Batori Zoli üzente 14 éve

Mit gondolsz eroszakosnak,durvanak,es fanatikusnak?Egyebbkent orulok,hogy emberi velemenyt is olvasok toled.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

mért vagy ilyen erőszakos?- több tiszteletet láttam volt benned, azt hiszem, tényleg fanatikus vagy, mert egyre durvább szellemiséged minden megnyilvánulása! - tessék, itt a saját véleményem%

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Igen idezetekkel,de az apokriff es Buddhista idezetek az atlag kereszenysegnek annyi hitellel birnak,mint az en kijelenteseim.Abbol a modbol,hogy sajat velemeny helyett idezgetessel valaszol akarki,ket dolgot szurhetunk le:1.nincs sajat velemeny;2.szegyelli valaki sajat velemenyet kifejteni.Egyik sem szimpi.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 14 éve

Az "idézetek milliói" a válasz adás hitelességét támasztják alá, ezt célozzák.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

En meg erre irjam azt,hogy olvasd ki a Bibliat,es akkor a bolcsesseg kozelebe kerulhetsz?Ha emberi szavakkal nem valaszolsz csak idezetek millioival,mifele beszelgetes az?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

másodszor is ide írom: válaszoltam a kérdéseidre min. három hírrel, azaz bloggal
http://ebredes.network.hu/blog/ebredes_klub_hirei/lelekjelenlet-vedikus-tudas
http://ebredes.network.hu/blog/ebredes_klub_hirei/a-lelek-es-az-elektromagnesesseg
http://ebredes.network.hu/blog/ebredes_klub_hirei/lelek-a-vedikus-irasok-alapjan

Válasz

Jakobicz Imre üzente 14 éve

Drága Zoli,
Nem tudom, s ne haragudj, de nem is akarom kitalálni, hogy számodra mi jelenti a kérdésed megválaszolását. A magam részéről nem kívánok a korábbiakban "elhangzottakhoz" hozzátenni, mert úgy látom nem jutunk közelebb sem a kérdés megválaszolásához, sem az ellentét feloldásához. Szép estét és eredményes töprengést, ha van kedved hozzá. Sok szeretettel: Jaksa

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Jo lenne tisztazni,hogy mit ertunk az emberi lenyen.Az en ertelmezesem szerint az ember lenyet 3 tenyezo alkotja:1.Test;2.elteto lehellet(lelek);3.szellemiseg.E 3 alkotoreszunk -szerintem-csupan egysegeben-harmassagaban-nevezheto embernek.Amely pillanatban valamelyik karosodik,tobbe nem ember a valaha volt ember.Igy ha testunk megeg,vele egyutt eg a szellemisegunk,es elteto lehelletunk megy ahonnan jott.Ha szellemisegunk semmisse valik,testunk talan letezik,de az mar csak elo organizmus.Az elteto lehellet nelkul a masik ket reszunk az enyeszete lesz.Te hogy latod ezt?

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Imre Baratom!A valaszodban leirtakat lenyeget tekintve kerdeskent leirtam Vilinek,aki eddig nem valaszolt,ahogy te sem.A"lelek"letet nem tagadtam,hanem annak meghatarozasat KERTEM.Emlekezetem szerint semmit nem cafoltam eddig.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Ha illuzio neked elegendo,am legyen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

válaszképp feltöltöttem pár lélekkel kapcsolatos írást, a HÍREK-re klikkelve "csámcsoghatsz" rajtuk, szia

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Azzal egyetertek,hogy nem ismerjuk elegge sajat szellemisegunket,es kulonosen azokat a mechanizmusokat,melyet pszichenk termel,s tert nem ismerve informaciokat hordoz,megis a bennenk epult szellemisegunk doneset tanulasunk dontoen meghatarozza.Ez nem illuzio.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Ezt a valaszod Vili ertsem ugy,hogy nem tudsz valaszolni a feltett kerdeseimre?

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Igen Vili!Pont erre az elvre gondoltam a szellemisegunk formalodasa kapcsan.

