Mátis Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!
Azért nem érzel ellentmondást, mert nincs is!
Miért vitatkoznék azon Istent szerető emberekkel, ha ők egy
másik sorban ülve, más szemszögből nézik az oltárképet, vagy
akár Krisztus feszületét!?
Arról már többször kifejtettem a véleményemet, hogy ez a fajta
bibliamagyarázat - az Igék széttördelése- néha nyelvtanilag is
mondatrészekre - tőlem idegen , és ezért nem szólalok meg
gyakrabban...

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Köszi Évi!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Eva!
En nem erzek ellentmondast az altalad idezett ihletett gondolatok,es a korabban itt leirtak kozott.Te maskent latod?Kerlek oszd meg velunk meglatasod!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Évike!

De szépet hoztál nekünk!:)
Hiányoztál!:):):)

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

"Csak tiszta forrásból"... !!! A saját kútfő vize nem mindig kristálytiszta! :)

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

"...De én mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán épitem
fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta
diadalmat..
És neked adom a mennyek országának kulcsait;..." Máté; 16:18-19a.

Péter 1. levelében megirja, mi az értelme a fennti metafórának;
"Isten népe épüljön lelki házzá!"
"Vessetek le ezért minden gonoszságot, minden álnokságot és
képmutatást, irigységet és minden rágalmazást,

mint újszülött csecsemők, az igének tiszta tejét kivánjátok, hogy
azon növekedjetek az üdvösségre, mivelhogy megizleltétek, hogy
jóságos az Úr.

Járuljatok hát őhozzá úgy, mint élő, az emberektől ugyan megvetett,
de Istennél kiválasztott és becses kőhöz, és ti magatok is, mint élő
kövek, épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, és áldozzatok lelki
áldozatokkal, amelyek kedvesek az Istennek, a Jézus Krisztus által..."

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Marta!
Amit irtal,mindazzal egyetertek,mert ez az en meggyozodesem is.Szeretnek kerni viszont egy aprosagot:Az internetes vilagban a nagybetuk,a kiabalast jelzik.Nem hiszem,hogy ilyen kiabalos ember vagy.Kerlek ritkabban hasznald ezt a kifejezesi modot!Nagyon tetszik viszont,hogy sajat gondolataid,ertelmesen fejezed ki.Megtisztelsz minket,ha tovabbra is beszelgetsz velunk!Szertetettel:Zoli

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Aki Istene,az csak szeretni tud.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Zoli!
Nem tudnálak nem szeretni. Csak szeretni.:):):):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szerbusz Mártika!

Isten szava a léleknek, főleg amikor megsajdul, olyan mint az azonnali fájdalom csillapító.A Biblia ha értve olvasod, akkor rengeteg információt hordoz. Például azt hogy Isten szeretete olyan ami valóban nem mulandó, de halhatatlan, mint Isten Maga.Isten Fia pedig soha nem múlik értetek eregetni hol a bánatos'b, hol a az öröm könnyeit.Ti vagytok Isten öröme, a legszebb legkedvesebb élő lelkek, akik nem fáradtok el szeretni a Teremtőt.
Jah! Szoktam gyönyörködni a szívekben:)

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 12 éve

Kedves Éva,,,A BIBLIA ISTENTŐL ERED !IGEN IS SZÜGSÉGÜNK VAN AZ ISTEN SZAVÁRA !Nem a Lajos bácsi -alkotta meg a világot ,sem mi,,,,,,VAN EGY TEREMTŐNK,AZ ÚR ! AZ ÚR LEKÜLDTE A FIÁT,IDE A FÖLDRE,HOGY KIVÁLTSON MINKET,ÉS MEG SZABADÍTSON A MI BŰNEINK ALÓL,AZ ŐSEIN ETTEK A TILTOTT GYÜMÖLCSBŐL,ÉS MI EZÉRT BŰNHŐDÜNK.A FÖLDET MAGA AZ EMBER TETTE AZZÁ AMIVÉ LETT,ÉS ALAKÜLT,MERT AZ EMBERI TULAJDONSÁG,,KEMÉNY-NYAKÚSÁG,GONDOLTA MEG OLD MINDENT,ÉS LESZNEK ISTEN TULAJDONSÁGAI ! A FÖLD URA A SÁTÁN,Ő IS VALAMIKOR EGY CSODÁLLATOS ANYGYAL VOLT,DE URALKODNI AKART,ÉS ÍGY ELVESZTETTE ÉGI MÍVOLTÁT.MOST AZON DOLGOZIK,HOGY MINNÉL TÖBB EMBERT EL TÉRÍTSEN AZ ÚRTÓL.EZ AZ ÚT AZ ÖRÖK MEG SEMMISÜLÉSHEZ VEZET !MINEDN SZABAD NÉKEM,CSAK NEM MINDEN HASZNOS !HOGY MELYIK ÚTON AKARSZ JÁRNI,AZT TE MAGAD VÁLASZTOD !ÉN AZ URAT VÁLASZTOTTAM,ÉS A BIBLIA VEZETÉSÉT.AZT HOGY KI MILYEN FELEKEZETHEZ TARTOZIK,AZT MAJD AZ ÚR EL DÖNTI,HOGY MELLIK AZ IGAZ,ÉPP EZÉRT NEM AGGODALMASKODOM.BOCSÁSSATOK MEG,HA BELE SZÓLTAM A KIS VITÁTOKBA,,,ISTEN MINDANNYIUNKAT SZERET ,CSAK SOKAN NEM VESZIK ÉSZRE,,,ÁLDJON MEG AZ ÚR ,,,,,SHALOM,,,,,

