztam a közösséghez sok mindent tanultam:többek között,hogy vizs-
gáld meg a saját életed szed szét majd rakd jól össze.De be kéne vallani,
hogy vannak dolgok amik függetlenek az egyéntől,ha akarja ha nem.A Dalai
Láma érkezése kapcsán jutott az eszembe:22000ezer jegy fogyott el,legyen
még egyszer ennyi követő,szerintetek képes egy teljes társadalmat megvál-
toztatni!Vagy a Maya utazó nagykövet 30éve járja a világot a szeretet hirdetve,szerintetek milyen sikerrel?Elhitetnek velünk dolgokat,hogy ne fog-
lalkozzunk a társadalmunk vezetőivel.Bemutatnak különböző csodákat,hogy
hihető legyen és megszabadították őket a pénzüktől.Valaki egyszer azt
mondta:az igazi tanítok nem pénzért árulják a tudásukat.
Remélem megértitek mit szerettem volna mondani és nem fog megharagudni
senki.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Köszi szépen tanitó bácsi! Holtáig tanulhat, aki képes rá...

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Azért idéztem, mert ugyanez a szerelemre is igaz: ha odafigyelsz rá, felfele visz, ha öntudatlanul éled meg a vágyaidat, akkor pedig sajnos csak lefele...

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Ebben van igazság, de ennek megváltoztatása bizony csak a nőkön múlik.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Ki beszélt itt elméről? Volt valakinek? :=)))

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Ez a mai társadalmi standard szerint csak a "fiúkra"vonatkozik.:((((

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

"Az elme egy létra: őrizetlenül hagyva lefelé visz, ha odafigyelsz rá
felfelé visz. Ugyanaz a létra! Az elme egy ajtó: ha nem figyelsz rá
kifelé visz, ha odafigyelsz rá befelé visz. Ugyanabból az elméből,
ha zabolátlan harag, gyűlölet, féltékenység lesz; ha ura vagy
együttérzés, szeretet, fény lesz." Osho

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Kedves Zoli, ebből nem derült ki számomra, hogy kinek lehet igaza?

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Nincs probléma, ha mindvégig a földön maradsz! Lelked akkor is az egekben járhat, amikor tested teljesen ellazul a földön (sőt!), netán épp a pokol tüzében ég. :o)

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

A tiltott gyümölcs megkóstolása két irányba vihet: LE és FEL!
Lehet gyilkos méreg- mint a drogok- zuhanás a pokolba. Nem szó
szerint kell érteni, szimbólikusan. Vagy röpithet az egekbe, akár...
De az a probléma, hogy az egekből is vissza kell térni egy idő
után a mindennapok megszokott szürkeségébe. De ekkor már
az út egyirányú: lefelé. E z is történhet ejtőernyővel, vagy
szabadeséssel. Persze, mint mindenben ; kivétel erősitheti
a szabályt! :) :(

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Igen Béla, ilyesmikre gondolok én is.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A kozelmultban leveleztem egy muvelt holggyel,aki mind politikai,mind filozofiai nezeteit illetoen maskent latja a vilagot,mint en.Igyekeztem tavol tartani magam nezetei megvaltoztatasatol,s csupan a magamerol,s annak kovetkezmenyeirol irtam,mint a vilag latasanak egy masik modjarol.A holgy hirtelen megszakitotta a levelezest.Ugyhiszem elbizonytalanodott nezetei alapossaga felol,es behuzta a veszfeket.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Valóban, addig is sétáljunk mi magunk kéz a kézben egy szebb jövő felé... Kis szerencsével más is csatlakozik majd ehhez a könnyed sétához, és egyszer csak arra ébredünk, hogy mi vagyunk a társadalom. ;-)

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

A társadalom nem egy nagy, ormótlan arcnélküli massza, hanem
kis "én,te,ő,mi,ti,ők-ből" szerves egységet képező, élő organizmus.
A család, anyuka , apuka, a szomszédság, az iskola a tanárokkal és
osztálytársakkal, a közért és a könyvtár, a szinház és az uszoda vagy
a patak partja, a csillagos ég a bolygókkal és még sok mindentől
számon kérhető volna, de az élet nem igy működik. Az Állam-bácsi
és nem a társadalom akinek a felelősségvállalásban, de még inkább
a támogatásban kellene hatásosabban részt vennie. Bár a kettő
nehezen választható szét, mégis a család és szociálpolitika kéz a
kézben sétálhatnának egy szebb jövő felé...

