Kotroczó Endre üzente 13 éve

Szia!Tehát szerinted is a Sátán kezében van a Föld összes államfője,uralkodója,kirája?Szerintem ez Isten akarata.Magamból kiindulva úgy látom,hogy a mindennapi gyakorlati életet az egyszerű embereknek előírják, egy adott állam a polgáraira épül és létrehozott egy ojan szakmát,hogy politikus.Rájuk bízott minden piszkos munkát,hogy a jók és tiszták ne legyenek azok,amik.És elveszik a pénzt,amiért megdolgoztál,izzadtál,küszködtél.Vagy Te is úgy cselekszel,mint rendszerváltáskori magyarjaink,akik egy beteg zsidót toltak maguk elé Sátán hejett?Tudom,keményen fogalmazok,de a lágyságot már lassan el kell felejteni.Minden keménnyé,rideggé változik,még az emberi szivek is.Pedig az egójuk nem azt akarja,meggyőződésem,hogy minden ember szépet és jót akar, az én szememben a politikus nem ember,hanem ördögfatty.Sajnálom,Én ijennek látom a világot.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Vili Baratom!
Ugy tunik nem ertettel meg,vagy inkabb magadra ismertel az irasomban,s ezert bantodtal meg attol.En nem hiszem,hogy jo otlet masok vetkein ragodnunk.Nincs jogunk itelkezni barki felett,viszont onmagunk megitelese resze szemelyisegunknek.Az el is vegzi a maga feladatat,ha kerjuk,ha nem,de tudatunk jellemzo modon igyekszik befogni lelkiismeretunk szajat,netan lekiabalni azt az altalam leirt modon.(Nem vagyok vetkes,mert nem gyilkoltam!)A lekiabalas helyett javaslom Pal szavait:"...fiacskaim,...ne vetkezzetek.Es ha valaki vetkezik,van Szoszolonk az Atyanal...."(I Jn 2:1)Mindannyiunknak javat szolgalna,ha napi gondolkozasa atprogramozasaval kialakitana onmagaban a "szeretet attutudjet",s szavai,tettei meghatarozojava valna ez az attitud,hisz a sziv teljessegebol szol a szaj.Ebben a torekveseben a software keszitoje(Isten Lelke) folyamatos segitseget kinalja.Eljunk ezzel a kulonleges lehetoseggel!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli, Zoli
igencsak lejjebb rezegtető a gondolatmeneted, hisz a cselekedetek alapján ítélhető meg akármelyikőnk is, de még a jogtörvények szerint is, és magamból kiindulva nem ítélhetem meg a másikat, bár igaz ugyan, hogy egymás agysejtjeire ráhangolódhatunk, sőt szinte olvasunk a gondoltok között, de akkor sem hinném, hogy a mi dolgunk lenne az elképzelt bűnök utáni nyomozás,
tény viszont: az Új Világkorszakban nyitott könyv a gondolatvilága mindőnk "kobakjában" ...alias "foszforeszkáló tudat"
lol)))

a szívben rejlő két őserő - apai-anyai, jin-jang - egysége gyémántvágó tisztaságú, az önuralom hiánya is jellemzi a "rosszalkodókat", ám a gondolatvilágunkban tényleg szükség van az ÉN-egységre, egy Úr(-nő)-tudatra, gondoltam itt mindkét nemre, és további szép napokat!
szia

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ugyanez,a Kald Neovulgata szerint:"Hasonlóképpen a Lélek is segítségnükre van erőtlenségünkben, mert nem tudjuk, hogyan imádkozzunk helyesen; de maga a Lélek jár közben értünk szavakba nem foglalható sóhajtásokkal. 27Aki azonban vizsgálja a szíveket, tudja, hogy melyek a Lélek kívánságai, tudja, hogy közbenjár a szentekért Isten akarata szerint. 28Tudjuk, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik, azoknak, akik az ő végzése értelmében meghívást kaptak, hogy szentek legyenek. 29Mert akiket eleve ismert, azokat eleve arra is rendelte, hogy hasonlók legyenek Fia képmásához, s így ő elsőszülött legyen a sok testvér között. 30Akiket pedig eleve elrendelt, azokat meg is hívta; és akiket meghívott, azokat megigazultakká is tette; akiket pedig megigazultakká tett, azokat meg is dicsőítette. 31Mit mondjunk tehát mindezek után? Ha Isten velünk, ki ellenünk? 32Ő, aki tulajdon Fiát sem kímélte, hanem odaadta értünk, mindnyájunkért, ne ajándékozna vele együtt mindent nekünk? 33Ki lenne vádlója Isten választottjainak? Talán Isten, aki a megigazulást adja? 34Ki lenne hát az, aki kárhoztat? Talán Krisztus Jézus, aki meghalt, mi több, fel is támadt, Isten jobbján van, és közben is jár értünk?"