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Igen Ervin!Ez ugy van,ahogy irtad:"Ezért van az, hogy a "szörnyűségek elkövetői" szintén templomban igyekszenek adományaik révén "megtisztulni".-Pedig a bunok buntetese reg ki van fizetve.A bunbocsanat Istentol,az elkovetojenek ajandek.Lehetetlen,es felesleges azt kifizetnunk.....Tudom,amikor a vallasi kozossegek kasszai apadoban vannak,olyankor a pap(lelkesz),rendszerint a bun rettenetes voltarol szokott predikalni,mert a"profik"tudjak,hogy az a tema sok adomanyt szokott hozni,de az nem....NEM ISTENTOL VAN!A Biblia tanitasa szerint a bunbocsanatnak,es az adomanyoknak semmi koze nincs egymashoz.Ilyen az ember mukodese.Sok ferfi,amikor gorbe utakat jart,kenyszert erez,hogy feleseget megajandekozza valamivel.(Jo esetben nem nemi betegseggel.)Ezek az ajandekok sokszor biztos jelzesei a ferj felresantikalasanak.
Valoban!Az en Istenem is a Szeretet Istene,aki boldog,ha adhat,de az en Istenem nem azt ad,amit en kerek,hanem azt,ami javamat szolgalja.Sokszor neztem farkasszemet Vele.Sokszor nem ertettem az O nem kert adomanyait,es duhos voltam,mert amit kertem-szerintem jot-nem adta meg,mert azzal valakinek a szabadakaratat kellett volna semmibe vennie.Neha bojtre hivott,amikor korgott a gyomrom,s nem tudtam,hogy az nem csak sulyom helyreigazitasat szolgalja,hanem testem tisztulasat,s lelkem ebredeset,hogy erteken lassam gondviselo josagat.O nem kozmikus kisinas,akit varazsigeimmel(imadsagaimmal)szolgalatomba allithatok.Imaim,es sohajaim nem hozzak le a Magassagost,hanem engem emelnek hozza kozel.Nem tett gazdagga,hisz keves az a gazdag ember,aki ember marad gazdagodasa utan is.En ember akarok maradni!
Bosszuallas.
Nehez kerdes,es nezopont kerdese.Isten elpusztitja azokat,akik a Foldet pusztitjak.Azt gondolom,nem bosszubol,hanem kegyelembol.Azok,akik pusztitjak csodalatos kornyezetunket,megvetik a szeretet eletrendjet,melyet Istenem letre akar hozni a vilagegyetemben.Nem kenyszerithet senkit arra,hogy abban a vilagrendben eljen,s ezert eselyt ad a megszunesukhoz.A "gonoszok"megszunese egyuttal megtisztulast is jelent vilagunknak,ahol nincs elmulas,es fajdalom.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Ervin!
Magaddal nyitottál vitát. Istennel hadakozni nem lehet!:)
Atlantisz elsüllyesztése ? Miből gondolod hogy el lett süllyesztve? És ha az Élő Föld elmozdult mert fájt a teste?Ha Isten össze akarta volna roppantani a Világot akkor ma nem lenne Föld. A Föld az Élő Világ .
Nem létezik a bosszú álló Isten, De létezik az Emberek szeretetlensége egymás iránt. Amit Isten közöl az Eberekkel az az hogy azokkal akar lakozni akik szeretik a Földet, azaz a Világot. Nem a felhőkarcolókat és a Mac' Donald's-ot , hanem az Erdőket, a Vizeket,a Tengereket, Tavakat, Mezőket. És szereti azokat az Embereket akik felnövesztették magukban az Isten szeretetét a kultúrájukkal. Az Istennek ez a Világ . Az élő Világ! Ennek köze nincs ahhoz hogy Te milyen "vagyonokat" próbálsz a Világnak hívni.Az Eberek a Föld és egymás iránti szeretetükkel bizonyítják Istennek hogy szeretik Őt. Ehhez pedig nem kell még Bibliai ismeret sem. Isten a szíveket vizsgálja, és nem azt hogy jársz-e templomba.De ha Isten Fia a Föld maga, akkor nem hagyja azt az Emberek Fiainak elpusztítani. Amit ezen kívül próbálunk magyarázni az nem Istentől való. Az nem Isten üzenete. Ha a Bibliát szó szerint akarod értelmezni akkor a bűn és a bűnhődés testet ölt, pedig a bűn jutalma a bűnhődés nem más mint a lelkiismereted hangja, amit vagy el tudsz hordozni, vagy olyan nagy a bűnöd hogy ezt már nem képes a lelkiismeret feldolgozni, és ez testi tüneteket ölt.Mivel Isten felruházott a teremtő