[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ne is törődj vele, hisz nagy az Isten állatkertje,
egyébként meg:
meghaltam és vidéken vagyok eltemetve!
see you later

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Huh! Ezt aztan jol osszekeverted!A makos bableves inyenc mestermunka ehhez kepest.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Attila
bizony, nincs értelme olyan dolgokkal kapcsolatban vitatkozni, amelyet már tényleg megkövetel a Buda-szem: Ádám második fia élte át a teremtett emberi faj történetében elsőnek a halált, valamint az életutáni, színtisztán ragyogó fehérarany-fényt, azaz a Határtalan Tiszta Fényt, mely a Mennyei Atya szeretetében világosodik meg előttünk, így esett meg, hogy Ábel igaz-én-valója Amitába Buda - Amitabha Buddha - megfényesedése voltaképpen, Ádám pedig Maitreya Buddha, azaz JOSHUA BEN MIRIAM - Mária fia -, Jézus, ő pedig nem egy az adeptusok közül az egyik, hanem Királyistenfiú, és épp neked kellene csöndben maradni, mert túl hangos a tudás hiányod!
(((:lol:)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

és nagyon de nagyon jó hogy ismét ennyien eggyütt vagyunk itt,,,még a

fehér oroszlánunk hiányzik , de lehet hogy ő is betoppan láttam őt a facebookon,,,!!!

további szép estét kivánok nektek :szeretettel:ji

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

és egy szivmosoly nektek,,,jó nagyon a vitafórum,,,köszönöm szépen !!!ji

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

édes pofa ez az Attila ,,,jó hogy szinre léptél, izgalmasabb lett a szintér!!!üdv:ji

Válasz

Müller Kinga üzente 13 éve

Drága Attila!Most hogy jön ide a múlt,jelen ill.a jövő?? Igen,persze ő sem mérhető a Mindenható erejéhez és tudásához de nem is várhatjuk el még ezektől az emberektől sem.
Szerintem inkább a pozitív dolgokra,erényekre fektessünk nagyobb hangsúlyt és ne a hibát keressük folyton-folyvást a másik emberben.Mert az ember szemében senki sem tökéletes,Isten szemében mindenki az! :-) :-) :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A "gond" ott kezdődik egy asztrális tisztán látó esetében, hogy nem tudja, hogy a múltat a jelent v. a jövőbe engedik a bele látást, tehát ezért nem TUD-ja pontosan meghatározni az Időt, pedig az /is/ nagyon fontos! Stb!
De azt hiszem pontosan tudod miről beszélek, inkább nem folytatnám a magyarázkodást:)!
Köszönöm a "fátyolt":)!

Szép estét Mindenkinek!

Üdv. Attila

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ugylatam nemmara tle seméről se de én ezekből vitkaból én ki kább ki völnézem :) meert mara juj van és jun is lesz :) ne is hagymagad kinaga :)

Válasz

Müller Kinga üzente 13 éve

Így van Attila,velük nem is szabad vitatkozni.Az én Tanítóm is egy született tisztánlátó aki már bizonyított előttem és akitől nagyon sokat tanultam.Tőle tudom ezeket is amiket leírtam.Valamint részint tapasztalás.De még mindig nem úgy írom a véleményeimet,hogy "az igazság az,hogy....." Hanem úgy,hogy "én úgy tudom,hogy..."
A "butaság"-ért meg nem haragudtam meg,tudom,hogy nem rosszindulatból írtad.Úgyhogy fátylat rá... :-)

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Igen Attila!Akiknek van kerek kepe a vilagrol,azok kerek mondatokban meg tudjak azt fogalmazni.Nemelyek botladozo toredekeket,masok veg nelkuli folyondarokat,masok papagalyokkent masokat idezgetve probalnak kepet alkotni.Ez utobbinak sajat kepe nincs,hisz a masera van hagyatkozva.Mindannyian kulonbozoek vagyunk.Fogadjuk el egymast toredekeivel,folyondaraival,szajkozasaval egyutt,hisz igy szines a vilag!

Válasz

Synoe . üzente 13 éve

Kedves Attila!

Ez így van:) (L)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Synoe!

Jézus egy a sok Adeptus közül /kb. 200 van a szellem világban/ akik valóban terelgetnek bennünket.
Viszont Buddha a legmagasabb szellem lény, aki kifejlődött a Földön!
De hogy én is "helyesbítselek" nem "szellemek" ők, hanem szellem lények, és ez egyáltalán nem ugyanaz:)!
Valóban, az idő sok mindent elfog dönteni, kinél korábban, kinél később:)!

Azt hiszem, ezeken a fórumokon, sokszor feleslege "viták" folynak, aminek talán semmi értelme!

Sajnos aki úgy érzi, hogy "többet tud a többitől egyből ész osztást végez" amivel ugye inkább az egóját mutatja ki, egy Igazi Tanító csendben marad, és AKKOR BESZÉL HA KÉRDEZIK!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Zoli!

Bevallom Neked, korábban "kedveltem" a Buddhizmus tanait, de azt hiszem ők elég rendesen "leragadtak tanaiknál" én pedig ezt nem kedvelem.
Azaz nem is vagyok buddhista hívő:)!

Azt hiszem vannak dolgok, amikre bátran mondhatjuk, hogy BIZTOS, én is tudok néhányat ezekből, de ha nem haragszol inkább megtartanám, no nem azért, hogy holnap esetleg szégyenli kelljen őket, azaz holnap meg kellene változtatnom:)!
Tudod jól, 1x Mindenki eljut azon bizonyos /szellemi fejlődés/ lépcsőre, amikor már igenis TUD!

Én nem szándékozom különböző "igét hirdetni" aki nem befogadó erre, úgy sem értené meg!
Azért nem értem azt sem, hogy mi értelme ezeknek a sok "bemásolásoknak" idézeteknek, mert akinek meg kell "találni" ezeket, az meg is találja azon bizonyos "lépcsőn állva"!
Szép napot - estét Nektek!

Üdv: Attila

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az igazi nagy tanitok a teljes igazsag-Istennek-visszatukrozoi.Tukruk sikja 2 dimenzios,mert emberek,s szennyezett,valamint gorbiti az igazsag kepet valamilyen mertekben.Az en hitem szerint Jezus,az Isten egy emberre lett darabja,s mint ilyen hibatlan,es szennyezetlen igazsag,akirol halandok irtak sokminden kulonbozot az o kepessegeik szerint.

