Batori Zoli üzente 14 éve

Igy azok az emberek,akik gyakoroljak az isteni szeretetet nem poganyok valojaban,viszont poganyok azok a "kulturalis keresztenyek" millioi,akik bar megkereszteltek oket,a krisztusi jellem tavol all toluk.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Mivel Isten nem valogat,amikor Lelket kiarasztja,igy akit poganynak mondanak,az is lehet istenfelo,amennyiben a szivebe arado szeretetre szeretettel valaszol.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

:)Szia!Valószínűleg azt nem tudja,hogy ő "pogány":)

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Isten,az o Lelket mindenkire arassza valogatas nelkul.Nemelyek felfogjak ezt,mig masok tudomast sem vesznek arrol.Ez olyan,mint a radiohullamok.Ott vibral korulottunk,de dobhartyank nem rezonal-szerencsere-azoktol.Kell egy megfelelo berendezes,es annak megfelelo felhangolasa,hogy hallhatova-lathatova legyen az.Lelkenek adasait nem valami beavatasi szertartason keresztul,hanem lenyunk megnyitasaval tehetjuk felfogova.Lenyunk megnyitasahoz nem kell feltetlen vallas,bar a vallasos emberek leg fontosabb feladata az emberek felhivasa a szivek megnyitasara.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A krisztusi szeretet-az agape,az"annak ellenere,hogy"...szeretet nem egyedulallo szeretet.Van az onzo szeretetnek tobb megnyilvanulasa is.Az onfelaldozo szeretet idegen az emberi logikatol.Az isteni szeretet.Az isteni szeretet tanulhato Krisztustol,vagy-es az Isten Lelketol."Mindaz,aki szeret,az Istentol van,mert az Isten szeretet.Aki nem szeret,nem ismerte meg Istent."

Válasz

androméden üzente 14 éve

igazad van Vili, akiben él a Lélek, annak nem kell semmilyen Írás, vagy Tudás.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

ezerszer leírom szívesen, ismerek olyan analfabéta egyéneket, akik sosem olvashatták ama bizonyos Könyvet és még csak nem is hallgattak templomi beszédeket, ám cselekedeteik drágakincs szemeinkben, fejet hajthatunk előttük, persze, ráfoghatom, hogy ők a kivételek, de még sem, mert bennük is Isten nyilvánul meg! - és itt hol van a dogma?

Válasz

androméden üzente 14 éve

látod egyeseknek nem Jézus mondanivalója (volt) a lényeg, hanem az h hogyan magyarázzák őt meg az okosok..

Válasz

androméden üzente 14 éve

tehát szerinted aki pogány az nem tudhatja mi a szeretet?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zoli egyet értünk! :-)))))

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Minden dogma,ami nem Krisztus tiszta,es egyertelmu peldajat koveti,az lenyeget tekintve nem kereszteny.Minden ember,aki a dogmakban nem a krisztusi tiszta szeretetet talalja,az nem Krisztus kovetoje,tehat lenyeget tekintve pogany.

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Oso arra figyelmeztet, hogy nem igazi vallás az, amely félelemre tanít:

"Ádámnak és Évának bűnhődnie kellett, mert élni akartak, mert tudni akartak, mert
érteni, felfedezni, kutatni akartak - ez az ő eredendő bűnük. Te Ádám és Éva örököse
vagy. Te eredendően bűnben születsz.
A vallások vissza akarják csinálni, amit Ádám és Éva tettek, hogy Isten újra
elfogadjon téged, hogy visszafogadjon a mennybe. A vallások félnek az élettől, félnek
a tudástól - ebben egyik sem különbözik a másiktól." (Osho)

Felmerül a kérdés, hogy a kereszténység mai formájában valóban szeretetre tanít-e minket? Vajon nem lenne sokkal helyesebb Krisztus tiszta és egyértelmű példáját követnünk a keresztény dogmák feltétel nélküli elfogadása helyett?

