Si Ho üzente 14 éve

Zoli ezzel teljesen egyet tudok érteni.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Igen!Szamara nincs ido,es elmulas.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Isten allandoan alkot,s igy nincs ertelme szamolni alkotasait.A Biblia tanitasa szerint az elso halal a"halal alvasa"a bun kovetkezmenye,amelybol Jezus-a rothadasnak indult-Lazart feltamasztotta.A masodik halal,az orok,es vegleges megsemmisules,mely a bun buntetese azokon,akik nem fogadtak el Krisztus aldozatat helyettes aldozatkent.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

jelenlétében nyoma sincs annak

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A halandosag,es az ido osszefuggo fogalmak.(Az ember nem lett halhatatlanna teremtve,csupan Isten jelenlete szunteti meg a halalt.)

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A "második teremtés" miatt van a második halál is. Ez a halál örök testbeni szenvedést jelent. Az idő azért is létezik, mert ez így egy kegyelmi állapot. Ha megszűnik az idő, minden véglegessé válik.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A biblia megkülönböztet két halált. Egy ideiglenest és egy véglegest.
A második halál időben nem tér el, csak számunkra, mert mi az idő foságában élünk.
"Isten előtt egy pillanat annyi, mint ezer esztendő és ezer esztendő, mint egy pillanat."
A test elváltozása a test időtlenségét, átszellemülését jelenti. Tehát mindenki, aki az idő fogságát tapasztalja, meg fog halni. A halál után eltűnik az idő és a tér is. Ezért van, hogy az ember szelleme vágyja a végtelent, de ebben az életben sosem tapasztalhatja meg,
Isten számára az emberiség történelme egy pillanat...

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Tudomasom szerint meg mindig ugyanabban a kaliforniai szekben ulok,bar szeretnem latni elvesztett hazam ismet....A szeretetet tanulni kell.A leg nemesebb tudomany,melynek csupan lehetosege,es nem tudasa szuletik velunk.(Hany felnott kuszkodik azzal,hogy szulei nem tudtak sem gyakorolni,sem tanitani nekik szeretni!)A jo mester peldajaval,es nem csupan szavaival tanit....Az itelet egyedul Istene,aki atadta a jogot Krisztusnak.Mi nem itelhetunk,de iteltetunk.Mi kor jon el "itelni eleveneket,es holtakat"?Minek jon el,ha halalunk pillanataban mar megiteltetunk,es jutalmunkat elnyerjuk?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zolikám elszálltál.
Kor 13.1-8
Ez bizony a szeretetről szól...
Nem célom az ész - szeretet vitát itt lejátszani.
Legyetek okosak, mint a kígyó, szelídek, mint a galamb. Mindkettő fontos. Korlátok, szabályok fontosak a gyerekenek. Mikor a gyerek felnő már más szabályok vonatkoznak rá.
" Mindenkinek a saját lelkiismeretét kell követnie Isten ügyeiben.
Boldog, akinek nem kell visszavonni, egyszer, amit helyesnek tartott."
Ha a te lelked, szellemed ezt tudja befogadni, akkor ezt kell követned, ám ne ítéld meg a másikat, akit Isten másképp kíván szeretni. Mindannyian mások vagyunk és Isten végtelen szeretete másképp nyílvánul meg bennünk. Ám mégis egy test és szellem vagyunk Krisztusban, Aki minden lesz mindenben...

