Batori Zoli üzente 14 éve

Emeld fel szemed Jezusra!Nezd arcat,mily tundoklo!Kozeleben gondjaid oszlanak,s Tolle arad az egi ero.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Linda! az Úr most is a karjaiban visz!
tarts ki! nézd meg, mit lehet ebben a helyzetben tenni!
szeretettel gondolok rád és erőt kívánok neked!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

zarádook vagyok voltam a semmiben, egyedül, néha-néha talán jó is volt.....hová vezet az az ut amit nem látok? a semmive.egyedül zarndokut a semmibe.....((

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

igen...... és milyen boldog lehet, akit tovább is visz.........

boldogság, szeretet, advent....... elvesztem és elvesztettem....((( nincs ut...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mindkettőhotűz tartozom...és nem nem tarozom sehová....már nincs cél....semmi..vagyok.....de minek....nem látok jövőt.....mindent és mindenkit elvesztettem....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

LÁBNYOMOK

Egy ember egy éjszaka azt álmodta, hogy az Úrral sétál a tengerparton. Jelenetek villantak fel az életéből. Minden egyes jelenetnél két, párhuzamos lábnyomot látott a homokban: az egyik az övé volt, a másik az Úré.
Amikor élete utolsó jelenete is véget ért, visszafordult, és szemügyre vette a homokban látható lábnyomokat.
Meglepődve vette észre, hogy élete során több alkalommal csak egy sor lábnyomot lát. Arra is rájött, hogy ezek éppen élete legnehezebb és legszomorúbb időszakaira esnek. Nem hagyta nyugodni a dolog, s megkérdezte az Urat:
- Uram! Azt ígérted, ha úgy döntök, hogy követlek, akkor mindig velem leszel. De íme, épp a legnehezebb időkben csak egyetlen sor lábnyom látható. Nem értem, miért hagytál el épp akkor, amikor a legnagyobb szükségem lett volna Rád?
Az Úr így felelt:
- Drága gyermekem! Szeretlek, és soha el nem hagynálak. Azért látsz néhol csak egyetlen sor lábnyomot, mert amikor a legnehezebb időszakokat élted át, amikor igazán szenvedtél, akkor a karjaimban vittelek.

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

"A ti örömetek maga a bánat, mely igaz orcáját mutatja.
És ugyanazon kút, melyből kacagástok buzog fel, nemegyszer volt már könnyekkel telve.
Hogyan is lehetne másképp?
Minél mélyebb árkot hasít lényetekbe a bánat, annál több öröm befogadására lesztek képesek.
Hiszen a korsó, mely borotokat tartja, nem égett-e meg maga is a fazekas kemencéjében?
És a lant, melynek szava lelketeket megnyugtatja, nem azonos-e a fával, melyet késsel vájtak üregessé?
Amikor örvendeztek, nézzetek szívetekbe mélyen, és látjátok majd, hogy ahonnan örömetek származik, ugyanonnan való bánatotok is.
Amikor bánkódtok, ismét nézzetek szívetekbe, és meglátjátok, hogy ami miatt sírtok, abban valaha örömet leltetek."
(Kahlil Gibran: A próféta)

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Megkaptuk a hirdetésed, és szívből köszönjük a felajánlást!
Csak arra szeretnélek figyelmeztetni, hogy ideje tovább lépned, nem élhetsz mindig a múltban. Problémái mindenkinek vannak, de akadnak olyanok is, akik nem ragadnak benne ezekben... "Mindannyian a kanálisban állunk, de van, aki a csillagokat nézi." (Ismeretlen)
“Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak.” (Oscar Wilde)
Vannak, akik csak saját kárukon tanulnak, és vannak, akik még abból sem. Te hová sorolnád magad? Ha változtatni akarsz a hozzáállásodon, soha sincs késő, hiszen mindig MA van! Ha nem csörög a telefonod, talán arra figyelmeztet, hogy ideje lenne saját magaddal elbeszélgetned... Isten csak nagyon kivételes esetben hív telefonon. :)
Kopogtass, és az ajtók feltárulnak előtted!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hirdetést szeretnék feladni....amit átmeneti helynek terveztem és hagytak itt még nhány ruhát..( a lopás alkalmával) ha valakinek szüksége van rá....szivesen...és szeretettel... Sajnos anyagi nem kevés minuszom miatt ugysem tudom tovább fedezni a dolgokat....és néhány ajándékba kapott disztárgy....talán valakinek éppen ilyenre van szüksége..talán....
fenyődiszem sincs.......maradt minden a lakásban, igaz, fenyőm sincs, csak naptárinap,,kettő még ami véletlen a mikulásal esik össszefüggésbe... (szállitani nem tudok, gyermekem autó javitás alatt...és minuszban.(kölcsönre).....- nem kérés miatt irtam ki, hanem- .bár telefonom sem csörög, senki senki nem keres már....- mert elszállitani nem tudom...de ha valakinek esetleg... már csak a lelkem mardadt, törve...-az meg kutyát macskát.... -adtam,a semmiből,sajnos ezzel talán kárt okozva- másom nincs....lelkem öszűszetorve, tehát értéktelen.....De ami van..szivesen...

