Mátis Éva üzente 9 éve

A teremtés könyvében Noé fiai Sém, Khám és Jafet. Tehát édes testvérek a monda szerint. Bennünket a kereszténység szempontjából az Ádám-Sét-Jézus vonal érint, semmi zavar nincs a nagy képben.
Mellesleg A nemzetek eredete eredet szerint; (Mózes I.1o.) a sumérok nem Jafet, hanem Khám leszármazottai . (szemiták és hamiták)

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

A zavar csak ott van,hogy a Sumirok Jáfet leszármazottai,és Ábrahám Sém utóda.A Sumer kultúrát szinte változtatás nélkül átvették a betelepülő sémiták,s némely kutatók tagadják a sumer kultúra létezését is.

Válasz

Mátis Éva üzente 9 éve

Az 193o-as években az iraki Ur, Kish és Uruk városaiban részt vett egy archeológiai kutató munkában , és a feltárt agyagtáblák ezreinek fodításában. A szumir nyelv egyik legautentikusabb fordítója lett.
Híres könyve a Sumer mitológia. Az az állitása, hogy a történelem Szumirban kezdődik, nem mond ellent a Teremtés könyvében írottakkal, mert mint ismeretes Ábrahám Úr városából származott.

Válasz

Mátis Éva üzente 9 éve

Samuel Noah Kramer- től nem találtam ilyen címen írást, hogy Parallel biblia.
Ő maga neves assziriológus volt, aki a Közel-Kelet nyelveinek , történelmének szaktudósa volt. Orosz zsidó családban született 1893-ban Kijev környékén, és a családjával kivándorolt Amerikába az 19o5-ös zsidó progromok idején. Szülei zsidó felekezeti iskolát nyitottak Philadelphiában, ahol fiatal felnöttként Kramer is tanított. Fő érdeklődési területe a közel-kelet mitológiája, nyelvei és történelme voltak.

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

Jó szívvel.

Válasz

Jó Vili üzente 9 éve

köszönöm

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

S válasz kérdésedre:Tanítványai még alszanak,de vele ma hajnalban.

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

Vajon miféle "dokumentumok"szerint képzeled Krisztus,és tanítványai történetét?Talán csak nem a középkor kolostoraiban született írások alapján,ahol misebortól,konyaktól,vagy a szexuális élet teljes hiánya miatt torzult elmével vizionáltak szerzetesi új választott nevükön némelyek?
A zsidók,megpróbálták Istent átformálni saját eltorzult képmásukra,s nem hallgattak elődeik hiteles dokumentumaira,melyben legalább homályos mozaikdarabokat kaphattak volna Róla.Természetesen,amikor megjelent az egy Isten lényének egy darabja köztük,nem ismertek rá,hisz nem hasonlított önalkotta istenkéjükhöz.
A mai balga ember is megalkotja saját képére,és hasonlatosságára a maga istenkéjét,s meglepődik,amikor megjelenik az igazi,hogy helyreállítsa a szeretet hatalmának világuralmát.

Válasz

Jó Vili üzente 9 éve

Magyarul:


"A szemináriumainkban alig van ékesszólástan és a hívek kénytelenek végig kínlódni arc újpapok gyatra beszédeit és naiv, pietózus meséit! Tele a fejük spekulatív dogmával és az Ó-Szövetség idejét múlt és
megcáfolt antropomorfista nacionalizmusával, s beleizzadnak szegény elneveltek, hogy kihozhassák az isten egyetemes szeretetét, minden népeknek adott természeti jogokat és a Krisztusi-univerzalitást! Vagyis hamis és ókori nívón mozgunk ma is, amikor a pozitív tudományok és az archeológia és geológia, nem különben a megtalált Sumír Első-Biblia (Ur, 1954. Dr. N. Kramer: Parallel Biblia, 1956) is mindent világosan feltártak és megmagyaráztak. Senki nem érti, ezt a maradi és már kimúlt ószövetségi fontosságot, ami nagyrészt egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letünt nép(ek)nek (sumír, akkád, káld, babyloni) megmásított történelme. Szóval,kötve vagyunk. valami ósdi judaizmussal és nekünk nem elég Krisztus, az Isten Fia!..."

Válasz

Jó Vili üzente 9 éve

Őszintén, mikor beszéltél utoljára Jézussal s tanítványaival?!

"Most a leves görbe,vagy a tál? "
ha jómagadtól kérdend, akkor érdemes ismét kérjed, hogy görbítsék ugyan már vissza tudatodat, ha meg jómagamforrásától, Ábel-ivadáktól kérendé, akkor imigyen a válaszom még pluszban hozzátéve azon előzőihez, hogy mint keresztény-fotelben ülő Sét-ivadék ily nyomorultul önelégülten színjátszó-körbe jársz-kelsz ... ekképpen az ébredő szívek helyett érdemleges a zombi szívek felirat és bábukat ráncigálsz léptetni önző mintázatú lábnyomaidra ...
fúj

Válasz

Batori Zoli üzente 9 éve

Érdekes összeollózott anyag.
Arra az" összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letünt nép(ek)nek (sumír, akkád, kéld, babyloni) megmásított történelmére"hivatkozott tanítása közben Jézus,tanítványai,és Pál apostol is.
Most a leves görbe,vagy a tál?
Én inkább hiszek Jézusnak,s tanítványainak,mint az utóbbi közel 2000 év bármelyik pápájának.

Válasz