Válasz

Jakobicz Imre üzente 14 éve

Kedves Zoli,
Ismét egy illúzió tőled: "A valóság tapintható, tapasztalható". Tapasztalni valóban lehet, de nem biztos, hogy úgy, amint arra utalsz. Az, hogy tudod valamiről: konszenzus alapján az adott nyelven hogyan "hívjuk", nem jelenti azt, hogy ha a kezedbe fogod, tudod mi van a kezedben. Példaként egy konkrétum: ha a kezedbe veszel egy hegyikristály darabot, akkor ennek teljes tudatában lehetsz, anélkül, hogy tudnád mi van valójában a markodban. Ha ismered a tudomány álláspontját annak szerkezetéről, akkor a valóság egy kibővített részének birtokában vagy. De ha ez a kristály történetesen egy emberi koponyát formáz, ráadásul egy a tudomány által sem megmagyarázható "technológiával" készült, akkor már Te magad is kénytelen vagy beismerni: tapintod, tapasztalod, de halvány sejtéseid lehetnek csak, hogy mi is a valóság vizsgálatod tárgyával kapcsolatban. Márpedig az létezik, tapintható, tapasztalható, valóságos, sőt: valódi a maga csodájával. Ha meg akarod tapasztalni "a valóságot", vizsgálatod tárgyának valódi mibenlétét, a tapasztalásnak más módját kell választanod, ha tetszik, ha nem.
Egy kicsit ennek alapján visszalépve: Vajon tudod-e, hogy az egyszerű, a természetben talált, "formátlan" hegyi kristály esetében ez másként van, vagy sem? S innen már csak egy tyúklépésnyire van a lélek problémája. Azért, mert te nem tudod tapintani, tapasztalni, miért kellene azt hinni, hogy nem valóságos, nem létezik? Ha mégis el kívánod dönteni, hogy a lélek vajon létezik-e, akkor az alábbiak közül választhatsz: 1. Elutasítod, akármilyen indokkal, hisz úgyis lehet sokféle igazságot találni. 2. Egyszerűen elhiszed valakinek, aki számodra mérvadó. De ekkor tudnod kell, hogy senki sem tökéletes, s ezért mérvadó "példaképed" is tévedhet, így aztán lehet, hogy nem a valóság lesz a "birtokodban". 3. A számodra mérvadó személy ajánlása okán, elindulsz saját magad keresni, tanulni, tapasztalni. S lehet, hogy a valóság "megmutatja magát" neked. S mit bizonyít, ha nem leled? Azt semmiképpen nem, hogy nem létezik, hisz biztos te is belátod, hogy még nem kerested mindenhol. Egy dolgot azért bizonyít: te vagy nem találkoztál vele, vagy ha mégis, akkor nem ismerted fel. Én csak Nick szavaira utalok: Ez, ahol MOST vagy, még nem a vége. Hogy mit keresel, a Lélek miben létét, vagy a kifogásokat, ez a te életedben egyedül a Te hatásköröd és döntésed. Sok szeretettel és valódi tisztelettel irányodban is: Jaksa

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Elég saját tapasztalatként a testelhagyás?.......Szerintem igen!

Válasz

Jakobicz Imre üzente 14 éve

Kedves Zoli,
Eddig dolgom volt, ezért nem tudtam reagálni. Köszi a megértésedet.
Nos. Azt gondolni, vagy állítani, hogy tudjuk mi határozza meg az ember döntés mechanizmusát, illúzió. Önmagában az is illúzió, hogy ezt bármi előre meghatározná. Ez még akkor is illúzió, ha valamely döntés előre kiszámíthatónak tűnik, s számításunk sokszor beválik. Szeretettel: Jaksa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

túl sokat merengsz és a kérdésid mögött van a kesze-kusza tudat - nagyon sok "pszichés" ember idegbajt kapna tőled, több toleranciával az intelligenciádat rábírhatod mások gondolat-meneteinek felfogásához és adj magadnak türelmet, mert a mi tudatunk sehogy sem illik össze, ha nincs alázatos tekintet a másik irányába - egyébként mire van az ész, ha csak egy embert értenék meg a Földön? - elásnám magam! - gondolod egy dakota indián másképp gondolkozik és én nem érteném meg?
de vegyük figyelembe a saját egot, mely önző és gyarló a saját akaratát hajlandó csak követni - távol állt ez Jézustól, de Buddhától is...sorolhatnék még egy pár nevet, és tőlem is messze van az ilyen hozzáállás, mint a tiedre jellemző, nem haragszol, tudom, de most tovább lépek, valahogy megfekszi a gyomrot a gondolatok termelése, nemde!?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

semmi genetikai bizonyíték nincs arra vonatkozólag mi a szellemi döntésmechanizmus, ellenkezőleg:
"Pribram a 60-as években ismerte meg a hologram elvét, és rádöbbent, hogy megtalálta az agykutatók által régóta keresett magyarázatot. A kutató szerint az emlékeket nem neuronok vagy idegsejtek kis csoportja õrzi, hanem idegi impulzusok mintázatába kódolva hordozzuk, ahogy a lézerfény interferenciája elmenti a holografikus képet. Vagyis Pribram szerint agyunk holografikus tár."

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A valosag tapinthato,tapasztalhato teny.Ki tapintotta a "lelket"?

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Ez a leiras meglehetosen kesze-kusza,ahhoz,hogy az atlagember elcsodalkozzon annak erthetetlensegen,meg azon az emberen,aki ugyhiszi erti,amit leirt....Szerinted az az altalad "leleknek"nevezett resze az embernek a testtol fuggetlenul tevekenykedni keppes,a ha igen,mire alapozod ezt az elkepzelesed?(Sajat tapasztalat,kovetkeztetes,egy altalanosan elfogadott irodalom tanitasa,egy bolcsnek tartott tekintelyu ember tanitasa,vagy mi?)

