[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Gábor!
Örömmel látlak a Joómegoldást keresők klubjában!

Válasz

Kovácsné Zsóka üzente 14 éve

Egyetértek. Szeretettel mindent lehet gyógyítani. Első lépésként saját magunkat kell nagyon szeretni!

Válasz

Szabó Gyula üzente 14 éve

Az agyban mi működik, még ködös, és főleg hogyan. Vnnak már térképeink, bizonyos „ismert” összefüffések, s ennyi. De felhozom az Egy idióta párizsban c. regényt. Amiért valaki úgy viselkedik mint (idióta, macsó vagy akár pedofil... ) nem biztos, még akkor sem ha ezzel lehet magyarázni, hogy ott szerkezeti baj van. Van a faluban ahová járok egy kis cigánykölök, egész nap úgy viselkedik, mint Goubi. Egyedül van, járja az utcát kiabálva, veri a kapukat kalapáccsal, stb. De amikor szóba állsz vele, mint ember az emberrel, fantasztikus kiterjedt érdeklődést és értelmet mutat. Csak annyit akatram mondani, hogy a felszin sokszor nem igazi tükre a belső létnek. Igaz, nem mindenkit lehet meggyógyítani.

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Neked is szép napot! :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia, Krisztina! Jó, hogy itt vagy! :) Igen, fontos a több szál, az egészhez.

Válasz

Krajcsovicz Krisztina Éva üzente 14 éve

Szia Kinga! Szép napot!!!

Válasz

Krajcsovicz Krisztina Éva üzente 14 éve

Szia Máté!
Igen értem őket,-próbáltam egy másfajta közelítést is javasolni. Több irányból hagyom én is, hogy megérintsenek a helyzetek és üzenetek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Bocsánat, hogy közbe szólok, de úgy értelmezem, Gábor és Szonja a fizika - s talán a biofizika és biokémia - felöl közelítették meg a témát, amellett nem tagadták meg sem a meditatív, sem a szeretet, sem a kommunikációs gyógyítási lehetőségét.
Ellenben, Gábor! Engem ez érdekel Írnál róla - vagy Te, Szonja légy oly kedves - legalább privin, vagy egy könyv címet kaphatnék? Köszönöm szépen.

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Szia Krisztina! Üdvözöllek a Materialisták szigetén! :-D :-D Juj,nehogy ezen is megbántódjon valaki.

Válasz

Krajcsovicz Krisztina Éva üzente 14 éve

Úgy érzem ezt az üzenetet nem lehet megérteni személyiség szinten. Mélyebbre kell menni... pl. minden ami körülötted történik az a saját materializációd és a saját elnyomott, megfélemlített stb. aspektusaid jelenek meg a külső világban, más emberek viselkedési mintáiban.

Válasz

Baranyayné Zsuzsi üzente 14 éve

Annyi minden van égen földön amit nem tudunk, sőt nem is értjük a miérteket és a hogyanokat. Bizony az agy működését, a gondolat hatalmát sem ismerjük, csak fikcióink vannak, meg esetleg olvasmányaink alapján próbáljuk értelmezni és elfogadni a lehetőségek végtelen sorát. Vajon, hogy épültek a piramisok, katedrálisok, fikciók itt is vannak, de a megoldást még senki nem tudta kideríteni, pedig csak lehet, hogy a különböző információk sokasága között megtalálhatnánk a válaszokat ha nyitottak lennénk az ismeretlen elfogadására. Persze fikcióm nekem is van ezek létrehozásával kapcsolatban, de kérdés Én látom e jól? Vissza az elme működéséhez, igen a cikkben írt módszer megvalósítható, még akkor is ha számtalan kérdést, ötletet, társítást hoz felszínre a mi szintünkön működő gondolkodásunkban. De az egyszer biztos, nem könnyű ezen technikával „gyógyítani”, hisz az oly sokat emlegetet egó, nem szívesen adja át a teret más gondolkodási módszernek ami nem őróla szól. DE, ismétlem, megoldható csak komoly erőfeszítés kell hozzá, mert az elmét kiüríteni igencsak nehéz feladat, de nem lehetetlen, na és ha az ember elvonul egy ingerszegény helységben az egó megnyugszik és kezdhetünk a gondolat erejével gyógyítani. /gondoljunk itt a különböző élettől elvonuló jógikra, szerzetesekre stb. akik megvalósítják a kiüresedés állapotot és gondolataikkal bármit megvalósíthatnak./ Lehet, hogy amit mi csodának vagy elképzelhetetlennek tartunk itt kopog az ajtón, csak ki kell nyitnunk és beengedni a másként való gondolkodást, érzést, mely rávezethet a miértek megértéséhez.