Válasz

androméden üzente 14 éve

lehet h sarkos voltam kicsit, de ettől még én nem látom a hatékonyságát ezeknek az elveknek..az emberek ha betartották volna a leírt előírásokat máshogy nézne ma ki a Föld..de az h gyakorlatilag megbukott, azt jelenti h a leírtaknak köze nincsen a valósághoz, főképpen az emberhez.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Bela!Ugy erzem tul sarkosan fogalmaztal.En ugy gondolom,hogy a leirt dogmak joszandekuak voltak,de nem mindig a bibliai elvek talajan alltak.A dogmak tanitoi gyarlo emberek voltak,akik a hibakat tovabb rontottak.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A korabbi hozzaszolasodban 2000 eves dogmakrol irtal,es nem katekizmusrol(ez utobbi sem 2000 eves).A 2000 evesnek hitt dogmak kozzul csak 3 ifjabb:Szuz Mariarol szolo dogmak:1.Mater Dei(efezusi zsinat 431)2.Szeplotlen fogantatas(XII.Pius papa 1854)Szuz Maria romolhatatlansagban mennybevitele(XII.Pius papa 1850)....Nem tartom fontosnak,hogy gyozkodjelek errol tovabb,mert 1 pelda is eleg volna azt cafolni,amit allitsz.Kerlek nezz utanna!A katolikus dogmakban csupan egy allando:a VALTOZAS.Tudomasom szerint ez is alaptetele az egyhaznak.A valtozasra valo hajlama szerintem elonye az egyhaznak.Csak gondolj arra,hogy St Agoston,St Eusepius,St Jeromos,St Ferenc,stb.mennyi uj ismerettel gazdagitotta az istenfelo emberiseget.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Biztonságosabban jársz a. saját sötétségedben, mint más világosságában?
"Régente Japánban papírból készült lampionokat használtak. A bambusznád által összetartott papír óvta a meggyújtott gyertyát a széltől. Egyszer egy vak meglátogatta a barátját, s amikor hazaindult, felajánlottak neki egy lampiont. Az csak nevetett rajta.
- Éjjel vagy nappal, mind egyforma az nekem! - mondta. - Ugyan mi hasznát venném én a lampionnak?
A barátja ellenvetette:
- Igazad van. Ahhoz, hogy hazatalálj, semmi szükséged sincs rá. De talán megóvna attól, hogy valaki beléd rohanjon a sötétben.
Így aztán a vak ember a lampionnal indult neki az útnak. Egy kis idő elteltével azonban valaki úgy nekirohant, hogy még fel is lökte.
- Te gondatlan fráter! - kiáltotta a vak. - Hát nem láttad ezt a lampiont?
- Testvér - engesztelte az idegen -, a gyertyád kialudt."

Válasz

androméden üzente 14 éve

csak egy kiragadás a szövegből, de látható h a katolikusok nem értik a saját tanításaikat, különben nem szegték volna meg az utóbbi 2000 évben..tipikus példája a bort isznak mármint a papjaik, és közben a legnagyobb népirtásokra buzdították a híveiket.
ez mindenre jó, pl wc-papír alapanyagnak kinyomtatva, csak erkölcsi alapnak szánalmas..

"II. A bűn meghatározása

1849 A bűn az értelem, az igazság és a helyes lelkiismeret elleni rossz cselekedet; az Isten és a felebarát iránti igaz szeretet hiányossága bizonyos jóhoz való rossz ragaszkodás miatt. Megsebzi az ember természetét és támadja az emberi szolidaritást. Meghatározása szerint "tett vagy szó vagy vágy az örök Törvénnyel szemben". [89]"

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Itt minden állÍtásnak utána nnézhetsz, nem sokad kézből, hanem színről színre!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

íme a katolikus egyház hittételei!
http://www.katolikus.hu/kek/
Jó tanulmányozást kívánok!
Ez az Egyház hite 2000 éve. Tanulj a Bibliából.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Szep almokat!En meg egy kicsit ezermesterkedek,amit bent lehet az esotol.Szep almokat nektek!

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Ha azt allitod,hogy hiszel a Romai Katolikus egyhaz aktualis hitteteleiben,mely szerint az uj kinyilatkoztatas(papai,zsinati rendeletek)felsobb rendu a reginel(pl. Biblia),azt elfogadom.Legyen hited szerint!En magam abban hiszek,hogy amit Isten egyszer kijelentett,azt nem valtoztatja meg,s igy akik meg probaljak tanitasat valtoztatni,azok nem Istent szolgaljak.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Mert ez az én testem mely értetek adatik.
Ezt a dolgot csak Jézus igazi követői értették meg, vagy inkább csak elfogadták.
Én vagyok az ÉLő Kenyér, és nem olyan melyet atyáitok ettek a sivatagban és meghaltak. Aki az Én Testem eszi és az Én Vérem issza, annak örök élete van...
Olyan mezsgyére léptünk, melyen nincs már csak korlátok közé szorult emberi lélek és igaztalan vádaskodás. Ez nem méltó Krisztushoz. Mennem kell, amerre Ő mutatja az utat. Te is arra menj!