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Pal javasolja a Romai leveleben(Rom 12:1)"....adjatok testeteket elo,szent Istennek tetszo aldozatul!Ez legyen a ti esszeru(okos)istentiszteletetek!"....Mit szolna(szolt volna valaha) kedvesed,ha ot allandoan nehany szerelmes vers ismetelgetesevel becezgetned(becezgetted volna)?Netan tudatmodosito szerekkel,praktikakkal varazsoltad volna el magad,hogy szerelmes ferfi abrazatara valtoztatsd magad?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Bizony...És Isten Őrültsége, ami megszégyenítette a Sátán Okosságát.
Okos Istentisztelet nincs.
A Bibliában van egy érdeked könyv. Az Énekek éneke. Egy szerelmespár egymás utáni testi és lelki vágyódását írja le a Biblia.
Vajon miért maradt benn ez a szigorú kánonok szerint?
Izrael és Isten kapcsolatát, mint szerelmet írja le a Biblia. A szerelem legkevésbbé az észről szól.
Jézus a szív szeretetét előrébb helyezi az értelem szereteténél. Ez van.
Az Egyház is szeretne erről elfeledkezni, de nagy szentjeink valóban szerelmesek az Istenükbe.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Ez a mi"okos istentiszteletunk"?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A teljes önátadás nem jöhet létre amíg az ember szellemével befolyásolja azt, amit Isten akar neki adni.
A gondolkodás már meg kell szűnjön a szemlélődő imának adva át a helyét.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Zoli tájékozatlan vagy a témában. Járj utána! Megéri!
Mellesleg a Sátán sokszor használja azokat a dolgokat, melyeket Istennek felajánlva kellene megélnünk. Ilyen a recitálásnak az emberi szellemre való hatása, melyet a rapperek egészen másra használnak fel például.
Relax Zoli testvér!

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Az ertelem nelkuli recitalas mechanikus manipulalasa az elmenek.Ugyanazt teszik drogokkal,es a discok lukteto hangerejevel is.Nem var el,es nem javasol Isten ilyen praktikakat,pedig a jezusi,es apostoli korok kedvelt istentiszteleti formaja volt a pogany korokben(extazisprofetak).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

"A legutolsó szint, amikor az ember és az Isten egyesül és elragadtatásban töltenek együtt időt.
Itt már nincsenek szavak, gondolatok, idő és semmi, ami az imádkozót körül veszi."
ez bizony, világos szeretet! - megvilágosodik minden szív Jelenlétében!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Ha erről szeretnél többet megtudni, akkor keresd a Kármelita rend imáról szóló kiadványait.
Két könyv is van
Avilai Szt Teréz : Belső várkastély
Keresztes Szt János: Krisztus követése.
Mindkettő mély tanítás a keresztény imáról

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Zoli, Isten titkait és szeretetét ésszel felfogni nem tudod. Amiről beszélsz azt nyelvimának mondják. Ide tartozik a tied is, ha beszélsz Istenhez.
Újabb szint az önátadás imája, mikor Isten Szelleme előtt megnyitod magad és nem foglalkozol a felmerülő gondolatokkal.
A következő szint az elmélyült ima. Ezen a szinten mély érzelmeket él meg az imádkozó.
A legutolsó szint, amikor az ember és az Isten egyesül és elragadtatásban töltenek együtt időt.
Itt már nincsenek szavak, gondolatok, idő és semmi, ami az imádkozót körül veszi.
Ezt a szintet recitálással lehet a legkönnyebben elérni. Ilyen ima pl. a Rózsafüzér. Az ember milyenségéből fakad az ima milyensége. Aki uralni akarja a kapcsolatát Istennel, az nem juthat magasabbra az elmélkedésnél, mely a szemlélődésnek halvány visszfénye csupán.
A keleti katolikus egyházban egy másik ima is létezik erre. Jézus imának hívják. Jézus és Mária nevének ismételgetését összekötik a be és kilégzéssel. Ez is elnyugtathatja a nyugtalan emberi szellemet. Megnyitva ezzel az egyén teljességét Isten Felfoghatatlansága előtt....

