[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kérlek Zoltán,mindent töröld mind ki.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Krisztus Isten Fia,s Foldreszuleteseig Istenkent tiszteltek a vilagegyetem el nem bukott lenyei.Emberkent, szolgalta az emberiseget mindhalalig.A politikusok emberkent szulettek,s istenekkent kepzelik magukat,ezert elvarnak,hogy imadjuk oket.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Nos,a Biblia uzenetenek megertese valoban nem egyszeru dolog,mert szemelyes tapasztalatom,hogy irastudatlan erdelyi bacsi vilagosan,es tisztan ertette azt,s professzorok eszement zoldsegeket hordanak ossze magyarazatukban.A megoldas egyszeru:A Biblia uzenetet Isten Szellemisegenek ihlete alatt irtak iroik,s igy annak szerzoje a Szentlelek.Megerteni ugyanannak az Istennek segitsegevel lehetseges,melyet megad barkinek,aki nyitott arra,fuggetlenul muveltsegetol.Uzenetenek melysege kimerithetetlen.Azt gondolom minden konyvet olvastam mar legalabb egyszer,de nincs olyan "elcsepelt"resze,amely ne mondana minden ujabb olvasasi alkalommal valami ujat.Ez nem titkos,vagy rejtett uzenete miatt van,hanem a vilag dolgai tapasztalasaval egyre tobbet vagyunk kepesek ugy azonositani(megerteni),hogy az ujat jelentsen.Pl.:A granatalma izet probaltam elkepzelni,mivel sok bibliai vers dicsoiti fennsegesseget,de amikor azt leszakitottam fajarol,szetbontottam,es apro bogyoit fogyasztottam, ertettem meg csupan ize fennsegesseget.
En hiszem,hogy az a Jezus,akit keresztre feszitettek,meghalt,es harmad napra feltamadt,s ezzel utat nyitott a halottak feltamadasanak.Amikent Jezus-a Biblia tanusaga szerint-csak punkosd elott ment fel Atyankhoz,o is,mint minden halott ontudatlansagban(Jezus szavaival a halal alvasaban)volt feltamadasaig.Igy hozza hasonloan mindenki,aki meghalt,ontudatlansagban van Megvaltonk 2.eljoveteleig,amikoris a feltamadt Jezushoz hasonloan, testben tamadunk fel.
Isten terve az ember szamara a boldogsag volt,s az ma is.Minden,ami ez ellen mukodik,az ellensegeskedes Vele szemben,s ebbe bele tartozik masok szabadsaganak korlatozasa eppugy,mint kizsakmanyolasa.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Évike nekem elég,szép estét és igazad van!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Nos mivel a Bibliai próféciák valóban rejtett üzenete az ami élő,így valóban nem fognak a holtak abban az értelemben kijönni a sírból ahogy a Biblia írja. Ez porhintés a szembe. De! Az Élet Őrzője az Isten,így egyetlen embernek nem lehet közömbös hogy a gyermeke meddig és milyen életet él a Földön. A Földi élet arra lett létrehozva hogy ami a szellemiséggel nem de az anyagban megtapasztalható a" lét" szépsége élvezhető legyen.
Ettől vagyunk most nagyon messze. Jobban mondva szélsőségesen differenciálódva messze. Mit tegyek még hozzá Katika?
Azt hogy szeretném ha szeretnétek? Így van ez. De nem azon az áron hogy megfeszítsen a Világ, mint Jézussal tette!Jézusnak nem volt gyermeke, akiért azt mondta volna nem.Nekem van, így inkább azt az oldalt élem meg hogy mi történhetne akkor ha a Világ kirúgná alólunk a biztonságot!
Ezért beszélgetek mindenkivel hogy a szemét kinyissam hogy a Jövőt nekünk kell megteremtenünk, de ha nem teremtünk, akkor a Farizeusok elpusztítják a létezés Magvát!Jah ! Most kiabáltam. Természetesen halkan, ahogy szoktam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Zoltán ! akkor van élö ember is aki halott ! és miért mert hallja de nem cselekszi vagy cselekszi de nem jól az Úr akaratát mert mindjáan Ádámba meghaltunk de szükség Krisztusban újjá születni ,végül is egyetértek veled és aki a halottakra kíváncsi fogja az hallani de nem már az embert ha nem a sátánt ,mert megidézések ,jóslások mind ezek tőle vannak ,egy halott soha nem tér vissza megrohad az!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó válsz! köszönöm ,és az igéhez tennél még valamit hozzá ? kedves Évike!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Szia Zoli!

Te biztosan nem, mert a Te füled a halk neszeket is azonnal beazonosította.
De vannak akiknek a fülükbe ordítva sem érne el a dobhártyájukig. Így aztán ott tartunk ahol eddig is tartottunk. Amiket az ország híreben olvasom, még mindig megfagyasztja az ereimben a vért a hőség ellenére is.Jah, Nem egyszerű.A Farizeusok nem értik a Farizeus fogalmát. Hogyan értenék amikor
a törvények amiket alkotnak nem az Embert védik, hanem a törvényeiket.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Ezzel egyetertek mindenkepp,hisz Isten tiszteletben tartja az ember szabadakaratat,es semmifele kenyszerrel nem kesztet senkit megteresre.Ez szeretetevel ellentetes lenne.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem tér meg! ezt akartam írni ,hiányos volt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Zoltán.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Farizeusok,irastudok.
Azok az emberek,akik rendszeresen,es regota halljak Isten megteresre into szavat,s szivuk kemenysege immunitast epitett ki az ellen.Ok keptelenek meghallani szelid,halk hivasat,s ha mennydorges hangjan szol hozzajuk,azt is csendes fuvallatkent fogjak fel.Mi is tartozhatunk ebbe a kategoriaba!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen! ez is igaz! de mindenki tér meg!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Megis sokan holtak gondolataira kivancsiak,pedig az ok gondolataik ideje reg lejart.A holtaknak tulajdonitott gondolatok-jo esetben-az elo ember gondolatainak holtakra vetitese.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Jézus mondta: „Aki(barki) hozzám jön, semmiképpen ki nem vetem.” (Ján. 6, 37) Aki hozza megy,az Jezust valasztotta,s O semmikeppen nem veti meg.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