Válasz

androméden üzente 13 éve

a mai társadalmak meg tipikusan csak alvásban tartják az embereket, az egyházak, politikai szervezetek, oktatás mind ezt szolgálják. tisztelet a kivételeknek persze.
azt hiszem egyes tudósok kezdenek ébredezni, mert látják h a földi körülmények rohamosan változnak, és egyre többen mondják h változtatni kellene, bár azokat akik irányítják a világot és sok pénzük van szerintem nem érdekli, majd csak akkor mikor már a saját börükön fogják tapasztalni..természetesen ez másik téma lehetne.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Az elfogadás Neked segít, nem a társadalomnak. A társadalomnak az lenne a feladata, hogy segítse az emberek tudatosítását, mert akkor nem akarnának továbbra is a bűnben élni. Csakhogy ez bizonyos társadalmi osztályoknak egyáltalán nincs ínyére, mert akkor kiderülne, hogy ők sem többek, vagy jobbak, mint mások.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Más megérteni és más elfogadani, vagy azonosulni a bűnnel,
vagy elkövetőjével. Nagyon gyakran halljuk, hogy "szomorú
gyermekkora, az elutasitás, gyötrelmes élet, stb vezette ahová
jutott" Az okok és motivációk megértése sokat segithet mindenkinek
a tovább lépésben. A tudatosság valóban kulcskérdés, belátni
az elkövetett vétkek következményeit, akarni megváltozni,
másképpen élni... A másik oldalról pedig az elfogadás , támogatás
nyújtás, hinni a lehetetlenben is. .. Ez ami segithet.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Nem a bűnt kell elfogadnunk, hanem az embert, aki elkövette azt. Mégpedig azért, mert nem volt tudatában annak, hogy mit tett. A bűn attól még nem válik "természetes cselekvési formává", legfeljebb azok számára akik továbbra is tudatosság nélkül élik le az életüket.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Amikor Baracskan voltam borton nevelo,minden beerkezo eliteltnek be kellett jelentkeznie nallam(az en reszlegemre erkezoknek).Mivel gyakoroltam az elfogadas attitudjet,minden elitelt megrazo modon megnyilt elottem.A gond csupan az volt,amikor azt kezdtem erezni,hogy az aruhazi szarkat eletmod szeru lopasaival elfogadtam a cselekmenyek minden elitelese nelkul,s aki gepkocsikat rabolt,-a gazdajat jol helyben hagyva-sem iteltem el.Valoban sodrodnunk kell mindenfele szennyes kornyezettel,elfogadva a helyzet adta korulmenyeket?Valoban el kell fogadnunk a "bunt"mint egy termeszetes cselekvesi format???

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Semmi sem történik véletlenül, ha titkos-tiltott szerelemnek láttad, akkor számodra úgy is nyilvánult meg. Te ajándékoztad meg magad ezzel a tapasztalattal, és nincs senki, akit hibáztatnod kellene érte - még magadat sem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

megpróbáltam a szívemre hallgatni és a vágyamat követni, de olyan események jöttek közbe, amelyek megakadályozták a megvalósítást.
pedig igyekeztem megérteni, h "nincs bűn, csak bűntudat" szeretni akartam és szerettem is,de vagy az én erkölcsi normám testesült meg, ami ellenállt a titkos-tiltott szerelemnek, vagy mások, feljebbvalók avatkoztak közbe, h ne tegyem meg:)

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Szerintem az a valódi kérdés, hogy megéled-e? Amíg csak gondolkodsz rajta, addig nem is fogod tudni megoldani, feldolgozni. Vagy a szívedre hallgatsz, és gondolkodás nélkül követed, vagy a fejedre... Ez a Te döntésed. Nem kell mindenáron hű lenned másokhoz - még a férjedhez sem. Az életben az a legfontosabb, hogy légy hű önmagadhoz! Tudom, hogy ez az üzenet sokaknak nem fogja elnyerni a tetszését, de ez legyen az ő problémájuk, amit átélhetnek és feldolgozhatnak magukban. :o)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