Mondom, mégis, legyen neked a te hited szerint Zoltán!
Szép álmokat! gyönyörű ébredést!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zoli, feladom!
:-))))
Legyen neked a te hited szerint....

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Nehany valtoztatas a 2000 eve kovetett dogmakbol.1Az Isten foldi helytartoja a Szentlelek.2.Egy az Isten(es nem 3 szemelyu).Jezusi keresztseg(a meghintes helyett).4.Isten a feloldozo(nem a gyontato papok).5.Az Isten szolgaja legyen egyfelesegu(nem notlen).6.A bor jelkepezi Jezus veret,es a kenyer megtort testet(es nem valtozik tenyleges Jezussa,hogy kannibal mod megegyuk azutan).A sor igen hosszu,es szinte lehetetlen vegig sorolni.A valtozasokat joszandeku,bolcs papok hoztak letre,de rendszerint a mindenek alapjat kepezo Biblia tanitasat felreertve,vagy felreteve.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zoltán a dogmák nem változtak. Az ismereteid hiányosak e téren sajnálom.
A Pápai enciklikák nem érinthetik a Katolikus dogmákat.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Ha igaz lenne aKatolikus egyhaz dogmainak allandosaga,nem lennenek papai rendeletek,melyek az eredetit megvaltoztassak,es nem lett volna szukseg "reformalasra"-visszaformalasra.A 2000 eve lefektetett dogmak szazait irtak at a papak,es zsinatok.Te melyik katolikus egyhazban hiszel?A mostaniban,vagy az apostolok kora egyhazaban?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A katolikus hitet azért is választottam, mert ez az eredeti. Minden keresztény egyház erről szakadt le. Tanítása 2000 éve nem változott. Számomra azért fontosak a dogmák, hittételek, mert szükségem van az állandóságra. a Pápák sok szörnyű dolgot is tettek, ám a dogmákhoz nem nyúlhattak.
Mivel ennyire tökéletlen vagyok és mindenben az ős eredetet keresem, nekem erre van szükségem.
Számomra a katolikus értelmezés a szikla, mert meggyőződtem a változatlanságáról...

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A Biblia teljes,es egesz.Bar halandok irtak isteni ihletesre,s ezert magan hordja az Iras a tevedhetoseg jeleit,megis vilagos kinyilatkoztatas a vilagrol,Istenrol,es az emberrol.Ami azzal ellentetes,szolhat angyalok nyelven is,de hamis az.Kerlek tanits a vilag dolgairol ennek a konyvnek szikla alapjain!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zoli én azért vagyok katolikus, mert az összes értelmezés közül ez a legteljesebb számomra és tudott választ adni az engem feszítő kérdésekre . Erre hívott engem el az Atya. Ehhez mérem a hitemet és magamat, értelmemet. Számomra a katolikus értelmezés a mérvadó. Így vagyok képes mindíg ugyanazt vallani és a kétség nem szakít ketté.Téged nem mérlek ezzel a mércével, mert más volt az utad, mint az enyém. Ha nem tudod befogadni ezt a tanítást, annak oka van. Ezzel neked kell tisztában lenned. Nem tudok vitázni veled, mert homályos szinte minden szavam előtted.
Mindamellett semmi gondom ezzel. Isten és a te dolgod a hited.
Mindannyiunknak imádkoznunk kell a tanításért, melyet a Szent Szellem folytat bennünk.
Számomra nem fontos, hogy igaznak lásd ezt a tanítást. Ha Istennek fontos ez, majd megvilágosítja elméd ebben a kérdésben is.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zoli, a bűn zsoldja a halál. Az egész teremtés átkozottá vált a bűn miatt. Átok ez is: Fájdalommal szülsz majd fiakat...