képességgel aki szeret az szeretet varázsol magának, és másoknak egyaránt.,Aki nem szeret, az nem azt varázsol.Sajnos.:( Ezért mondom el olyan sokszor, hogy vigyázzunk rá hogy mit teremtünk. Mi vagyunk érte a felelősek, hogy a Világunk felvirágzik-e vagy elpusztul!Te magad bünteted magad. Isten úgy alkotta meg az Embert hogy hatalmat adott neki maga felett, és még a környezete felett is. Ha az Ember kizsigereli a Földet, magát pusztítja el vele.Isten képes arra hogy megújítsa a Földet, de nem avatkozik bele hogy Te akarsz-e szeretni, vagy nem. Miből gondolod hogy Isten kíváncsi a gonoszokra és velük is lakozik? Ez nem igaz.
Változzanak meg. Hívják be az életükbe,és akkor velük is lakozni fog. Ha úgy lenne ahogy Te mondtad. akkor a tanítások értelmüket veszítenék. De a tanítások jók, csak Isten az aki olyan türelmesen szereti a népét, mint amilyen türelmes Te is vagy velem.:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Isten már egy néhány alkalommal összeroppantotta a világot, gondoljunk Atlantiszra, vagy a vízözönre, ám ennek a lakozáshoz semmi köze. Azt hiszem sok mindenben arra hagyatkozol, amit a templomban hallasz. Hát ez a te verziód és azoké, akik közvetlenül nem állnak kapcsolatban a szent Atyával, csak egy közvetítőnek kinevezett személlyel, aki saját érdekében büntetlenül kelt félelmet a hívőkben. Ezért van az, hogy a "szörnyűségek elkövetői" szintén templomban igyekszenek adományaik révén "megtisztulni". Ez persze nem baj, mert Isten mindent megbocsájt, viszont az, aki bűnt követ el, az visszakapja később méltó büntetésként. Ki mint vet, úgy arat. Persze lehet, hogy nem ugyanazon a földön élünk, lehet, hogy nem ugyanazt az Istent szeretjük. Akiben én hiszek, az szereti a teremtményeit és megad nekik mindent, amit csak kérnek. Ettől az istentől nem kell félni, mert senkit nem bánt. Ez nem egy bosszúálló Isten, sőt azt szeretné, ha mindannyian békében és szeretetben élnénk. Eszemben sincs megbántani téged, vagy a hitedet, és vitatkozni sem akarok a beléd plántált vallással. Csak azt tudom, hogy Isten ugyanúgy gyermekeként szeret, mint azt, kit egykoron szeretetre tanítani a földre küldött, s aki életét áldozta, hogy átadja a tudást.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Ámbátor ez egy kicsit bonyolultabb.
Isten ott lel lakozást, ahol legalább a szándék nyilatkozat megvan.
A teremtés nem azonos az együtt lakozással.
Isten már össze roppantotta volna ezt a világot, ha olyanokkal kellene lakoznia mint akik a szörnyűségeket elkövetik.Ezt a Világot a szeretetre való lépességgel bírók tartják egyben a többiek csak élvezik ennek gyümölcsét.
Bocsi!
Abban Igazság van hogy aki elhiszi a Világunk felett mindenen az Isten az Úr, az egy lépéssel közelebb kerül hozzá hogy vele lakozzon és ezt az életén érzékelni legyen képes.:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nagy az Ige!:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ha el tudnád hinni azt, hogy a Teremtő benned él és mindenben, ami a világon megnyilvánul, hogy ott van minden teremtményében, akkor rájönnél, hogy nincs szükség arra, hogy templomokat építs. Napi cselekedeteiddel dicsőítenéd az Urat és szívedben, lelkedben a félelem helyett a tiszta szeretet lakozna minden és mindenki iránt. Nem félnél a haláltól, nem félnéd Őt sem, hisz az Atya egyformán szereti összes gyermekét függetlenül attól, hogy az bűnös, vagy bűntelen. A világon semmitől sem kell félni. A félelem megbetegít. Isten szeretete az, ami gyógyít, s ha igazán hiszel benne, akkor szeresd jobbá gyermekeit, teremtményeit és már itt a Földön megtapasztalhatod a Mennyország gyönyörűségét, mert ki mint vet, úgy arat.

Válasz