Válasz

Synoe . üzente 13 éve

A megállapításaim nem biztosak:) De így mindenki leszűrheti magának a saját igazságát,valóságát.Nincs két egyforma tökéletesen egyező szemlélet,mint ahogy élőlény sincs az Univerzumban amik teljesen egyformák.Az útkereső az elé rakott utakat vizsgálja meg,és dönt melyikre lép rá,vagy újat teremt.
Sokszor a szavak nem adják vissza mit szeretnénk közölni velük.
De talán van közöttetek aki ráérez;-)
"Minden virágnak van gyökere,máskülönben nem lehetne belőle virág" :)

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ha minden buddhista tanito egyfele "igazsagot"lat,akkor miert van annyi fele buddhizmus?....Kerlek legy ovatos a"biztos"megallapitasaiddal,hogy ne kelljen surun valtoztatni azokon,s vegul tokeletesen el ne kelljen bizonytalanodnod!

Válasz

Synoe . üzente 13 éve

Találkoztam Tanítóval,tanítókkal:)))Nagyon szeretem őket(L):)
De ők sem nagyobbak egyikőnknél sem,hiszen mint EGY-ek vagyunk.Nem többek és nem kevesebbek:)Ezt ők mondják:)
Jézus egy teljes tudatossággal leszületett lény aki elvégezte a dolgát:)
Buddha szintén...a Buddhizmus pedig nem egy vallás..hanem egy életmód,az ember élete ami nem szól másról csupán a boldogságról és saját magáról.Ha te rendben vagy,akkor akik melletted vanak is rendben lesznek..és így tovább:)
Tanítók voltak ők,sok dolgot megmutattak,tettek és teremtettek,de az emberiség még most is csak botladozik és elvész ebben az egó irányította világban.De van kiút...mindenki számára:)
Visszatérve a tanítókra..helyesbítenék...vannak olyan "szellemek"kiknek "segítségével" fejlődhetünk, leginkább úgy hogy mikor beszélgetsz vele vagy hallgatod akkor a lelkeddel figyeled nem azzal a nagy szivaccsal ami a fejünkben van :D.Egyszer majd mindenki rájön,hogy sokkal többek vagyunk mint anyag:).............................

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

hitelessé válunk, amikor már természetünk, szinte a szívünket dobogtatja az égi Törvény az Igazság Szellemével, és hitelessé is tesz a felülmúlhatatlan nyugalom önmagunkban a tudatosságunk éberségszintjének emelésével, az emlékek időbeni kiterjedésekor a megbékélési állapot hozza meg azt a tiszta alapot, melyen a szeretet az építőerő, ám ama építkezést már elkezdték vala, nekünk csak folytatnunk kell, hisz az út adott, de "meg is mutatkozik" - ha kell, hogy mindnyájan a világ világossága lehessünk egységesen tiszta fényerőben ... de ha itt most a testünk húsának - agyának - a szemszögéből nézzük egymás szálkáját, akkor jobb időtöltést javaslok, mert amikor az Úristen
színterünkbe lép, akkor nem csupán a régi korok próféciáját váltja valóra, hanem megvizsgálja vérünk "rezgését", ez pedig a legkisebb kronosz-egységnyi időtartam alatt valósul meg, ám akkor már késő a saját gerendáinkkal foglalatoskodni ...lol)))

nem tanítok senkit, sem itt, sem másutt, mégis figyelmet kérek tőletek, mert már
annyian dolgoznak olyan fényvilág-színtereken, ahol minden jószívű egyénnek akad szellemi világosodás - felébredésszerűen - az egységes Istentudatra, valamint másoknak megkönnyíteni az Útra-indulást, vagy akár azon végére járást,
merem ideírni, hogy jómagamban is működik a buddhai természet, és bizony felragyog a krisztusi fény "szívem legmélyéig" is, mégsem tűrni való, hogy míg alázattal serkenünk egymás felé, a tisztelet "nokedlit szaggat valamelyik moziban"
és a fafejűségben gazdag kőszívűeknek kénytelen vagyok azt mondani:
"Apád nem volt üveges."

"Nos, ez az ő tanítása: Ne hívjatok apának senkit a földön. A ti Atyátok aki a mennyben van, az egyetlen. Ti vagytok a világ világossága. Ők az én felebarátaim és a társaim, akik teljesítik az Atya kívánságát. Így hát, mit értek el vele, ha összegyűjtitek a világot, de elvesztitek a lelketek? Így hát amikor sötétben voltunk, sok-sok „atyát” hívtunk, mert tudatlanok voltunk az igazi Atyát illetően. És ez a hatalmas felismerés az összes bűnt illetően … [8 sor hiányzik]… elégedettség."
A TUDÁS ÉRTELMEZÉSE (apokrif)

s.t.b.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Dimenzió Barátom annyi van, amennyit akarsz!!! - és nem igen tudod "szét választani" /még/ őket!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Azért mert nem "találkoztál" még Hiteles Tanítóval, attól még lehet:)!

Ha már Buddhát - Jézust említettétek, talán Ők sem azok???

Kinga: a "Butaságot" talán erős jelzőként említettem - amiért elnézést kérek, de ha "látsz" bizonyos dolgokat az asztrális világban, tudnod kell, hogy IGAZSÁG CSAK EGY VAN, ezen felesleges vitatkoznunk!
Az megint más kérdés, hogy ha másként közelítjük meg, természetes, hogy másként is látjuk!
Viszont azt is tudnod kell, hogy vannak nagyon komoly képességű tisztán látók /mentális - kauzális - buddhikus stb./ azt hiszem velük nem érdemes "vitatkozni!
Ők E G Y féleképpen látják a dolgokat az biztos!

Válasz

Synoe . üzente 13 éve

Sziasztok:)

Hogy ki a hiteles Tanító? Nincs is olyan :) Csupán egy lehetséges "utat mutat"ami gondolatokat és érzeteket ébreszt.Minden valóság és nem valóság...emberi nyelven"tudás" bennünk van.(bár tudni valamit egós dolog;-) )A legnagyobb tanítók is azt mondják,hogy nem kell elhinni amit mondanak...kérdőjelezz meg mindent,a lélek "tudja" mi a feladata amit a szellem életfeladatként be vállalt:) Az elefántos történetet ismerem.Minden ember önmaga teremti a valóságát,ha az elefánt ecset vagy oszlop akkor az úgyis van ;-)...
Végezetül:
Minden ember teremtő képességekkel bír...csak még sokan nem tudatosan teszik ezt.Erről is szól a harmadik dimenzió,hogy bármit megtehetsz csak döntened kell;-)

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Nemelyek talan emlekeznek a vak gyerekek allatkerti latogatasara(talan egy eve mar leirtam),ahol egy szelid elefantot alltak korbe,s mindenki,ahol hozzafert megtapogatta azt.Visszaterve a vakok iskolajaba vitat inditottak,hogy leirjak milyen az elefant.Valaki azt allitotta,hogy olyan,mint egy nagy fal,mig mas vastag locsolotomlohoz,megint mas egy hatalmas ecsethez,s mas nagy eros oszlophoz hasonlitotta,s vegul osszevesztek az ellentetes allitasokon....Mi emberek mindnyajan a teljesseg kicsiny szeletkejet ismerhetjuk,s balgasagunk merteket elaruljuk kornyezetunknek,ha azt allitjuk,hogy mi tudjuk a teljesseget.A tudas ott kezdodik,amikor felismerjuk a tenyt,hogy mi mindenrol meg fogalmunk sincs a vilagbol.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ki a hiteles tanito?Talan az,akit te annak nyilvanitassz?

