Batori Zoli üzente 12 éve

OK.Igy rendben van.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

írásod felér egy buzdítással!
a Mindönket átragyogó kristálytiszta Egy-Szívtudat mégsem sugall ilyesmit, sem hasonlókat!
bizton nem érted, kinek van kedve moziba érni tévutasokkal!?
tenx

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Drága Tesó,
Megjegyzésed tárgyszerű és igaz, de ezt nem feltétlenül érzékeli az, ki saját álomvilágában él. Ezért bátorkodok felébredésre buzdítani minden álmodó Lelket. De Mindannyiónk fénye is kevés energiával bír, a szabad akarat ajándékának elsöprő, az egyéni Lélekre érvényes ereje mellett. Csak ennyi... a MOST-ban...
A döntés joga, szabadsága és FELELŐSSÉGE Mindenkinek a sajátja, ha akarja, ha felvállalja, ha nem. És ez így van... AMEN... HARI OM...
Szeretettel: Imó

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

I'm so sorry, cos needs to write theese for U, Brother, the Good will win the World really ... a Jó valóban gyözedelmes a Világ felett és mindenképp', bárki bármit is akarjon gondolni, képzelet-teremteni ... lol)))
tenx

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Egy-két kis kiegészítés:

1. Bárki, bármikor megváltoztathatja gondolatait, cselekedeteit, s ezzel a számára létező világot.
2. Amit ma megtehetsz, ... nem feltétlenül érdemes holnapra halasztani...
3. Ha nem is a legjobb, de jobb későn, mint soha...

Szép napot mindenkinek! Sok szeretettel: Imo

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Barátaim,
Ha kinéz az EMBER a saját maga alkotta világból, melyet manapság nevezhetünk álomvilágnak is, (ha közelíteni akarunk a valósághoz) észreveheti, hogy az Ő saját világát egy összhangban élő, szeretettel teli, szabad világ veszi körül. Ha valóban túl néz a saját maga alkotta álomvilágon, (akváriumon, ketrecen, börtönön, nevezhetjük bárminek a vérmérséklettől függően, de ami a lényeg: egyedi és önként vállalt KORLÁTOKON) akkor a csodát és a végtelen szabadságot nem észlelni lehetetlen. Persze a ketrec alkotója által nyújtott ál biztonság, (azaz a nem észlelt valódi bizonytalanság) vonzó, gúzsba kötő, marasztaló, s hogy "otthonossá" tegyük a nehezen elviselhetőt, a saját magunk alkotta ketrec "igazságait" szajkózva, a monotonítás megkötő erejével szenderítjük ismét álomra a bennünk ébredező szívet, amely érzi és a MOST-ban dobogja, hogy Ő a ketrecen kívüli világ részese, annak részhalmazába bezárni értelmetlen.
Kedves Ébredő Barátaim! Hallgassatok a szívetekre, megtehetitek!
Senki, de igazán senki nem akadályozhatja meg ezt, rajtatok kívül...
Sok szeretettel: Imo

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Kedves Éva
Melyik válaszomra írtad? mert nem tudom passzítani lehet, hogy összekeversz valakivel.(A létezést és a létjogosultságot összekeverni? ajaj!)
Krisztussal nem lehet tanítani (ez egy folyamat), de a Jézus tanítása alapján élni igen.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Zoltán
A görögből. MOI azt jelenti _nekem_ azaz higgyetek nekem (mert igazat beszél).
De ha a cselekvés által megtapasztalalod akkor tudod, hogy igaz a tanítása.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Mariann!

Nem mindig tudom követni a gondolataidat. Talán azért mert a jó és a rossz létezését annak a létjogosultságával teljesen összekevered!:)
A Spiritualitás által való megtapasztalás pontosan arra hív el hogy ne mentsd fel hanem változtasd meg ott és úgy ahogy ez neked a hatalmadban adatik.Nem mindenkinek egyformán adatik, de ha nem él vele még önmagán sem, akkor" kényelmes" az ideológia "amit magának kreált."
Bár még ebben is szabad választása van.:)
Abban egyet értek, hogy Krisztussal tanítani csak azoknak szabadna, akik Erkölcse közelíti már az Övét, hogy ne a lelkek elfordulása, de lelkek Újjá születése legyen az ige hirdetés következménye!:):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedes Hó Oroszlán!

Köszöntelek Itthon!
:):)
Szeretettel!
Évi!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Egyetertek!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Ho Oroszlan!
Ezt irod:"Ahol az együttérzés lángjai sugároznak ott cselekedetek mennek végbe de ezek a cselekedetek nem térítőek és nem próbálnak megmenteni senkit."Ha az egyutterzo sziv langol,s annak fenyeben latja az ehezot,de a duskalo gazdagsagabol nem ad,mert nem akarja megmenteni az ehhalaltol azt,mit er az olyan egyutterzes?A krisztusi egyutterzes meggogyitotta a betegeket,feltamasztotta a halottakat,es enni adott az ehezonek.Nem azert,mert meg akarta "teriteni",hanem az volt a valodi egyutterzes,ami nem extazis volt csupan.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Ho Oroszlan!
Ezt irod:"Ahol az együttérzés lángjai sugároznak ott cselekedetek mennek végbe de ezek a cselekedetek nem térítőek és nem próbálnak megmenteni senkit."Ha az egyutterzo sziv langol,s annak fenyeben latja az ehezot,de a duskalo gazdagsagabol nem ad,mert nem akarja megmenteni az ehhalaltol azt,mit er az olyan egyutterzes?

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Zoli,
Nem haragszom. Már rég megbocsájtottam Neked és megköszöntem, hogy kirohanásoddal lehetővé tetted azt, hogy megvizsgáljam magamban az ennek nyomán keletkező érzelmeket, egós "javaslatokat" a reakcióra. Ezúton nyilvánosan is megköszönöm, hogy tükröd segít a fejlődésemben.
Kérésedet a magyarázatra vonatkozóan nem tudom teljesíteni. Csak ugyanazt tudom leírni, s annak nem igazán látom értelmét. Ha téged foglalkoztat ennek a dolognak a megértése, kérlek olvasd el többször azt a hozzászólást, amely "kiakasztott". Talán más értelmezését is felleled előbb-utóbb.
Sok szeretettel üdvözöl barátod: Imo

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Evi!
En nem lehettem koztuk mert akkor meg folyamatban volt a bevanorlasi ugyem.A korusom-a His Voice-tartott egy koncertet egy Del Kaliforniai bortonben.Senki sem predikalt nekik akkor,csak Krisztusrol enekeltek,aki verevel eltorolte buneinket.En ismerem a bunozok vilagat abbol az idobol,amikor nevelo voltam Baracskan.Egyetlen elitelt sem vallotta magat bunosnek.Ott,a kaliforniai bortonben minden elitelt hallgato sirt.Nemelyek zokogva sirtak,mert elhordozhatatlan,bevallhatatlan bunoktol szabaditotta oket fel a Megvalto.Ok tudtak,hogy terhuket keptelenek elhagyni Isten Fia megvaltasa nelkul!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Azt hiszem Imo,te nem ismered ugy az embert,mint Nikodemus,aki tudta,hogy az ember nem vetkozhet ki magabol.Nem bujhat vissza az anyja mehebe....Azok az emberek ugy hagyhattak el korabbi eletuket,es szulethettek "viztol,es Lelektol",hogy elfogadtak Jezus Krisztus buntorlo aldozatat,s igy tobbe nem kisertette oket elkovetett buneik kisertete.Amint elfogadtak Krisztus ertuk tett aldozatat,tisztan,mint egy ujszulott kezdhettek egy uj eletet a megfeszitett Krisztussal a szivukben,aki megovta oket a megnyomorito,rabszolgasorsba kenyszerito buntol.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Meg egy gondolat ehhez Imo!
Ha te nem egy olyan kegyetlen istensegrol beszelsz,amilyennek ertettem szavaidat,akkor milyet?Nyilvan nem teged kuldtelek el,hanem egy olyan istenseg ismeretet,aki kegyetlen,mert az kegyetlen emberek elmejenek szulotte,es nem Alkotonk.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Baratom Imo!
Eloszoris kerlek bocsass meg,hogy kisse tul reagaltam azt,amiben ugy ertetettem,hogy Isten lenyet megfosztod az igazsagossagtol,es itelokepessegetol....Kerlek magyarazd meg azt,amit felreertettem!Te mit ertessz az alatt?
Mas.Jezustol lehazudni azt,amiert Foldunkre jott,s ezert emberre lett lehet,de nem tanacsos.O Megvaltonk,es a feltamadt Krisztus.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Mariann!
A Janos evangeliuma idezete igy hangzik:Jn 14." 8Fülöp így szólt hozzá: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!" 9Jézus erre ezt mondta: "Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10Talán nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom; az Atya pedig bennem lakozva viszi végbe az ő cselekedeteit. 11Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek." Amit te ideztel,az honnan van?

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Mariann!
En hiszek abban a Jezusban,akirol irtal,de az a Krisztus meghalt,hogy kifizesse buneink bunteteset,es feltamadt,visszatert testevel az Atyahoz,hogy szoszolod legyen.Ha megtorpanunk,es gyokeret eresztunk a viragvasarnapi Jezusnal,es nem kovetjuk ot tovabb,elete foceljat nem ismerhetjuk meg.

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Hó Oroszlán,

Köszöntelek és köszönöm válaszodat. Úgy gondolom, az általad leírt és ismertetett szeretet teljes állapot, a felébredés és a jelenlétben való állandósult kiteljesedés a maga teljességében és egyszerű szépségében is kevés fogódzót nyújt a tisztulás útját járó, kereső léleknek. A cél kitűzése és ismerete fontos állomás, de kevesek képesek a pincéből a padlásra ugrani, vagy a Gellért hegy után, a Himaláját megmászni. Bár nem új dologról, hanem a bennünk rejlő, Isteni szeretetre való ráébredésről és felszínre hozásáról van "csak" szó, ez a tapasztalat szerint általában egy folyamat eredményeként szokott elvezetni ahhoz a szent pillanathoz, amikor ez a dolog, a megvilágosodás, megtörténik, végbe megy, és élővé válik az adott személyben mindaz, ami addig csak elérendő célként lebegett előtte. A keresők többségének napi útmutatás, kézzelfogható mankó, "megcsinálható" és belátható lépésre van szüksége. A valódi együttérzésről beszélni ott, ahol a szeretet csak vendég, a hitről beszélni ott, ahol a hitetlenség a meghatározó állapot, és a feltétel nélküli elfogadást említeni ott, ahol az elvárások tömkelege a meghatározó állapot, egy nagyon fontos dolog, hisz felvillantja a célt. De mi a gyakorlati, a felfogható, az alkalmazható - az alkalmi és önként vállalt vakságban szenvedő számára is meglátható -, a MOST pillanatában megtehető lépésre vonatkozó javaslatod? Szeretettel: Imo

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Mély tisztelettel köszöntelek Téged kedves Zoli:) Amikor van időm akkor írni fogok:) Bár én egy buddhista köntösben vagyok te pedig keresztény köntösben de a köntös alatt ugyanúgy ember mindkettőnk azaz a felszíni különbségek nem tudják eltakarni az őseredeti megbonthatatlan egység létállapotát.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Kedves Imo! A szeretet és a tisztító erő nem két különböző dolog. A bodhiszattva együttérzés a szív eredendő állapota. Ahol az együttérzés lángjai sugároznak ott cselekedetek mennek végbe de ezek a cselekedetek nem térítőek és nem próbálnak megmenteni senkit. Egyszerűen feltétel nélkül sugároznak és nem akarják hogy tartozz valamilyen valláshoz vagy kövess valamilyen utat vagy térj meg bármely spirituális személyhez. Nem nézi az együttérzés hogy az illető milyen vallási alakban szimbólumban hisz csak azt hogy mennyire tisztán érzékeli a szeretet valódi jelentését. A vallásos együttérzés szép dolog de bölcsesség híján van ha nem párosul hozzá megfelelő tudatosság. A tisztulás annyit jelent feladni minden álláspontot, meditációt vallást jógát mindent és csak a jelenlét állapotában maradni. Ez maga az ébredés a jelenlét ízének átélése és a bennemaradás képessége.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Kedves Ema és Vili tesóm:) Üdv nektek is:)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Évi
Kb. ennyien vannak azok, akik elfordunak Jézustól, a papi atrocitások miatt.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"A főbb munkálatok kb. 1o év alatt befejeződtek, így föl is lehetett SZENTELNI a templomt, de a sétányon még Krisztus után (62-64) Albium procurator idején is folytatódott a munka (vö. János 2:2o). Alighogy használatba vették az újjáépült templomot, már áldozatul is esett a Jeruzsálemet elfoglaló római régióknak és romhalmazzá vált." (Magyar Katolikus Lexikon)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedveseim!