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Kerlek magyarazd el,hogy mit gondolsz illuzionak abban,amit irtam!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

fogalmam sincs, hogy írjam le azt a mozzanatot, amit ébredésnek hívnak, de ez még önmagában is kevés, mert a lélek Istentől eredt és ideje "végén" visszatér forrásához - a világtér minden eleme adott egy lehetőséget álmodozni, így időztem tudatomban, ami nem is létezik, hiszen ha csak a Gnózist veszem figyelembe, akkor az is csak az egonizálásra emlékeztet, emez pedig a gondolatok minden alapot nélkülöző létjogosultságára - ami örök az a lélek tisztán és világosan fénylő szeretet-töltése, ezért is érzem úgy, hogy a lélek csak ruha, ámbár tapasztalom lélegzését. ettől még nem fogom rá, hogy ez volna jómagamforrása - semmi intelligencia - hacsak nem érzelmi - nem szükséges ahhoz, hogy valamelyikünk egy legyen a "vagyok, aki vagyok"-ban, mert ő engedett szabadjára bennünket mint egyfajta saját entitását - úgy érzem, nem szabad feladni semmilyen erőfeszítést sem az "ősi emlékezet" tiszteletére, ami szintén ős-tudat csupán, még akkor sem, amikor saját terhünket cipeljük szenvedve a sorstól, így értettem meg, hogy ti is szenvedtek, és biztosan fájdalmasabban...de ez adott erőt az együttérzésnek, ami rögtön felébresztette az Istenünk által éltetett szeretetet! - teljes az érzés, mert láthatom is eredendő világosságában, szia

Válasz

Jakobicz Imre üzente 14 éve

Kedves Zoli,
Az általad leírt összefoglaló, egy kerek mondat az illúzió világáról. Vili ezzel szemben a valóságra próbál ráébreszteni minket.
Szeretettel: Jaksa

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A valaszodbol inkabb szellemisegrol beszelhetnenk,ami az agy altal rogzitett informaciok,a genetikai adottsagok alapjan meghatarozza az ember dontesmechanizmusat.Egy onmagat fejleszto program,mely magaba epiti nemcsak a megismert vilagot,hanem uj kepek,es uj informaciok alkotasara keppes.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A lélek Te magad vagy. Nem a tested, nem a ruhád, nem a bankkártyád, nem az autód.Egy teszt:
Fogd meg a kezed. Ez a tested. Érzed?
Gondolj egy macskára! Látod magad előtt: látod a színét, mozgásást, stb? Ez az elméd, ami a jelenig tartó rögzítése a veled történt dolgoknak. Bármire vissza tudsz emlékezni a segítségével.Vigyázz, ez nem az AGYAD! Az agyad a tested része.
És végül: ki nézi a macska képét? A húsod? Az agyad? Nem. Te nézed. Ez a lélek, és ez vagy Te. Te egy szellemi lény vagy, aki nem azonos a testével. Másnéven lélek vagy.A "hús" nem lát semmit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A lélek lényünk valósága, ott van mindenütt, „a test körül, a test felületén, a testen belül”, nem a test valamely kitüntetett szelvényében, amilyen az agy vagy a szív például, még csak nem is az egész test alakjaként vagy sémájaként, hanem inkább átitatja, befonja, megdolgozza a test egészét. Maga azonban nem testi, „testetlen”, mondja Foucault hagyományhűen, csakhogy ettől még nem a szellem fészke, nem a közvetlen önátélés princípiuma, nem is res cogitans, egyáltalán nem res, nem dolog, nem szubsztancia. A lélek „elem”, talán nem a kozmoszé, mint a tűz, a víz, a föld és a levegő, hanem az emberi létezésé; az az elem, amelyben a hatalom és a tudás, vagyis az erők dinamizmusa és a diszkurzív alakulatok egymásba hatolnak, jobban mondva, hiszen soha nem különültek el egymástól, amelyben a hatalom/tudás korreláció érvényre jut. A lélek mint elem az emberlét közege, „ez hívja létezésre”, pontosabban ez juttatja egzisztenciára az embert (a francia szövegben így áll), a lélek adja meg az egzisztencialitás ama lehetőségét, amelyben az emberi lény olyan létezőként áll elő, aki számot vet saját létezésével, aki érti magát valahogyan a létezésben. „Psziché, szubjektivitás, személyiség, tudat stb.” – ezek a fogalmak az emberi egzisztencia reflexív konkréciói, a lélek megnevezései vagy inkább aspektusai. Az egzisztencia elemeként a lélek mégsem a szabadság eredendő megnyílása. A lélek már következmény, nagyon is gyakorlati, aprólékos eljárások következménye, olyan eljárásoké, amelyek a testet veszik kezelésbe, a testet munkálják meg, átalakítják, tanulmányozzák, felmérik és kiaknázzák képességeit, megnyirbálják erőinek szeszélyes elágazásait, kijelölik mozdulatainak terét és idejét.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Vili!Kerlek ird korul a "lelek"fogalmat!A sok kulonbozo jelentes kozzul mire gondolsz?(Pl.20 ezer lelket szamlalo varos;jolelku ember;lelkes allatok;lelkes rajongok;stb.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

szép jóetét midenkinek jujjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

az emberi lélek isteni természetű!
te vagy a teremtő, és olyan véleményt alkotsz, amilyet csak akarsz és azt érzékelsz, amit csak akarsz!
ha valaki időtlen és mégis azt játssza, hogy halandó, akkor érezzük, hogy tévúton van,

Válasz