Válasz

Müller Kinga üzente 13 éve

Kedves Attila!!
Attól,hogy igazság csak egy van attól még Te tudhatod úgy és én tudhatom így.Az,hogy kinél van az igazság,az csak az Atya tudja!
Te sem tudhatod,hogy neked van igazad és én sem tudhatom,hogy nekem.Ezért nem írtam,hogy butaság,ahogy Te tudod!Az ítélkezés lenne,amit én már levetkőztem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Vili!

Ha nem vagy Buddhista, hogy "vállalhattad a Bódhiszattva fogadalmakat":)?

Te talán megvilágosodottnak vallod magad:)?

Bocs, de ha mindent úgy másolsz be innen - onnan akkor nem lehetsz az!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szia Zoli!

Ki mondja,hogy butasag?Butasag a sajat elkepzelest mindenki szamara elfogadandonak gondolni.No ne butaskodj!

Sajnos Barátom ez nem "elfogadás" kérdése, attól jóval több.
Vagy TUDUNK valamit pontosan, v. butaságot nem kell írni egy nyílvános fórumra!



Kedves Attila!
Te úgy tudod,én így tudom!! :-) Én elfogadom,hogy Te úgy tudod,Te nem fogadod el,hogy én így tudom....... További jó fejlődést kívánok Neked! :-)

Kedves Kinga!

Hasonlót tudom Neked is mondani, nincs olyan, hogy "én így tudom, Te másként" IGAZSÁG csak E G Y van!!!

Olvassatok utána még alaposabban, de ha lehet Hiteles Tanítóktól!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

najaha nevesük évi de min kelnevetene vaki tugya :tugya vaki min kle neveni :D

Válasz

Müller Kinga üzente 13 éve

Drága Évi!
Nevessünk is sokat!! :-D Az egyik legjobb dolog ebben a 3D-ben!
További szép estét Mindenkinek! :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A bölcsesség minden dolgok
Előtt lett teremtve.
Az, aki nem ismeri a bölcsességet
Az ahhoz hasonló, mint mikor a fának mondják,
"Ébredj", és a néma kőnek, hogy
"Kelj fel, és taníts!"
Ugyanolyan üresek az ő szavai,
És károsak az ő tettei,
Mint egy gyermeké, aki apja kardját suhogtatja,
Nem ismervén annak veszélyes élét.
De a bölcsesség koronája
Békét teremt, és tökéletes egészséget ad,
Hogy virágozzék
Mindkét ajándéka Istennek.

ESSZÉNUS BÉKE EVANGÉLIUM MÁSODIK KÖNYVE

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

NEM VAGYOK BUDDHISTA!
mégis vállaltam a bódhiszattva fodadalmakat, hisz a Tiszta Fény Felébredettek
(Amitabha Buddha's family) családjából jöttem, mielőtt betértem e létkerék "sötét" részébe, ugyanakkor a jó bódhiszattva nemcsak együttérzésben és szeretetben serény testvéreiért - itt az összes érző- és élőlény értendő! -, hanem világos előtte, ki az a Maitreya Buddha ( Egyetemes Szeretet Világossága), ki az a Jesua ben Joszef (arámi név - József fia) - alias Iészusz Khrisztosz (Isten felkent szabaditója) -, ki eljövendő vala ...lol)))

a Mennyei Törvény testig eljutottál-e? - a Tiszta Fény testet érzékelted-e? - a Napszívvirág csokrának kristályfény testébe ébredtél-e már valaha? - oops, csak a kauzálisig értél fel, akkor jogos a medvekölyök ("bocs" a Kingához), nőjél még az Élet Fáján, van időd!
márpedig a lélek sosem tűnik el, túl mindhárom időn örökké 'lélekzik' az, úgy biza!

üdv a "fentről folyó" tudást megosztani, ez az Egység Tudat természete

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

***** (:(:(: !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Édes Éva !

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

jav. Szeretettel teljes! (biztosan azért irtam el, hogy kihangsúllyozzuk
a szeretetet!):)))

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Kinga, Vili!
Kinomban már csak bárgyún nevetek ezen a sok igazságtalanságon,
amit az autszájder tagjaink időnként beszólnak. Természetesen
jó indulatúan... Úgy mondják a pokolba vezető út is csupa jó
szándékkal van kikövezve...
Ez a cikk annyira jó irás, és olyan sok érdekes hozzászólást
eredményezett, úgyhogy remélem még sokáig itt marad, és az
ellentmondó vélemények is tovább érkeznek majd.
Alcimként azért odairhatnánk zárójelben,hogy egyben itt tartjuk
a klub láthatatlan panaszkönyvét is. Mindenki irja be sérelmeit,
vagy nem tetszését a vezetéssel és a tagsággal szemben.
Rövid időn belűl igyekszünk orvosolni a problémákat!
A csodás jövőbe vezető javaslatokat, jó tanácsot szivesen megfontolás
tárgyává tesszük.
Jó egészséget, sok humort, szépséges gondolatokat, szerettel teljes
szép érzelmeket kivánunk minden ébredező szivű klubtársunknak!
Csak jöjjetek és irjatok! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Válasz

Müller Kinga üzente 13 éve

Kedves Attila!
Te úgy tudod,én így tudom!! :-) Én elfogadom,hogy Te úgy tudod,Te nem fogadod el,hogy én így tudom....... További jó fejlődést kívánok Neked! :-)

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ki mondja,hogy butasag?Butasag a sajat elkepzelest mindenki szamara elfogadandonak gondolni.No ne butaskodj!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Attila ...jött, kiütött...s ment !!! Üdv Attia:m

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Kinga!

A lélek a Kauzális test "felbomlása" után tűnik el /az pedig nagyon soká fog megtörténni/ nem pedig az asztrál test felbomlásakor! A többi "butaság"! /bocs/

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Vili, talán a meditációhoz szólnék hozzá!
Azt hiszem hiszem aki TUD VALAMIT, az nem szokta "hirdetni" mert ha igen, az már gyanús lehet bárkinek!
Inkább csendben kell maradni, mert bizonyítani a O Hz-et kicsit ciki volna!