Még valami!
Láttátok .-e azt a bűnözőt aki éppen felfogja, hogy Krisztus a saját szenvedése által adott neki az Isten szeretetközösségében esélyt arra hogy Örök élete lehessen Ő vele?
Nos Ők sírnak. Miért? Mert ahhoz hogy a szívük megváltozzon , ahhoz a könnyeknek meg kell tisztítani ezt a szívet, ami a kárhozaté volt előtte.
Ugyan mi lehetne más ami megtisztítaná azt az Embert, ha nem a saját könnye, ami Isten szeretetfolyamának sebes folyama , ami elsöpri a Régit, és Új Embert hoz életre!!!!!
És Ők nem egy napig sírnak, de minden tanítás alatt zokognak, mire megtisztítják az Ő szíveiket!
Áldottak legyenek azok a Könnyek, mert Áldottak Isten szeretet folyamai amik megtisztítják a Földet , És Új Isten által Birtokba Vett Földet teremtenek!
ÁMMEN!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Imó!

Előre bocsátom, hogy ami belőled megfogant, azt "valóban"a színtiszte kedves szereteted hívta életre!

Az aki a bűn világában mozog él, és abban tapasztal, azt a szeretet bemutatása még ha Jézusé is az , nem tudja , nem képes vissza hozni a szeretet birodalmába, azzal hogy szeretetet mutat be neki. Isten látta az Emberek fiainak a szívét a teremtés óta mindig. A jó és a rossz fogalma, nem élettelen fogalmak, hanem cselekedetek kötődnek hozzájuk.
Az az elitélt aki szembesült Krisztus megfeszített testével az Ő általa elkövetett bűnök megbocsátásáért, az a Döbbent szembesülés volt csak képes vissza hozni Őt a szeretet birodalmába, ami a Termtő Isten Lélekközössége. Amíg ez nem következett be, addig ezek a bűnözők nem is tudtak róla, hogy ez a lélekközösség létezik, mert egy másik szellemiség tartotta Őket fogjul!
Amikor Zoli hangosan hirdeti Isten Ismeretéről szükséges tudni valókat, akkor Ő bemutatja Nektek milyenek lehetnek azok az Emberek, akik nem akarnak, vagy képtelenek maguktól bekapcsolódni a Földet a gonoszságtól megmentő szeretetösvényekbe. Ha a felelősségünket áthárítjuk Istenre, hogy munkáljon ki Ő mindenkit maga, akkor nem szeretjük annak Aki=a Szeretet Istenének, de szolgálunk tudatlanságunkban annak az Angyalnak, aki a szeretet Istenének a Trónjára tört. Ti mindannyian azt hiszitek hogy Jónak lenni könnyű.
Nem könnyű. Főleg akkor nem ha a környezetedben élők, istenítik magukban azt a jót amit maguknak tulajdonítanak!
Én látom a szívedet, de én látom azok kínját is akik keresik Istent!
Én Őket akarom szolgálni, hogy meg is találják!
Az borzasztó kevés, és csak engem szolgál, ha azt mondom hogy minden jó és rossz létjogosult, hisz ezzel passzív állásmódot veszek fel, és magára hagyom a Teremtő Isten az Értünk szerető harcában.
Én hiszem hogy Isten szeretete nem paszív ,de harcos szíveket formál, hogy a szeretet valóban körbe érhesse a Földünket és a Világosság minden szívben otthon érezhesse magát!ÁMMEN!
Kedves Imó!
Még valami!
A jóga gyakorlatoktól még nem hallottam bűnözők szívét megváltozni .Ezen gyakorlatok arra tesznek képessé hogy magadat a Te lelkedet hozd a Tevékeny szeretet egyensúlyába, hogy a kísértések ne férkőzhessenek egyre közelebb! Az hogy Te megérkeztél az Isten kegyelme!
De Mindenki megérkezésére kísérletet kell Tenni!
Ne felejtsd szem elől téveszteni azt a tanítást, hogy az utolsókból lesznek az elsők.
Ez azokra utal, hogy akik a saját életük megváltásáról tesznek Tanú bizonyságot, azok lesznek képesek csak másokat tanítani, és lelkes szeretetükben formálni az Emberek fiainak a szívét!!!!
Szeretettel ölellek! Évi!

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Zoli,

Köszönöm a történetet. Szép példa arra, hogy Jézus befogadásával emberek képesek megváltoztatni sorsukat. Ez azonban nem azért van, mert Jézus "megváltotta" őket. Ez azért van, mert megérezték és befogadták annak a szeretetnek egy darabkáját, amit Jézus és léte közvetít számunkra. És ennek a szeretetnek a hatására képesek voltak MAGUKTÓL megváltozni.
Szeretettel: Imo

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Drága Zoli,
Amint látom, mi úgy beszélünk ugyanarról, hogy teljesen másról beszélünk. Szeretlek, s tiszteletben tartom véleményedet, és nem kívánlak meggyőzni. E kérdéskört azzal zárom be a magam részéről, hogy ide másolom az eredeti téma indításából, a közvetítésből általam önkényesen kivágott részt, csak azért, hogy tudd: én erről beszélek, s ez nem a megváltás. Szeretettel ölel barátod: Imo

" Én nem azért jöttem, hogy egy dátumként, egy ünnepként legyek jelen, hanem azért jöttem, hogy minden egyes pillanatban emlékeztesselek a szeretetre, amelyből születtél, amelyből keletkeztél, és amellyé ismét válnod kell. Amikor az ünnepi kalácsot majszolgatod, amikor a sült pulyka finom illata csiklandozza az orrodat, jusson eszedbe, hogy ez ugyanúgy a Teremtő Isten, mint az a gyertyaláng, amely a karácsonyfádon világít! Jusson eszedbe, hogy ez a mindennapjaidban is jelen kell, hogy legyen! Van köztetek valaki, aki ma jelentette ki, hogy ez az első alkalom, hogy nem várja a Karácsonyt. Ez az első alkalom, hogy nem öltözik ünneplőbe a szíve. De nem azért, mert nem szeret ünnepelni, nem azért, mert boldogtalan, nem azért, mert elkeseredett, nem azért, mert utálja az életet, hanem azért, mert neki már "régóta" minden nap ugyanilyen ünnep, mint ami nektek ez a Karácsony lesz. Ezért nem kell külön ünneplőbe öltöznie, mikor minden nap ünnepel a szíve! Nem kell külön emlékeztetnie magát a szeretetre, mert minden nap Ő a szeretet. Lehet, hogy unalmasnak találjátok az életét. Lehet, hogy különlegesnek találjátok az életét. Lehet, hogy nem értetek egyet az életével. Lehet, hogy ti nem ilyen életre vágytok. De csak egyszer érezzétek meg, azt ami ott van a szívében és tudni fogjátok, hogy az az ünnep minden pillanatban jelen van! Közelebb áll a valósághoz az a gyertyaláng, az a fény, amely ott van a szívében, mint amit a karácsonyfátokra feltesztek."

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Megváltás: mitől?
Nem lehet a Teljesség az, ami bármit önmagából kirekeszt. Ha Isten a Mindenható Mindenség, akkor az úgynevezett "Sátán" gonosz, rossz, stb _léte legyen az bár emberi lény energiáinak köszönhető_ ne az Isten része legyen.
Isten nem egy valaki, hanem egy Hatalom - Bölcsesség - Szeretet kimeríthetettlen forrása benned és körülötted mindenütt, egy vezérlő alapelv, az eredeti önfejlesztő ihlet, melynek fejleménye Te vagy.
"Mutasd meg nekünk az Atyát"
"Higgyjetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van:
ha pedig nem, MAGOKÉRT A CSELEKEDETEKÉRT higgyjetek nékem."

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Zoltán
Szerintem, az árnyalatnyi különbség abból adódik(ez nem a te hibád), hogy az Imre egy élő emberről(Jézus Krisztus) beszél, te viszont a megfeszített Krisztusról.
Sehol olyat nem olvasni, hogy Jézus odamegy zaklatni valakit és azt mondja neki, mondj le a vallásodról és ezután azt kell hinni, amit én tanítok neked. Hanem éppen azt látni, hogy állandóan megy a pusztába és a nép követi. Mit is tanított?_Kövess engem! Azaz nem emberi vezetésre kell hagyatkozni, hanem a Krisztus vezetésére. Mert Jézus a testben mégjelent Krisztus, és nem a testet kell tisztelni, hanem a benne megjelent Krisztust, amit TANÍTOTT, hogy kövess engem.
"Ha valaki jőni AKAR én utánam vegye fel az ő keresztjét és kövessen engem."

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Nekem ugy remlik,hogy Josefus Flavius zsido tortenetiro is Krisztus megfeszittetese idejere teszi a templomi szolgalat felfuggeszteset.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Szeretettel koszontlek ismet koztunk Ho Oroszlan!A regi szep idoket idezi visszaterted.Remelem most itt maradsz koztunk hosszabb ideig.Sok kerdesem tartogattam egy embernek,aki tajekozott a keleti vallasok filozofiajaban.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Imo!
Boldog vagyok,ha te is ugy hiszed,hogy a Megvalto Krisztusnak minden nap lehet szuletese napja,ha valaki szivebe fogadta ot,mint szemelyes Megvaltojat!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Imo!
Kerlek engedj meg egy tortenetet!
Timis Sandor,egy erdelyi kereszteny lelkesz baratom.O maga is,es tobb kereszteny baratja az o buzditasara vegez rendszeres "borton missziot".Krisztus kegyelmi uzenetet hirdetik az elitelteknek kulonbozo romaniai bortonokben.Tobb ezren tertek meg Krisztushoz a 89-es forradalom ota folytatott szolgalatuk nyoman annyira,hogy a roman ortodox egyhazat az igen felboszitette,es lobbiztak annak erdekeben,hogy torvenyben tiltsak meg a bortonokben,hogy barki hallgathassa olyan tanitok missziojat,amelyik nem az o egyhazatol jott.Jelentos tamogatasra talaltak.Egy alkalommal,meg a torveny szovegezese idejen,egy TV beszelgetest kezdemenyeztek az ugyrol,melyre a kulonbozo erintett felekezetek kepviseloit is meghivtak.Az elo adas nyilvanossaga elott a riporter elmondta a tervezet lenyeget,majd az ortodox popa mely felindulassal kikelt a kisegyhazak"aljas modszereire"mellyel a kiszolgaltatott hithu ortodox elitelteket becsabitjak egyhazukba.Timis Sandor kerdest intezett a bortonparancsnokok kepviseloihez:"Hany % a visszaeso bunozes?"-Kozel 80%. volt a valasz.-Timis folytatta:Ez esetben mi tobbe nem vegezhetunk bortonmissziot,ugyanis egyhazunk egyetlen tagja sincs bortonben jelenleg,hisz mi az Istent,es a csaszart is tiszteljuk.Igy az a tobb ezer hajdani elitelt sem tert vissza a bunozesre,akiknek Krisztus kegyelmet mi ismertettuk meg.Viszont az ortodox testvereink batran folytathatjak szolgalatukat a bortonokben,es tagjaikkal 80%-os valoszinuseggel ismet talalkozhatnak odabent....Temat valtottak azonnal,es elvetettek a torvenytervezetet hamarosan a politikusok.
Krisztus kegyelmeben valoban eletet megvaltoztato hatalom van!Ezt tenyek igazoljak!

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

" a szentely karpitja elhasadt"
Zoltán ez, csak a ti verziótok(római), a zsidóknál nem így volt. A valóságban a véráldozatot Krisztus után 7o -ben szüntették be, amikor a rómaiak földig rombolták a templomot.