2 Móz. 3,6.
Az Isten pedig nem a holtaknak, hanem az élőknek Istene: mert mindenek élnek ő néki.
Felelvén pedig némelyek az írástudók közül, mondának: Mester, jól mondád!
És többé semmit sem mertek tőle kérdezni.
Monda pedig nékik: Mimódon mondják, hogy a Krisztus Dávidnak fia?
Mát. 22,42., Mát. 22,45., Márk. 12,35., Márk. 12,37.
Holott maga Dávid mondja a zsoltárok könyvében: Monda az Úr az én Uramnak, ülj az én jobbkezem felől,
Zsolt. 110,1.
Míglen vetem a te ellenségeidet a te lábaid alá zsámolyul.
Dávid azért Urának mondja őt, mimódon fia tehát néki?
És az egész nép hallására monda az ő tanítványainak:
Mát. 23,5., Mát. 23,7., Márk. 12,38., Márk. 12,39.
Oltalmazzátok meg magatokat az írástudóktól, kik hosszú köntösökben akarnak járni, és szeretik a piaczokon való köszöntéseket, és a gyülekezetekben az első űlést, és a lakomákon a főhelyeket;
Mát. 23,5., Mát. 23,7., Mát. 23,14.
Kik az özvegyeknek házát felemésztik, és színből hosszan imádkoznak; ezek súlyosabb ítélet alá esnek.
Mát. 23,14., Márk. 12,40. MA EZEN AZ IGÉN GONDOLKODTAM ,MI A VÉLEMÉNYETEK?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Arra az igére gondoltam,amikor Jézus azt mondja az én juhaim hallják az én szómat ismerem őket ,és ők is ismernek engem.Tehát ha ő elhív akkor azt egy ember fogja tudni ,sőt senki e főldről nem megy ugy el hogy hogy nem tudná ki volt Jézus és hogy van szabadulás.Üdvözöllek Zoltán! ezzel kellet volna kezdenem ,kellemes szép napot .

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

A kivalasztottsaggal sok teves elmelet foglalkozik.Igen, van kivalasztottsag.Mindazok,akik Istent valasztottak uruknak,azok Isten kivalasztottai.Igy a kivalasztas valasz a mi dontesunkre.
Igen tevesnek itelem azt a felfogast,hogy Isten egyeseket jobban szeret,es mindent megtesz ertuk,mig masoktol minden jot megtagad.Az en Istenem nem ilyen!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Jó pihenést Neked is Katika!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igaz!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Még valami. A szeretet ott tud áradni ahol gyakorolják. Bent a szobában bezárva a "4 fal" között nem fog. Ahhoz meg kell egymás kezét fognunk!
Biza!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Teljesen igazad van! kedves Évike,tanítani kell a gyerekeket ,és semmi szégyen nincs a földi munkába sem.Minden józan dologra ,ami nem árt nekik,legyen kevesebb tudás,de lényeg jó úton halad.Jó amit írtál ,tánc ház.Jó dolog .Szép vasárnapot neked.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Szia Katika!

Az "extazi" következetesen lett a diszkókba bevezetve. Olyan mértékű a Világban a "le nem kötött gondolatok"=" gondolkodó értelmesek" gondja hogy erre azt találták ki hogy egy időre megszabadítják a gondolataitól. Ez azért rossz, mert nem csak kikapcsol, hanem rögzíti a kikapcsolt állapot választható útját. Ez borzasztóan veszélyes. Csak a kontrollal élő Ember képes arra hogy ne kövessen el lélek nélküli dolgokat. A gyermekek túlképzése pedig a munkanélküliség problémáját küszöböli ki ideiglenesen. Amíg tanul, addig nem válik a foglalkoztatási probléma sokadik alanyává.De azt hogy még a diák fizet is érte, megint egy jövőbe írt élhetetlen állapotot idéz, hisz azokból akik a diák hitelt felveszik, csak töredéke kerül olyan pozícióba hogy a hitel terhét ne nyögje fél életén át. Akkor mikor fog élettérhez jutni?
De ezek a dolgok a probléma megoldását csak elódázzák, sőt súlyosbítják, mert egy diplomás még ha nem is a legszuperebb végzettséggel nem akar már fizikai szférában dolgozni csak a képzettségének megfelelőben. Mégis egy idő után rádöbben hogy rákényszerül. Ezek a diplomások későn végeznek, és így az élet alapjához szükséges javakat is lassan és késve kezdik felhalmozni. Kitolódik a gyermek vállalás, az élet szépségének éléséhez pedig nincs élettér. Marad az önkínzó robot, és az Extazi.

Nos a probléma megoldását abban látom hogy nem kell ragaszkodni ahhoz hogy ultramodern környezetben éljünk. Ha a világgazdaság is arról beszél már hogy megvannak az órák számolva a bankrendszer összeomlásához, akkor elébe kell menni a problémáknak. Ha ez megtörténik a multi üzleteknek nem lesz már semmi szerepük. Ezt a fajta beruházást, nem szabad továbbfejleszteni. Van belőle annyi ami eltartja azokat akik kénytelenek benne élni. A gyermekeket vissza kell vezetni a kreatív vénájukhoz és akár milyen hülyén hangzik a földmunkák alapvető ismeretéhez. A válság idején is kell enni. A kiskertek áthidaló megoldás még a városokban is. Tanítani kell a gyermekeket arra hogy ne nagyban de kicsiben is megtanuljanak gondolkodni.
Nem véletlenül írok a táncházakról. Ingyen lehet szórakozási és kulturális maghoz egyszerre jutni. A gyermekek értelmes környezetben ismerkednének, és józanul. Amit nem ismernek azt nem szeretik. Amit megismernek, azt pedig megszeretik. A tánc közben jöhet a további okítás. Jah! Élni és élni hagyni. Alap!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon nagy gond ez a világban,mindenfélét ki próbálnak menekülve a valóság elöl ,sajnos ez mind az ördög műve ,amitől csak a hitt menekiti meg az embert ,sokk olyan bizonyságot hallok ,és látok,amiből Isten ki hívja az övéit ,legyen az alkoholista,vagy kábitószeres,ha Isten kiválasztotta az meghallja és elfogadja őt.A világi dolgok mind a sátánné ,mi benne vagyunk de amig nem éríntük ,vagy fogadunk el tőle való örömöt,vagy bármit amivel rabbá tehet nincs semmi közünk hozzá,aki pedig nem tud szabadulni hát! hírdetni kell ,hogy létezik szabadulás.Köszi Évike ,igaz a világ zavart lett .

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Eszembe jutott valami a soraitokról. Csak úgy olvasgatva hogy vajon milyen értelme lehet még mint az eredeti. A sorok sok mindent megláttatnak. Az extázisban -ról ez jutott az eszembe amiről beszélgethetnénk!
A diszkókban "Extazi"-nak nevezik azt a tablettát amit a fiataloknak árulnak , mondván hogy ez egy olyan " gyorsító" amivel kikapcsolnak, ők úgy mondják pörögnek és a valóság érzetük a minimumra csökken. Ezeket a gyerekeket semmi nem védi sem maguktól sem másoktól. Sem égi, sem földi léptékkel. Az önkontroll hiánya a veszély. Hallottam olyan gyermek lányokról akiknek az italába úgy raknak tablettát hogy nem tudnak róla, hogy ezzel kontrollt veszítsenek. Azt hiszem ez sok mindent el mond a Világ kontroll vesztéséről.
És ez még csak egy szeletkéje annak ami a Világban ma jelen van.
Az is igaz, hogy aki ennek a tablettának a rabjává válik, az állítja hogy ezzel az élet nehézségein hamarabb túllép. Igaz, hisz amíg pörög, nem gondolkodik sem a nehéz helyzetén, de annak megoldásán sem. Azaz sodródik. Pedig most a megoldáson kell töprengni. Az értelmesen eltöltött idő a megoldás.Akkor amikor alkotsz, akkor a tevékenységed teremtő. Ez pedig elégedettséget és értelmet ad a létezésnek. A gyermekek tanulásban megélt alkotó tevékenysége nagyon értelmes, de a gyakorlati tevékenység ugyan olyan alkotó munka. Kinek mihez van tehetsége. Azt kellene erősíteni benne. Mindenkiből nem lehet orvos vagy mérnök, de mivel diplomát szeretne egy könnyebb úton ezért marketing szakembernek tanul. Dunát lehet rekeszteni belőlük. Bocsi!Persze most csak polemizáltam. Azaz beszélgettem él nélkül.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