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Az idezett szovegben nem talaltam semmilyen isteni valtoztatast az ember lenyet illetoleg.Mivel az "elet fajarol"tobbe nem ehettek,es a bun korcsositotta kepessegeiket,a szenvedes ideje megerkezett.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Set(Szet) utodai nem allhatnak bosszut nagybatyjukert.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A ket teremtes tortenet ket nezopontbol leirt ugyanazon esemeny.Bizonyitasereju leirasok.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Nemely keresztenyek szimbolikusnak ertelmezik a vilagos leirasokat,es Jezus altal idezett meseket szoszerint ertelmeznek onnon elmeleteik igazolasa vegett.Ez helyes?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Móz. 3. 14-19. Itt írja le a változást, ami az egész teremtésben beállt a bűnbeeséssel.
Isten az egész teremtést elváltoztatta az ember vétke miatt. Mindezt azért, hogy a beteljesedéssel az új teremtés még csodálatosabb legyen, mint az előző. Hiszen akkor már az ember saját akaratából választja Istent, nem pedig mert nincs más választása.
Így igazi a szeretet. Ha van válaszút.
A Jó és rossz fájának gyümölcse a válaszút létrejötte.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zoli a Bibliában két teremtés történet van leírva. Másról beszél ez a két történet. Az egyik Isten Teremtéséről, a másik a bűnbe esésről ( Ádám és Éva). Szerinted Isten eredeti terve szerint az embernek ölnie kell az ételért???
Ha Káin és Ábel történetét elolvasod, látod, hogy Isten megjelöli Káint, hogy senki se ölhesse meg.
Ők voltak Ádám és Éva gyerekei. Akkor kik nem ölhetik meg Káint akkor?????
A Biblia sokszor példabeszédekben beszél, mert az emberi értelem nem tudja felfogni Isten végtelenségét.
Mózes könyve 4.1-16
A Bűnbe esés után öltözteti Isten állatbőrbe az embert. Ez egy nagyon beszédes kifejezés a testi állati ösztöneinkre és az állatokhoz való hasonlatosságára az embernek genetikusan.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Kerlek olvasd el Teremtes K.1:28(I Moz:1:28).Ez bunbeesesuk utan volt?Ha az isteni teremtes ki lett javitva a bunbeeseskor,akkor ez miert nincs leirva a Teremtes Konyveben?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zoli, a hústest ezen formája a bűn következménye. Pál apostol tanítás afontos ebben a témábanh. A Feltámadás és az élők elváltozása az utolsó napon aláhúzza, amit most mondtam. Ádám csak a bűnbe esés után "ismerte meg " Évát. A szaporodás tehát a bűnbeesés utáni parancs.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Amikor Isten Fia megformalta az embert,azt mondta muvere,hogy igen jo.Adam,es Eva a hustesttel rendelkezo Ember Isten remekmuve volt.Mi ertelme lenne azt atigazitani,es egy korabbi konstrukciojara atformalni?Az angyaloknak nem volt szaporodasi parancs,mint az embereknek,de mara mi is megszaporodtunk.Nincs utalas,hogy lenyunk jellege megvaltozna azon kivul,hogy romolhatatlanna,es (edeni)tokeletesse valtozunk.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A Kínai Hagyományos Orvoslás, ha a lázat nehéz csökkenteni, akkor csuklóhűtést ajánl víz alatt, illetve van egy jó kis trükk. Tiszta alkoholt öntünk a beteg tenyerébe és azt fújnia kell. A tenyér közepén van egy pontja a Szívburok meridiánnak. A tenyér szívének nevezik és ezen a ponton sokkal könnyebb hatni a testre és a test Tűz elemére, mely a Szív eleme.
Ha a csuklón és a lábon bedörzsöljük a bőrt eukaliptusz olajjal, majd néhány cseppet öntünk vizes kendőre, amivel beborogatjuk az előbb emljtett területeket, akkor a hatás hosszabb lesz.
Jó lázcsökkentők:
Borsmenta, citromfű, banlangen stb.
A köhögést a legjobban a gingko magja csillapítja, mely asztma ellenes szer. Tisztítja a Tüdőt, Vesét, Hólyagot.
Gomba, baktérium és vírus ölő szer is. Ér és horgőtágító tulajdonsága is van.
Ha a nyálka sűrű és nehezen ürül, akkor zsályalevél teája segíthet. Rossz ízű, úgyhogy jól agyon kell mézezni! :-))
Jobbulást, egészséget kívánok!
Az Influenza ellen a Hagyományos Kínai Orvoslás praktikáiról itt olvashattok többet:
http://wudangshanhu.5mp.eu/web.php?a=wudangshanhu&o=8BeJ8mNoYr
Kérlek benneteket, ha az info tetszik, adjátok tovább!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A Sátán különben ezt nem viselte el, hogy egy ilyen férgecske, mint az ember, fölé kerül a hierarchiában és beljebb Isten szívében.
A kevélysége nagyobb volt, mint az alázata.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zoli, az olyanok, mint az angyalok, az állapotukra utal, hogy nem nősülnek, házasodnak, hanem mint Isten angyalai a mennyben, úgy fognak élni. Azz ember abban különbözik az angyaltól, hogy teste van és evett a jó és rossz tudásának fájáról. Magyarul ismeri az Isten nélkül, mégis istennel állapotát. Ez pedig a szeretetének mélységét összehasonlíthatatlanná teszi az angyalok szeretetével, hiszen ők állandóan Isten jelenlétében élnek.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Az en 3 gyermekem lazat rendszerint hutofurdovel hutottem.Igen fontos,hogy testmeleg vizzel kezdjuk(36fokossal),es lassan hutsuk le.A gyerekek sosem tiltakoztak,es mindig ez volt a leg gyorsabb megoldas,mig a gyogyszerek elkezdtek hatni.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Ha ma tettel valami jot,mar erdemes volt felkelni.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Jezus jelentett ki olyat,hogy olyanok leszunk,mint az angyalok,de nem azt,hogy olyan lenyunk lesz,mint az oveke.A kijelentes szerintem a moralis megvaltozasra utal.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Amint Zoltan reszletesen leirta,es alatamasztotta az "angyal"kifejezest,te is egy kedves angyalka vagy,amennyiben szolgalsz,es Isten uzenetet kozvetited.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia Kingám!Este nálam jujjjuj lesz:)Persze,hogy át tudod érezni:)