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Hó Oroszlán,

Neked úgy tűnik vitába cseppentél? Szerintem igazából "csak" mindenki mondja a magáét, úgy tűnik nagy szeretettel, de kitartóan elbeszélünk egymás mellett. Szerinted - a kétségtelenül nagy jelentőségű tisztítás - segít ezen? Szeretettel és őszinte kíváncsisággal: Imo

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

amondó valék, hogy a tisztaság fél-ragyogás! a másik felet meg - bízom benne - tudja Mindőtök,
üdv, Hóori, Tesó!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Nem hiszek a szememnek! Hó Oroszlán az Ébredőkben???

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Azaz tapasztalj ne erőltesd rà làtàsmòdod màsokra és ne vitázz. Ebben a világban luxus az időt vitára térítésre vagy vélemény erőszakolàsra alkalmazni.om ma ni pe me hum.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Tisztuljon mindenki: om bendza szato hum. Szarva mangalam.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

ÁMMEN!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Szomorúságot törölünk ,
"egészség" fontosabb .
Örök Élet az örömünk ,
és való Gondolat .

Jó Isten lett az Útirány ,
örizd meg hangodat ,
az itteni lét bár sivár ,
de ÉRTÉK simogat .

Ha tiszta Érzéssel figyelünk ,
mindig LÁTNI fogunk ,
és az Égbolt is felderül ,
BÉKE a Holnapunk !!!

tisztelettel , tibi

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Köszönöm Évike!
Tiborom nevében!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

el NE vesszék!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

magyarázat (ha "esetleg" megértik) : az Atya , a fényévnél is távolabbi távolságból el tudta végtelen Szeretetével küldeni a Fiút , hogy aki Ö benne hisz el vesszék , hanem Örök Élete légyen !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedveseim!

UGYAN AZT MONDJÁTOK!
Aki Krisztus szellemi mércéjét támasztja maga elé, annak Krisztus Új szívet adott. Ezért keresi a tökéletesedése felé az utat!
Nem mindenki fogadja el a megváltás fogalmát.Attól még megváltatott. Még születése előtt! "Azaz a saját döntéseid Erkölcsi szabadságában ismersz fel Isten előtt." Hogy Őt választottad-e vagy sem ez is hozzá tartozik a döntésed szabadságához!
Isten nem azt az ideológiai különbséget keresi bennetek ami megoszt, hanem azt a szeretetet ami össze kovácsol.
Hogy a vérét adta érted az Szent, és pontosan ez a szentség ami miatt Te még polemizálhatsz is a felett, hogy mit fogadsz el ebből!
Isten nagyon szeret Téged!
Akinek minden nap Karácsony az Istennel él közösségben, mert fölismerte hogy nem egy napon ünnepli Krisztus születését, de vele lakozik az év 365 napján!
ÁMMEN!

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Zoli,
Jól értem, hogy ugyanazt mondjuk? Egyetértünk?
Szeretettel, Imo

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Drága Zoli,

Bocsi, de nem tudlak követni. Szerintem mindenki csak magát tudja megváltoztatni, még akkor is igaz ez, ha ebben segíti, motiválja valaki, vagy valami. Jézus valóban a legnagyobbat adta nekünk szeretetével, de ettől még mindenkinek magának kell összeszednie erejét a saját maga megváltoztatásához. Ha ez nem így lenne, hanem úgy ahogy Te állítod, akkor már mindenki Krisztus lenne. Azt a kérdésedet pedig végképp nem értem, hogy: "Miért utasítanánk ezt vissza?" Vagy én nem értem saját mondandómat, vagy Te értelmezed azt nagyon másképp.
Szeretnélek megérteni, de eddig nem állt össze a kép. Sok szeretettel: Imo

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

En Tibor gondolatait kovetem!Minden nap meg kell szuletnie szivunkben a Megvaltonak,s igy minden nap Boldog Karacsony lehet!....Ezt kivanom mindenkinek!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Imo!
Meg kell valtoznunk a mi elmenk megujjulasa altal,s ez nem magunktol van,hanem attol,aki bemutatta,a leg nagyobb szeretetet, elete ertunk tett aldozataval.A megfeszitett Krisztusba vetett hit nelkul hiaba rangatjuk magunkat eletunk godremol a sajat szakallunk rangatasaval!Krisztus felajanlja segitseget,hogy kihuz remenytelen allapotunkbol.Miert utasitanank ezt vissza?!!!

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Tibor,
Köszönet a szép versekért, melyekkel megajándékozol minket.
Azonban szeretném felhívni Mindannyiunk figyelmét, hogy a témát indító közvetítésben éppen arról (is) van szó, hogy nem kell ahhoz karácsonyig várni, hogy a szeretet pompájába öltöztessük szívünket. Az igazi szeretet éppen a mindennapokban nyilvánulhat meg igazán! Az ünnepek csak alkalmak arra, hogy emlékeztessenek minket arra az igazságra, hogy akár mindennap is választhatjuk ezt a ("karácsonyi") szeretetet, hisz ki is akadályozhat meg minket ebben???
Szeretettel: Imo

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Zoli,
Én úgy gondolom, hogy egyáltalán nem természetes, hogy a megváltásra mindenkinek szüksége van. Én arra szavazok, hogy a MEGVÁLTOZÁSRA a legtöbb embernek szüksége van. A dolog lényege szerintem éppen abban áll, hogy felismerjük: Ha változást akarunk körülöttünk, először nekünk magunknak kell megváltozni, s a környezet változása ezt követni fogja. Nekünk tehát magunkkal, a mi változásunkkal kell törődnünk, nem pedig azzal, hogy mit kellene a többieknek csinálni, hogy miként kellene nekik változniuk.
A megváltásra visszatérve: Jézus az én értelmezésemben nem megváltotta a világot, hanem eddig páratlan mintát mutatott a SZERETET megélésére, felvállalására. Sok szeretettel ölel barátod: Imo

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Mariann,
Úgy gondolom nagyon jól látod, hogy az ókori népeknél óriási és jelentős tudás volt, amelynek használata nem jellemző sem a középkorra, s talán még napjainkra sem túlzottan. De azt állítanod, hogy az teljesen elveszett, az talán mégis költői túlzás, hisz Te is tudsz róla, sokan mások is tudnak róla, tehát nem valószínű, hogy mára teljesen elveszett. Persze a valódi érték tényleg az, ha használjuk azt a tudást, de talán már az sem sokáig várat magára, s az is lehet, hogy másképpen fogjuk azt a tudást felhasználni. Szeretettel: Imo

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Barátaim,

Köszönöm a sok-sok hozzászólást és azt a szeretetet, melyet szavaitokból, véleményetekből érezni lehet. Én úgy gondolom, ezt nem lehet elcsépelni, trivializálni. A szeretet, amennyiben jelen van, kifejeződik valamilyen formában, s az érezhető. Ha nincs jelen, akkor pedig nem jellemző, hogy formálisan "vagdalkoznak" vele, de ha mégis megtörténne ez, akkor az is érezhető lenne, hogy nem őszinte az a dolog.
Sok szeretettel ölelem Mindannyiótokat: Imo

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

AMEN!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Karácsonyra megtaláljuk a várt B O L D O G S Á G O T ,
mert , az I G AZ S Z E R E T E T LEGYÖZ MINDEN TÁVOLSÁGOT !!!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Az oszovetsegi templomi aldozatokat Jezus halalaig vegeztek,ugyanis abban a pillanatban,amikor meghalt egy foldrenges kovetkezteben a szentely karpitja elhasadt,s ezzel szentseget elveszitette.(Barki betekinthetett,s a korabban szent,kozonsegesse valt.A mi nem volt hibatlan,nem szolgalhatta a szent szolgalatot.(Kesz annak a terve,hogy amint leromboljak a korabeli szentely helyen epult mecsetet,egy jelre kinek milyen epitoanyagot mikor kell a helyszinre szallitania,s az uj templom felepiteseben ki milyen feladatot fog ellatni.A felepulendo templomban ismet meg fog kezdodni az oszovetsegi aldozati ceremonia.)

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Termeszetesen,a megvaltasra mindenkinek eletbevago szuksege van.Tanitvanyai Jezus megfeszitese elott az aldozati barany vereert voltak tisztak,amely szimbolizalta"Isten ama Baranyat,aki elveszi a vilag buneit".A hittel vegzett oszovetsegi aldozatirendszer epp ugy megtisztitotta az oszovetseg emberet,mint Krisztus aldozata az ujszovetsegiet.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Kedves Évi
Az ókori nagy civilizációk egytől-egyig őríztek egy olyan tudást , ami a középkorra majdnem mindenhol, mára pedig ténylegesen az egész földön elveszett.
Ha nagy távlatba nézünk a történelemre, képet kaphatunk arról, hogyan fejlődik az emberiség visszafelé. Egyre sötétebb egyre élhetettlenebb és elviselhetettlenebb világrendek követik egymást. Ezt a folyamatot Madách _Az Ember Tradédiájá_ban hűen és hitelesen tudja bemutatni. Magát azt a folyamatot, ahogyan az egyes korok ideológiája egyre messzebb kerül az abszolút Igazságtól, egyre todottabb-foldottabbá válik, egyre több a hamis fogalom és a téves történelmi konzekvencia, míg végül annyira elviselhetetlen lesz, hogy ÁDÁM felébred.
Szeretettel Mariann

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Ti már tiszták vagytok ama beszéd által, amelyet szóltam néktek."
Őket nem kellett megváltania? Esetleg Jézus füllent itt, vagy valaki ott.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"nem mondom 7x_ hanem 77x azaz örökkön örökké! amen.

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Kedves Évi!
Én úgy gondolom, hogy jobb szeretni, mint beszélni róla!!!
Máskülönben Müller Péter, aki néhány éve egy 36o oldalas könyvet irt a
szeretetről - Szeretetkönyv cimen - egy beszélgetés során azt állitotta;
" A szeretet szót meg kell tisztitani. Össze lett piszkolva, agyon lett
hazudva. >>Önzésmámor<< lett belőle. Sajnálom! De ezt cáfolja meg,
aki akarja!
Eszem ágában sincs IMO , Tibor vagy Vili bejegyzéseit "trivializálni"!
Ha nem fogadnám el hitelesnek amit irnak, nem jöttem volna vissza!!!
A mai napon pl Tibi nyolc sorából olyan intenzitással áradt a szeretet,
hogy lehetlen lett volna nem érezni, amit olyan gyönyörű szóképpel
"szeretet tisztának" nevezett!
IMO már egyszer korábban megjegyezte, hogy sem Jézusnak, sem a
Buddhának, sem a Teremtő Istennek valamint az összes Szentünknek
nincs igazán szükségük védő ügyvédre. Ha magunk között beszélgetünk,
Isten bocsássa meg, akármilyen butaságot is megengedhetünk
a másiknak - nem magunknak ! A te elszántságod a tied Évi!
A mai világban a térités, mások meggyőzése elég kemény dió!!!
Szeretettel ölelek minden kritikus szemű és kezű barátot!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Valóban!

A zsidók történelmi - "Messiás" várása nem analóg a Bibliában fellelhető " Messiás" fogalmával!
Valóban létezett olyan "harcos" a történelmükben, melyet "messiásnak" vélhettek volna, ha a Rómaiakkal szemben valódi győzelmet ért volna el, és ezzel a tartós Békét hozta volna el a népüknek!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Valóban! Nem is egy ...Jézus előtt és utána is voltak, akiket
átmenetileg Messiásnak kiáltottak ki. A legismertebb Shimon ben Kosiba,
akit Simon bar Kokhba néven ismerünk. Kb 1oo évvel Krisztus után, ő
vezetett sikertelen felkelést Róma ellen.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Évike!Barátom!

Köszönjük értékes soraidat!