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Ez a felfogas igaz lenne,ha Isten,csak a templomokba zarva lenne megtalalhato,azonban abban az aspektusban igenis igaz,hogy nemelyek ugy gondoljak,hogy a gyermek ismerje meg Istent,ha felno.Akkor dontse el istenfelo akar lenni,vagy istentelen.A gyermeknek meg kell ismertetni az egesz felfoghato vilagot a kepessegeihez merten,hogy megtapasztalva az elet dolgait donthessen onmaga felett.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A kereszteny meditacionak igen nagy szerepe van a kereszteny eletben.En nem tartom helyesnek az elodok altal megfogalmazott imak ismetelgeteset,mert azok nem ertelmi tevekenysegek,hanem mechanikus memoria manipulalasok.En az imadsagok,es bolcs irasok felett valo elmelyedest,elgondolkozast tartom helyesnek.Az elme megtisztulasat,az ember feluduleset ez is szolgalja,de az ertelem egyuttal megtelhet olyan ismeretekkel,melyek segitik az embert rendet rakni gondolataiban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

az Ember, mint élőlény mentes az Isten nélküliségtől, a halottak pedig odaát vannak, ahova a szemed nem lát el,
Buddha előadta, hogyan juss bűntelenségbe,
Jézus meg a Tiszta Fény-hatalmánál fogva ezt a köteléket feloldotta,
egy ősi tudást fújunk, több tiszteletet érdemel részünkről! - Eleink miatt is!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Hó Oroszlán, Krisztus arra tanít, hogy a Bűn sokkal mélyebb, igazi hasadást okozott az Emberben. Valami, ami a legmélyebb és legmagasabb szinten is szétszakadt. Ez pedig az Ember Istennel való egysége. Ezt kellett helyre állítani, hiszen az Ember Isten nélkül egyszerüen Meghal Halott. Nincs. "Most csak tükör által homályosan látunk. Rész szterint van bennünk a világunk. Most csak, mint a gyermek teljességre vágyunk..."
Ebben különbözik a két tan. A buddhista azt mondja nem történt ilyen mély törés, a keresztény viszont azt, hogy ezt csak Isten hozhatja helyre.

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

"Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa. Bizony mondom néktek: Aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképen sem megy be abba." (Márk Evangéliuma 10:14-15.)
A keresztény értelmezés: "Engedjétek templomba jönni a gyermekeket..."

Válasz

androméden üzente 14 éve

igazad van Szenge, épp mostanában olvastam egy Eckhart mesterről szóló könyvet, abban ő azt írja, h legalább 1 óráig kell az áhitat állapotában lenni ahhoz, h meghallhassuk Isten szavát, a keresztény misztikában a meditatív gyakorlásnak és szemléletnek erős alapja van, ez vitathatatlan..
érdekes módon az inkvizició megtalálta Eckhartot is, de annyit sikerült elérniük, h az utókor elfelejtse őt hosszú ideig..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

"Élet: Ez a kísérlet az Istennel együtt való szellemi Öröklétre készít fel. Ez a Végtelen Úton való megszületéssel kezdődik, és eredménye az Atyával, a Fiúval és a Shekinával való egység létrejötte. Az igaz élet a "Világosságra" törekvő, élő hit révén valósítható meg, ami - éppúgy, mint Krisztus esetében - az Ige által történő felszentelődést jelenti. Hisz az Ige az, ami a test alkotóelemeit megkeresztelve, Fénnyé változtatja azokat." - Énok kulcsai!

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Aki ilyen megjegyzést tett neked az nem képviselheti hitelesen az ezoterika világát, (tehát az ezoterika világát ilyen ember alapján megítélni nem helyes) mert még elragadják zavaró érzelmei és kivetítései.
A buddhisták amíg magukat elválasztva a nagy teljességtől buddhistának vallják magukat addig nem is buddhisták. Ez így van.
Az én szívemben levő Isten meg arra sarkall hogy szóljak ne általánosíts és nem értem mi a problémád a mindent felölelő büszkeséggel ebben a korban ügyes módszerként jól alkalmazható. De a kizáró büszkeség az kerülendő! Mindannyian Buddha természettel rendelkezünk.Azonos a létalapunk nincs felső vagy alsó csak egyenlőség a mélyben:) A megváltó az énnek kell az egonak nem az eredendő lényegünknek:) Minden eredendően tiszta bemocskolhatatlan karmikus tettek által. Csak ezt fel kell tudni ismerni:)

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Mi mas lehet egymas megertesenek eszkoze,mint a kommunikacio?

