Csizmadia Éva üzente 12 éve

Eszembe jutott nagymamám világa!

Amikor még szava járása volt a paraszt embernek, aki biza hitte Jézus igéit és az Új világ volt az Ő egyetlen reménysége, mert olyan nehéz fizikai munkával kereste a napi betevőt!!!,
EMBERT faragok ebből a gyerekből! Nos az EMBER kifejezés a világegyetem- ben rangot jelöl.Ezért kell méltóvá válnia a földön élők népes közösségének!

Ez az a Hit amit tudtak eleink!! Vajon kitől? Nos az Isten tudattól!
Engem nem így nevelte, de Természetes közegem volt mindig .
Kell -e több bizonyíték? lol

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Barátaim!

Csoda szépek a gondolataitok!- Mely körbe körbe ér!
És bizonyítékok rá, hogy a hun itt, hun ott létezésének oka van!
Viszik a jó hírt!Hogy a "Magyar Szakrális Égi Tan " Isten Szeretetétől élő! lol
De jó kinyújtanom a karomat!!!!!! Szívesen átugranám értetek azt a néhány mérföldet!Kérek Istentől Szárnyakat! lol lol

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kulonos az erzekeles!Amerikaban elek,s az angolt sosem fogom tokeletesen erteni,es beszelni.Tul oreg vagyok hozza,de a belem szorult mondandomat-boldog halamat,remenysegemet-olyan modon tudom kifejezni trombitamon,ahogy soha korabban.Szinten uj,bar otthon is elofordult,hogy valaki bevillan az elmembe,es nehany perc mulva csorog a mobilom.A gondolat szova,kommunikaciova fordul.Neha borsodzik a hatam ettol.Beszelek gyermekeimmel,akik az ocean tulso oldalan hallgatnak,s amikor valaszolnak,ki nem mondott gondolataimat fogalmazzak meg.Hat nem megrazo!?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

mind szép, tényleg, csak hát ama közösség hun van - hun itt, hun ott -, a jóság beragyogja a teljes teret, az isteni szeretet pedig oly tiszta és erős, hogy képes egy ember miatt az egész világra megváltással "ömleni" ... árad a Tiszta Fény kristálytiszta patakként ... forrása milliárdszor milliárdnyi szirmot bontó fényvirágra emlékeztet...jah, (((lol)))

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Barátaim!

A szavaink sokasága nem bizónyítéka annak, hogy azok egyben egymás szinonímái is. Sőt, pont az ellenkezőjét bizonyítja. A magyar szavak mindegyike mély értelmet hordoz. Botorság lenne nem megnéznünk a jelentését.Én szeretek a szavak mögé nézni, ezért pontosan megrágom , mit is akarok elmondani vele. Valami ilyesmit! Ne csak a tapintásnak, szaglásnak, hallásnak látásnak, ízeknek, és érzékeknek higgy, hanem annak is, amit Isten a szívednek súg!A vak gyermekek pedig a látásuk hiányátol .-e de érdekes módon közelebb vannak Isten útjainak megértéséhez, mint a látok! lol Hogy is van ez?Egyéb iránt pedig nagyon tetszik,és nagyon büszke vagyok Rátok, hogy milyen éber és értelmes A MAGYAR Szakrális Égi Tant Vivők Közössége!!! ! lol

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Eva!
Ezt a gondolatodat kobe kellene vesni,es minden iskola bejaratahoz helyezni!Epp a napokban gondolkoztam el ilyen dolgokon.Egyreszt a nyelv korcsosodasat nagyban gyorsitja a kulturak keveredese,masreszt divatjat multnak itelik sokan a nepi kolteszetet.Pedig merhetetlen ismeretet tartalmaz akar a pszichoszomatikus jelensegekre,akar szimbolumainkra vonatkozoan,s temerdek mas teruleten.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

attól még a forrásunk egyazon s ugyanaz ...lol)))
Sister

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

"Csak tiszta forrásból!"
A hasonlóság még nem jelent azonosságot! -irja Várkonyi Nándor.
A természet tele van ikerformákkal; egy minerológusnak sem jutna
eszébe, hogy hasonló kristályt azonosnak minősitsen.
A bálna és a delfin tisztára hal alakú, mégis emlős... Az azonosság
talán ércfedezet lenne, mig a hasonlóság végzetes elméleti hibaforrás.
A szavak magyarázatára ez az elv fokozottan érvényes...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