18,19 Hálát adok Istenemnek, hogy mindnyájatoknál jobban tudok az elragadtatás nyelvén szólni, az egyházban azonban inkább szólok öt érthető szót azért, hogy másokat tanítsak, mint tízezer szót az elragadtatás nyelvén.")
Pal apostol -mint aki maganyossagaban gyakorloja ennek az elragadtatasban valo imadsagnak-,maga mondja,hogy olyankor elmeje-tudata-kontrolljan kivul van,tehat extazisban.


És itt bizonyítva van hogy Pál is tudott nyelveken szólni,de a prófétálást természetesen értelemes szavakkal kell magyarázni ,tehát a gyülekezetben amikor prédikál valaki ,ne nyelvek szólásával tegye azt! de amikor imádkozunk azért mondják NINCS MAGÁNÁL mert a lélek imádkozik Istennel beszél titkos dolgokat ,nem szabad a két dolgot keverni ,értelmezni kell Pál szavait .extazisban én még ebben nem voltam de nyelveken már imádkoztam ,2 különböző dolog és nem Pünközsdi felekezethez tartozom ,nem a Hitt gyülekezetbe tértem meg ,én korán fiatalon Ősi zsidó vallásba ami egybe van kötve az Új testamentummal tehát Őskeresztény,utolsó felekezet ami ritka,most jelenleg sehová nem járok ,nincs a közelben ilyen gyülekezet ,még ezt le írtam ,Szeretettel Katalin.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Ez igy igaz!
A bibliai leirasok alapjan ket kulonbozo "nyelvekenszolast"talaltam:
1.A punkosdi jellegu,amikor sok kulonbozo anyanyelvu ember egyidoben anyanyelven hallotta Krisztus uzenetet.Ezt gyakoroltak az apostolok.
(" Minekutána pedig ez a zúgás lőn, egybegyűle a sokaság és megzavarodék, mivelhogy mindegyik a maga nyelvén hallá őket szólni.
Álmélkodnak pedig mindnyájan és csodálkoznak vala, mondván egymásnak: Nemde nem Galileusok-é ezek mindnyájan, a kik szólnak?
Mimódon halljuk hát őket, kiki közülünk a saját nyelvén, a melyben születtünk? Párthusok és médek és elámiták, és kik lakozunk Mesopotámiában, Júdeában és Kappadócziában, Pontusban és Ázsiában,
Frigiában és Pamfiliában, Égyiptomban és Libiának tartományiban, mely Cziréne mellett van, és a római jövevények, mind zsidók, mind prozelitusok,
Krétaiak és arabok, halljuk a mint szólják a mi nyelvünkön az Istennek nagyságos dolgait. Álmélkodnak vala pedig mindnyájan és zavarban valának, egymásnak ezt mondván: Vajjon mi akar ez lennie? "Acs 2: 6-12)
2.extazisba merult emberek,akiknek szavait valakinek meg kellett magyarazni(az apostoloktol ilyet nem olvastam a Bibliaban),s ezt Pal apostol nem ajanlja kozossegben gyakorolni.(I Kor 14:14"Ha ugyanis elragadtatásban imádkozom, lelkem ugyan imádkozik, de tudatom nem kapcsolódik bele....18,19 Hálát adok Istenemnek, hogy mindnyájatoknál jobban tudok az elragadtatás nyelvén szólni, az egyházban azonban inkább szólok öt érthető szót azért, hogy másokat tanítsak, mint tízezer szót az elragadtatás nyelvén.")
Pal apostol -mint aki maganyossagaban gyakorloja ennek az elragadtatasban valo imadsagnak-,maga mondja,hogy olyankor elmeje-tudata-kontrolljan kivul van,tehat extazisban.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Koszonom a beszelgetest!Igen hasznosnak itelem!Kivanok bekesseges ejszakat,Jo Almokat,es remenyseges ebredest, a Lelek gyumolcse elvezetet,s ajandeka aldasait!
Szeretettel:Zoli

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem értem ,pedig Pál apostol is megkapta a szentlélek adományát ,amiről te beszélsz az prófétálás mert olyan is van nyelveken ,ez az amit meg magyarázásra ír,és mond Pál.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tudom mire gondolsz,amikor mindenféle nyelvű emberekhez szóltak,de a pogányokra is leszált ne feledjük .és ezért ,merthogy Jézus nevében adatott őlték meg az apostolokat ,nem szállhatott más le csakis az a szent lélek ami a nyelvek szólásáról szól.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kellemes este volt ,nagyon jól elbeszélgetünk,jól éreztem magam ,kívánok neked békés éjszakát ,tetem fől egy hírt ha holnap ráérsz szívesen meg beszélhetjük.Szeretettel Katalin.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Akkor hiszed a szent lélek létezését.köszönöm.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Katalin!
Kerlek tanulmanyozd a Bibliat olyan szempontbol,hogy a tanitvanyok "nyelvekenszolasat"kinek kellett megmagyarazni a hallgatoi szamara!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

A vizben valo elmerules az en dontesem eredmenye Krisztus mellett,melyet-ha oszinten tettem-a Lelek keresztsege termeszetes modon koveti.
Ha tagadom a Lelek keresztseget,vagy az O puszta letet,magam zarom el magamat az egyetlen uttol,mely Krisztus szabaditasahoz vezethet.Nem valtoztathatom meg Istent hozzam valo feltetlen szereteteben,de a megteresre vezeto egyetlen ut Lelke inspiracioja.Ha azt meg,vagy elvetem,nincs udvossegre eselyem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

1.Kor.14.

2Mert aki a nyelveken szólás ajándékát használja, nem emberekhez beszél, hanem Istenhez. Hiszen senki sem érti, mit mond, amikor a Szent Szellem által titkokról beszél.

Aki nyelveken imádkozik az önmagát építi. Hogyha nyelveken szólsz az értelmed nem kerül szokatlan állapotba. A nyelveken szólásnál nem kerülsz transzba és nem adod át másnak az értelmedet, hanem folyamatosan Jézusra gondolsz. A nyelveken szólásra Isten nem kényszeríti a gyermekeit. Az ördög az, aki erőszakot akar tenni az akaratunkon.