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Rómaiakhoz irt levél 8:26-34.
..."Igy pedig maga a Lélek is segitségére van a mi erőtlenségünknek.
Mert azt, amit imádságunkban kérnünk kell, nem tudjuk úgy kérni,
amint kell. De maga a Lélek esedezik érettünk kimondhatatlan
fohászkodással.
Ám aki a sziveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten
szerint esedezik a szentekért.
Jól tudjuk, hogy Isten azoknak, akik őt szeretik ...mindent javokra fordit.
Mert akiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy az ő Fiának
képmására formálódjanak át...
Akiket pedig eleve elrendelt, azokat el is hivta; és akiket elhivott,
azokat meg is igazitotta; akiket pedig megigazitott, azokat meg is
dicsőitette.
Mit mondjunk azért ezekre? Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk!
... Ki emel vádat az Isten választottjai ellen? Hiszen Isten az aki
megigazitja őkett.
Kicsoda itéli meg őket? Hiszen Krisztus Jézus az, ... aki
közben jár érettünk."....

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Inkabb masold ki az internetes Bibliabol!Csak nehany kattintas.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Sorry!
Véletlenül töröltem azt amivel Zoli egyetértett. Majd újra begépelem,
addig is a hely: a Rómaiakhoz irt levél; 8:26-34

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Igen!Ezek azok a bibliai bizonyitekok,melyek alapjan allithattam az elozoeket.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

..."Mert ez az a szövetség...mondja az ÚR, mikor törvényeimet adom
az ő elméjükbe, és az ő szivökbe beirom azokat: és én Istenökké leszek,
és ők népemmé lesznek.
És senki nem tanitja majd az ő felebarátját és atyjafiát igy: Ismerd meg
az Urat! Mert mindnyájan megismernek engem a kicsinyektől fogva a
nagyokig,
mert irgalmas leszek álnokságaik iránt, és bűneikröl nem emlékezem meg..."
(Zsidókhoz irt levél 8:10-12)

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Sokan velik azt,hogy buntelen emberek,mert nem rabolnak bankot,es nem gyilkoljak le a gyulolt ellenseguket.Ha jol utanna neznenk a dolgoknak,kiderulne,hogy csupan azert nem kovetik el ezeket a sulyos bunoket,mert sem tudasuk,sem erejuk,sem batorsaguk nincs azokhoz.A bun lenyege nem a tettben van,hanem abban,amikor eldontjuk a dolgokrol,hogy az jo,vagy rossz.Igy a gyava,aki vagyik rabolni,de nincs modja ahhoz,sziveben elkovette azt,s igy a szeretet torvenye szerint vetkes.Ez alapjan eletunk leg fontosabb programja,hogy jo erkolcsi torveny-a szeretet torvenye-szerint iranyitsuk gondolatainkat,s ennek termeszetes kovetkezmenye egy szeretettel megelt elet.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Kedves Éva!

Tökéletesen igazad van, és köszönöm, hogy figyelmemet ráirányítottad a Vili által beidézett útmutatásra. Vilinek is köszönöm!
Hozzáfűzni szinte semmit sem kell, talán csak annyit: Úgy Legyen!

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Ne kerülje el a figyelmeteket Vili üzenete, aki szokásához hiven,
indirekt úton, saját blogjában válaszolt erre az "ominózus démonizálásra".
"A Mennyei Atya sugalmazza a választ jó gondolatokkal a bölcsesség tökéletes
egységében..."
A bajok és problémák kihangsúlyozása és bűnbak keresés helyett inkább
imádkozzunk a KIVÁLASZTOTT TANITÁSA SZERINT;
" OH MENNYEI ATYÁM!
ADD NEKEM AZT A FELADATOT, HOGY A TE BIRODALMADAT ÉPITSEM A FÖLDÖN,
JÓ GONDOLATOKON, JÓ TETTEKEN KERESZTÜL!" Amen!

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Kedves Zoltán
Teljesen egyetértek veled abban, hogy mint írod a "jo dolgokkal megtolteni napjainkat" szükségszerű lenne. Amit hozzáfűznék talán csak annyi, hogy ha csak időhiány miatt nem tesszük a rosszat akkor még nem igazán oldódott meg a helyzetünk. Tulajdonképpen csak egyféle polarítás-váltást kellene végrehajtani, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez nem is olyan egyszerű. Első lépésként tökéletesnek tűnik Sándor javaslata: "ne dugjuk a fejünket a homokba". A íly módon "tisztánlátóvá" vált emberben könyebben fakad az a belső igény, hogy a JÓ irányába törekedjék. Így már nem azért nem tenné a rosszat, mert nincs rá ideje és enegiája, hanem mert saját belátásából fakadóan nincs rá igénye...

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

En azt gondolom,hogy a rossz dolgok elkerulesenek leg jobb modja jo dolgokkal megtolteni napjainkat,hogy silany,vagy rossz dolgokra ne maradjon idonk,energiank.Az ebredes perceit felhasznalhatjuk a vilag szep,es nemes dolgai felett valo gyonyorkodesre,-ami halaadas-,es tervezesre.Forro kave helyett kezdhetjuk napunkat kedves,szeretettel toltott mosollyal,kedves szoval.

Válasz

Hajnal Sándor üzente 13 éve

Ez tökéletesen így van!
Jó lenne, ha ezt figyelembe vennék mások is, mert ennek tudatában tehetünk ez ellen!
Ne dugjuk a fejünket a homokba, itt az igazság! Hát tegyünk ellene!

Válasz