JA, valóban, mégis bizonyos szavak tiszta hangzása a FORRÁShoz repít,
hm

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

"A MAGYAR a Tudást, mint Szakrális Égi Tant vivők közösségének
a neve. A magyarság nem faji kérdés: lélekminőség és jellem."
( A Mag népe mottója)
"Szivhez szóló ősműveltségünk"nem szavaink etimológiai boncolgatásával,
(amely néha fárasztóan túlmagyarázott) jut célhoz, hanem a mitoszaink,
regős énekeink, meséink, mondáink életben tartásán keresztül.
A költészetünk és zenénk -akár a XIX. XX. századból is képes
visszarepiteni a múltba gondolataink és érzéseink szárnyán.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Zoli!

Veled leszek! Örülök, hogy örülsz!!
Öleld meg szorosan! Hogy érezze, mennyire szereted!lol
Mennem kell!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Minden egyen maskent ismeri meg Istent,hisz mas alkalmai vannak a megtapasztalasnak,es mas adottsagokkal birunk.Ezert vagyok halas ezert a kozossegert is,hisz Ot sok masik ember szemevel is lathatom....Minden porcikam bizsereg most,hisz egyetlen fiam,akit 9 eve nem lathattam keszul meglatogatni.Mar csak 3 het,es egyutt leszunk.Igy varom Atyam meglatasat is,amikor megnyitom a Bibliamat,vagy ezt a kozossegi oldalt,hisz ugyanaz a Lelek el mindannyionkban,aki megnyilatkozik bennunk.Az kulonos lehetoseg,hogy ertelmes,es erzekeny lelku holgyek is jelen vannak itt,hisz ugy sosem lathatok,mint ti.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!
Mindannyian lol ugyan azt fogalmaztuk meg, csak azon a nyelven, ahogy az Istent tudatunk létezik bennünk.Amikor az írásaitokat olvasom,Boldog vagyok!
Nagyon szeretem a Barátaimat.Benneteket. lol.Isten választotta nekem Őket, hogy én is ki tudjam nyújtani feléjük a karom.Sokáig voltam egyedül, de Ti Fényessé és Világossá teszitek Földi létemet.Hálás vagyok!lol

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Vilii!
A Te szavaid igazsága lol az ABSZOLUT szeretet-ből fakad, amit nem lehet egyetlen földön létező vallásfilozófiába sem belegyömöszölni.Hát ettől olyan csodás, és követendő .Az Abszolútum létezése túl mutat a Földi létezésen, és a Világ egyetem működésére ad válaszokat. lol.Kedves Vili, az első pillanattól látom gondolataid mélységét. Szeretem, és tisztelem lol, De az Abszolútum léte az ami független minden vallás filozófiától. Az értelem kinyílása és az abszolút létének megértése Isten tiszteletén és szeretetén keresztül valósul meg.A Hitünknek nagyon erősnek kell lenni,fontos ,mert a megpróbáltatások folyama is végtelen.Legalábbis így érzem most. lol Ha nem lennék az, aki vagyok, már meghaltam volna, annyiszor harapott meg az Oroszlán! lol.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

A Mi Gondviselonk ellat mindannyionkat.Jokat,es gonoszokat egyarant.O valoban jol el van a mi hitunk nelkul.A hitre nekunk van szuksegunk,mert ez az a hardware,amely segitsegevel lenye lenyege beepulhet szivunkbe.Az valoban nem lenyeges milyen vallas vezet el a Szeretet Istenehez,csak oda vezessen,es ne valami ember formalta gonosz istenseghez,netan egy masik halando imadatahoz!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

szia, Évi!
nincs szüksége az Isteni Gondviselésnek a saját hitünkre, mindannyian úgy valljuk azt, ahogy jónak látjuk, ám van valami, ami igencsak fontos, a 'Jó Tartás': mind cselekedetekben, mind szavakban és minden gondolatban,
nem kérdezem a fiaimtól, hogy miben hisznek, de ha jól viselkednek, puszilom őket ...lol)))
a Mi Jó Mennyei Atyánk szeme mi-mindent lát, és szeretettel "táplál" mindnyájunkat, még az sem zavarja, hogy ez a gyermeke buddhista, amaz iszlám ... és a többi ... vagy nincs is semmiféle s - fajta vallási meggyőződése, ámbár itten is imigyen éppen ekképp mért is ne működhetne rajtunk keresztül ...lol)))
ur heart is blessed, thnks
see u again herein