A Biblia azt tanítja, hogy nyelveken szólni csak akkor lehet ha azt valaki meg is magyarázza. Van olyan ember aki megkapja a nyelveken szólás és a magyarázat adományát is. Ilyen esetben pl. egy gyülekezetben saját maga tud magyarázatot adni a nyelveken szólására. Van aki álmában beszél nyelveken.
Minden Szentlélektől megkeresztelt hívő szólhat nyelveken, sokan mégsem szolgálnak ezzel az adománnyal összejöveteleken.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezzel nincs semmi gond,mindenki tudja aki csak egy kicsit is ismeri a bibliát,

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Isten josaga nem csupan buntelensege,hanem a szeretet teljessege,ami arra is kepesitette,hogy lenye egy darabjat-egyszulott Fiat-felaldozta a bunos emberiseg megmentesere.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Pedig Keresztelő János is azt prédikálta ,én vízzel keresztelek mert tegyük hozzá már akkor is jelen volt a víz ,de folytatja Jön majd egy másik aki tüzel keresztel ,másik helyen mondja az írás aki ez ellen szól ,nincs szárára bűn bocsánat ,akkor kérdem én milyen szerepe van a szentléleknek? sokan pedig azt mondják bennem van! pedig nincs és amíg nincs szentlélek benne nem az Úré,mert víztől lélektől ujonan kell születni.szerinted?

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Az alameritkezes annak knyilvanitasa,hogy Megvaltomat elfogadtam,szeretetre ebredtem iranta,es ezert kovetni vagyom.
A Szentlelek nem torveny,hanem az egy Isten szamunkra elkulonitett Szellemisege,aki mindenutt jelenlevo,es orokkevalo.Akik befogadjak Krisztust,termeszetes modon termik a Lelek gyumolcset-a szeretetet kulonbozo egyseges aromaival,-es szolgalnak kulonbozo adomanyaival,melyet jo belatasa szerint,haszonra ad a szuksegletek szerint.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm így igaz ! sokan ezt sem így értik.Pedig így van ,tegyük hozzá Jézus nem volt bűnös

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Mi az,hogy"jo ember"?
Egyszer ezt mar mondta valaki:"És megkérdé őt egy főember, mondván: Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?
19. Monda pedig néki Jézus: Miért mondasz engem jónak? Nincs senki jó, csak egy, az Isten. "Ha egyedul Isten jo,akkor mindenki,aki hozza hasonlo,az eleg.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

És az alá merítkezés? a szentlélek, nem törvény?

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

A torveny betoltese a szeretet.Az olyan tag eletelv,mely mindent magaba foglal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem! csak a kiválasztottak ,de a nyelvek szólása megadatik,Bűnvallomás után .Bemerítkezés és igen megadatik.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Mit gondolsz,az idezett igekben igert adomanyok Krisztus minden kovetojere aradnak,vagyis minden kereszteny szol nyolveken,uz ordogot,gyogyit betegeket,es immunis minden meregre?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mindenképp ,mindenben Istent követem ,nem felekezet fog nekem örök életet adni csak is Jézus aki megváltott ,Nem az! számít milyen felekezetbe járunk ,magunkban felismerni a helyes utat ,ami nem lehet más ,csak az! amit Isten adott nekünk ,tehát Jézus törvénye ,ami nem csak a szeretettből áll ,persze megvan írva ,de jó embernek lenni nem elég.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Az az ember,aki a brazil oserdo melyen,minden civilizaciotol elzarva el,hogyan hallhatja Isten torvenyet maskent,mint Isten Szellemisege lelkiismeretere gyakorolt inspiracioja utjan?

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Ha vallasodhoz,es nem Megvaltodhoz ragaszkodsz,az szerintem fanatizmus.Nem tudok ugyanis udvozito egyhazrol,csak udvozito Krisztusrol.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kerdesedre kerdessel valaszolok:Fanatizmus-e,hogy eleted aran sem tagadod meg,hogy no vagy?...No ugye!Az eszmek,erkolcsi elvek emberi talalmanyok,melyeket tevedo emberek alkottak.Ha ezeket kovetjuk meggondolas nelkul-barmilyen indokbol-az fanatizmus,de a realitas felismerese,es az ahhoz valo ragaszkodas huseg.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Javítok magam írásán


Ez megvan írva:
"Aki hisz és bemerítkezik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik." Márk. 16:16

Jézus egyértelműen elmondja mi lesz azokkal, aki nem hisznek. El fognak veszni, el fognak kárhozni. Azt is közli a körülötte állókkal, hogy akik hisznek bemerítkeznek, és ennek lesz egy áldott következménye: üdvözülnek. Ezenkívül hatalmas dolgok is kísérni fogják bármerre megy. Ezekből az Igékből kiderül, hogy csak két lehetőség van az emberek számára. Nincs arany középút. A kegyelem csak Jézuson keresztül van!

"Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek, új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl, és ha valami halálosat isznak, meg nem árt nekik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak."
Márk. 16:17-18

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Akinek nem inge ne vegye magara,de nem art,ha felprobalja!
Apropo!Volt-e a kozelmultadban,hogy valami-korabban megvatoztathatatlannak hitt dologban-valtoztattal nezeteden?...A valasz nem nekem,hanem neked fontos,mert az ad tukrot a fanatizmus jelenletere,vagy az attol valo mentessegedre,hisz a valtozo vilag egyre nagyobb megismerese ujabb vilagossagot hoz minden szemlelodonek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bocsánat! de nagyon valamit elnéztem! így igaz ez nem jó amit most hoztam ,mert nem is ezt akartam hozni Jézus üzenete mindekihez eljut!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mindenki hallja a törvényt ,mindenkihez eljut az üzenet ,ha nem így lenne akkor ezt Jézus miért nem mondja ebben az említett igében? te Zoltán ezt hogyan hiszed , szeretném megérteni.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Ez hianyos,s ezert ellentmondasos ebben a formaban:"Azok, akik nem ismerték vagy nem értették Krisztus beszédét, és így nem volt alkalmuk elfogadni vagy visszautasítani őt, nem lesznek felelősek az ítéletkor. "Akik ugyanis törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azok a törvény alapján kapják meg majd az ítéletet" (Róm.2:12)."
Kiegessziteskent:
Isten Szellemisege mindenutt jelenlevo,s O minden ertelmes embert indit a szeretet cselekedeteire.Az az ember,akinek nem volt modja Krisztus kegyelmi uzenetet megerteni,es elfogadni,az a Lelek inspiracioja(mely mindenkire hat) kovetese,vagy elvetese alapjan lesz megitelve.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Ezzel nem ertek egyet:"Nem a törvény pontjaival kell ítélni , hogy vajon valaki az örök élet jogosultja vagy sem."Igenis Jezus verevel irt torvenye jogosit az orokeletre egyedul.
Erzek irasodban egy ellentetet a "10 torveny",es a "szeretet torvenye"kozott.Talan nem gondolod igy!...Azzal egyetertek,hogy a 10 torvenyt meg lehet tartani szeretet nelkul,de a szeretet torvenyet lehetetlen a 10 torveny nelkul.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bocsánat most látom hogy ez nem nekem szólt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