Válasz

androméden üzente 14 éve

én nem látom, h itt annyian "elit"ebbnek éreznék magukat az átlagnál..lehet itt jókat beszélgetni, de néhány ember mindig akad aki nem "érti" a "filozófiát" és ebből kifolyólag vannak félreértések..

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A gond csupan az,hogy a zsidok ma is,mint Krisztus megaldoztatasakor,egy politikai Messiast,szabaditot varnak,es vartak.Krisztus azonban mindent helyre kivan hozni,de nem kenyszeriti orszaga torvenyyere-a szeretet torvenyere-azokat,akik megvetik azt.Lehetoseguk van az orok,es visszafordithatatlan megsemmisulesre,a karhozatra.Ez a szabadakarat leg felso szintje.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Hó Oroszlán, mikor ide jöttem, az első az volt, hogy valaki megjegyezte mennyire kicsi, buta, alacsony rezgésű, sötét lélek vagyok.
Ez is egy furcsa zsarolás. Ha egy ember nem tudja elviselni saját kicsinységét, akkor felfuvalkodottá válik, hogy megvédje önmagát.
A buddhisták nincsenek tisztában az igazi buddhista hittel, mint ahogyan a keresztények sem a sajátjukkal.
A kereszténység valóban kiváltság. Nem szól mindenkihez, ám akinek van füle a hallásra az hallgat Isten szavára.
Azokat elhívja, hogy segítsék Isteni Megváltói munkáját. Szenvedéssel, alázattal, vezekléssel, betegségekkel, szegénységgel, nehézségekkel néznek szembe, de mindezért hálásak, mert ez kiváltság. A gőg és eilttudat azonban valóban nem méltó egy keresztényhez.
Ám ugyanezt az elittudatot sokszor tapasztalom itt. Ezért szólok újra meg újra. Ezt kell tennem, mert erre sarkall a szívemben élő Isten.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Akkor segíts azáltal hogy tiszteled az emberek szívét és nem manipulálod őket egy vallás felé sem! A keresztény hívők nagyon nehezen tudják visszafogni magukat a térítéstől mert nem tisztelnek más vallásokat és azok hívőit sem. A tisztelet fontosabb mint bármilyen vallás vagy maga egy szent személy mint Jézus Krisztus is. A hívők a legkegyetlenebb zsarolással szoktak eljárni amikor valaki nem akarja az ő vallásukat vagy hitüket követni. Érzelmi zsarolásnak hívják azt amikor megpróbálják beleerőszakolni az emberekbe hogy nincs szívük ha nem fogadják el egy olyan isteni személyt megváltójuknak aki az életét adta értük! Érzelmi zsarolással nem lehet másokat manipulálni. Példa. Én beszéltem valakivel egy hívővel aki csúnya szívtelen embernek nevezett engem amikor elmondta hogy meghalt értem Jézus és nincs bennem hála iránta. Én meg visszakérdeztem: Elérte Buddha a megvilágosodást utat mutatott és nincs benned hála iránta! Erre ő: De az Buddha nem Krisztus! Én meg: De az az egod ami ezt mondja nem Buddha vagy Krisztus akarata. Elég dühösen el is viharzott nézve rám mint egy kárhozottra.Szegény nem tudja ő kárhoztatja saját magát mindig amikor másokat akar manipulálni érzelmi zsarolásokkal:)

Válasz

cometstar . üzente 14 éve

"Egy jobb világban a családok majd a gyermekektől tanulnak ...a gyerekek olyan közel vannak a másik világhoz, hiszen még csak nemrég érkeztek meg onnan ."
/ Osho :Gyermekek könyve /

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Béla, a legkevésbbé sem álom a világ, amelyet megismertem...
Én szándékosan lettem keresztény.
Írtam már valahol: ismerem majdnem az össze nagy vallást. Nem véletlenül nem beszélek a tapasztalataimról és a dolgokról, amiket megtapasztaltam és láttam. Itt egy vagyok közületek és élvezem. Nem akarok okosabb, szebb, vagy jobb lenni itt senkinél, hanem csak más, hogy segíthessek...