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Bár nekem nincs még gyerekem de mégis át tudom érezni!!!Bocs,hogy ilyen példát hozok fel,mert ugye nekem csak állatkáim vannak de amikor ők betegek hát engem a guta megüt annyira aggódom értük!!!Inkább én legyek beteg,mint ők....azt sokkal jobban elviselem lelkileg. Most tipliznem kell de este jövööööök!!!! puszika!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A jó orvos mindig aranyat ér:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Igen,csak abban reménykedek,hogy a skarlátot ugyanaz a bacilus okozza,ami a tüdőgyulladást,és azon szegény már átesett.Mi nem kaptuk el,de az orvos(nem a mienk)félrekezelte azt mondta,csak tüszős mandula.Na akkor minden perc számított késő este jött ki a mienk,és majdnem elájult,mert addigra a gyerek nyelve olyan volt mint a málna.csak pihegett a magas láztól,és megírta kórházi beutalót is,mert nem tudtuk lejjebb nyomni a lázát,azok a gyógyszerek amiket felírt a másik segítették a fertőzést!Aztán amikor 38 volt már örültünk,inni kért jobban lett.Kemény dió.

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Pont azok a korosztályok a veszélyeztetettek.....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Bár azzal nem tudom távoltartani:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Manónak jó az orvosa,csak ne lenne ez a vírus,akkor nem idegesítene.Nem rólam van szó,ugye:)De őt meg a mamát féltem.

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Kétszer raktak fogszabályzót,az egyiket egy éve vették le! :-) 33 évesen a fél fogsoromon vasszerkezet volt.....bár mindenki fogékszernek nézte! :-D Hát az volt! :-D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hát igen,mégis a betegnek kell viselni a következményeket akármi lesz akkor is.Remélem megússzuk.

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Fogorvooooos???? Na azzal megszenvedtem.A szájpadlásomon nőtt fog,nyelvem alatt nőtt fog......gondolhatod..... :-D

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Hát ez az úgyhogy kénytelen vagy elviselni hogy ezer beteget végigmasszíroz azzal az izével aztán jössz Te....jó,mi?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kicsit parázok,mert a gyereknek meg fogorvoshoz kell mennie....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem láttam még egyszer sem.Nagy szám lenne,ha nekiállnék magamat törlőkendővel takarítani:)A többi beteg előtt:)

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Tényleg,azt szokták fertőtleníteni minden beteg után?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az orvos pedig tök normális:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hát igen,van,mert az én szívem azt is kijelezte,amikor az ultrahangos fejet rátették,összevissza vert:)Stresszérzékeny.Most ha hozzámérinti a bacis hideg izét....anyám mi lesz :)