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Zoli!
De jó hogy megjöttél!Hiányoztál! lol Örülök!
Most viszont nekem kell mennem!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Milyen nagy igazsag!Ez a csodakozmetikum mindenki szamara elerheto,es ingyenes.Napi rendszeres hasznalata csodakra kepes,mert nem kivulrol,hanem a sziv melyebol hat.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A Boldogságtól ragyogó arc mindenkit vonz!Százszor jobban , mint egy szabályos arc.A Szépség a Boldogság fokmérője.lol
Mindenkinek Boldog szépülést kívánok!lol

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Vili!

Amit Te már Tudsz, azt még sokan nem tudják.lol Sőt,Hívő Embereknek olyan mélyen rögzültek a teológiai Ismereteik, aminek tudva levő minden korban meg volt a maga szerepe,- mert a teológia- vallásfilozófia vallástörténettel ötvözve,sok sok félremagyarázott igehellyel, -hogy egyből falat emelnek "Isten katonái" elé!Minden kornak meg volt a maga rettenet foka.Így a BIBLIA is tartalmaz olyan véres Próféciákat, amelyektől az ember hátán föláll az összes szőr, de akkor csak ez volt képes féken tartani a megvadult Egót.Most sincs másról szó.Az egó önzése és félelmei teremtik a rettenet fokát .Akik keresztül mennek sok mindenen, azok tudják csak igazán, hogy milyen Óriási hatalma van az értelemnek az Egó fölött.Akin az Egója uralkodik, az megveti Isten útjait.Aki az Egó rabságából szabadul, annak szárnyak adatnak, és megismeri szellemi létezése Erejét.Isten szabad akaratot adott nekünk! Ki kit választ! Azt gondolom hogy a próféciák akkor dőlnek meg ,amikor Isten kijelenti hogy amíg egy Igaz ember lesz a Földön, addig a próféciák nem fognak valóra válni.Nos egyre több az Igaz EMBER, így nem félni kell, hanem szerelemben , Boldogan Élni! lol Neked is Küldöm az Ölelést!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Vili!Most neked Örülök! lol
Az érzékelés az anyagi mivoltunkhoz kötött. Konkrétan az érzék- szerveinkhez.Az észlelés, már nem csak az anyagé,főleg akkor nem ha tapasztalásból ered.A lelki síkon tett megtapasztalás,és a tudati észlelés útján képződő megtapasztalás vezet az Ismerethez! Aki azt várja hogy Isten rajta kívül fog belépni az életébe, és segíteni azt, az a csodát várja.A csoda pedig csak ott következhet be, ahol a hit,- a pozítív dolgok bekövetkeztében való Hit, -"amit Istentől akar kapni", nagyon erős!Mindenkit a hite tesz ÉLŐVÉ. Amikor Jézus azt mondta Lázárnak: "Kelj föl és járj!" akkor Jézus megmutatta Lázárnak , hogy az Istenbe vetett hite mitől válik csodává.A Hite erejétől!Lázár ekkor tapasztalta meg először Isten jelen valóságát Ő benne .lol És ez a Hit megtartotta,azaz megszűnt a betegsége. Az Ismeret Tehát nagyon konkrét dolog melyet nem ildomos elkennünk semmivel, csak azért hogy igazodni akarjuk a "trendihez"amit idéző jelben mindenki tesz.A fogalmakat tehát érdemes értelmezni, hogy az értelmünk megnyíljon , és az mindig egy felé nyílik. Az abszolút SZERETET igazsága felé! lol Akinek pedig az Ismerete már meg van ,azon sokan bizony csodálkoznak hogy mitől olyan Boldog! Well. Mert Ismeri az Abszolútum ösvényeit.lol

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ügyes! - szia
azt írád: az anyag nem létezhet tudat nélkül! ... ám a tudat létezhet az anyag nélkül is, és nem helyezem a tudatot a tér egy meghatározott helyére sem, mint pl. a Zoli iskolája, mert vannak olyan gyerekek is másutt, akik az állatgondozó gyermekei, és ők bizony éjjel-nappal ...de még álmukban is felismerik az ormányost! - lol)))
a tudat nemcsak hogy túlszárnyalja mindhárom idő kronoszait, de egységet érez minden szellemi "megmozdulásában" is, valamint a tér teljes kiterjedésében "odalát", mert egység vele tudatosságában is...lol)))

