[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

VALAKI ÉRTEM (IS) IMÁDKOZOTT........Áldott az Ő Neve

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az Isteni Bölcseség "Hekhaloth"-jai, azaz a fizikai fejlődési

rendszeren túl lévő "Termei", ahol az égi lények a Tiszta Fény közösségbe tartozás örömén osztoznak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Grál a királyisten kelyhe, ki méltó, hogy igyon belőle?
nem borban az igazság, hanem forrásban - ez a válaszom.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

És másoknak is üdv :)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Nekem is élmény volt. Üdv tesó:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Ez így van sokszor kihozta ezt az állatot belőlem Csaba:)
Jó tanító a szentem de csak tudtán kívül:D

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Ha ezt hiszed azon is vagy. A tudat teremt. Amit hiszel azzal vagy egy:)De ez a hit a látásmódok tömkelege mind úgynevezett upaya mind csak módszer a végső valósághoz igazi önmagad felleléséhez :)Ha taoista gyakorlatként meg kéne világítani mi az igazi önmagad akkor talán azt mondhatnám hogy tai chi-zz és a tai chiban ott van minden amit az igazi középpontról tudni érdemes vagy a taoról. De a középpontod csak lényed középpontja nem pedig a valóság ami elmével felfoghatatlan. De mondhatnám a szufi pörgő derviseket is akik középpontjuk körül forognak mint a kínaiak a tai chiban. Más a módszer de ugyanaz a szándék. Eljutni haza a középpontba és utána megállni azt hogy ne azonosulj a középponttal hanem inkább a mögötte levő térrel amiből a középpont ered az a végső valóság természete:)

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Hó Oroszlán
Valóban nehéz úgy fogalmazni, hogy annak kerekségén ne lehessen fogást találni.:-)))
Ám ez csiszolja a szellemet!
Nagyon egészséges dolog!:-))
Mennem kell, mert várnak.
Még egyszer köszönöm ezt az eszmecserét. Nagyon jól esett.
Legyen szép napod!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A vita nem
eredendően rossz. Az sem biztos, hogy az egyet értés jó.
Minden viszonylagos ebben a témában. A leordítós dolog akkor bukkan a felszínre, ha valaki nem biztos önmagában, vagy a mondandójában. Az ember tudatalatti állati ösztöne:
aki kiabál, annak lesz igaza :-))

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Sem nemet sem igent nem szoktam mondani. A buddhista középúton jár.Példa. Hívtak buzi bárba és én sem igent sem nemet nem mondtam nem is forszírozták tovább. Ilyen egyszerű:) Saját középpontodban maradva csak az vagy aki és csak azt teszed amit jónak látsz az adott pillanatban.:)Hogy ez a külvilág számára jó e vagy sem az nem tud érdekelni. Mindig légy hű önmagadhoz! Ez a legfontosabb. Viszont ez az úgynevezett önmagunk ez nagyon illékony valami amihez folyton ragaszkodunk. Ezért a légy hű önmagadhoz inkább arról szól hogy légy hű a pillanatnyiságban való jelenlétedhez amit még nem szennyezett éntudat:)Ez a dzogcsen:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ember: Ez a megszabadított, a "Krisztussá vált Embert" jelöli, aki a Shekina Szent Anya tevékenységének és a "fiúságnak" is részese, s így a behatárolt "Alfa-Omega valóság" elhagyásakor az isteni Fiúságba léphet, hogy bekapcsolódjék a Fény Fiainak teremtő munkájába. Az Atya eredetileg arra teremtette ezt az "Öltözéket", hogy a megosztott anyagi világon, valamint az okokozat, a kezdet és vég birodalmán túl a Fény Urakkal együtt uralkodjék. Az a "kép" és "hasonlatosság", amelyet az Elohim az örömben fogant és a formavilágba leszületett "Adam Kadmon" Szeretetének és Fényének mértéke szerint illesztett össze. - na, végre!
jó éjt! sziasztok

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Az utolsók közé pedig azért számítom magam, hogy Mesteremnél feljebb ne helyezzem magam. Ennyi az egész. Szeretném hinni, hogy haladok az utamon, amely Alkotómnak is tetszik.:-)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Drága barátom egymástól tanulunk persze most nem kezdem el fényezni magam mert még azt is az egom vezérli hogy most nem kezdem el fényezni magam:D
De ebben sincs semmi rossz. Örülök hogy vitának veszed én egészséges kommunikációnak tartom:) Azaz nem flame-nek ahol leordítanánk egymás fejét.:)