Válasz

Krajcsovicz Krisztina Éva üzente 14 éve

Sziasztok! Szerintetek azt a rengeteg gondolatot ami megfordul a fejünkbe az agy "teremti"...? és persze minden mást ami ebből következik? -kommunikáció, stb. Ha gondolkoznánk azon, hogy mit mondjunk tudnánk-e folyamatosan beszélni és spontán azt a rengeteg dolgot megtenni egy-egy pillanatban amit teszünk?
Gábor! Tudod-e, hogy mennyire kódol és befolyásol az ami a háttérben szól, mégha nem is figyelsz rá? -azért működnek a meditációs cd-k is. A médián keresztül kódolja be -egyik módszere- a társadalom a félelmet és a szegénység tudatot, stb. az emberekben. Persze ez a feladata, de valaki vevő rá, vki nem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia Gábor!
Hasonlóra gondoltam. Ha a 2 agyfélteke között nem működik a neutronok kommunikációja, pld. a pedofilitást ezzel magyarázták, nem lehet meditatíven meggyógyítani. Ha a kommunikáció - a sejtek között - valamiért nem jól vagy egyáltalán nem működik az agyban, egy pszicho hiába erölködik vele. Az alap az jó, azt használják reikisek, természetgyógyászok, sok gyógymasszőr is, s ma már egyre több orvos - ahogyan a presszúrákat - de ahhoz, hogy ezeket meggyógyítsák, az szép kevés. Még a műtét sem segítene, hisz az emberi agy elktromos pályájval van baj.
Köszi, a hozzászólásod, s én is leírom, hogy , szerintem. :)

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Ha Te ezt támadásnak vetted és bántásnak is egyben akkor sajnálom,mert nem annak szántam.Látod,az írást rengetegféleképpen lehet értelmezni.Ha megbántottnak érzed magad akkor bocsánatot kérek.Ez is az Egó műve és még minden más negatív érzelemnek! Reméljük lesz ez másképp is..... ! :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia, Szonja!
Néha szokás.
Én is így gondolom, továbbá szemet szúrt, hogy a kórlapokat tanulmányozva először önmagát gyógyította - ez a rész vajon miért is nem világos :)) - továbbá, ha ilyen sikereket ért el, netán az összes elmebeteget meggyógyította, miért nem gyógyított másik kórházban is, ill. adta tovább ezt a tudását - ami sztem is úgy van, ahogyan Te írod - a többi orvosnak., szerényen, inkább könyvet adott ki, melynek milliós tábora van. Ha ezt meg lehetne tényleg valósítani, akkor az agyi funkciókba kell beavatkozni, nem pedig a mentálisba, s minden pszichiátrián alkalmaznák a világon, s már egy őrült, degenerált, szellemi fogyatékos - gyilkos, szadista, pedofil .... - sem lenne. . Ugyanolyan őrületet generáltak ebből - lehet, h pár eset összejött neki -, mint bármi más csodatéteményekből. Ha valakinek nem jön össze - dokinak - akkor azt mondják, benne van a hiba, vagy nem jól állt hozzá.
Mielőtt még bárki megenne az EGO - m miatt, szólok,hogy szerintem. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Kinga! Némi történelemmel :) Arra a részére gondoltam, hogy : nem hiszem el azt, hogy, ha önmagamat meggyógyítom, azzal meggyógyul más is. A gyógyításhoz is szeretet kell, ez nyilvánvaló. Elmebeteget, degeneráltat nem lehet szerintem se reikis , se meditatív módszerekkel gyógyítani. Az nem betegség, hanem állapot.
Itt szokás a támadás? Olvastam pár témát, s sokan gyakorolják. Bántottalak téged?

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Adrien!Köszönjük,hogy megosztottad velünk.Igen,a SZERETET gyógyír mindenre. Kedves Szonja! Ha Te ezt tényleg így gondolod az nagyon szomorú :-( Kicsit az Egódat háttérbe kellene szorítani és máris megjelenne nálad is a tiszta szeretet.Hidd el,nagyon jó érzés....... :-) A középkor és pláne az egyház nem tudom hogy jön ide!!!!!!!!!!!!!! :-D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt az írást egy csomó helyen olvastam már :D A felét nem hiszem el, képtelenség.
Kedves Gábor! Érdekes volt nagyon, amit leírtál. Nekem erről a középkor jutott eszembe, a totális sötétség, az egyház leghatalmasabb időszaka, mikor embereket tébolyított meg, üldözött, s engedtessék meg, hogy hozzátegyem, kínzott halálra.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia, Adrienn!
http://joomegoldastkeresokklubja.network.hu/ Miért nem ezzel kezdted? :))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Popmpás olvasni való :) Soraidon haladva, eszembe jutott, hogy olvastam a témában a mentálhigiénéről / ből :) , ami a jógával is kapcsolatban áll/ na, hogy az 1880 - as évekkörnyékén Jean Baptiste Pussin volt az az első kórház igazgató, aki levétette a láncokat az ún. dühöngő őrültekről, megtiltotta bántalmazásukat, az erőszakos kezeléseket - pld. érvágás - s betegeit napos kórtermekben helyezte el, beszélgetett velük, tanácsot adott nekik, meghallgatta problémáikat, így feljegyzéseivel ő teremtette meg a kórtörténetet. Felismerte, hogy a tudatzavart belső probléma is okozhatja, s aki veleszületetten pld. degenerált, attól érzelmei még vannak, s azokat kifejezni is képes, s hogy egyetlen agresszió - testi, lelki - művelet sem megoldása a problémának, s nincs szó semmiféle ördögi megszállásról az ilyen fogyatékos, vagy dühöngő pszichés betegek esetében. Csak szeretet kell nekik is.
Jó volt ezt most visszaidéznem, a könyvet el fogom olvasni.

Válasz