A szaballyal mindenkeppen egyetertek:"A szeretet törvénye minden más törvényt felül ír,..."E torveny alapjan iteltetunk meg,s nem a 10 torveny betui alapjan.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

És ,a vallásomtól igen ,nem állnék el soha,ez fanatikus? vagy csak hűség? mit gondolsz? Zolikám barátom.A tanítványok inkább meghaltak ,akkor sem hagyták el vallásukat ,akkor ,vagy talán,fanatikusak voltak?szerintem tudták az utat az életre fől a menybe ami csak Jézus által van .El kell fogadni őt teljes szível .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Számomra akkor van világ vége ,amikor meghalok.Ha esetleg célzás lenne vállalom neveznek fanatikusnak,sőt makacsnak is ,sőt szigorúnak is de mind ez nem zavar ,én csak az írást szeretném követni ,bár bűnös ember vagyok,és remélem az Úr elnézi majd az emberi hibáimat.Szeretettel Katalin.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Evi!
Igen dicseretes,hogy kislanyod kedveert le tudsz mondani a paradicsomleves elvezeterol!Vajon ilyen szeretettel tudod kovetni Megvaltod kereseit is?

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Ketsegtelen,hogy a"Világvége várás"-ha az megtolti egy ember gondolatait,es meghatarozza elete iranyat,fanatizmus,ugyanugy,mint annak teljes figyelmenkivulhagyasa,hiszen mindket veglet figyelmen kivul hagyja a realitast.

Tukorbe neztem.Visszagondoltam,hogy az elmult evekben mely-korabban vatoztathatatlannak hitt- vallasi axiomakat kerdojeleztem meg az esszeruseg evei miatt.Szep szammal talaltam ilyet.Te is talalsz ilyeneket a sajat gondolkozasmododban???

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Egesz jol fogalmazza meg a"Kislexikon"mi a fanatizmus:

"Vakhit. A valóság figyelmen kívül hagyásával, merev - indokolatlan - ragaszkodás egyes eszmékhez, elvekhez. A fanatikus embert nem lehet meggyőzni arról, hogy amihez ragaszkodik, az nem ésszerű. A fanatikus ember ingerülten elutasítja az ellentétes véleményt, s saját álláspontját képtelen módosítani."
A fanatikus emberek rendszerint nem tanultak meg gondolkodni.Sokszor elrettentettek oket attol,mig masok keptelenek onallo kovetkeztetesekre.Boldogok,amikor ugyhiszik valamilyen normat,eszmet sikerult megtanulniuk,s amikor azt halljak,hogy teves,amit addig kovettek,duhroham ragadja el oket.Ez az elbizonytalanitasi kiserletbol fakado duh.
A Magyar Katolikus Lexikon is jol fogalmaz,sot az eredetere is utal:

fanatizmus: egy eszmétől való megszállottság, a →fanatikus ember állapota. - A pszichiátria szerint túlértékelt eszme és személyiségzavar, mely különbözik a →pszichózistól, de a →neurózistól nehezen különböztethető meg. Genetikus adottság, föl nem oldott ösztön, konfliktusok, kedvezőtlen pszichoszociális viszonyok és néha agysérülés vált ki ilyen jellemalakulást. - Az erkölcsi értékelésnél és a bírói gyakorlatban figyelemmel kell lenni a ~ra, mert hatással van a →beszámíthatóságra.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ebben igazad van! találkoztam már én magam is ilyen emberekkel,nem is olyan rég.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A megoldást nem a Világvége várás szüli. Ez Vallási fanatizmus!Ettől Jézus mindenkit óv! A Megoldást a szeretet hívja életre, hogy a válság nem jogosítja fel a hatalmi pozíciókban élőket hogy az Emberek sokaságát kifosszák vagy az életterükből eltékozolják őket. Ha ezt teszik akkor idézik meg a Világvégét. Mindig az Emberek cselekedetei az amihez Isten vagy marad, vagy megy!Ha értő fülekre talál, marad és segít.


Ez ! nagyon tetszik nekem! de ugyan sokan hogyan is értik? én csak egy igét tennék hozzá ,Senki sem mehet az atyához csak én általam ! mindenfelé keresik Istent,de az utat nem keresik pedig előttük van! mert meg van írva! Krisztus azt mondta: "Aki elvet engem, és nem fogadja el az én beszédeimet, annak van ítélő bírája: az az ige, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon" (Jn.12:48). Azok, akik nem ismerték vagy nem értették Krisztus beszédét, és így nem volt alkalmuk elfogadni vagy visszautasítani őt, nem lesznek felelősek az ítéletkor. "Akik ugyanis törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azok a törvény alapján kapják meg majd az ítéletet" (Róm.2:12).



"nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek" és úgy "szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (1Jn.4:8; 2Pt.3:9; Jn.3:16). Isten azt akarja, hogy az Ő Országában

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

A Vallási fanatikusok azok aki abból is erkölcsi paramétert akarnak faragni ami erkölcstelen. Isten egyetlen népet sem vezet győzelemre. Csak a nép magyarázza bele hogy győzelemre vitték vagy vihetik. Lásd az elrettentő példákat: " Hitler" . A Zsidó Nép volt az ami olyan erőt kovácsolt Isten szeretetéből hogy az át tudta őt vezetni az akadályokon, hogy győzni tudjon!A Zsidó nép azóta élő, és erős amióta a rabszolgaságból a "szeretet összetartásával" megszabadította magát a rabszolgaságból. A bajság csak annyi hogy az erejét az anyagi javak birtoklásának megszerzésére pazarolja, így abba a hibába esik, hogy rabszolgából,rabszolga tartóvá fejlődik. Gáz! Ezért amikor Mózes a Zsidókat át vezette egy új élettérbe azt azért tudta megtenni, mert olyan szeretet- hitet kovácsolt mind Isten mind Ember-és Ember közé, ami életre hívta a vágyaik beteljesedését ! Ez a legnagyobb erő amely képes mindent túlélni. Ma a magyarok szívében ez a szeretet közösség született meg, de nem az anyaországban élők érdemeként, hanem azok érdemeként akik a határon kívül rekedtek.Amikor Istent szívéből kioperálják a billentyűket, ami a vért keringeti. Nos ez a másik Gáz! Az Istenüket szerető Magyar Emberek hatalmas szeretete az ami ma a Földön élő minden népnek példa értékű. A kultúra őrzése, a szívükben megőrzött Istentudat, és ahhoz való ragaszkodás az ami ugyan azt a párhuzamot tartalmazza a szeretet tekintetében, mint ami a Mózesi időkben a Zsidó népet megszabadította az élhetetlen élettől. Ez nem azt jelenti hogy a határok megszüntetését szavalom. Csak annyit hogy amit a szívemmel megtapasztaltam az az Ő hűségük. Az anyaország Magyar ország. De nem szabad hogy kifelé kacsingatva várjon a szellemi tőkéje megújulására. A megoldás ott hever előtte. a Békesség Istenének követe a szeretet gyakorlatával képes csak a jövőbe írt Főnixet felreptetni. Az összefogás a szeretetben a nemzet testévé válik. Ma már ez akkor is így van, ha ezt bár melyik nemzet megkérdőjelezi. A Magyar Isten az amely olvas minden nemzet nyelvében, mert az Élő Világ Teremtő Istene. Így a megoldás a magyar emberek kezébe van adva. Az értelmes elmével hozott megoldások sokágú életfája Világbékét, és Ősszeretetet hív ott életre. :)