Isten Fia Krisztus azt az Üzenetet hozta el az Emberiségnek hogy Szabad!
Hogy a "szabad akaratával" dönthet eztán arról hogy választja Istent, vagy nem!
A szabadság azonban egyben Erkölcsi elköteleződéssel jár együtt.
Ez az Elköteleződés az ami a Szeretet!Ez azonban független attól hogy az Emberek fiai tisztában vannak-e azzal hogy Krisztustól származik az a szabadságuk, ami Isten elé viszi a szívüket!
Aki nem a szeretetén keresztül él az még nem választotta Istent. De még választhatja!!!
A szeretet szó maga kizárja annak "trivializálási" lehetőségét.
A szívek amik láttatják magukat mind ugyan azt a szeretet AKARJÁK szolgálni. Az más tészta hogy a Világ fogalom alkotásából nehezen közelíthető annak Igazi, Krisztus tanításaiban és cselekedeteiben megmutatott tartalma!A Világ " szeretete " másként érzékelhető, mint Isten " szeretete". Ezt azonban már sokunk megtapasztalhatta, ha csak egy kicsinyke időre is, csak annyira amennyire azt megengedtük magunknak!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ismerszik Jézustól korábban élt 'király' - messiás -, aki tényleg közel-harcbaszállt a rómaiakkal ... mint messiás, na jah!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Moshee-a - Hoshea-a -Joshee-a - ezek a héber jelen , múlt és
jövö idejű változatai a megmenteni ill. megváltani szavaknak.
Ragyogóan követhető időrendben a Tóra és az Evangélium irásai
alapján. Mozes öt könyvét Jozsue könyve követi, akinek neve
eredetileg Hosea volt, tehát a jövő idejű Megváltó akiről Ézsaiás
prófétált - Jézusunk volt az, akit Messiásként várt a zsidóság,
akinek a Békét kellett volna elhoznia Izráel fiainak.
Ma már tudjuk, hogy ez a BÉKE nem a háború "hiánya", hanem
egy belső transzformáló erő- amiről itt is beszélünk folyamatosan ,
megszakitás nélkül, és SZERETET-nek hivják. Fontos lenne, ha nem
trivializálnánk el ennek a csodálatos szónak a használatát.

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Tegnap és ma volt nálam ez a hoponopóno áttörés, bár már fél éve kísért ez a gondolatkör.Azt gondolom, felveszem CD-re "Szeretlek.Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg.Köszönöm. És szeretlek."-et, és éjjel végtelenítve elkezdem hallgatni.Nagyon nehéz felfogni mindenkinek, hogy én vagyok a felelős mindenért az életemben.A mostani politikusokért is, holott nem rájuk szavaztam.Ennek ellenére én vagyok a felelős.Úgy gondolom, most végre értem, és elkezdem önmagamon a terápiát. És szeretlek.

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Szeretlek.Sajnálom.Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. És szeretlek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

igen ám, maga a zsidó nép sem 'jézus' -nak ejti, másutt viszont Yus Asaf, vagy Jissa ... jómagamhoz a 'Jóisten Fia', Joshua névvel hívnám, mégis egyértelműbb az 'apa' gondolat-hang és tiszta szeretettől forró szívvel-lélekkel írom ...
tenk ju ol

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

igen ám, maga a zsidó nép sem 'jézus' -nak ejti, másutt viszont Yus Asaf, vagy Jissa ... jómagamhoz a 'Jóisten Fia', Joshua névvel hívnám, mégis egyértelműbb az 'apa' gondolat-hang és tiszta szeretettől forró szívvel-lélekkel írom ...
tenk ju ol

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szeretlek Benneteket!Biza!
És hálás vagyok azért a rengeteg szeretetért amit rám halmoztok!
Puszka! Szép Vasárnapot NektekÉn Családom! Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

S jó ez így!
A szeretet a legnagyobb Erő, és az Egyetlen, mely a világunkat képes pozitív irányban megváltoztatni!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A lélek fogalma: Maga az EMBER. A test és a szellem egysége, mely egymástól elválaszthatatlan Földi létezésében. Szentté akkor válik, amikor az Ember a" háromság "részekét Önként, felismerve annak létjogosultságát és értelmét oda szánja az elméjét és a szívét ennek az Egységnek: A SZENTHÁROMSÁG misztériumának!
Bolondok azok, akik Önös érdekből, kevélységből, akarnokságból, az Egészséges elmék épségét rongálják, és annyira bolondok, hogy ennek még tudatában sincsenek. A Földi érzékelésen túli megtapasztalás, nem több, és nem kevesebb, mint megtapasztalás, melynek köze nincs az elmebajhoz!
Aki meg akar gyógyítani, az Önmagát gyógyítja meg azzal, hogy másokat akar a szeretetével meggyógyítani!ÁMMEN!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Jézus a Szentirásban azt tanitotta Nikodémusznak, hogy ami testtől
született , test az, ami lélektől születik lélek az. Ezért kell újra
születni, a lélek által. A KOZMOSZ és a VILÁG URÁ-nak teremtése
IDEA-ként jelent meg először ISTEN képzeletében, amit ÁDÁM
Kettős teremtése követett. ADAM jelentése "az első vér" vagy az
"az első ember" JÉZUS jelentése "aki megváltott". Ádámon
keresztül manifesztálódik a testi teremtés, Jézuson a lelki.
APA-FIÚ-SZENTLÉLEK - teljes SZENTHÁROMSÁG. EL RUAH- a lélek
nőnemű szó! eredetileg...(Teremtsünk embert a mi képünkre és
hasonlatosságunkra...stb.)
Szintén "szeretetben tudattam" :)

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Az érzések mélységénél gyakran elnémul a száj... "SZERETET TISZTA"-
egy igazán csodás költői kép!!!

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Kedves Testvéreim, Barátaim, Mindenki!
Ha egészséges vagy, ha beteg, olvasd el http://tibor7.blogspot.com -ban az első blogbejegyzést, melyet Joe Vitale:Hoponopóno c. könyvének ihletésére írtam a hoponopóno szellemében, "Új és régi ARS POETICA" címszó alatt...Nagyon szokatlan írás, én is fél éve emésztem a könyv előzményeként megjelent internetes cikket. Nem szól mindenkinek, nagyon nagy nyitottság kell hozzá! 10 perce raktam fel, azóta egyfolytában hidegrázásom van.Szeretettel ölellek. Tibor.

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Esti csendben , félhomályban ,
Anyámra gondolok ,
ahogy halkan , szük szavával ,
szelíden mosolygott .

A szemében fény csillogott ,
arca kisimított ,
és rajta a ránc nem fogott ,
mert , Szeretet Tiszta volt !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szerettem volna valami köszönöm félét dadogni,
De annak mi haszna lenne. Az a köszönöm az Égig ért akkor, amikor legelőször szóba álltatok velem.
Biza! Isten látja a szíveket, Jah, és én is.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Sziasztok Barátaim!

Édi-bédi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jézusnak miképp a Teremtő az apa (Abba), akképp Jézus Mindőnk teremtője és apja, lévén Ő vala az Ádám, csak ezt kevesen látják! szeretetben tudattam ... ESPAVO

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Karácsonykor , Meseszépben ,
tiszta Lelkünk , Hófehérben ,
átölelve boldog karral ,
gyerekektöl , zengö dallal .

Karácsonykor , Békességben ,
Szeretettöl , melegségben ,
Otthon vagyunk , Reménységben ,
C S I L L A G ragyog , fenn az É G E N !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Az én kedves kis falumnak ,
hüs patakja folydogál ,
a vágyak ott fellazulnak ,
ha kis szellö fújdogál .

A víz egyformán hömpölyög ,
halk zenéje , az É L E T ,
folyik , csobog és nem pöröl ,
mert , a Vigaszod néked !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Imo!

Én is Szeretlek!
És minden Ember Fiát!Nagyon!
Az Én Családomat!
Évi

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Drága Éva,

Nem bántanak szavaid.

"Szeretlek.sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek."

Amennyire Jézus, mindenható, mi éppen annyira mindenhatók vagyunk.

A különbség köztünk csak annyi, hogy Jézus tud róla, hogy mi mindenhatók vagyunk, mi pedig néha még azt is kétségbe vonjuk, hogy Ő mindenható.

"Szeretlek.sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek."

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A TANU!

Istenem én Úram!
Kértem hogy adhassak!
S adtál, hogy kérhessek,
S kaptam, hogy ÉLHESSEK!
Mert amikor kértem,
meghallgatást véltem...
De amikor adtam,
Csak akkor kaphattam!
Mert a feltámadás
csak abban az ÉLET,
akinek testén már
fogant meg enyészet.
Mert a feltámadás az
amikor adtál,
S ezért Isten elvitt,
hogy feltámadhassál!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Imo!

Nem bántalak meg vele, ugye,ha azt mondom, hogy a feltámadás biza létezik..
S létezni fog, míg Isten a Mindenek Úra ...
Mi a gyermekei vagyunk igaz, de nem vagyunk mindenhatók Ő viszont igen......
Ölellek szeretettel! Évi!

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Jézus EMBER,akiben ott van Isten, mert Isten Mindenható.Mert Isten a Szeretet. A SZERETET MINDEN. "Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek."

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Zoli,

Jézus "csupán" EMBER, mint Te, meg én.
Azaz Jézus "Isten", mint Te, meg én.

Szeretettel: Imo

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Ha Jezus csupan ember lenne,mint te meg en,talan igaz lenne,amit allitassz Imo,azonban az O isteni mivoltat illetoleg nem lehet ketseg.Szamtalan dolog ezt bizonyitja hatalman kivul,mellyel eletre tamasztott halottakat,leprasokat tisztitott meg,s maga is feltamadt a halalabol.Kezen es oldalan a sebhelyeivel megjelent tanitvanyainal.Jezus kulonleges darabja az egy Istennek.Nem emlitheto egy lapon velunk,vagy profetaival.

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Drága Barátaim,

Jézus, valóban sokaknak kedves, tán a legkedvesebb is. De bizony mondom Néktek, hogy Istennek nem kedvesebb egyikőtöknél sem. Egy a gyermekei közül, mint minden ember e csodálatos bolygón. Egy olyan gyermeke, ki leginkább keresi az utat, mely hazafelé vezet. Ennyit mondhatunk bizton. Nem többet, ls nem kevesebbet... Sok szeretettel ölellek Benneteket, Imo

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Jah!!!!

Ölellek benneteket!
Mindannyiótokat Én családom!
Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Tiborom!

A versed az én szívemből szakadt sóhaj......
Sose feledd!!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A szíveket vizsgálja Isten, és nem a származást, no de a szent könyv ezt is tartalmazza, még ha nem is ismeri el mindenki hogy biza léteznek benne azok az ihletett sorok!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Barátaim!

Bár mennyire is szeretjük egymást,valljuk meg magunknak, hogy Jezus a Békesség Istenének mégis csak a legkedvesebb fia, aki azért jött a Földre hogy a Békesség magját ültesse az Emberek fiainak a szívébe. Akinek ez nem termett gyümölcsöt, az várhatja a messiást, de a feltámadást aligha!!!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Azt nem tudhatjuk,hogy Jezus mikor szuletett,de az nem valoszinu,hogy a romai Mitrasz Napisten unnepen(dec 24-en) mar azert sem,mert husvetkor-aminek csillagaszattal meghatarozott ideje van-33 es fel eves volt,a Biblia tanusaga szerint,valamint a betlehemi nepszamlalas ideje is dokunentalt,ami oktoberre teheto.Viszont Jezusnak minden nap van szuletese napja,amikor valamelyik teremtmenye befogadja szivebe.Igy Boldog Karacsonyt kivanok mindenkinek!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

Tisztelt Mátis Éva , nagyon sok verset írtam a Karácsonyról , sokszor használtam a békesség szót , ez most így sikerült (kecsesség a karácsony varázsa , kis gyermeki bája stb.) , tisztelettel , tibi

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Vili bejegyzéséhez, hogy az arab szufi se maradjon ki - és a
női nem is képviselve legyen; itt egy gyönyörű gondolat Rábiától;
"Bármit akartál adni nekem a földön, osszad szét az ellenségeim
között, bármit akartál adni a mennyben, osszad szét barátaim
között. Én megelégszem veled magaddal."

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Kedves Biró Tibor!
Szép a versed, valóban Karácsonyhoz méltó,de egyetlen szó nem bele illő;
"a kecsesség". Helyette a békességet ajánlanám, annál is inkább, mert a
Messiás attributuma a BÉKE !( Ezért várja a zsidóság a mai napig is a
Messiását, és ezért nem fogadták el sokan Jézust.)
Ezért mondják az Isten angyalai, mikor kihirdetik nekünk "Emanuel"
-"Velünk az Isten"- születését.
"Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön BÉKESSÉG a Jóakarat
embereinek". Lukács, 2:14.