Üdv: Attila

Ui: A ma estét nem a Te "cikizésednek" szántam, tehát elnézést kérek érte, inkább véleményt formáltam csak!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Üdv. Vili!

Kérlek magyarázd már el nekem, hogy "milyen" az a harmadik típusú Guru?

Nem tudom honnan vetted azt, hogy Buddha "azonos" a Bódhiszattvával?

Talán a buddhizmusban így van /de kétlem/viszont a Valóságban NEM így van! Sajnos a ez a vallás egészen másként fogalmaz, mint az összes többi, talán érdemes volna elgondolkozni, hogy az összes többi gondolja "rosszul"?

Elhiszem, hogy "elvakult" buddhista vagy, de kérlek tegyél fel egy másféle "szemüveget" is néha!

Attól függetlenül Tisztellek ezért, de nem biztos, hogy minden úgy van ahogy hirdetik!

Üdv. Attila

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

minden újabb Buddha - vagy Bódhiszattva - új harcos azok seregében, akik az emberiség felszabadulásáért, megváltásáért küzdenek, lemondanak a jól kiérdemelt nirváná-ról, vagy a dharmakája öltözetről (mindkettő örökre kizárná őket az emberek világából), hogy láthatatlanul az emberiség segítségére lehessenek és hogy az embereket végül a paranirváná-ba (a tokéletesen felszabadultak boldog tudatállapotába) vezessék ... na, jah!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Kedves Janos!Ujbol elolvastam hozzaszolasod,es az Eva hozzaszolasait,melyek teged erintnek.Ugyhiszem,Eva emlekeztet teged valakire,aki nagyon gonosz volt veled,de az emlekeid keltett reakcioid nem Evanak szolnak,hanem annak a rossz emleknek.En nem gondolom,hogy Eva felelmet szeretne kelteni benned,s azt sem hogy fanatikus katolikus.En inkabb muvelt,okos katolikusnak tartom,akire lehet hatassal az ezoteria eszmevilaga.Javaslom,hogy ismerd meg ot,es eltunik az tole valo felelmed.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Kedves Janos!A Bibliarol irtakrol en egy kicsit maskent tudok.Az Oszovetsegi iratok hitelesitese-a korabeli tudositasok szerint -a Krisztus szuletese elotti 4.szazadra teheto,melyet 70 rabbi ogorogre forditott Kr.e.250 korul.Ezt a forditast nevezik Szeptuagintanak,(utalva a 70 rabbira).Az Ujszovetsegi Biblia a mostani szelekcioban(27 konyv)eloszor a Codex Baroccio neven lelheto fenn,amely Kr.u.206-ban szuletett.Ezt a 27 konyvet fogadta el hiteles ihletett iratkent 191 ev mulva a III Karthagoi Zsinat 397-ben.Az egyetemes(katolikus)keresztenyseg ez idotol szamolhato,s nagyjabol 1000-ig tart,amikor a keleti keresztenyseg elszakadt a nyugatitol.Salamon nevu kiraly uralkodasarol azidotajt nem hallottam....A reikirol nem sokat hallottam.Orulnek,ha nehany mondatban osszefoglalnad,hogy mit ad neked a reiki!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az ég telítve van fénnyel, amit azonban csak akkor láthatunk meg, ha valamin visszaverődik. Ugyanígy, amikor a szentírás találkozik a keresővel, az eredmény megvilágosodást vált ki. Az örök igazság tehát csak úgy ismerhető fel, ha a Tiszta Fény ragyogásakor az igazság megvilágosodik előttünk, ha sok időt töltünk felébredt egyének társaságában, valamint önfegyelmet gyakorlunk és az elmét természetesen lecsendesítjük.
Az igazság folyamatos ismétlésétől még a legbutább ember is megvilágosodhat. A csend kiegyensúlyozott állapotában időzve élj a világban, és meglásd, ez az állapot a legnagyobb áldással és vigasszal ajándékoz majd meg. Ez a legnagyobb gazdagság, mivel rendelkezhetsz, és jó szerencsét is ettől remélhetsz. Az egyensúly segíti a tisztaság növekedését benned, amit minden más erény természeténél fogva követni fog majd. A világ összes áldása és vagyona semmit sem ér a belső egyensúlyhoz képest. Kevesen vannak olyanok, kik ebben az egyensúlyban élik életüket, akik mindenkire testvérként tekintetnek.
A kiegyensúlyozottság állapotában a szomorúság boldogság, a halál pedig új élet. Kifejezhetetlen nagysággal bír az, ki mentes a diadalmámortól és a búskomorságtól, aki természetesen teszi a dolgát, akkor és azzal, amivel épp szükséges, aki mindent annak lát, ami. A barátok, a rokonok, az ellenségek és a királyok tökéletesen megbíznak abban, ki természetesen él. Természetesen élve, az ember, még ha mérges is, akkor sem bánt meg senkit. Az emberek megtapsolják azért, amit tesz, azt eszik, amit ő, még akkor is, ha legyőz vagy megfedd épp valakit – hisz közben megőrzi belső egyensúlyát. Megtapsolják mindenért, amit most, vagy a régmúltban tett, akár jó akár rossz volt az, mit elkövetett. A belső béke egyensúlyában megalapozott ember nem tapasztal kétségbeesést, sem akkor, ha nagy boldogság, sem akkor, ha nagy szerencsétlenség éri. Még az istenségek is meghajolnak mindazok előtt, akik a tökéletes belső béke állapotába jutottak.

(FELÉBREDÉS)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

a REIKI jó "nyitánynak" az Úton, de nem a legnagyobb "vász iszt dász"!
ezen fénysugáron legtöbbünk túllépett

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

a théta már természetességem, az alfa a gyengélkedős állapot, sőt a 0 Hz és azon túl ... lol ... testtudati tisztaság, a spirituális tiszta fény közel 12-szer gyorsabb, mint a mért fény sebességé, de hogy kezgyek - tőled vettem e kifejezést - bele, ha szárnyalok, hamarosan a saját organizmus halmazomat (biokémiai testemet) is elragadom, apropó, "átvillantál" már odaát -ra testestül-lelkestül? - akkor én most mit írjak, mibe kezgy bele?
(((lol)))
örökölt tudati természetem fénye Amitabha Buddha-családtól ragyog ...

De strigis, quae non sunt, nulla quaestio fiat.