Nos a Fegyelmezetten akarod oktatni a tanokat ezt jelenti:
Nem a törvény pontjaival kell ítélni , hogy vajon valaki az örök élet jogosultja vagy sem. A szeretet gyakorlata az egyetlen megtartó erő. Az Isten karja. De ez a kar nem a 10 parancsolatot megtartóknak szól, mert az csak arra való hogy ha nem tudsz szeretettel cselekedni, legalább szeretetlenséged ne okozzon visszafordíthatatlan sebeket. Ezt azonban a szeretetlenek mindig áthágták a törvény azon pontjának megszegésével hogy NE ÖLJ!
Ezt a parancsot azok hágták át akik a szeretet nevében háborúskodtak.
Mindenki olvas történelmet. A Világ Világi történelme ezen törvény megszegésének sokasága . No de a Bibliában a 10 parancsolat után az Emberek hányszor hivatkoztak még Istenre hogy Ő vezette őket a háborúba hogy győzzenek. Nos nem igaz. Ők hivatkoztak csak erre. Isten a Békesség Istene. Ha elhagyná az Embereket, olyan káosz uralkodhatna el, amilyen még nem volt.
A szó , jó. Isten segítőtársa a teremtésben Gábriel volt. A Föld anya Isten Az Éi férfi, és a Női Földi pólus tehát valós. De az hogy bár melyik mérlegnyelv hordozná a " gonoszság" szellemiségét, már nem igaz. Ha az Ember gonoszságot követ el akkor állatiasan viselkedik. Az állatok génkódja az hogy ölj, hogy élj. Az Ember minősége más. Ha állatként viselkedik hogy életben maradhasson a szeretet alaptörvényét hogy NE ÖLJ! szegi meg , és ezzel elaljasodik.Kell hogy értsétek ! Nem az Emberek lélekszámának kell kevesebbnek leni a Földön, hanem a Földi erőforrásokat kell az élet szolgálatába állítani. A változások szele tehát magát hívta életre, mert a felhalmozás csak papíron volt valós. A mérleg nyelve mind lélek , mind gazdasági síkokon egyszerre lendült ki.
A megoldást nem a Világvége várás szüli. Ez Vallási fanatizmus!Ettől Jézus mindenkit óv! A Megoldást a szeretet hívja életre, hogy a válság nem jogosítja fel a hatalmi pozíciókban élőket hogy az Emberek sokaságát kifosszák vagy az életterükből eltékozolják őket. Ha ezt teszik akkor idézik meg a Világvégét. Mindig az Emberek cselekedetei az amihez Isten vagy marad, vagy megy!Ha értő fülekre talál, marad és segít.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Huh!Ez tomeny volt.Tul faradt vagyok ezt most ertelmezni!Holnap delutan visszaterek erre.Addig jo volna,ha a tobbi kerdesemen is gondolkodnal!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Zoli!

Oké! Ragozzuk. Igen szeretem a paradicsom leveset, de olyan ritkán eszem mint amilyen ritka a fehér holló, mert akiket szeretek nem eszik meg, így én sem azt eszem. Azt eszem amit ők szeretnek, és azt is főzöm mindig.De ezt nem azért teszem mert Isten törvénye előírja, hanem azért mert szeretem Őt, vagy Őket.
A "Hit törvény" az hogy amit Isten rád bízott azt következetesen éld, és add is tovább.Aki még azt sem hiszi el hogy Isten létezik, az hogyan tölti be a szeretet törvényt?Csak úgy képes ha cselekedetei szeretetéből fakadnak.
Nos rengeteg idő telt el azóta hogy az Ember az Isteni törvények gyakorlati oktatásában részesült, így sokan élnek úgy hogy úgy töltik be az Isteni törvényt hogy hitet hozzá nem gyakorolnak. A szeretet törvénye tehát hit nélkül is betölthető, de mennyivel értékesebb ha tudod is hogy milyen áldott az szeretet amit betöltesz.Hiszem hogy Isten a cselekedeteim szerint és a szívem szeretetével mér meg és csak ezen keresztül ítél. A szeretet törvénye minden más törvényt felül ír, így az erőszakot alapból zárja ki.Minden amit a szereteted és a szeretetedből származó cselekedeted hoz létre, és nem csorbítja a másik Ember szeretetét, az Isten testét építi vele. A Világi törvények soha nem töltik be makulátlanul az Isteni törvényt, így még a Mózesi 10 parancsolat is csak azt a lyukat tömte be akkor amikor égetően szükségszerű volt hogy sok Ember kis helyen egyformán töltse be a" szeretlek" törvény amit alapvetően még senki nem gyakorolt abszolút tökéletességben. No de ha tökéletes lennél, akkor törvényre sem lenne szükség, és akkor már nem Embernek hívnának hanem Istennek. Mindenki aki Istent szolgálja a Szeretet Istenét szolgálja, de aki a 10 parancsolatot "betartja" még nem biztos hogy a szeretetét is beleteszi abba. Aki szeret az az Isteni lélek közösség részeként lélegzik. Aki nem szeret de a törvényt elismeri, és azon van hogy betartsa, az Istent tiszteletben tartva navigál.Bár az is igaz hogy Isten nem azt kérte hogy navigáljanak az Emberek, hanem hogy szeressék Őt. Nem véletlen hogy Jézus amikor Pétert megkérdezte" Szeretsz -e Engem? "akkor Isten hangján szólalt meg. Ezért értelmezhető maga a lélek közösség Istennel minden egyes Embernek.Ha szeretsz, és annak alapján cselekszel akkor nem hatalmaskodsz hanem betöltöd a törvényt . Az alaptörvények nagyon fontosak, de amikor az Ember egy magasabb szellemi szintre ér, akkor belátja hogy lényegesen magasabb szellemi és szeretet szinten lehet létezni mint csak az alap. Nos Jézus nem véletlenül volt a legnagyobb tanító. Ő nem azt tanította hogy hogyan nézz a csillagok mögé, hanem azt hogy meglásd minden Ember egy fényes csillag.
Én úgy szoktam ezt fogalmazni, Isten csodája az Emberbe van kódolva Minden Ember egy miniatűr univerzum. Az Emberi szervezet egyszerre anyag, és szellem. Földi és értelemmel fel nem fogható Égi is egyszerre.Aki a létezése értelmét nem tudja másban értelmezni mint Istenben, abban nagyon túlteng az Égi vénája. Aki pedig semmit sem vesz tudomást róla az Földhöz van kötözve, és az anyagot robotként szolgálja ki. Az egyensúly teremthet csak Boldog létezést.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Evi!
Egy kis modositast kerlek engedj meg!
Mozes a 10 parancsolat kotablajat nem az emberek fejehez,hanem foldhoz vagta.Isten nem azert veste kobe,hogy azzal puhitsuk egymas fejet,hanem,hogy a szeretet modszertanahoz adjon egy csontvazat,melyre annak gyakorlasa epulhet.
A 10 parancsolat minden pontja egyenlokeppen fontos,amikent csontvazunk minden darabja is.(Pl.hogy neznenk ki koponyacsont nelkul?)Vegyuk ki barmelyiket a 10 kozzul,es gondoljuk meg lehet-e szeretni anelkul embert,vagy Istent!
Te kiemeltel egyet,s ez helyenvalo.Mi a paraznasag?Jezus mit tanitott errol?
Szamomra igen fontosak gondolataid,s igy hianyoltam kerdeseimre adott valaszaid,s ezert ujolag kerdezem:
Csak gondold meg,hogy kedvesed utalja a paradicsomlevest,s te szuletesnapjara,es minden kulonlegesnek itelt napra csak azert fozol paradicsomlevest neki,mert te azt szereted.Valoban kedves az az ember neked?
Mi szerinted az a"hit torveny"?
Szerinted milyen ismertetoi vannak a vallasi fanatikusoknak?
"...olyan fegyelmezetten akarod okítani a tanokat..."ezt nem ertem.Megmagyaraznad?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Zoli!