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Karácsonyra minden Szép lesz ,
nyugalomban , kecsességben .
Téli tájban megpihenve ,
Kis Jézusnál , hitben telve .

Testvér , barát , ismerösök ,
megszeretve minden Ösök .
Gyertya mellett , melegségben ,
Karácsonyra , minden Szép lesz !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Azokat a Kedves Fákat odakünn akik csak hallgatnak és olvasnak bennünket, Őket még úgy szeretettel, és nagy Tisztelettel Ölelem!!
Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Gyönyörű!

Mind a három hozzászólás!
Táncra perdült a szívem!
Most Boldog vagyok....
"Mert ahol hárman együtt vannak a nevemben...."
Időnként megjelenik nem csak az égen a "Szivárvány"...
Jah! Egyre gyakrabban....
Ölellek Szeretettel Benneteket Én Családom!!
Évi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ehhez fűzvén egy buddhista gondolatot: ha tudatod olyan, mint a Napé, mely a tér minden irányába lát, akkor nem bújhat el egy tudatos lény sem, kinek szemszögéből látható a világ ... na, jah!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Tibi!
Lattal mar kozelrol szinfonikus zenekart?Kulonos egy tarsasag!...En tagja is voltam ilyennek....Ha szemben nezed,bal oldalon vannak az elsohegedusok.Ha nagyon erosen nyomjak a vonojukat,akkor sem tul hangosak.Az erejuk,a tomegukben van.Mindig megbeszelik a vonovaltast,hogy a hangsulyt mindannyian ugyanoda tegyek,es nemcsak a latvany,a hangzas is egyseges legyen.Rendszerint az o melodiajuk,es ritmusuk a leg bonyolultabb.A balkozepen vannak a masodhegedusok.Ok kiserik,alatamasztjak a melodiat.Nehez masodhegedusnek lenni,mert mindig alkalmazkodni kell nekik,s ehhez allando koncentralas szukseges.Ok kevesebben vannak,mint a melodiat jatszok.Jobb kozepen vannak a bracsak.Mely bugasu hangjuk alig hallhato,de nelkuluk nincs luktetes,es ures a harmonia.Ok ugy vannak jelen a zenekatban,mint olaj,a motorokban.Jobb oldalon helyezkednek el a csellok.Mely szerelmes hangjuk,hangszeruk bugasa igen kozel all az emberi sziv rezgesehez.A zenekar hangzasanak alapjat ok adjak.Bar kevesen vannak,megis athato hangzast adnak.Mogottuk helyezkednek el a nagybogok.Ok meg kevesebben vannak.Ok is a harmonia alapjat jatsszak,de hangszeruk meretebol adodo hangjuk beteriti az egesz zenekart,mint a teli Moszkvat a ho.Ritkan jatszanak szolot,vagy melodiat.Inkabb a lukteto harmoniat biztositjak.A vonosok mogott kozepen helyezkednek el a fafuvosok.Balkozepen a fuvolak,akik mint az erdok szabad madarai csillogast,fajdalmat,derut sugaroznak.Pikkolobol-a pici fuvolabol-rendszerint csak egy van,hisz magas eles sikolto hangjaval atszol az egesz nagy zenekaron melodiaja.Rettenetesen sokat kell szamolnia,mert sok szunet utan pontos idoben kell csillognia.Mogottuk vannak a klarinetok.Meleg bugo hangjuk van.Tomoritik a zenekar hangzasat.Toluk jobbra vannak az oboak.Kis hangszerek bar,de eros hanggal birnak.Gyonyoru melodiakat biznak rendszerint rajuk.Mogottuk helyezkednek el a kalyhacsovet szorongato fagottosok.Igen mely athato hangjuk van.A fagottos koponyaja teteje rezonal a mely hangoktol.Tolluk jobbra ulnek a kurtosok.Rendszerint 3 szolamban.Ok onallo eletet elnek,es kuloncok,mint a nagyon jo baratok.A fafuvosok,es a kurtok mogott vannak a "nagyagyuk",a trombitak,harsonak,es tubak.Ezeken a hangszereken nehez szinfonikus zenekarokban jatszani,mert barmilyen ovatosan fujjak is a rezesek,tuleroben vannak.Keves dolgot adnak nekik a zeneszerzok,de a vegszoban mindig fontos szerepuk van.Leghatul balra vannak az utosok.A kisdob,a nagydob,cintanyer,trangulim,es egyebek,s tolluk balra az ustdobok.Egy ustdobos tobb hangszert is megszolaltat furkosbotjaval,s azok kulonbozo hangra vannak felhangolva.Igy a bogoket segitik a harmonia alapjat megadva....Nem beszeltem meg a kozepen allo bohocrol,aki egyfolytaban kalimpal,es egyetlen paranyi hangot sem ad.O szervezi rendbe az egesz zenekart.A karmester hangszere a zenekar,es kezei perancsolo mozdulataival elocsalja a zeneszerzo egykori erzelmeit,gondolatait.Az a bohoc,ott kozepen ujra szenvedi a zeneszerzo fajdalmat,es oromet,s keze mozdulataival annak kifejezesere kenyszeriti a zenekar muzsikusait.Itt nincs demokracia!Csak az tortenhet,amit a karmester parancsol.Ha valaki szabad emberkent akarja interpretalni a szerzo muvet,nincs helye a zenekarban.......Ebben a kozossegben a karmester a SZERETET,s mi mindnyajan kulonbozo szekciok szolgai vagyunk.Nemelyek melodiat jatszanak,mig masok a ritmust adjak,s mas kiseretevel erossit......Fantasztikus erzes zenekarban muzsikalni,es elvezni a csoda ujraszuleteset!....Tibor!Kerlek ne fossz meg tarsasagodtol!Szukseges a te hangszered is!

Előzmény

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Bent a pompás kis erdömben ,
gallyat szedek , tüzelöre .
A fák némán is SZÍVBÖL adnak ,
érzéseik , tisztán hatnak .

Lehet nem is némák talán ,
beszélnek ök , mind Jó Barát ,
bennük van a nagy Igazság ,
Hallgatni , Arany Vigazság !!!

tisztelettel ,tibi

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Jó reggelt Barátaim!!

Kibujt az első levelem! Puszka mindenkinek!
És nagyon szép napot és hétvégét!
Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

ÁMMEN!

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Szép napot Mindenkinek!

Idézet egy Baráttól:
"Barátkozz meg a „bárhogy lehet” gondolatával, ahelyett, hogy csak azt a valóságot tartod elképzelhetőnek, amit elméd kontrollálni tud.
Bármilyen jó várhat rád, ha megnyitod magad, és elfogadóvá válsz a csodák irányában."

Sok szeretettel: Imo

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Barátaim!

Kidőltem! Mint egy' fáradt fadarab', no de holnapra Újra lombkoronát fogok növeszteni, és apró virágokat is csempészek bele NEKTEK! ÁMMEN!
Jó éjszakét az egész Családomnak!
Ölellek Benneteket! Évi!

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Sok szeretettel ölelem valamennyi testvérünket, barátsággal: Imo

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ja! - 'a fa nem üt vissza' - mondta Bruce Lee, de a tisztelet egyben tisztaság is a legbutább fejekben is - a szemszög nyitottságát, a belátást az értelmezés
is generálja
- úgy értem: NE LEGYÜNK MÁ' FAFEJEK

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Drága barátaim! Ez egy nagyon, nagyon jó csapat!Mindenki a maga szűrőjén keresztül lát. Nem kilépni kell, hanem hallgatni a szívedre.Az én szívem azt súgja, hogy az, hogy másként látunk dolgokat, természetes. Az, hogy őszintén megbeszélünk olyan dolgokat,amelyekben nem értünk egyet, pedig egy lehetőség. Nem egy probléma, hanem egy lehetőség! Ölelek mindenkit, maximális szeretettel. Tibor.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Tiborom!

El ne hallgass!

Most sipítoztam!

Ölellek szeretettel Barátom!
Évi!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

Néha Jobb egy fát megcsodálni ,
mint emberekkel szóba állni ,
a T I S Z T E L E T E T meg kell adni ,
de utána , Jobb H A L L G A T N I !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Jujj de jó hogy itt lehetek!:):)

Ölellek benneteket!Biza!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

meglepően jó gondolatokat ébresztetsz, akkor vagyol süsü, ha kilépsz ... nyugi, Tesó!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Imo, Imo!
az nem érettségi tét, márpedig eljő ama éber tudat, amikor ... Egy-vagy Ővele, így bizony,
érett Fiakhoz méltó 'szív-történet', tenx

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

bocs : nem

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

úgy látom , mem értenek meg engem , kilépek ebböl a közösségböl ........

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

Kedves Éva , ültet = szabad akarat !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Vili!

A szeretet Ősereje valóban csodás! :):)
Ne értelmezzük! Éljük!:):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Tiborom!

Krisztus már rég elültette bennünk ami most nyílhat ki virággá.
Isten pedig valóban nem büntet. Mi büntetjük saját magunkat akkor, amikor nem helyes döntést hozunk, és ezzel belekeverjük magunkat a "kakikba", amiből kimászni biza egyáltalán nem egyszerű.
És ekkor "sipítozunk", hogy "Istenem segíts meg".

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ugyan má', azóta megtanultunk gyomlálni meg kapálni ... lol ... A TISZTA FÉNY a gyökér-gondolatokat is 'szentül' elégeti, tenk ju

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

a szeretet lényege Mi mindnyájan vagyunk e Föld kerekségén, és ha értelmezni akarom, addigra 'tovaúszik' mindenható íze, és ezen már Buddha sem, de még Jézus sem segíthet, mert hát ki ne tudná, hogy a szeretet ősereje Mindőnk szívében egyformán ragyog, csak az értelmező lát 'vakablakot', szia

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Isten Soha nem büntet ,
Világvége , csak átmenet ,
mert az , amit Te elültetsz ,
az marad , Örökké veled !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Barátaim!

Nem tudok sem okosabbat sem szebbet, sem értelmesebbet mondani nektek, mint amit Ti el akartok hinni az Igazságból. Nem véletlenül mondta azt Isten hogy Higgy. Ő tudta hogy a megváltott Emberek fiai milyen magas értelmi színvonalra fognak jutni a" tudás fájának gyümölcsével". Ha a hitük nem lesz Őket képes megmenteni az okos elméjüktől, akkor nagyon messzire fognak jutni Önmaguk tudatának Istenítésében, de ettől még nem válnak sem Istenné, sem Krisztussá. A Kriszusi szív, azt jelenti, hogy tudatosan a szíveden át szűröd meg az összes szándékodat amit cselekedetté fogsz tenni. Amikor ezt már úgy teszed, hogy természetes léted eleme, és nem kell erre figyelned, akkor Krisztus az aki munkál Te benned. De Krisztus valóban csak Egy volt, aki Isten mellett uralkodik a Világunk felett ma is. A legnagyobb csoda maga lesz a Testben való feltámadás.Ettől még mindig messze van az Emberiség, mert Isten szolgálatában még mindig rengeteg Embernek meg kell ismerni a tanításokat. Azért, hogy választási lehetőséget kapjanak. Ma bent voltam a bíróságon,ahol tanúként hívtak be. Voltunk 10-en, és a 10.-ből. 9.-en ateisták. És mindenki a természetes lényében volt olyan jó amilyennek magát nevelgette, de nem volt vele tisztában, hogy generációk óta tanított Krisztusi mércék terméke az Ő szabad akaratával megélt jó ember léte. Azzal pedig végképp nem hogy már akkor megváltott volt, amikor megszületett.Ezért dönthet szabadon. Ezt nem lehet másból megtanulni csak Krisztus megismeréséből. Az életünk forgatagában nem hibázgatunk, de igenis elkövetünk alap bűnöket, melyek alól felmentjük magunkat, mert nem érezzük a súlyát. A súly csak lehet hogy 10.-20 év távlatából válik megérthetővé. Ezt ha kiböjtölöd, magad is rájössz , mi volt az!Böjtölni akarod, és szenvedni, vagy letenni, és Új életre születni. A lét , a szeretetben megélt lét záloga lehet hogy képes légy magadtól lemondani arról ami kedvesnek látszik a szemedben, de nem biztos hogy jó. Nagyon nem egyszerű, de Istennel semmi nem lehetetlen.
Nagyon szeretlek benneteket!
Évi!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Imo!
Kelek!Konyorgom!Olvasd a Bibliat,es kulonosen az Ujszovetseget,mert akkor nem fogsz ilyen sulyos targyi tevedeseket elkovetni fogalmi kerdesekben,Jezus lenyet ,es az emberek megiteleset illetoen!
Most rohannom kell dolgozni,igy komoly tartalmu valaszt nincs modomban irni.Este igyekszem valaszolni felveteseidre,de ne arra figyelj,hanem Isten egyetlen tiszan ihletett szavara,a Bibliara!Szeretettel:Zoli