de hogy éljem meg úgy, hogy a férjemhez is hűséges maradjak?
talán köze van hozzá,ha kialakulnak bennem ilyen vágyak, talán csak a magam nem-teljessége az oka, hogy ez történt.
de a lényeg, h nem tudtam feldolgozni, átalakítani úgy a vágyakat, h az mindenkinek pozitív végeredményt hozzon.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Nincs helyes és helytelen, csak tudatos és tudattalan. Ne ítélkezz a vágyaid fölött, hanem fogadd el, éld meg, és akkor egyszer csak azt veszed észre, hogy felülemelkedtél rajtuk - lazán, minden erőfeszítés nélkül. Anélkül, hogy ezt akartad volna. Éppen az a gond, hogy mindenki arról papol, hogy mondj le a vágyaidról, de hogyan mondhatnál le valamiről, ami nem is a tiéd? Ahhoz előbb át kell élned, meg kell tapasztalnod, magadévá kell tenned... Ezt nehéz így elmagyarázni, mert igazából semmi köze a logikus gondolkodáshoz, annál több köze van viszont a saját lényedhez, önmagad legmélyebb megértéséhez.

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Örülök, hogy mosolyogni látlak! :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

már régen letették a köveket az útra, hogy kényelmesen végigjárjunk rajta, és csak annyi a dolgunk, hogy ne lépjünk félre v. másik útra s.t.b. - jó a hűség, ez dicsőíti Istent - márha hiszel benne...?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

saját csapdádba estél, Frédi, véleményt mondtam és ajánlatot adtam, de látom neked felesleg, ők pedig elfogadták, nos, ilyen látomásod sincs, mi?
mire jó a szem, ha a fejben sötétség uralkodik? - persze, igaz az, hogy minden kutya ugat a kapunál ... de te mindég személyeskedsz, mintha fentről néznél le, pedig egy moderátor moderálhatná magát ... más érzékelni és más ragyogni: „Ti vagytok a világ világossága. (…) S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!” - de te vádaskodsz, hogy még jobban setétséget redukálj,
gratula! - megmosolyogtató "kamaszkodásod"...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

számomra a vágyak elfogadása kemény dió.
egyrészt ha felébred bennem, igencsak nehéz a jelenben maradnom; mert sűrűn a vágyam tárgyára gondolok.
ha megfigyelem és tudatosul bennem, akkor pedig felmerülnek ezek a bölcsességek, hogy "legyek ura a gondolataimnak, tetteimnek, szavaimnak" -vagyis ráébredek a gondolataim, vágyaim "helytelenségének".
én sokszor vívódtam ezen, hogy éljem meg a vágyaimat és hogyan urallkodjak rajtuk? pl. egy másik férfire vágyni a férjem helyett, holott valójában szeretem a férjemet.
mit fogadjak el és mit cselekedjek?

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

"Az ember legyen ura szavainak és gondolatainak, és tetteivel se sértsen mást.
Ha ezek tiszták, akkor haladhat a bölcsek útján." (Dhammapáda)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ha ébn valmit kédezek és teleben rtaraok midenkit kor nomais megértem ha én tilstben taromk midenkit és akor én is elvaraom tiszeűl kolcsinos és ugyézem én tegnap meg volt azokom jkérdezem mi fne folyik it tekelterszem kérdés hogymért kellmidig valniki törni okala kérdeztem mert vili tevérme ki adodom sziatok

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

köszönyük ezre szercse vili előkerült degnap aloig bit meg vihggsztalni legytek szívesene ne m bantani és nem szemtelkiesdnuii velem ha valmit kérdezek kor lne vaálszolni sziatok

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Nagyon szívesen, váljon mindannyiunk javára! :-)

Szeretettel,
Frederic

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Könnyen ítélkezel, pedig egyáltalán nem biztos, hogy amit Te látsz, az a Valóság! Nekem például nincsenek ilyen látomásaim, de attól még nagyon tisztán érzékelem a Világ Világosságát... Lehet, hogy Neked kellene felébredned. Bizony könnyen lehet, hogy csak álmodozol...
"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek" (Mt 7:7).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Osho a vággyal mutatja meg, Eckhart pedig az elfogadással azt ami a lélek természete, mindháromnak - tudniiliik a T. Feltöltőnek is - a belátást ajánlom, ugyanis egy Istenadta-jószívű léleknek természetes ruha a test s minden benne zajló biokémiai folyamat ... elfogadhatod és persze vágytalanul a Világ Világosságát, de míg nem ébredsz rá, nem is látod, ugyan már! - akkor viszont ezek itt fenn sötétségbe unszolnak dumáikkal - legyünk következetesek: ha "egyet" mondunk, ne mondjunk "kettőt" - lol!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

kÖSZI EZ SZÉP ...NAGYON JÓ !!!üdv:m

Válasz

Jakobicz Imre üzente 13 éve

Köszönöm. :)
Sok szeretettel: Imo

Válasz