A randi ott van mindig. Régen is ott volt. Amikor" Mózes "a 10 parancsolatot az Emberek fejéhez vágta, azért tette, mert a szívükkel nem voltak képesek
gyakorolni a szeretetüket, így a saját és másik Embertársuk élhető élete került vele veszélybe. Ma is ugyan ez a törvény. Akinek a szeretete ép, az a 10 parancsolatot is egyetlen zokszó nélkül helyesnek fogadja el. De a tíz parancsolatban is vannak súlyozott parancsok. Ezek kerültek be mind a Tora,
mind később az összes nemzet alaptörvényébe is. Lévén a " paráznaság" fogalma azokat sértette akikkel nem paráználkodtak, így a nem paráználkodókat a középkorban azért égették meg legtöbbször mert bosszút akartak rajtuk állni. A paráznaságra való tett magánüggyé kellet hogy váljon, mert ennek törvény szerinti betartatása követhetetlen és felesleges. Az Emberek úgy is azt fogják szeretni aki Őket szereti. Aki már nem szereti a másikat az paráznaság bűnére ítéli a saját társát anélkül hogy tisztában lenne vele.A ne ölj alap. "Az egy Isten." Legyen úgy. Isten szeretete uralkodjon felettünk!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Mi tortent Marika!Csak nem sertodtel meg valamin?

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Evi!
Bizonyara nem ismered a Bibliat,s ezert nem tudod mi Isten "randijanak" ideje,s azt hiszed azt en talaltam ki.Tevedsz kedves!Ha nem akarsz sokat lapozgatni,kerdezd meg Google baratunkat,vagy a bibliai keresot e-tekintetben.Nyilvan,az udvossegszerzesben ennek semmi szerepe,de aki Krisztus kegyelme folytan udvosseghez jutott,keresi Udvozitoje akaratat,s az megtalalhato a Bibliaban nyilvanvaloan.Mivel nincs semmilyen vallasnak specialis Bibliaja,ezert barmelyikre tamaszkodhatsz keresesedkor.
Minden ember Isten sziveben van fuggetlenul egyhaz,es klubtagsagatol,viszont az mar egy mas kerdes,hogy O melyik ember sziveben maradhat.Mennyire igazan beszel az,aki allitja,hogy szereti,de szembeszegul az O akarataval....Csak gondold meg,hogy kedvesed utalja a paradicsomlevest,s te szuletesnapjara,es minden kulonlegesnek itelt napra csak azert fozol paradicsomlevest neki,mert te azt szereted.Valoban kedves az az ember neked?
Mi szerinted az a"hit torveny"?
Szerinted milyen ismertetoi vannak a vallasi fanatikusoknak?
"...olyan fegyelmezetten akarod okítani a tanokat..."ezt nem ertem.Megmagyaraznad?
Becsuletszavamra csak azokat akartam kerdezni,amiket leirtam.Igy mindaz,amit a kerdesek mogott velsz latni,azok a te gondolataid,melyek nyilvan erdekelnek,de kulonosen amiket kerdeztem.Koszonom!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Zoli!

A Te akaratod a Tiéd. Ne keverd össze Isten akaratával. Nem tartozhat mindenki a Te egyházadhoz, de tartozhat mindenki Isten szívéhez!
A dalok akkor mondanak valamit ha akkor is értelmes amikor nem kell lefordítanod.A különböző gyülekezetek ha minden apróságban egyezőséget akarnának találni, akkor egymásnak eshetnének a tagjaik, de Isten a Békesség Istene, és nem azért hívja imádkozni Őket hogy a különbségeken vitázzanak ez a gazdasági felemelkedéshez kell.A szeretet gyakorlatát a gyülekezetben gyakorolva nem lehet szélsőségesen hitvitát folytatni. Ha nem ezt teszik akkor hiába mennének áhítatra mert az alaptörvényt szegnék meg vele. Az hogy olyan fegyelmezetten akarod okítani a tanokat, mint azt teszed, az arra utal hogy van akinek a hitét a hittörvény alaptételén túl már megkérdőjelezed. Ne tedd. Isten a szíveket vizsgálja és nem érdekli hogy szombaton ott vagy-e a gyülekezetben, ha ezen múlik hogy kirúgják -e a munkahelyedről vagy nem. Aki nem néz a történések mögé az ugyan olyan vak, mint akinek még soha nem beszéltek Jézusról. Ugyan mi a különbség a között akinek soha nem volt nyitva a szeme, mint a között akinek nyitva volt aztán becsukja és nem nyitja ki többé.A vallási fanatizmus az Emberek szemét örökre becsukja, mert feltételezik hogy csak Ők juthatnak Isten közelébe. No de ez nem így van. Isten a szeretet Istene! Mindenkiben lakozik aki életre hívja magában a szeretet gyakorlatát!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Eszembejutott egy dal:
"Rossz napom volt,mert ballabbal keltem/
Sokmindent forditva tettem:/
Delutan Rozsihoz mentem a Jozsi helyett/
Baratnom elmondta hol a baj,es jot nevetett/
Almodtam,vagy babona szeditett..."