Válasz

Tóth János üzente 13 éve

Kedves Vili!
Próbáld ki.
Egy csöndes helyen kezgy el meditálni, menj le alfába, és figyeld a csendet!
Az eredményről téged szeretnélek hallani.
Üdvözlettel: János

Válasz

Tóth János üzente 13 éve

Kedves Zoli!
Én jól gondoltam, bár lehet pongyola módon fogalmaztam.
Tehát a kiindoló pont:
Évi minden írásának végén félelmet akar kelteni bennem! Bennem senki sem kelthet félelmet.
Évi írásaiból arra a megállapítára jutottam, ő egy fanatikus Katolikus.
A félelemkeltéseire volt ez a válasz, nem pedig az Isten és Jézus volt a cél.
Nem hiszek egyetlen egy Európai vallásban sem - leírtam miért.
Tehát a Katolikus rendet támadtam, azt bizony nagyon!
Most essék szó a Bibliáról:
Salamon Király és zsinata állította össze a mai Bibliát. A Zsinat hónapokon keresztül vitatkozott mi kerüljön bele és mi maradjon ki. ( Salamon csak átkeresztelkedett, nem volt Keresztény.)
Tehát már akkor az volt a tét mi szolgálja a PAPOKAT és nem Jézus!
Egyébként nem tudom tudsz-e róla Mária Magdolnának is voltak tekercsei ( Evangéliuma) - sőt mostanában találtak a régészek nagyon sok tekercset, mejet eldugtak. Vajon miért??? Tán csak nem az üldöztetések miatt???
Hiszek Istenben - mely létrehozta az Univerzumot, és a csodálatos Földünket, a földön élő összes élőlényt, beleértve bennünket és hiszek Jézus Krisztusban, Isten Nagymesterében!
Erről is írtam már az előzőekben.Tisztelettel kérlek bennőtöket az egész írást értelmezzétek, ne ragadjatok ki belőle semmit, mert úgy csak félre lehet értelmezni.
Én Reiki-t tanulok már egy éve. Másfél évvel ezelőtt indult be bennem, amikor még nem is hallottam róla. Egy éve elváltam, és azóta szabadidőm a tanulásnak szentelem. Hallgatom Bian Tracy A Teljesítmény lélektana című 27 részes hanganyagát, továbbá Nile Donald Wals Beszélgetések Istennel című háromkötetes írását. Az első kötetet melegen ajánlom. Ha kéred mailban átküldöm a PDF formátumát. Ezen kívül két mesterem van akik egyengetnek az úton. Csodálatos házaspár!
Ezt azért írtam, hogy tisztán lássatok.
Boldog karácsonyt néked és házad népének Zoli!
Üdvözlettel: János

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Kerlek Janos gondold meg!Mit gondolnal felollem,ha azt latnad,hogy geppisztolyt ragadok,es minden szoke embert lemeszarolok a kornyezetemben azzal,hogy latomasomban ezt Isten megparancsolta nekem?Ugye haborodottnak tekintenel?Miert velekedsz maskent a keresztes haboruk elinditoirol,az inkviziciok gyilkosairol?Ha valami kegyetlenseget Isten neveben kovetnek el,az valoban Tolle szarmazik?Az,Aki eletet adta,hogy aki hisz el ne vesszen,hanem orokelete legyen,hogyan adhatna parancsot gyilkolasra?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

(((LOL)))
a csendben nincs figyelő, sem figyelés, a figyelt tárgy sincs, de amaz Csend már nem is hozzám "szól" ... mégis figyelek reátok is, meg a többiekre is,
maga a Tiszta Fény is pulzál, hisz következmény ..., ám az Isten nevében elkövetett "hadjáratok és cselekedetek" -re illik a "Az Úrnak, a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd!", viszont nem kettőnk dolga efelett ítélkezni, sem dobálózni, Évi tudáshordozó, az ő szintje - ISA - bármelyikőnkét megemeli,
üdv

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

stimm,
kollektív helyett egyetemes tömegtudat ...
kellemes ünnepeket neked is!

Válasz

Tóth János üzente 13 éve

Kedves Éva!
Nem tudlak hová tenni írásod olvasván.
Szinte süt belőle a gyűlölet. Miért?
Ki káromolta az Istent?
Ki bíráskodott?
Ki a te Istened? Az az Isten akinek nevében a XV. században léöldösték a nőket? Mert az terjedt el, hogy Mária Magdola Krisztus utódja?
Azt az Istent akinek nevében a keresztes háborúkat indították a Papok?
Akiket Tűzzel, Vassal megkereszteltek? Megint a Papok!
Mindezek ellenére tudomásul veszem és elfogadom álláspontod. A te döntésed.
Legyen szép a karácsonyod kedves Éva! János

Válasz

Tóth János üzente 13 éve

"Figyeld a csendet magadban és haladsz az úton."

Válasz

Tóth János üzente 13 éve

" Amire azt mondod: jó hamar kiderül,hogy rossz. Amit rossznak érzel, ha figyelsz rá. észreveszed, hogy az érdeked szolgálja.
Minég keresd a jót!
Akkor a kollektvív tudatban a jóhoz kapcsolódsz.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Igen Janos!Az univertzum megalkotasat,benepesiteset illetoen egyetertek veled, annyi kiegesszitessel,hogy en monoteista(egy isten hivo)vagyok,es nem 3 isten hivo,mint a nagy keresztenyseg.Az en hitem szerint Isten kulonbozo megnyilatkozasai Jezus Krisztus,az emberiseg szamara elkulonitett Lelke-Szellemisege(Szentlelek),valamint a vilagegyetem kulonbozo pontjain elo ertelmes lenyek szuksegleteit kielegito mas megnyilatkozasai.(Tudom,ez eretnek nezet.Minden pelda rossz,de nem jutott jobb az eszembe:Lenyednek egy darabja a gondolatod,melyet irasba foglaltal,de a neten megjeleno irasod nem egyenlo veled.Igy Jezus Isten egy resze,aki hozzank hasonlova lett,hogy megismerhessuk Istent,es meghalhasson ertunk.)Isten megismereset teljessegeben sohasem erhetjuk el,de a Biblia nekem igy mutatja be Ot....Vajon akarja-e Isten a mi buntudatunkat,es felelmunket?Meggyozodesem szerint nem.(Nem veletlenul irja a Biblia 365-szor,hogy "ne felj!".A felelmet a buntudat,es az ismeretlen okozza.Az Oszovetseg idejen a vetkezo elvitte a papnak az aldozatat,es a bune eltoroltetett.Az Ujszovetsegben-Krisztus helyettes aldozata ota-Isten minden bununket elvesz,es a feledes feneketlen tavaba vet.Sajnos mi emberek szeretunk abban pecazni,s minduntalan kihorgasszuk magunk,es masok elkovetett,eltorolt buneit,hogy azon "jot" ragodjunk.Aki oszinten hisz Krisztus buntorlo erejeben,az-Istennel egyutt-elveti orokre buneit,s nem hozza azt elo soha,a megbocsajtas utan....A vilag megismeresere adott kepessegeket mindannyiunknak,s fulet,szemet,ertelmet,hogy merlegeljunk.A felelem eluzesenek utjai az ismeret,es a szeretet.Mindegyik kepessegunk fejlesztheto,es fejlesztendo....Remelem meg olvashatom kulonleges gondolataid Karacsony elott,de ha nem,hat kivanom most Krisztus csillaga iranyitasat,fenyesseget eletedre,s azt a szeretetet,melyet O kivan adni minazoknak,aki vaggyak azt.Az szamodra 3-szoros boldogsagot adva,s a kored gyuloknek fenyesseget,es a tuzhely meleget.Testvered:Zoli