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Zoli,

Gondoltam eredetileg, hogy ugrani fogsz a témára, de ezen aktivitásod mégis meg tudott lepni. Megpróbálok reflektálni felvetéseidre.
1. Jézussal való azonosulás "veszélye"...
Jézus a Teremtő Isten gyermeke, akárcsak mi. S a fogantatás módjába való kapaszkodás, a különállóság bizonyítására szerintem vérszegény próbálkozás. Olyan értelmetlen ebbe kapaszkodnunk, mintha elsőszülött gyermekünket preferáljuk akármiben második, vagy harmadik gyermekünkkel szemben, csak azért, mert Ő született előbb. Nem az számít, ki hogyan érkezett, hanem az, hogy miként él a Földi élet adta lehetőséggel. Azonosulni sokféleképpen és sok szinten lehetséges. A skizofrénia valóban lehet veszélyes.
2. Bűnösség kérdésköre...
Nagyon sarkos dolgokat nyilatkoztatsz ki, axiómaként. Téves axiómákkal könnyű téves következtetésekre jutni. A "mindenki bűnös" elve nem felemel, hanem sárba tipor. Én úgy gondolom: mindenki hibázhat, mindenki tévedhet, és általában él is ezzel a lehetőséggel. De ezért neki magának kell a felelősséget felvállalnia, s téves dolog Jézus áldozat vállalására hivatkoznia. A felelősség felvállalásával és önmagunk változásával azonban minden un. hiba feloldható, megoldható.
3. Hamis Krisztusok...
Önként kreált, a valóságban nem létező szó összetétel. Valaki vagy hamis, vagy Krisztus. A kettő együtt nem lehetőség. Ha arra gondolsz, hogy valaki Krisztusnak képzeli magát, akkor azt értem. Ha arra gondolsz, hogy valaki jó vagy rossz szándéktól vezérelve "Krisztusként" akar megnyilatkozni, azt értem. Jézus ezekről beszélt, a Biblia Jézus visszatértéről. De, hogy számunkra mit jelentenek az általad idézett mondat: "Jézus igazi visszajövetelekor a meghaltak feltámadnak..." az valószínűleg megint egyéni, s az általad említett "Bibliai" értelmezés csak egy a lehetőségek közül.
4. Megváltási terv...
Isten szabad gyermekei vagyunk. Terveinket magunk szőjük, s aztán a Földre leszületve ismét teljes szabadságot élvezünk a tekintetben, hogy a közös terveket miként realizáljuk. Földi létezésünk alap pillére a nem tudás, a tévedés lehetősége. Ez nem bűn, hanem egy játékos iskola, s cél a játék boldog és örömteli megélésével a terv végső megvalósítása.
5. Mutassatok még egy olyan embert, mint Jézus...
Felesleges vállalkozás, nincs még egy olyan. Különlegesek vagyunk. Nincs még egy Buddha, Krishna, Osho, és Bátori Zoli, vagy Jakobicz Imre sem. Akár a neve is lehet azonos, például Édesapám is Jakobicz Imre, mégsem azonos velem. Egyediek vagyunk, megismételhetetlenek, páratlanok. Jézus is az. Nincs ebben semmi különleges.
6. Jézus - Te - én - és a tévedések...
Hogy ki téved Jézussal kapcsolatban, az rövid időn belül ki fog derülni... Egy nappal ismét közelebb ez a pillanat. Ez elkerülhetetlen.
7. A SZERETET...
Igen, az általad felsorolt három Mester ugyanazt érti e szó alatt.
Az már más kérdés, hogy az őket megérteni, magyarázni próbáló emberek nemhogy hármukat, de bármelyiküket kiválasztva és preferálva sem tudnak ebben megegyezni.

Köszönöm hozzászólásaidat, köszönöm, hogy megosztod velünk gondolataidat, s ezzel lehetőséget adsz nekünk arra, hogy jobban megismerjük magunkat.

Szeretettel ölel testvéred: Imo

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Igen Eva!
Mindenek lenyege a "Szeretet".Vajon ugyanazt erti ezen a fogalmon Buddha,Osho,es Jezus?

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Imo!
Szeretlek, s nem hibáztatlak a tévedésért.Eszmeletlen sokat tevedsz Jezussal kapcsolatban,de nem csodalkozom,hisz olyan hamistanitok szaraz melleibol taplalkoztal,mint Osho.Ha valaha ismerhettel valamit a Biblia tiszta,es vilagos tanitasaibol,az Osho,es a hozza hasonlo tudatlanok osszezavartak elmedben azt.Kerlek tegy felre minden tevtanitast,es vedd elo az Ujszovetseg biztos tanitasat,hogy megismerhetsd abbol Istent,s Jezust,aki meghalt erted is!Te is,mint en,s minden ember a Megvalto nelkul elveszett emberek vagyunk!Buddha,a nagy guruk,hires tanitok mind az enyeszete lettek,de Jezus kereszhalala utan 3.napra feltamadt.Jezus ma is el,es felkinalja kegyelmet kifolyt vere erdemeert.Ne utasitsd el ezt a kegyelmet!Ne hidd,hogy valaha elerheted a tokeletesseget kegyelme nelkul!Ne hidd,hogy halalod pillanata utan barmit tehetnel barkiert!Szeretettel kerem ezt!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

"Ha valaki jót tehetne, de nem teszi, bűne az annak."(Jak 6:5)A bun nem csupan valami rossz elkovetese,hanem valami jo elmulasztasa is.A szeretet cselekvo,es nem passziv.Igy aki azt hiszi bunt nem kovetett el,lehet,hogy tevedett....New Yorkban dolgoztam 2002-ben.A Moon folyo mellett egy hatalmas raktarhazat alakitottunk at,s ennek kezdeten minden belsoepiteszetet lebontottunk.Csoportunkban(9 fo)volt az ortodox zsido tulajdonosok egyik tavoli rokona,aki minden reggel fekete nadragban, mellenyben, kalapban,es feher ingben jelent meg.Elvegezte a reggeli imadsagat,es egy masik fekete-feher ruhaba oltozott at,majd beult egy kenyelmes fotelba maga melle teve egy kalapacsot es aludt delig.Akkor ismet atoltozott,imadkozott,visszaoltozott,es visszault aludni.Amikor jott az egyik tulaj,mindig telefonalt neki valaki,s olyankor munkat szinlelt.Egyszer elmondtam neki,hogy mennyi bunt elkovet lustasagaval:Hazudik amikor munkat szinlel,lopja a tulajdonosokat,mert tevekenyseg nelkul veszi fel beret,es meg a nyugalomnap parancsat is megszegi,mert a parancsolat 6 napi munkat ir elo az egy nyugalom elott.Nem hitt nekem,s igy javasoltam,hogy kerdezze ezt meg a rabbijatol.Azutan nehany napig nem aludta vegig a munkaidot....Mutassatok nekem egy embert,aki nem vetkezik,legalabb mulasztassal!....Krisztus peldat adott a szeretet gyakorlasara.Halottakat tamasztott fel,betegeket gyogyitott,bemutatta az Isten jellemet eletevel,szavaival,aldozataval....Mutassatok meg egy olyan embert a tortenelemben,mint Jezus!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

"Ha valaki jót tehetne, de nem teszi, bűne az annak."(Jak 6:5)A bun nem csupan valami rossz elkovetese,hanem valami jo e,mulasztasa is.A szeretet cselekvo,es nem passziv.Igy aki azt hiszi bunt nem kovetett el,lehet,hogy tevedett....New Yorkban dolgoztam 2002-ben.A Moon folyo mellett egy hatalmas raktarhazat alakitottunk at,s ennek kezdeten minden belsoepiteszetet lebontottunk.Csoportunkban(9 fo)volt az ortodox zsido tulajdonosok egyik tavoli rokona,aki minden reggel fekete nadragban, mellenyben, kalapban,es feher ingben jelent meg.Elvegezte a reggeli imadsagat,es egy masik fekete-feher ruhaba oltozott at,majd beult egy kenyelmes fotelba maga melle teve egy kalapacsot es aludt delig.Akkor ismet atoltozott,imadkozott,visszaoltozott,es visszault aludni.Amikor jott az egyik tulaj,mindig telefonalt neki valaki,s olyankor munkat szinlelt.Egyszer elmondtam neki,hogy mennyi bunt elkovet lustasagaval:Hazudik amikor munkat szinlel,lopja a tulajdonosokat,es meg a nyugalomnap parancsat is megszegi,mert a parancsolat 6 napi munkat ir elo az egy nyugalom elott.Nem hitt nekem,s igy javasoltam,hogy kerdezze ezt meg a rabbijatol.Azutan nehany napig nem aludta vegig a munkaidot....Mutassatok nekem egy embert,aki nem vetkezik,legalabb mulasztassal!....Krisztus peldat adott a szeretet gyakorlasara.Halottakat tamasztott fel,betegeket gyogyitott,bemutatta az Isten jellemet eletevel,szavaival,aldozataval....Mutassatok megy egy olyan embert a tortenelemben,mint Jezus!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Isten megvaltasi terve kerek,es egesz!Megvaltonk aki egyben Alkotonk,emberre lett,hogy igy meghalhasson ertunk,lefizetve buneink bunteteset.Aki felmeri ennek a szeretenek melyseget,es igenyli felmenteset aldozatan keresztul,annak megvaltozik az elete:Nem kell bunei megvaltoztathatatlan kovetkezmenyei miatt aggodnia,hanem teljesen tiszta emberkent kezdheti kovetkezo pillanatat.Ennek a megtisztulasnak egyenes kovetkezmenye a helyrehozhatok helyrehozasa,es egy gyakorlati szeretettel megtoltott elet.....Mi ebben a hianyossag,vagy erthetetlenseg?

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Jezus,Foldonjartakor megjovendolte,hogy a visszajovetelet megelozo idoben sokan allitjak magukrol,es sokan hinni fognak nekik,hogy a visszatert Krisztus.Talan jeleket,es csodakat is tesznek,de a Biblia tanusaga azt allitja,hogy Jezus igazi visszajovetelekor a meghaltak feltamadnak.Akik elfogadtak megvaltasat,az orokeletre.Igy veled egyutt varom ezeknek a hamis Krisztusoknak a megjelentet,hisz azok elohirnokei az Elet Ura visszateresenek.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Amen!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Tibor!
Ezt komolyan gondoltad?:"Mikor értitek már meg végre, hogy nincs halál?Nincs erkölcs,nincs bűn, ...Mintha nem is ezen a Foldon elnel!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

A bunosseg fogalma azt hiszem nem egeszen tisztazott.Ugy gondolom,hogy a jocselekedetek udvozito erejeben meg sokan hisznek,ami teljesen ertelmetlen dolog.Ez pont olyan,mintha valakit mondjuk Kinaban halalra itelnek,majd megolik.Utolag kiderul,hogy sok jot is tett,es visszaadjak az eletet ezutan?...Aki bunt.barmilyen paranyit is elkovet,halalra melto,hisz az Isten elleni lazadas reszese.Ezert bolondsag a kis bun->kis halal,nagy bun->nagy halal elkepzelese.Nyilvan Jezus kereszthalala a bun nagysagatol fuggetlenul-mivel Alkotonk-elegseges aldozat a felmentesre.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Imo!
Jezussal valoazonosulasunk,egy veszelyes dolog,hisz O ammyira volt ember,amennyire Isten.Mivel szuztol fogant az emberiseg torteneteben egyedi modon,100%-ban Isten volt,es 100%-ban ember.O resze volt az egy Istennek,es ember is egy idoben.Mint Isten vallalta megaldoztatasat,es nem kerest,utasitast,netan parancsot teljesitett azzal.Alkotokent halt meg alkotasaiert.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Imo!