Isten is randira hivja az embert,s az ember elteveszti a dolgot.Masnap megy a randira,mert azt mondja,hogy az Isten oruljon annak,hogy egyaltalan elmegyek a randira....Jo ez igy?...Ha valoban szeretjuk Ot,nem kell keresnunk az akaratat?Persze nem ajandekokert,hisz csak az onzetlen szeretet,tisztelet er valamit.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Amikor Jézus tanított, nem azt mondta hogy alakítsatok vallási felekezeteket az én nevemben, de ha ezen felekezetek mindegyike az Ő tanításait adja tovább, akkor biztos hogy mindegyikben örömét leli.A merényleteket végrehajtók Isten nevében akarnak saját törvénykezéseiknek érvényt szerezni az erőszak eszközével. Rettentő. Az elviselhetetlen életminőség őrülteket növeszt magán.A Világ szélsőséges körülményei -mint a nevében is benne van -szélsőséges cselekedeteket provokál. Nevezhetjük őket provokátoroknak is, akik a Világ szélsőségeire így hívják fel a figyelmet. Szomorú, és sajnálatra méltó. Őket Jézus nem hatná meg. Nem ismernék föl. Nem az számít hogy böjtölünk-e, vagy hogy mikor van a héten az egy nap pihenő, hanem az hogy az az egy nap az övé is legyen, ha máskor nincs rá idő hogy megszólítsuk. No de ez aztán tényleg csak az én véleményem. Meg ne bántódjon senki rajta. Ámbátor az akinek minden gondolata Istennél van szíve dobbanásának minden pillanatában, annak nincs szüksége megszabott
idejű pihenőre. De a pihenés az Embert szolgálja.Így Isten nem véletlenül hagyta meg. Az Ember nem robot, hanem élő Lélek!:)
Puszika Nektek!
Évi!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Dehogy sertodok,sot teged is kerlek,hogy engesztelodj meg kerdeseim miatti sertettseg erzesedbol!
Azt tudomasul kell venni,hogy nem vagyunk hibatlatok,es tokeletesek a tudasban.Meg a Biblia iroi is tevedo,hibazo emberek voltak.Mi modon kepzelhetjuk azt,hogy a XX.szazad Liza nenije makulatlan,es tokeletes tudasu volt,(akitol ahitatokat szoktal feltenni)?Annak ideje lejart,amikor nagytudasu emberek utan kell loholnunk kerdesek,es meggondolas nelkul,mint a baranyok a juhasz utan,vagy elott.
Kerdeseimmel "okos istentiszteletre"szeretnek buzditani mindenkit.
A tevesnek velt idezetek rendbetetele NEM A TORLES,hanem ertelmes megmagyarazasa,amikent nem torlok semmilyen elso latasra is hibas anyagot,hanem azt igyekszem-a magam tudasa szerint-a valosag fele terelni.Ez NEM KOTEKEDES!Ugyanugy elfogadom,sot ELVAROM ugyanezt mastol is,az en irasaimmal kapcsolatban,hisz en sem vagyok tokeletes tudasu.Termeszetesen a tudasomnak vannak feher ,es homalyos foltjai.Egy dolog viszont elszomorit:Amikor a kritika nelkuloz minden valos tenyt,es csupan sertegetes a celja....Pl.Horvath Katalin nem tudott semmit egyhazamrol,de elkezdte azt sertegetni,-mivel kerdeseimre nem tudott alapos ervekkel valaszolni- egyhaza egyik hazug,es felkeszuletlen irojanak silany ragalmait masolta ki arrol.Ez egy barany hozzaallas,es nem ertelmes,emberhez melto.Ilyet nem szeretek olvasni.
Ez nem vitatkozas,hanem tajekozodas ebben a bonyolult vilagban.
Kerlek valaszolj!...Nemely muzulman hivo azt hiszi,hogyha bombat szerel testere,es felrobbantja magat,hogy artatlan,mashitu gyermekek tucatjait olje meg magaval egyutt,az Allahnak(az egy Istennek)tetszo cselekedet.Nem kotelessegunk felvilagositani ezt a birkat,hogy bolondsagot hisz?...Termeszetesen a bolond hiteknek kulonbozo arnyalatai,es fokozatai vannak,s az emlitett peldatol latszolag enyhebb valtozataival talalkozhatunk hazankban,de az igazsagtol valo minden merteku elteres rossz celba vezet.Ezert kell megbeszelnunk ertelmes emberekkent a dolgokat!Kerlek ebben az utkeresesben te is vegyel reszt azzal a vilagossaggal,amit Isten Szellemisege a te szivedbe helyezett!
Szeretettel kerlek erre:Zoli

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Zoli megkértelek,hogy,ha valamivel nem értesz egyet,nyugodtan töröld.Te megint belekötöttél az Áhitatba,sőt a válaszomba is,akkor mi értelme nekem itt lenni?Megyek oda,ahol a cél nem hitvita,hanem az Evangélium hirdetése.Kérlek,ezért ne sértődj meg!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Termeszetesen Isten szava orok,amikent orok O maga.Benne nincs valtozas,vagy valtozasnak arnyeka.Igy a valaszt masutt kell keresni.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Termeszetesen ismerem a tortenetet,s kerdesem nem is a tortenettel,hanem magyarazataval fugg ossze.Erdemes elgondolkozni a valaszon,amit meg nem olvashattam.
Azert Jakob gyermekei utodait nem jo leminositeni,hisz a papok Levi torzsebol szarmaztak.Benjamin torzse beolvadt Juda torzsebe,s a tobbi tiz torzs asszimilalodott pogany nemzetekbe.A mai zsidok Juda leszarmazottjainak valljak magukat,bar az askenazi fele a zsidosagnak valoszinuleg valamelyikkel keveredett a 10 kozzul Kazasztanban,ahol hosszabb ideig menedeket talaltak Europaba valo vandorlasuk elott.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Zolikám,úgy csinálsz mintha én írtam volna a Bibliát!Olvasd el az 1.Mózes 29-et,s perelj a jó Istennel,mert ugye Tőle származik a Biblia?!Ott ez a történet le van írva,amit feldolgoz,értelmez az Áhitat!Ezek szerint nem ismered a történetet,ami erről szól,hogy először Leát csempészte be Lábán Izyákhoz,mert Ővolt az idősebb,majd Rahelért is szolgált 7 évet Jákob,hogy elvehesse azt akit szeretett.Ő egy átverés áldozata volt!Leát nem akarta feleségnek!Tudod -vagy olvasd el -hogy nem sok áldás volt a családon,nem Isten szerinti gyermekek születtek,csak József és Benjamin!Sajnos ez volt!

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

"Akkor még nem volt bûn, ha több felesége volt egy férfinak."
Hogy is van ez?Isten valtoztatgatja az elvarasait az ember fele?Mikor valtoztatta meg ezt az elvarasat,es hol olvashatunk arrol?Kerlek kizarolag bibliai idezet alapjan ervelj!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bevallom nem értem a kérdést.
Örülnék,ha pontosan kifejtenéd!
Hátha problémádra felelhetnék?!
S nem maradna benned kétség.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Hogy is van ez?Isten valtoztatgatja az elvarasait az ember fele?Mikor valtoztatta meg ezt az elvarasat,es hol olvashatunk arrol?

Válasz