androméden üzente 15 éve

ő csak spammelni akart, nem érdekli az érdemi hozzászólás..

Válasz

K.E. Atmananda üzente 15 éve

Re: @Akarki Janosnak:

Egy egyszerű kérdés:

Ki vagy mi Ön - a nevén, feladatkörén és minden társadalmi szerepén túl? János, ki vagy mi az, ami a fejéből kinéz, a szemein át? Ki és mi az, ami belakja a testét, értelemmel és élettel tölti be? Mi teszi lehetővé a gondolkodást? Mi az a vászon, amire az érzetek, gondolatok, érzelmek vetülnek?

Válasz

K.E. Atmananda üzente 15 éve

@Akarki Janosnak:

Az IQ-teszteken csámcsogó és örökös belső fecsegésben élő elmét addig kell fejleszteni, amíg fejlettsége csúcsán az emberi fajt és a Gaiát sikeresen kiírtja. Lásd: klímaösszeomlás, fegyverkezési hajsza, és mindaz az őrület, ami visszaköszön a napi sajtóban, hírekben.

A homo sapiens evolúciójának sarkalatos pontjához érkeztünk: az elme elérte tökéletesen őrült állapotát. Miközben azt hisszük, hogy gondolkodunk, valójában AZ ELME RABJAI VAGYUNK. János, Déscartes a "Cogito ergo sum"-jával megtévesztett minket - ezért állandóan fecsegő elménkkel, örvénylő érzelmeinkkel és külső testi "ruhánkkal" azonosítjuk magunkat ..

Egy nagyon egyszerű kísérlet stopper-órával: határozza el, hogy mindössze 1 percig nem fog gondolkodni! Nos, sikerült? ...

Válasz

androméden üzente 15 éve

a spammereket meg ki kell törölni ugye? :D

Válasz

Akarki Janos üzente 15 éve

Az elmét fejleszteni kell folyamatosan. Pl. IQ-tesztek http://www.iq-teszt.hu/#21917

Válasz

androméden üzente 15 éve

bár a meditáció nagyon divatos szó manapság, és mindenki arra gondol h olyankor az ember magányosan ül egy hegy csúcsán, de a valóságban minden cselekvésből lehet meditáció. mikor az ember utazik, ül a vonaton, olvas egy könyvet, jár az utcán, minden lehet meditáció, egyszerűen az a különbség a "szokásos" cselekedetekhez képest, hogy az ember tudatosságát mire fordítja.
az ember tudatosságát fókuszálja a gondolat-nélküliségre, a jelenbe, innentől kezdve néhány perc - az elején persze még lehet h 20-30 perc is kell - alatt belekerül a nem-hétköznapi tudatállapotba, ami maga a jelen megtapasztalása.

Válasz

androméden üzente 15 éve

viszont az elme leállítását, nem lehet csak úgy megkezdeni, először is viszonylagos rendet kell tenni az anyagi szinten, ha valakinek ég a háza az első dolga nem a másnapi munkája lesz, hanem azonnal a víz lesz ami az eszébe jut. ugyanígy ha valaki az elméjét akarja megtisztitani annak az égető problémáit kell minimálisra csökkentenie, ezzel lehet elkezdeni az ego sarokba szorításának folyamatát.
a "viszonylagos" nyugalom során lehet elkezdeni meditálni, vagy egyszerűen tudatossá válni a jelenre, a gondolatokra, a cselekvésre.

Válasz

androméden üzente 15 éve

az elme vagy az ego szeret álmodozni, vágyakozni, reménykedni, az ilyen gondolatok szögezik gyakran a múlthoz, vagy a jövőhöz, az ego nem képes a jelenben létezni, ezért próbál mindig valahogy kikerülni belőle.
a múlt és a jövő folyamatos hajszolása létkérdés számára, az ember felismerésén múlik az, hogy múlttal és jövővel kapcsolatos gondolatoknak mennyi energiát szentel. ezeket a gondolatokat persze radikálisan le lehet csökkenteni ezek tudatosításával, észre vehetjük, hogy ezek a pillanatnyi létünkhöz nem kapcsolódnak szervesen, de az elmének a tápszerét jelentik..

Válasz

Szalayné Halmi Mónika üzente 15 éve

Te hogyan csinálod?

Válasz

androméden üzente 15 éve

de ahhoz h valaki megtanulja, hogyan lehet az elmét kívülről szemlélni, megállítani valamilyen módszert kell adni. említsük meg, hogy nem elég csak meditálni, de meg kell tanulni tudatosan megtisztitani az életünket az elmének a játékszereitől..minél tudatosabban él valaki annál kevesebb fogodzkodója van az elmének, ha ezek eljutottak egy minimális szintre, akkor a meditációval, vagy a tudatosság gyakorlásával sokkal hamarabb fogunk célba érni..
a magyar nyelvben különösen szép, hogy benne van ez az ősi tapasztalat: eggyé válni, pontosan ezt jelenti, eggyé válik az ember azáltal, hogy nincs az elmének a folyamatosan szétszabdaló jelenléte, eggyé válunk a jelennel, nincsen se múlt, se jövő, és előbb utóbb eltűnik a tér is..

Válasz

D. Ildikó üzente 15 éve

Itt és mostban élni nehéz, de megtanulható, egy tanulási folyamat.Ha már kivüről szemléljük a dolgokat valóban megpihenünk, vagyis nem az érzelmeink írányítanak , más a rálátásunk saját magunkra a dolgainkra.Egyetértek Veled abban, hogy megkell állni egy -egy pillanatra és szemlélődni.

Válasz