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

AMEN!
And wishing you happiness each day of the Christmas season, and
every day in the coming year!
(Nagyon jól tudod, hogy én sem úgy értettem, hogy lehajolok érte,
és felveszem. És, hogy ki mit tudott és mit nem? Ezt is hagyhatjuk!)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

a bíráskodónak:

"Mielőtt a legelső kaput megközelíthetnéd, meg kell tanulnod elválasztani testedet elmédtől, eloszlatni az árnyékot és az örökkévalóban élni. Ezért élned és lélegzened kell mindenben, amint minden, amit látsz, benned lélegzik; érezned kell, hogy e mindenben lakozol, a minden pedig az Énben.
Ne engedd, hogy elméd érzékeid játszótere legyen.
Ne válaszd el létedet a Léttől és a többiektől, hanem egyesítsd a tengert a cseppel és a cseppet a tengerrel.
Így teljes összhangban leszel minden élővel; szeresd az embereket, mint tanulótársaidat, mint ugyanazon Tanító növendékeit, mint közös édesanya gyermekeit.
Tanító sok van; a Mester-Lélek egy, az egyetemes Lélek. Úgy élj ebben a Mesterben, miként az Ő egyik sugara benned. Úgy élj társaidban, miként ők élnek benne."

Csend Hangja

(((lol)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

istennevet hiába felvenni abszurd, olyan papi anarchia "betét",
egyébként sem tudták a 'YHWH' eredeti és igaz hangzását, ámbár már előttünk is éltek oly spirituálisan érett egyének, akik minden tekintetben elérték a Hármas-Én tisztaságát, vagyis egységét, sőt ráébredtek mindőnk Énjének egy s ugyanazon forrására, hisz tudatterük kiterjedhetett mind a világtérben s mindhárom idő felett ... szóval csak kevesen tudhatják, de ezt már írtam vala,
"A tökéletes szabadság útja Énedben van. Ez az út az énen kívül kezdődik és végződik."
Csend Hangja

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Valóban? Akkor ez mi? "Isten, akiről ti beszéltek....ez az Isten csak a ti
Istenetek!" Mi ez, ha nem biráskodás? Mellesleg én nem vagyok
buddhista, de szimpatizálok a tanaival és a követőivel is.
Keresztény vagyok és még az is elképzelhető, hogy több idő töltök
a templomban, és tobbet forgatom a szent iratokat, mint amennyit egyesek-akik szeretik vitriolba mártogatni tollukat -feltételeznek.
Ezenkivül komolyan veszem a Parancsolatokat, jelenesetben, hogy
Az Úrnak, a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd!

Válasz

Tóth János üzente 13 éve

Kedves Zoli!
Hozzászólásom elején a föld keletkezéséről írtam. Rendszeres nézője vagyok a Spektrum és az Ozone network csatornák adásainak. Továbbá én istent nem Jézus Krisztus- két tartom, hanem az a megfoghatatlan , aki csak a képzeletünkben él és mindenféle alakban jelenítjük meg. (látsd a különböző vallásokat)
Ha már itt tartunk én Jézus Krisztust egy Spirituális Nagymesternek tartom, és hódolok nagysága előtt, aki az energiákat úgy tudta szétoszlatni és öszpontosítani.
( csodatételei) Véleményem szerint ő az aki az egész univerzumot létrehozta.
Egyébként én is tanulta a vallást, sőt még konfirmáltam is belőle,ugyanakkor nem tudom elképzelni, hogy az emberiségnek félelmekkel és bűntudattal kell élnie!
Remélem folytatódik a gondolatcsere továbbra is.
Boldog, békés Karácsonyt Kívánok! János

Válasz

Tóth János üzente 13 éve

Kedves Éva!
Nem ítélkeztem és nem is áll szándékomban. "Semmivel sem vagy jobb, sem rosszabb senkinél." Már csak ennél fogva is.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

OK! Megtaláltam a vicces képek között a Lélekre Hangolva klubban.
Bárki lehet a biró! A kép egy aranyos idős apácát ábrázol: ül
a komputer előtt. keze az egéren , és olyan elmélyülten Net-ezik,
hogy a nyelvét is kinnfelejtette . Nagyon jópofa kép...
A hozzászólások közül:
1. Sanyi-Ugyan mit találhatott az interneten, ha fülig ér a szája?
2. Fredi- Biztosan a győzedelmes Krisztust.
3. Éva- Variáció 1 témára: Isten szeme mindent lát. Hol is van a leniám?
Érted ugye?
Te persze nem értetted kedves Tibor, mert akkor nem hoztad volna
fel bűnjelként.
Diákkorunk játékos versikéjét választottam, rosszallásom kifejezésére,
ami eredetileg igy szólt- Isten szeme mindent lát, ne lopdd le a léniát!
LÉNIA-vonalzót jelent. Köztudott, hogy körmöst kaptak a rossz gyerekek.
A variáció az volt , hogy megkérdeztem, hol is van a léniám? Hogy
Frédinek körmöst adjak! Ennyi az egész, játék...
Persze neked ez botrányos viselkedésnek számit! És miért nem tetted
szóvá akkor? Hónapokkal ezelőtt?
Hála Istennek, hogy túl vagyunk az inkvizición, mert esetleg Till
Eilenspiegelként akár máglyára is küldhettél volna minket !

Válasz

Bíró Tibor üzente 13 éve

ISTENNÉL MINDEN FEL VAN ÍRVA ! ! ! végeztem

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Kedves Tibor!
Fogalmam sincs, hogy miröl irsz, Frederic már rég óta nem ir itt semmit,
kilépett a közösségből. Ha nem vetted volna észre, nagyon rég óta
egyetlen egy kritikai megjegyzésedre sem reagáltam, sőt ha
jól emlékszem, arra biztattalak, hogy fotózz többet, mert jók a képeid.
Miből gondolod, hogy téged fenyegetlek, Jézus intelmeivel?
De, ha már éppen te hencegsz itt az "elég nagy hátsó köröddel", engedd
meg , hogy felhivjam a figyelmedet saját tiszteletlen és arrogáns
viselkedésedre, amely egy szemet sem tűnik keresztényinek.
Egyébként visszatérve a panaszodra, légyszives ird meg konkrétan,
hogy mi az az Apáca az "xy" klubban, ;s ha valóban úgy van, amit
irtál, akkor nyilvánosan belátom tévedésemet, gondolom Frederic is.Te
pedig talán abbahagyod provokáló megjegyzéseidet. Üdv. neked.