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Én minden évben kihisztizek egy vérvételt...biztos ami biztos de általában nagyon jó csak a koleszterinem vacakol.Pedig aztán se zsír se olyan ami növelhetné....se stressz.Talán hajlam,mert Apunak is magas.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Majd megint mérnek olyan vérnyomást,amilyen nincs is....:)

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Hú,azt én sem szeretem......ha beleheli meg pláne,mert rakja rám a bacijait......van ám problémánk,mi? :-D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én is,mert ők még beszélni sem úgy tudnak,mint mi:(Na nekem holnap az üzemorvosnál van jelenésem,időszakos orvosi vizsgálat.Jáháj,jön a hideg sztetoszkópjával:)

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Nem úúúúúgy!!! :-D Az állatokra én különösen érzékeny vagyok......Ha szenvednek rám az duplán kihat.Nem kellemes érzés,elhiheted! Amúgy vagyogatok.......nehézkesebb időszakomban vagyok. :-) Éééés Te??

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szóval ma megmentettünk egy vizslát:)És ez jó:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Aranyos vagy Zoli:)Nem azért írtam,hogy dicséretet kapjak,csak azért,hogy Ti is megtettétek volna,mindegyőtök,mindenféle vallási és egyéb nézet nélkül:)Ezért vagyunk itt ennyien:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szijjjja!!!!Hogy vagy?Ja,erre nem is gondoltam:)Remélem majd engem is kiszabadít valaki:)

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Szia Marcsikám!!!! :-) A kutya nevében is hálásan köszönöm!!!!:-) Visszafog jönni ez a jó amit tettél! Ölellek!!!! :-)

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

m.m. érezd jól magad!
Hiszen jól cselekedtél.
Nagyon szép napot neked érte! :-)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Vallás ide,vagy oda:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

:)Nekem nem az emberek fölé emelkedés tetszik,hanem az,hogy segíthessek,ha tudok:)Ma is volt egy lehetőségem,igaz egy kutya szorult segítségre,tudod mások simán elmentek mellette majdnem beleesett a vízaknába,ráadásul összetekeredett rajta egy kötél,és belegabalyodott a láncába.Csengettem és nem voltak a gazdái otthon,vártam,csengettem,nyugtatgattam,hogy ne mozogjon,és lám a szomszédok éppen jöttek és segítettek rajta:)Nem nagy dolog,de én (önző módon)jól érzem magam ettől:)Most mit csináljak:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

egy olyan fényképes-üzenetében mennyei a ragyogás sugarai - mert leírhatom-e, ha jó, ha nem!?
ám minden átélésben benne van maga az üzenő is!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves m.m., a keresztények úgy tartják, hogy az ember a végső időben a teljes beteljesedésben hasonlóvá lesz az angyalokhoz.
Pál apostol még arról is írt, hogy az emberek az angyalok fölé emeltetnek a beteljesedett természetben, mert olyat tudnak, amit az angyalok sosem fognak tudni. Ám ez persze senkiből sem fog semmilyen rossz érzést kiváltani. A Mennyben nincs helye a rivalizálásnak, pökhendiségnek.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

az angyalok annyira Isten testrészei, mint ahogy minden teremtmény az.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Az a helyzet, hogy megint a kavarás az, amit nem tudok szó nélkül hagyni. Az angyalok a zsidó-keresztény vallás lényei. Ha megint kevergetjük az utakat, akkor mindent össze fogunk gubancolni és eltévedhetünk végképp...
Indulj el egy úton, én is egy másikon... A Népdal is erről szól. Az egymásra találás élményéről. Előbb azonban különböző utakat járunk be. Nem hiszek az utak keveredésében, mert sehová sem vezet...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

:)De meg ám,lesz ami lesz!:)

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Mai különleges ajánlatom: mély levegő, megteszem :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

.......sóhajtás:)köszönöm:)

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

A vágyakozás pedig egy okkal több, hogy megvalósítsd... :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Akkor oka van a vágyakozásomnak:)

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Úgy is érthetjük, hogy az angyalok isten testének részei. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

:)köszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

a Mag is isteni (test)rész - a Seregek Urát megelőzi a Magvak Ura, ősi tulajdonneve