Áldottak legyenek ezek a könnyek!

ÁLDOTT LEGYEN KRISZTUS KÖNNYE...............

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

A SZERETET, szívemből,
E csodás érzés feltolul,
Melynek nyomán a szememből
Egy könnycsepp kicsordul.

Vajon e kicsordult cseppel,
Téged, avagy magamat siratom?
De még inkább: szeretetemmel
Mindannyiunkat, s a Földet gyógyítom.

Szeretettel, nekünk, Imo

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Imo!

Isten Országa a Szeretetben épül. Máshol elképzelhetetlen!
Ölellek Szeretettel!És Minden Családtagomat!
Évi!

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Szép estét Mindenkinek, Testvéreim,

Azt hiszem, a leírtak alapján is kijelenthető, hogy abban egyetértünk: a legfontosabb a SZERETET. A többi lehet mindenkinek meggyőződése és hite szerint, és ez így is van mindenkinek az Ő világában. Hát nem csodálatos?
Sok szeretettel ölelek Mindenkit, Imo

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

És még mindig meghajlok előtte!

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Kedves Mindenki!Újra a Lélekre Hangolva blogból egy régebbi bejegyzés:(Ezt olvastam a Lélekre hangolva blogban, egy hozzászólásban. Én úgy gondolom, csodálatos ajándékot kaptam, nem árt emlékezni):
„Kértem Istent...
Kértem Istent, vegye el a gőgömet, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta, nem az Ő dolga, hogy elvegye: az én dolgom, hogy feladjam.
Kértem Istent, tegye egészségessé béna gyermekemet, és Isten azt felelte: Nem.Azt mondta: A lelke egészséges, a többi ideiglenes.
Kértem Istent, adjon nekem türelmet, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta: A türelem a szenvedés mellékterméke: nem adható, csak kiérdemelhető.Kértem Istent, adjon nekem boldogságot, és Isten azt felelte: Nem.Azt mondta: Ő áldást adhat, a boldogság rajtam áll.
Kértem Istent, vegye el tőlem a fájdalmat, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta: A szenvedés eltávolít a földi dolgoktól, és közelebb hoz hozzám.Kértem Istent, növelje nagyra lelkemet, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta: növekednem egyedül kell, ő majd megnyes néha, hogy gyümölcsözőbb legyek.Kértem Istent, segítsen, hogy szeressem az embereket, ahogyan Ő szeret engem.
És Isten azt mondta: No, végre egy jó gondolat.”
Ölelek Mindenkit. Tibor.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Gyönyörű!

Ilyen az Örökölt szív!Ami megváltott!Természetes közege szeretni!
ÁMMEN!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

bocs:nem

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Ha minden nap Karácsony volna ,
nem volnának "háborúk" ,
a Szeretet soha el nem fogyna ,
jó volna , a Jámbor Út .

De minden emberi Szív más ,
nam igen lágyul meg már ,
de , ha K É T S Z Í V egymásra talál ,
megörzi , ÖRÖK KARÁCSONYÁT !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Imo!

Nem szállok vitába, mert Krisztus vére felett vitatkozni olyan lenne, mint ha azt mondanánk neki, hogy az nem is volt áldozat!Nekem az volt, mert én értem hogy mi történt.Annak aki meg sem próbálja ezt megérteni az menti fel magát, vagy másokat a felelős cselekedetek és gondolatok életmentő szükségessége alól! Azt elismerem, hogy sokan talán megtennék ma is, ha hagynánk, hogy bántsák,mert tudatlanok, de nem hagynánk!Én Szeretem őt! És nem keresem sem magam, sem mások megismerését semmi féle lélek nyitogató programmal. Az én szívem nyitva van.Mert az Ismeret RÓLA kinyitotta! Azt azért elmondom, hogy sajnos sokaké még nincs, és az nem valószínű hogy egyértelműen bár kinek a rovására írható. Nem ítélkezem, de szomorúan veszem tudomásul, hogy az Emberek fiai ha magukat nem is de "másokat" felmentenek a cselekedeteik felelőssége alól!
Jézus Szíve nem most érkezett meg, de 2000 év óta megérkezik mindazokhoz akik közösséget vállalnak vele Isten szeretetében.Sőt azokhoz is akik úgy szeretik Istent hogy Őt nem ismerték meg a "Szent iratokból." Egyszerűen csak tiszta szívűek, mert ez az Örökségük Krisztus által.
Én nem mentem fel a gyermeket, mert ha megtenném, akkor holnap valaki mással fogja ugyan ezt elkövetni. Nem létezhetett kollektív bűn , ha nem létezhetett a kollektív bűn bocsánata. De mint tudjuk létezett!!! Viszont létezik az Emberek fiai lelkének vaksága!Mindenkinek magának kell Erkölcsét Krisztus szeretet mércéjével Istenhez Emelni!Enélkül az Ő áldozata értelmét veszítené! Ez nem ítélkezés! Ez az igazság!Szerintetek miért a Krisztusi szeretet az amit tanítanak 2000 éve???
Az Emberek lelke nem attól beteg, hogy lelkiismeret furdalást érez Krisztus halála miatt és ezt nem tudja feldolgozni! Az emberek fiai attól betegek, hogy nem ismerték fel a világban hogy mi az értékes nekik, a pénz utáni mérhetetlen sóvárgásuk,és az ezt követő lelki hanyatlás, vagy Isten karja iránti sóvárgásuk!
A világ soha nem fog megváltozni, ha az Emberekben nem megy végbe a szemléletváltás! Az Emberek lelkének kell változni, hogy élhetőbb életük legyen!Krisztus ha megérkezik, testben, ma sem fogja a testével védelmezni önmagát!Amíg védelmezésre szorul, addig nem jöhet el az Új világ!Ha "Mi "sem védjük meg, azzal hogy Világba kiáltjuk létét a Világnak!akkor a világ, világ marad.A Bibiliában benne van, hogy Isten "angyalait" küldi a földre, hogy az Igazságot tanítsák a népeknek! Az Igazságot. Nem a mi elképzeléseinket az igazságról, hanem AZ IGAZSÁGOT!
Szeretlek benneteket! Nagyon!
Azért vagyok itt!
Évi!

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Drága Mindenki! Mit mondott Pál apostol önmagáról? Nem tudom most szó szerint idézni, de valami ilyesmit:A jót kéne cselekednem, és a rosszat teszem. Nem akárki, hanem Pál apostol. mert tudta! Tudta, hogy jó és rossz bennem, és benned van, egyik a másik nélkül egy duális világban nem létezhet, mint ahogy a belégzés sem lehet meg a kilégzés nélkül.Úgy vagyunk megalkotva, hogy aki hibázik, és rosszat tesz,a benne lévő belső bíró meghozza az ítéletet, és a benne lakó áldozat pedig elszenvedi azt.Ez a lelkiismeret, amely kifelé testi tünetben, betegségben nyilvánul meg.Ahányszor eszedbe jut, hogy hibáztál, annyiszor ítéled el magad. Az áldozat valószínűleg már elfelejtette, mit tettél ellene, mert már 30-40 év elmúlt, Te pedig 1x hibáztál - 30 éve, és 100x, 1000x elítélted magad miatta.hibáznunk kell, és a hibákból tanulnunk kell. Ez nem helyes, vagy helytelen, hanem így vagyunk összerakva. "Az vesse rá az első követ, aki még soha nem hibázott...amikor lehanyatlott a kezük,és elmentek?Jézus folytatta: Én sem ítéllek el, eredj, és többé ne vétkezzél! "Ez a Krisztusi szeretet! Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Ez is érted van!Amikor ítélkezel, tested minden sejtje veszi ezt a központi információt!És anarchiát és negativitást észlelnek. És egy valakinek biztosan ártasz, amikor ítélkezel, és ez a valaki Te magad vagy. Olvasd el:Masaru Emoto: A víz üzenetei, vagy Balogh Béla: A tudatalatti 10 parancsolata c. könyvét. http://tibor7.blogspot.com -ból a Gondolatébresztő 7-ben az V. fejezetben meg tudod nézni e két szerző vízmintákról készült mikroszkópfelvételeiket, és hozzá fűzött magyarázatait nagyon vázlatosan idézve.A törvények nemtudása nem mentesít senkit a káros következmények alól!Ölelek Mindenkit szeretettel.Tibor.

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Én úgy vélem, hogy amikor Isten szent lelkéről, Jézus szivéről,
Ábrahám kebeléről, A Föld vagy a Nap szivéről, a Buddha által
felmutatott virágról beszélünk, akkor mindig egyről van szó, és
ez a szó a SZERETET. Ez az az aktiv traszformáló erő amely
bennünk munkálkodik - jelenidőben !!!
Visszamehetünk a múltba - tisztelettel, főmeghajtással emlékezhetünk,
Előre rohanhatunk a jövő felé is, munkálkodhatunk az üdvösségünkért,
vagy a saját megváltásunkért - mindenki a saját hitvallásának megfelelő
teológiák, dogmatikák, vagy rituálék szerint.
A lényeg akkor is a tanitásban az egymásért hozott szeretteljes
áldozatvállaláson lesz. Szeress, segits, ne árts, gondoskodj, ápolj,
tanits, mutass példát... s megannyi gyönyörű lehetőség.( a pitiáner
viták helyett .)
Miközben irtam beugrott egy jelmondat a magyar felvilágosodás korából,
melyet a tábla fölött olvashattunk, akár akartuk akár nem kis iskolásként:
Hass, alkoss, gyarapits! S a haza fényre derül! Tehát átlépve a családi,
baráti, egyházi-vallási kötelékeket, toleráljuk a másságot, ne itélkezzünk
embertársaink felett, és senkire ne erőszakoljuk rá saját igaznak vélt,
vagy valós elképzeléseinket.
Tudom, ez is egy kicsit iskolás-izűre sikeredett, de a lényeg valóban
a szereteten van.
"Dicsőség a magasságos mennyekben Istennek, és e földön békesség,
és az emberekhez jó akarat! "

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Drága Évi,

Köszönöm, hogy őszintén kifejted véleményedet a témában, mert az általad említettek sokakban vannak ugyanazon mélységben elültetve, mint a Te elmédben, de nem biztos, hogy ilyen őszintén és nyíltan mernek beszélni róla. Szeretlek, s nem hibáztatlak a tévedésért. Te a legjobbat akarod, a legjobbra törekszel, s ennek mentén egy nagy csomó elvárás és ítélkezés vert gyökeret elméd tárházában. A Krisztusi megváltás sokféleképp vizsgálható, értelmezhető és félre magyarázható. Az én véleményem szerint ez a tette Jézusnak egy bizonyos értelemben valóban nevezhető megváltásnak, de ez az értelmezés még csak ezután fog napvilágot látni, amikor ismét felfedi kilétét, amikor ismét nyilvánvalóvá válik, sokak számára, hogy Ő él, és itt van közöttünk. Addig viszont, amíg ez napvilágot lát, addig bátran eltekinthetünk a megváltás bevezetett módozataitól és magyarázatairól. Ezek elme által diktált, érdekek mentén történt kitalációk. Ha valakinek érdeke az emberek bűntudatának kiterjesztése és fenntartása, könnyű neki egy ilyen nehezen érthető és magyarázható cselekedetet felhasználni, félre magyarázni. Én Tiborral értek egyet abban, hogy az emberek többsége nem meri, vagy nem akarja vállalni a felelősséget a saját sorsáért. S mint ilyen, sokkal egyszerűbb elfogadni egy ilyen külső magyarázatot vagy lehetőséget, mert ezzel a felelősség kihelyezhető, nem kell azt magunkra vállalni. Az általad felhozott gyermeki példa és annak általad sugallt értelmezése nagyon jól mutatja, hogy nem tudsz ítélkezéstől mentesen nézni arra a gyermekre. Márpedig én bizony mondom néked, hogy annak ellenére, hogy Te nem látod, de abban a megtévedt gyermekben ugyanúgy ott van Isten lehelete, mint azokban a testvéreinkben, akik Jézust megdobálták, akik Jézust keresztre feszítették. Ha nem hiszel nekem, figyelj az általad szeretett Mester, Jézus szavaira, mellyel a szeretett Atyához, Istenhez fordul útban a Golgotára menet önként vállalt keresztjével. Ahogy azokat az embereket félrevitték valamely dolgok, események, értelmezések, korunk gyermekeit is félreviszi a TV, a számítógép, a drog, az anyagi vagy szellemi megnyomorodás. Amíg arra "tanítjuk" őket ezer csatornából sugározva, hogy ölj, s ez csak játék, addig irreális elvárás, hogy legyen számára természetes erkölcsi mérce a "Ne árts!" törvénye. Sajnos Tiborral kell egyetértenem abban is, hogy amennyiben magával Jézussal találkoznának az emberek, mindössze néhányan ismernék őt fel. Velünk együtt többen állítják, hogy a találkozás lehetősége már ma valóság és valós lehetőség, mégis azt tapasztalom, hogy az emberek többsége nem érti még, hogy miről beszélünk. De sebaj, mindennek eljön a maga ideje.
Tiszta szívvel és szeretettel ölelek Mindenkit: Imo

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Tiborom!