Válasz

Jakobicz Imre üzente 14 éve

Tanulni egymástól, s egy mástól mindenképp nagyszerű dolog. A bölcseletek mindig helyénvalók, s nem csak akkor, ha a helyén való módon használják őket. A hangsúlyt. a használatra tenni bölcsebb dolognak tűnik, mint a helyre fókuszálni. Tanulni bárhol, bármely módon, mindenkitől érdemes. Köszönöm. Sok szeretettel: Jaksa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

jómagam belátom, hogy egymástól tanulunk, de tényleg!
bárcsak mindenki nemes lelkű és jószívű legyen tiszta tudattal...ehhez nem kell okosnak lennem, nemde?!

Válasz

Pongrácz Lászlóné üzente 14 éve

Nekem kizárólagosan tetszik, a bölcselet, de talán azért mert én még nem vagyok olyan okos mint ti, és én még tanulok belőle.Köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

javitás:kell és olvasni.- itt a klavi sem tökéletes, sosem ütt vannak a betük vagy csak ritka esetben amit irni szeretnék..))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

én is igy vélem...nem egybe kel olvani, hogy az mind egy napra szól....de ha a nap végén sem tudsz elmélyülni, aznapra melyik volt a legjellemzőbb... már kizárt...mert a zen- direk azért zen.... hogy hogyan telt az aznapod, hogyan és mit tetttél...jól, / janitani kell....:))
(közben rámesik a polc - tele van javitani való dolgokkal ) DDDDD

Válasz

cometstar . üzente 14 éve

Nekem tetszenek a napi gondolatok !
Az is igaz, hogy a tarot kártyák "igazi" célja az, amit Zsuzsa írt . ...de nincs azzal semmi baj ha mint egy kis novellát használjuk naponta a hosszú könyvek helyett és nem személyesen húzunk . ...viszont személyesen húzni klassz , meghökkentő útmutatásokat adhat !
Nincs itt baj ... de ha kételkednél P.K.F. ... indíts szavazást :o)

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Kedves Bihari Zsuzsa,
teljesen igazad van az Osho tarot kártyák tekintetében, és csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy használja a mindennapi életében ezeket.
Én magam azt próbáltam meg itt érzékeltetni, hogy ugyanazt az üzenet több forrásból is megkaphatjuk. Anthony de Mello egyik könyvének a címe: A csend szava - egy perc bölcsesség. Ezt az általam véletlenszerűen kiválasztott idézetet próbálom érthetőbben megvilágítani Osho segítségével. Ez nem "napi bölcsesség" csupán egy percnyi, mely mindennapi életünkben a maga helyét keresi.
Ha más is úgy látja, nem lehet ezekkel mit kezdeni, akkor tiszteletben tartom a véleményeteket, és több ilyen bölcsességet nem teszek közzé a továbbiakban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szerintem Osho tartot kártyáin lévő magyarázatok közlésének, mint napi bölcsességeknek ebben a formában meglehetősen kevés a haszna. Olyan általánosak, ami nagy általánosságban nagy általánosság marad. A hozzászólásokból is egyértelmű, hogy nem nagyon tudnak az olvasók mit kezdeni ezekkel. Osho azért készítette el tarot formában, mert nem általában akart szólni, hanem amikor valaki húz a kártyái közül, akkor meghatározott érzésvilággal teszi és ahhoz kapcsolódó lapot húz ki, így közvetlen és személyes üzenetet hordoz. Ezek nem napi bölcsességek, hanem olyan bölcsességek, amelyek csak bizonyos helyzetekben rakják rendbe az embert.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

hmmmm..........a mesterből a folyó, vagy a folyóban a Mester ?:)

Válasz