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

:)Nem most akarok angyal lenni,hanem amikor el kell mennem a testemből:)Mert talán többet tudnék segíteni,és rálátásom lenne olyan helyzetekre,amiket most nem értek.Nem biztos,hogy éppen angyal,de valami hasonló,tudod én sosem vagyok elégedett magammal,mindig találok valami tennivalót:)Talán ezért.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia,ez jó hír,mármint a (test)rész:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia:)És mit csinál a hátán?:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

a héber nyelv mesterséges, emberek alkották, ahogy a latint is, vagy a szanszkrítot is, egyébként ki ne tudná a bibliai meghatározást, és lehet az egy sólyom az, mért "szárnyalnánk" tovább ezen?! :-D

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Érdemes felfigyelni az indiai "anga" szóval való összefüggésre is, mely egy bizonyos Anga király nevéből származik, és a Ramayana szerint (test)részt jelent.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Amúgy egy sast látok a szezetes mögött...::-)))

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Az agyal szó, héberül küldöttet jelent. Az angyaloknak nem sok közük van az egyiptomi kultúrához. A szentírás beszél róluk, mint tiszta szellemi lényekről, akiknek nincs anyagi teste.
Krisztus az angyalok világának középpontja. Ők az ő angyalai: "Amikor az Emberfia eljön dicsőségében és vele mind az angyalok..." (Mt 25,31). Övéi, mert általa és érte teremtettek: "Mert benne teremtett mindent a mennyben és a földön; a láthatókat és a láthatatlanokat: a trónusokat, az uralmakat, a fejedelemségeket és a hatalmasságokat; minden általa és érte teremtetett" (Kol 1,16). Még inkább az övéi, mert üdvözítő tervének hírnökeivé tette őket: "Nemde ők mind szolgáló lelkek? Azok szolgálatára vannak rendelve, akik majd öröklik az üdvösséget." (Zsid 1,14)

332 A világ teremtésétől fogva és végig az üdvösség történelmének folyamatában jelen vannak; távolabbról vagy közelebbről hirdetik az üdvösséget és szolgálják az isteni terv megvalósulását: ők zárják be a földi paradicsomot, oltalmazzák Lótot, megmentik Hágárt és fiát, visszafogják Ábrahám kezét, szolgálatuk által közöltetik a Törvény, vezetik Isten népét, hírül adnak születéseket [179] és meghívásokat, [180] próféták mellett állnak -- hogy csak néhány példát említsünk. Végezetül Gábor angyal adja hírül az Előfutár és maga Jézus születését.
A megtestesült Ige életét a Megtestesüléstől a Mennybemenetelig körülveszi az angyalok imádata és szolgálata. Amikor Isten "bevezeti az elsőszülöttet a világba, ezt mondja: ťImádja őt Isten minden angyalaŤ" (Zsid 1,6). A Krisztus születésekor fölhangzott dicsőítő énekük -- "Dicsőség a magasságban Istennek" (Lk 2,14) -- továbbhangzik az Egyház dicsőítő imájában. Ők vigyáznak Jézusra gyermekkorában, [183] szolgálnak neki a pusztában, [184] megerősítik a halálküzdelemben, [185] amikor megmenekülhetett volna általuk ellenségek kezéből, [186] mint egykor Izrael. [187] Angyalok "evangelizálnak" is [188] hirdetvén a megtestesülés jó hírét [189] és Krisztus föltámadását. [190] Jelen lesznek Krisztus visszatérésekor, akit hirdetnek, [191] és szolgálni fogják az ítéletkor.
Katolikus katekizmus

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

angel - az egyiptomi ankh szóból. mely mag,
Isten Élőmagjai, akár fizikai, vagy akár fény-testben, a szia pedig egypt felismerés,
és a többi

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

MIért akarna az ember angyal lenni???
Kik azok az angyalok???

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

ott van:
"-mert a kettő egykép' értendő!" - egy képen a buddha-angyal

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Amúgy én is szeretnék angyal lenni,de velem előre szólók,sok bajuk lesz:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Buddhangyal:)Bocs:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Buddha akar lenni avagy boldog angyal?
-mert a kettő egykép' értendő!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Buddha akar lenni avagy boldog angyal?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Amikor a fiatal rabbi apja pozíciójába lépett, mindenkitől azt hallotta, hogy mennyire másképp viselkedik ő, mint édesapja.
- Éppen ellenkezó1eg! - válaszolta a fiatalember. - Pontosan olyan vagyok, mint az apám. Ő sem utánozott senkit, én sem utánozok senkit.

Válasz