Válasz

androméden üzente 14 éve

remélni nagyon szép dolog, csak a valóságot attól még nem fogod jobban megismerni, a remények kergetésével egy álom-világot építesz..

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A keresztény ember hisz.
A hit teljes elfogadása annak, amit nem látunk.
A kersztény ember már most halhatatlan, örök életű, megváltott, már most az eljövendő világ igazságait éli és annak erejét használja.
Hiszek abban, hogy az előrelátás fontos dolog.
Most gyenge Krisztus Teste, de újra meg fog nyílvánulni rajta az Isteni erő. Most valóban halottnak látszik. Ám mikor a Jézus Krisztus, az Istenember meghalt, akkor szállt alá a poklokra és szabadította ki a Sátán és démonhadseregének fogjait. Ez egy Idő nélküli cselekedet volt az öröklétben.
Tehát a múltban és a jövőben is kiszabadúlnak a Sátán rabjai.
Mondom, ekkor az emberi szem a teljes vereséget látta.
A keresztény ember nem csak hisz, hanem remél is. És együtt várja a zsidókkal a Megváltó eljöttét teljes dicsőségben.
Ámen.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A hit hidjanak masok oldalan allnak a jocselekedetek pillerei,melyek a szeretet talajan allnak.A jocselekedetek nelkuli hala bizonytalan tartast biztosit a hitnek.Jo cselekedeteink termeszetes folytatasai a tartosziklanak,mely a szeretet.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Pedig a hala a hit leg biztosabb erossege.A hala nelkuli ember csupan beszel a hitrol,de nem tapasztalta mi az.A hit hidjanak ezen tartooszlopa nelkul csupan kilato lehet a hitnek epulo szerkezet,de nem vezethet sehova.A hit hidja viszont osszekoti a realitast,es a lathatatlan dolgokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A halál sohasem tesz különbséget öreg és fiatal, egészséges és nem egészséges, gazdag és szegény, tanult és tanulatlan, férfi és nő, hívő és nem hívő, buddhista és nem buddhista, fehér és fekete bőrű ember között. A halál életünk utolsó állomása. A valóság ilyen arculatáról meditálva az emberben félelemérzés keletkezik, és az ilyen érzésekből lesz aztán a "halál után vajon mi történik" gondolkodás. Ekkor természetesen következik a halál utáni élet kérdése.
Ilyenkor rendszerint háromféle ember van.
- Van aki vakon hisz a halál utáni életben, mert Buddha beszélt a halál utáni élet létezéséről.
- Van aki vakon hisz a halál utáni élet nem-létezésében,, mert az ő lelki tanítója a halál utáni élet nem-létezéséről beszélt.
- Van aki semleges marad, és megpróbálja kitalálni az okokat.
A buddhista filozófia az elsőkét embert szegény értelműnek, míg a harmadikat éles
értelműnek tekinti.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Isten egyszer fogadást adott az erényeknek. Minden erény hivatalos volt rá, kicsi és nagy, hétköznapi és hősies egyaránt. Az Ég egyik csodálatosan díszített termében gyülekeztek, és hamarosan igen jól érezték magukat, hisz mindnyájan ismerték egymást, némelyek még egész közeli rokonságban is álltak egymással.
Hanem Isten egyszer csak észrevett két erényt, kik nem ismerték egymást, és feszélyezve érezték magukat egymás társaságában. Ezért aztán Isten kézen fogta egyiküket, és bemutatta a másiknak:
- Ez itt a Hála; bemutatlak a Jótettnek.
De alighogy Isten megfordult, a két erény már ismét szétvált. Azóta is úgy tartják, hogy még maga Isten sem tudta a Hálát odacsalni, ahol a Jótett is jelen van.

Válasz