Egyetlen program sem létezik amely fel tudná tárni a lelked titkos zugait!
Azt a szeretetet amit gyakorolnod érdemes nem programok tudják megnyitni , hanem egyedül Jézus szívének elfogadása.
Miből gondolja azt bárki is hogy okos elméje mesteri szikéjével operálhat ott ahol a szív az úr?De miért nem operál ott ahol viszont nagy szükség lenne a szikéjére!
Annál a gyermeknél akiről írtam nagy szükség lenne erre!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Tibor!

A gyermekem elmondta hogy a napokban egy első osztályos kisfiú a bokor tüskéjét letörve szúrta ki a játék forgatagába rejtve indulatának labirintusában egy másik gyermek szemét!És ezt tudatosan tette!!!
Ő benne hol az Isten?
Bocsáss meg !! Te miről beszélgetsz velünk????
Köszöntelek Téged Erkölcsöd magaslatában beszélgetve!!
Ébresztőleg!!!
Szeretettel! Évi!

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Kedves Barátaim! Mikor értitek már meg végre, hogy nincs halál?Nincs erkölcs,nincs bűn, hanem eltorzult szeretet van, mely egyeseknek a hatalomvágyából, másoknak pedig a felelősségük nem vállalásából ered. Isten a szeretet. Pont. Utálsz felelősséget vállalni önmagadért, nemhogy 100%-ban is, de még 1%-ban sem.Amint szembenézel önmagaddal, hogy Te vagy a jó is és a rossz is, és Isten feltétel nélkül szeret, és ez azt jelenti, hogy nem erőszakol meg téged még a szeretet nevében sem, és Krisztus üzenete annyi, hogy Ő Isten feltétel nélküli szeretete, amibe még a kereszthalál is belefér, de azt is éberen teszi, és felelősséggel, olyan "bűnért" halva meg a kereszten, amit el sem követett,(Istenkáromlás),ez az ő ébersége a bizonyíték, hogy a fundamentalista keresztények ma is elküldenék a keresztfára őt, mert alig néhányan ismernék fel, ha újra megjelenne, és valószínűleg a pápa verné a kezébe a szögeket Isten nevében.Gondold el, hogy Isten a SZERETET, és ő a MINDENHATÓ.Bármit megtehet. Ő nem egy haragos Isten, mert ha az lenne, akinek a fundamentalista keresztények beállítják, akkor nem lenne méltó arra, hogy azt mondjuk, ő a szeretet. Én úgy gondolom, aki egy haragos, vádló, ítélkező Istenben hisz, az az ő baja. Én egy szerető Istenben hiszek, és őt látom mindenben, és mindenkiben. Még benned is,aki "megváltásról" beszélsz. Megváltani a bűneidet, amiket holnap fogsz elkövetni?Végiggondoltátok, milyen olcsó érzelgősség "megváltásról" beszélni, egy mindenható Isten jelenlétében?Szándékosan provokálok, hogy gondolkozz, és hallgass a szívedre! Ha te lennél Isten helyébe, elvárnál ilyen dolgokat, amiket Istenről és Jézusról állítasz, a szeretet nevében? Bocsánat, szándékosan kemény szavaimért.Most elválik, hogy csak beszélünk a szeretetről, vagy komolyan is gondoljuk. Szeretettel ölelek Mindenkit. Tibor.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Imo!

Aki bűn nélkül próbált élni egész életében, mert Erkölcsi tartása mércéje volt hogy bűn nélkül élje a mindennapjait, annak a Krisztusi megváltás fogalma sajnos nem értelmezhető abban a minőségében ami annak a valódi értéke!Ám nézz bele a 2000 évvel ezelőtti időkbe, amikor a civilizáltság fokmérője még csak nyomokban tartalmazta azt az Erkölcsi hozzáállást amivel Te és a környezetedben élők teljes Tudatuk biztonságában , és természetességében élhetnek ma!!
Nézz bele abba a nyomorba ami a középkort jellemezte, és nézz bele abba a fertőbe, ami a Római birodalom bukását okozta!
Kérlek ne azt nézd ahonnan Te fejlődtél a saját erkölcsi léted Tetőfokára, hanem azt ahogy ezt az Emberek fiainak kollektíven hogyan sikerült véghez vinnie a Krisztusi megváltás bekövetkeztével! Biza azt az áldozatot 2000 óta is milliók fogadták el azért hogy az Erkölcsük magasabb szintre fejlődhessen és ezzel közelíthessék Isten országának eljövetelét!
Én magam elfogadtam, s nem egyszer de 3x keresztelkedtem , mire megértettem Isten üzenetét Krisztusban. Krisztus szíve azokban válik élővé, akik a saját fejlődésük érdekében élik a szeretetük legmagasabb minőségét. Vannak akiknek a Krisztusi áldozat vállalás mérhetetlen mélysége az egyetlen elérhető tiszta forrás ma is, ami az életük minőségében változtatást képes végrehajtani.
Aki Krisztus által szól az Atyához, annak kérése szent, mint maga az Áldozat hozatal.- és annak felvállalásának misztériuma is!
Krisztus ha szól az Emberek fiaihoz nem azt fogja mondani hogy nézd én meghaltam érted, hisz Krisztus maga az éber Önzetlen szeretet aki nem kérkedik a saját áldozatával, de azt mondja, tanítsátok az Emberek fiait a szeretet mélységeire. Nos én Őt az Ő vérét kihagyva senki fiát nem lennék képes Isten útjára szelídíteni, hisz akkor meghamisítanám a történelmének fontosságát. Minden annak fényében válik érthetővé ha nem csak a saját belátásainkra támaszkodunk hanem Istent valódi üzenetét közvetítjük!
Ölellek szeretettel benneteket!
Én szeretett Családom!
Évi!

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Kedves Zoli,
Gondoltam, hogy ezzel a hozzászólással szóra bírlak. Köszönöm, hogy megtetted ezt. Az egész "megváltás" történet természetesen nem kihagyható sem Jézus életéből, sem a Bibliából. Az említett tudatos cselekedete Jézusnak azonban alaposan félre van magyarázva. Ennek a cselekedetnek az üzenete ugyanis nem az un. megváltás, hanem a SZERETET. Jézus valóban akkori Földi életét áldozta értünk, de nem abban az értelemben, ahogy ezt oly sokan hirdetik, s ahogy Te is gondolod, szeretett Barátom. Először is Jézus önmaga, minden befolyástól mentesen, a benne élő Istentől vezérelve, tudatosan választotta ezt az utat, és a magyarázók szerinti Isten egyáltalán nem áldozta fel Őt, mint gyermekét, és pláne nem azért történt a dolog, hogy ezzel mások bűne megváltódjék. Másodszor, ez a csodálatos tette Jézusnak a SZERETETET jeleníti meg és szimbolizálja, s hívja fel MINDENKI figyelmét arra, hogy a SZERETET, amelyről ez a tett szól, mindenkihez eljusson. Ha nem érti valaki, hogy miért szól ez a SZERETET-ről akkor talán segítheti őt ennek megértésében a következő: Jézus annyira szeret minket, a Testvéreit, hogy kész feláldozni saját akkori földi életét annak érdekében, hogy mi is megérezzük azt, amit Ő tud és érez: mindannyian egy tőről fakadunk, mindannyian testvérek vagyunk. S azt is tudja, hogy ez a lépése (hogy minket ugyanúgy szeret, mint önmagát és az Atyát) az alázatnak és a szeretetnek olyan mértéke, amivel testvérei nem igazán tudnak mit kezdeni. Ezért ez egy felkiáltó jel! Ezért ez egy olyan dolog, amivel mindenképpen kezdeniük kell valamit, mert számukra érthetetlen. És ez meg is történt. Most, 2000 év távlatából is emberek ezreit foglalkoztatja, hogy miért tette, mit jelent ez számunkra? Vannak akik elfogadják az egyház képviselőinek tanításait, mint Te is, kedves Zoli, s vannak, akiknek ez a megváltás történet nem kerek, érzik, hogy másban kell, vagy legalábbis lehet, az igazságot keresni. És a végső megoldás hamarosan kikristályosodik. Jézus itt van közöttünk, s segíti mindazokat, akik nyitottak a valódi üzenet megértésére. A korszakváltás és a tudat váltás itt van a küszöbön. Napról napra többen értik meg a valódi üzenetet, s sajnos lesznek akik akkor sem fogják megérteni, amikor Jézus, nekik is felismerhető alakban, személyesen fogja ezt elmondani. Ilyenek vagyunk. Élünk a szabadságunkkal, s járjuk a magunk útját. És ez így van jól. Sok szeretettel ölellek: Imo

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Testverem Imo!
Ugy tunik hasznos lenne forgatnod az ihletett irast,a Bibliat,s kulonosen a 4 evangeliumot,hisz aki ismeri azokat,nem ketseges szamara,hogy Jezus szeretetenek csucsa a megvaltas volt.Szep szavakat,kedves mosolyokat meg talalhatunk,de Jezus ennel sokkal tobbet tett!Eletet aldozta megvaltasunkert.Az egesz Biblia lenyege,hogy Isten annyira szerette teremtmenyeit,hogy lenyenek egy darabjat halalra adta,hogy teremtmenyeit orokelettel ajandekozhassa meg.Errol szol az oszovetsegi aldozati rendszer,Abraham tortenete,az egyiptomi szabadulas,es minden.Ha kiolloznank mindent a Bibliabol,ami osszefuggesben van a megvaltassal,megmaradhatna a fedele.Ezt letagadni belole eletveszelyes!Orokeletveszelyes!

Válasz

Jakobicz Imre üzente 12 éve

Drága Barátaink!

Köszönjük szeretet teljes köszönő szavaitokat. Nagyon örülünk, ha megérintette szíveteket ez az üzenet, bár elsősorban azzal a céllal töltöttem fel, hogy legyen egy másik nézőpontunk arról, hogy mi célból járt itt a Földön Jézus 2000 évvel ezelőtt. Úgy gondoljuk, hogy a hangsúly, TÉVESEN a megváltás célú jelenlét felé tolódott el, holott a valóságban erről szó sincs. Jelenlétének célja, mint ezt az üzenetben is kifejti személyesen, a SZERETET fontosságának és a mindennapi életben való megélésének a kihangsúlyozása. Ez az üzenet csak egy információ, mindenki azt kezdhet vele, amit akar, és mindenkinek a saját felelőssége a saját sorsa.
Szeretettel ölelünk Benneteket: Mama Sa & Imo

Válasz

Kávrán Istvánné Ilona üzente 12 éve

Köszönöm! Boldogság volt olvasni a Krisztusi Szeretet megnyilvánulását - reggeliként!
Hálával és szeretettel, Mindenkinek szép napot kívánok, Ilona

Válasz

Mucsiné Macus üzente 12 éve

Köszönöm a lehetőséget, hogy elolvashattam. Szeretettel üdvözlök mindenkit! Maca

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Barátaim!

Csodásat olvadtam!
Igen Ez így igaz!
Krisztus szíve mindenkihez megérkezik.
Meghajlom előtte!
Ölellek benneteket!
Évi!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Köszönjük szépen! Áldás és békesség legyen veletek is IMO és SZILVIA!

Válasz