Válasz

Bíró Tibor üzente 13 éve

és az a Apáca a képen "xy" klubban , Frederikkel (Ditro) tetszettek kritizálni ? ( éleg nagy a hátsó köröm nem félek maguktól) ! ! !

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Janos!Kivallo felveteseid vannak!Latom nyitott szemmel jarsz a vilagban!Elso kerdesedre egyszeru a valasz,de ismerni kellene az ogorog nyelvet,melyben az Ujszovetseg irodott.A Biblia beszel pokolrol(Gyehennarol),de nem mint egy teremtett helyrol,hanem amit az emberek alakitottak ki ezen a Foldon,s mely mintajara Isten a bunt,s ami ahhoz kapcsolodik meg akar szuntetni.A Biblia nem beszel orokke ego pokolrol,csak orokre megsemmisitett bunrol.(Az "orokre"kifejezes,amikor pokolrol ir a Biblia,befejezett jovoidoben irodott,mint olyanrol,ami visszavonhatatlan,mig az "orok elet"folyamatos jovoidoben,ami sosem szakad meg.)Ahogyan Isten nem teremtett bunt,csak szabadakarattal rendelkezo,es bunre is kepes teremtmenyeket a vilagegyetemben,ugyanugy nem teremtett elpusztitohelyet.....A masik kerdes hasonloan jogos.Isten,szeretetevel el kivanja uzni belolunk a felelmet.Nem tilt el semmitol,csak ov a szeretet elleni tettektol.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

"A teremtés kezdetekor, az élet elkezdésekor a túlvilágon, illetve az álom megjelenésekor csak a tudat válik önmaga tárgyává, hisz nincs más, mi jelen lenne. Az ehhez hasonló képzetek megjelenését, „Most a mennyben vagy a pokolban vagyok” az egyén valósnak érzékeli. Valójában azonban sem a látó, sem a tárgy, sem a teremtés, sem a világ, sőt még a tudat sem létezik; az éber, az álom és a mély-alvás tudat egyáltalán nem létezik. A létezni vélt dolgok sem léteznek. Ha felkutatjuk a „Miként vált eme valótlan káprázat valósággá” kérdés mélységét, rájövünk, hogy a kérdésnek semmi értelme, hisz a káprázat vagy illúzió nem lehet valós. A megtéveszthetetlen tudatban ugyanis nem jelentkezhet semmilyen káprázat. Vagyis a káprázat látszatának lényegi anyagát is a tudat alkotja. A káprázat tapasztalatai a megértés hiányaként jelentkeznek, olyan, mint az álombéli halálunk megélése; mélyére hatolva a valóság természetébe a káprázat szertefoszlik."
A FELÉBREDÉS

- az elme(-)nő, illetve szellő módjára - ki tudja honnét fú és merre tovább - reppenő gondolatok folyamából lépett színre a szellem, melynek sokszínűsége kisebb-nagyobb értelmet "pulzál" tudat-jelenléttel,
mindezek forrása egy mag: az Én ... talán érdekesség egy nem rég olvasott
fejtegetés, miszerint az Én benne van a Te(n)-ben: ÁTÉN, mégsem tudni, hogy a szegediek mikor léptek a képbe, ugyanis az Ő, az É volt, talán "őrizte vala" az angol 'he' - ő, bár az is igaz, hogy az 'i' régebbi hang az 'é'-nél, ám mindkettőt megelőzi az alaphangunk: az 'a', innen már érthető az 'atman' szanszkrit szó ... s.t.b.
az ego szó eredete sem egy nagy "vasz isz dasz"
(((lol)))

elképzelhető, hogy az emberi lélek teremtésekor Isten szent leheletét adta, de már megbocsássatok, akkor viszont az indiai látók jó hasonlatot adtak a csakra szóval a lélek fejlődéséhez, mert ez lótuszvirág csokra, és a lélek virágzása nem egy emberi testöltéssel zárul le, hisz nincs hervadása, annál inkább ragyogása ... Isten csak egy életet adott volna? - akkor igazuk van a bódító szerekkel élvezkedőknek: egyszer élünk! - na, de nem mindegy hogyan, Tesó! - vágom rá,
a két kötetes vizsolyi Biblia a kezemben volt, és bizony jegyzeteltem magamnak abból, ám a mai könyv már nem tartalmazza azokat, mondván apokrif, pedig ott vagyon írva: " ... születésünk előtt Istennel beszéltünk, hogy miképp fogunk élni a jó dicsőítésében, ám éltünkben megfeledkezünk minderről, és tévútra tértünk ..."
vatikáni és alexandriai okostojások!
(((lol)))

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Az ajánlott könyvek irója Neale Donald Walsch maga is spirituális
kutatásra indult, s bár római katolikus családban nött fel, és
szorgalmasan olvasta a bibliát, ugyanigy az indiai védákat és az
upanisádokat is elmélyülten tanulmányozta.
Azt gondolom, itt a közösségben már régen túl vagyunk az én Istenem ,
te Istened, ő Istene ragozáson, és mindannyian tudjuk, hogy egy
az Isten, csak a hozzá vezető utakon bóklászunk kitérőkkel.
Úgy érzem, itélkezésed nem csak elhamarkodott, de igazságtalan is.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Jézus a szeretetről szóló tanitása mellett figyelmeztetett és óva intett
az itélkező, képmutató emberektől.
"Ne itélj, hogy ne itéljenek meg.
Mert amilyen itélettel itéltek, olyannal itélnek meg titeket is.
És amilyen mértékkel mértek,olyannal mérnek nektek is.
Miért nézed a szálkát a te atyádfia szemében és nem
látod a magadéban? Máté 7:1-3.