írád, hogy Isten az EMBERben vélik eggyé a Föld Anyával ... - értem! - márpedig ha gyermekeiként létezünk, akkor sem ugorjuk át az utat hosszában, és a Mennyei Atya és a Föld Anya SZERETETÉT mi mindnyájan valósítottuk meg volna, amennyiben "szeretetük arcai" lennénk, ez pedig boldogságtól ragyogó, na, ezt nevezem Isteninek!
(((lol)))
köszike

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Zoli!
Igazad van!lol

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Errol a vak gyerekek allatkert latogatasa jutott az eszembe....A vak gyerekek korulallnak egy szelid elefantott,hogy kezeikkel "megnezzek",hogy milyen az elefant.Az iskolaban meselik egymasnak:Tudjatok,az olyan mint egy vastag locsolocso!Neeem!Az olyan,mint egy eross oszlop!Dehogy!Az olyan,mint egy durva fal....s igy vitatjak a dolgot tovabb.....Az nem baj,ha Istent hasonlitjuk altalunk ismert fogalmakhoz,de ne allitsuk,hogy csak olyan,amilyennek en latom,mert vakok,es gyengen latok vagyunk Isten lenye befogadasara.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Az Ember, mivel Ember ,csak a saját fogalmain keresztül tudja leképezni a Világot maga körül.
Még az álmok is csak jelképes fogalom rendszerrel magyarázhatók.A Bibliai próféciák leírása pedig még inkább jelképrendszerhez kötött. Próbáljuk lefordítani magunknak, de ez szinte lehetetlen.Pedig hogy igyekszünk!lol

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Sulyos hibat kovetunk el,ha Istent emberi fogalmakba igyekszunk beletuszkolni!O nem ferfi,nem no,hanem isten.Kepere es hasonlatossagara teremtette az embert ferfive,es nove(kesobb gyermekke).Amikeppen a rolunk keszult kep hasonlit rank,bar nem azonos velunk,ugy hasonlitunk mi is Istenhez ferfiken,vagy nokent.Lenyenek tanulmanyozasa-a Biblia tanusaga szerint-egy orokelet feladata ugyan,de megerteni lenye mibenletet sosem fogjuk.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Vili!
"Adjuk vissza a menyasszonynak a ruháját!"lol
Mégis csak van valami közöm A MAGYAROKHOZ?
Ezt a történetiségünket még nem olvastam.Hálás vagyok,hogy van aki búvár munkával keres , és talál bizonyítékokat a génekben rejtőzködő tudás igazolására!
Mégis!Úgy gondolom az Igazság Bennetek van! Az EMBER a szellemi és az anyagi egységéből születhetett csak meg. Isten igazsága benne van a vágy fogalmában. A Földi és az Égi egyé válásával válik világossá a női, és a férfi oldal egyé válása.A TEREMTÉSBEN.
" Amikor a férfi nem férfi lesz, és a nő nem nő lesz." Akkor mentek be Isten országába.Az egó halála a fenevad halála. lol Akkor válunk a társunkkal egy testté, és egy szellemmé, ha nem próbáljuk meg az egónk uralma alá hajtani.Akkor válunk a tudás ismerőivé.Az anyag nem létezhet tudat nélkül!A szellemi pedig csak lebegve létezhet az anyag nélkül!Az egó az Isten tudat behívásával meghal!Csak az egyensúly hozhat Boldog, Békés ,Szerelemben kiteljesedő életet!El kell Ismernünk a női, és a férfi oldal létjogosultságát Egymásban, és Önmagunkban. Well ! Akkor kitágul a VILÁGEGYETEM,és az ABSZOLUTUM köreibe léphetünk!Akár Itt és Most! A szellemi és az anyagi az EMBERBEN vált egyé.Miért keressük hogy ISTEN Nő vagy Férfi aspektusu!Isten Az EMBERBEN válik egyé a Föld anyával. És minden pillanatban újjá születik, egy új Babácskában! lol hát keressük meg szerelmünk tárgyát! lol

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

lásd: Jeu the true God ...isa, bízza'

Válasz