Válasz

Tóth János üzente 13 éve

Olvasgattam az írásaitokat és bizony nagyon furcsának találom. Tudniillik mi a föld porából jöttünk létre (Ha a föl keletkezését 12 órában határozzuk meg, akkor 11 óra 59 perckor)-ugyan olyan szén alapú vegyületekből, mint maga a Föld. Isten akiről beszéltek Szeretetet küldött a földre és még fiát is feláldozta értünk akkor miért teremtett volna Poklot és egyéb - a vallások által ismert tilalmakat - amely eszközökkel félelmet lehet kelteni. Ez az Isten csak a ti Istenetek. Az igaz isten nem tilt, nem akadályoz semmiben. Az igazi akadály maga az ember, aki nem veszi tudomásul, hogy csak is a gondolatok irányítják tetteinket.A gondolatok, mejek a kisugárzást is adják. A gondolatok amik re gondolunk irányítják az egész világot. Ha jóra gondolsz csak az következik be, ha rosszra akkor az. - Teréz anyát felkérték vegyen részt egy háború ellenes tüntetésen. Mire a válasza ez volt: "Ha majd egy béke melletti tüntetésre hívtok akkor ott leszek". Ha esetleg kételkednétek, ajánlom olvassátok el " Beszélgetések Istennel" című háromkötetes könyvet.

Válasz

androméden üzente 13 éve

nem értem miért bizonygatod újra és újra a szűklátókörű nézeteidet, ez itt nem egy biblia klub lenne ahol az emberek csak és kizárólag a biblia téves nézeteire építik a lélekszemléletüket..ezek a nézetek már 2000 éve is cikinek számítottak, nem véletlenül irtották a más tanokat vallókat a keresztények..további jó hallucinálást Zolikám..:DD

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

én Zoili azért vagyokhalas anyukam meg szült és dilxás vagyok de itt vagyok és tapon és büszeke vagyok ju vilire mert híte ismeg van beló ezse ugyam azt mikor én lesrtem ö felt ona győzöm nekmeg köszni és hlas leni én agyit modok köszöm vili :::?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az ember szellemisege a mukodokepes elme(test),es az isteni elteto lehellet kovetkezmenye.Ha kileheljuk az elteto lehelletet,megszunik mukodni a test,es elporlad a szellemisegunkkel egyutt.Marad az elhunyt emleke,meg nemi por.Ez ami bizonyithato.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A Teremto szamara egyszeru kerdes ujja alkotni azt,ami mar meg volt.Szamara nem szuksegesek a genek,szellem(lelek),vagy akarmi,hisz O Mindenttudo.A teremteskor a Biblia szerint Isten megformalta a Fold agyagabol a testet,orraba lehelt,s igy lett elolennye.Nincs szo 1.,2.szellemrol.Az jofantaziaju emberek vicces otlete csupan.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szia, Viki,

a lelkünk (héber: nephesh) akkor keletkezhetett, amikor ISTEN ÉLETET LEHELT az emberi testbe, miképp az állatoknak is lelket adott, hogy a fizikai életben boldogulni tudjanak.
Leegyszerűsítve ez egy fénytudattest. Fizikai szinten kb. 7 g a súlya.

Honoré de Balzac: A lélekről

"A lelki életben, csakúgy, mint a testi életben, van belégzés, és van kilégzés: a léleknek magába kell szívnia, át kell hasonítania egy másik lélek érzelmeit, hogy aztán még dúsabban viszonozhassa azokat. E szép emberi tünemény nélkül nincs élet a szívben, s a szív, levegő híján, kínlódva pusztul el."

A szellem az Én-lélek - talán a sumér Enlil is ezt takarná - és a testi tudatfolyamatok gondolaterővel a térerőkre összpontosított elmebéli, de karmikus megnyilvánulása ... nem a testnélküli szellemekre gondolok itt ... lol)))
Az Én, mint belső világunk, természetünknél fogva épül fel, hisz örököltük is, meg teremtődik is - saját erőből és mások ráhatásával -, amint az Én-tudat legkisebb rezgésszámú impulzusa is nyugovóra tér, valamint feloldódik a nemcsak globálisan, de univerzálisan együttérzett szeretetben is, akkor előtűnik a világtér világossága, az idő-feletti határtalan tiszta fény ... erről danol - lol - Buddha Dharmája a megvilágosodásról,

üdv

Válasz

Müller Kinga üzente 13 éve

A szellem az ami halhatatlan.A lélek,mint asztráltest a halál bekövetkezte után valamennyi idővel elbomlik.A fel nem bomlott lelkek az ún. asztrállárvák,akik ittragadnak valami ok folytán,legyen az egy még élő személy ragaszkodása,hirtelen halál,öngyilkosság,stb...

Válasz

czihaki viktoria üzente 13 éve

Ezt még hadd írjam le --"A szerzeteseknek sokkal jobb körülményeik vannak a gyakorlásra és a Dharma tanulmányozására, mert semmi másra nem kell figyelmet forditaniuk."

Hát igen mennyivel kényelmesebb gyakorolgatni, mint életszerűen dolgozni. egyébként jó hogy Buddha nem tette általánossá a szegénységet, akkor amikor Ő a legmagasabb kasztba tartozott. Így különválasztotta a nincstelenek misztikumát amely azt mondja és tanítja, nyugodj bele a nyomorba a nincs-be, az éhezés a böjt megvilágosodáshoz segíthet, majd újra születhetsz és akkor - ha most nem lopsz tőlem a gazdagtól,- szintén gazdagnak nem pedig esetleg patkánynak fogsz reinkarnálódni, de hogy mivel fogalma sincs mert soha nem tapasztalta meg a saját lelkét sem...!!!

Válasz

czihaki viktoria üzente 13 éve

Engedtessék meg nekem, egy -két kiigazítás a buddhista filozófiával kapcsolatban.

1.- "Habár halhatatlan lelkünk nincsen, -- ez nem igaz, először is van lélek, másodszor képes halhatatlanná válni emberi idővel számolva. Ha nem lenne lélek, akkor mire alapozza az újraszületést? Sőt tulajdonképpen egy élőnek két lelke is van; -test lelke és szellemi lelke

2. " Az én -forma, észlelés érzés, impulzusok és tudat együtt. Ha tehát igazából megvizsgáljuk, mi az amit énnek hívunk, nem találunk semmit. "

--ezt mondja a buddhizmus, ami szintén nem igaz, mivel a testlélek és szellemlélek együtt alkotja az Én -t, bennünk.

Aki ezekről többet szeretne tudni keresse meg a
(http://A-letezes-fantasztikuma-.blogger.hu) oldalt.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A kornyezeted is ugy latja?

Válasz

androméden üzente 13 éve

igen pontosan így van..

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Boldog lehetsz,ha meg vagy elegedve "spiritualis ertelmessegeddel".Vajon az eleted is ezt tukrozi?

Válasz

androméden üzente 13 éve

spirituális éretlenségedért nem kell elnézést kérned..:DDD

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Vagy elnezve:-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

belátva ...lol)))

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Valaki tudja hogyan lehet latni azt,ami nincs?

Válasz

Beregszaszi előd üzente 13 éve

okos az öreg

Válasz