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Ho Oroszlán, én nem akarom elveszteni az Egom. Még csak ott tartok, hogy megérteni próbálom.
Keresztényként hiszem, hogy Isten úgy leli kedvét bennem, ha egom megmarad.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Hó Oroszlán nagyon örülök. Jó veled vitázni. Te vagy itt az egyetlen, akiből nem saját félelmei beszélnek. Érveid helytállóak.
Köszönöm, hogy tanulhatok tőled! :-)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Nem érted. Azáltal hogy kimondtad például itt is hogy az utolsók legutolsóbbika vagy a sorban ugyanazt a tudatalatti mechanizmust műveled mint a mártírok. És ez is ego csak rejtett és nem te vezérled hanem a tudatalattid:) De ebben nincs semmi rossz. Csak elmondtam mi van:)

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Hó Oroszlán, ha Isten akar, majd hív. Akkor ne mondj nemet...
:-)))

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Hó Oroszlán, nagyon komolyan mondom, erényeimről nem tudok sokat mondani, merthogy azokat csak Isten látja. Énn mindíg az útra tekintek csak. Van, Aki megítél engem. Az ítélet nem az én dolgom. Így mivel is kérkedhetnék ?? :-)))

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Három kincsemhez ragaszkodom:
elsõ a szeretet,
második a mérték,
harmadik a tartózkodás.
Szeretek, ezért bátor vagyok,
mérték által hatalmas vagyok,
visszavonulok, hát vezetõ vagyok.
Lao Ce azonban távol állt a kérkedéstől :-)))

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Az erényekkel kérkedik az egod másképpen nem írnál az erényeidről:) Erről szól de ez nem tudatos ne aggódj nem hisszük azt hogy tudatosan dicsekednél. Ez tudatalatt megy. Olvass Tao te kinget:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Amikor alázatról beszélsz nem jut eszedbe a Tao Te king? Mivel létrejött az erkölcsösség ezért létrejött az erkölcstelenség is (yin yang pár). Tehát az erkölcsösségbe kapaszkodni majdnem ugyanolyan bilincs mint az erkölcstelenségbe,)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Figyelj ha a szent szellem térítő szándékkal jönne már vissza is fordulhat:) Bocs de így van:)

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Béla, valóban büszke vagyok a hitre amelyre meghívattam, de távoll álljon tőlem az ezzel való kérkedés, hiszen arra hívattam meg, hogy minden teremtés utolsói közt foglaljak helyet ezen a földön. A rengeteg bűn miatt alázatot tanulva szolgáljak, ahol tudok.
Sajnálom, ha kérkedőnek tűnök. Nincs ilyen szándékom.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Krisztus "matricaja"valoban nehezen levakarhato,mert az a sziv husaba irodott,minden cselekves mozgatojakent.Aki ki akarja kaparni azt,annak onnon szivet kell kitepnie,es az nem egeszseges!

Válasz

androméden üzente 14 éve

a beírásaidból számomra a kérkedés sugárzik, h te hiszel ebben és ebben és ezzel te többnek érzed magad másoknál. azok pedig akik nem krisztusnak a matricáját viselik kevesebbek..tőlem persze abban hiszel amiben akarsz, de én nem hordok matricákat mert tudod nagyon nehéz lekaparni őket aztán mikor már elhasználódtak..:D

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Sajnos démonok vannak és azt mondta a Krisztus, hogy okosabbak, hatalmasabbak is az embernél. Csak egy dolg van, amit sosem fognak tudni legyőzni, mert arra képtelenek. Ez pedig az alázat.
Ez az alázat a szeretet alapkövévé lett a földön, hogy a másvilágban elnyerhessük tetteink jutalmát.
Már most úgy kell élnünk, hogy tudnunk kell, a másik világ ez mellett levő teljes valóság. A teljes valóságot pedig csak homályosan láthatjuk. Ezért hiszek a Krisztusnak, aki abból a másik világból jött és kérem tanítson minden nap, minden éjszaka. Én valóban hiszek az Angyalok és Démonok állandó jelenlétében, ám hiszek a szabad akarat mindent legyőző erejében is.

Válasz

androméden üzente 14 éve

láttunk már ilyet itt, nézz körül meglátod ki szokott folyamatosan démonokat látni mindenfelé..az elme fogalma egyedértékű ebben a kontextusban az egóval amire te is hivatkozol.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Béla, engedd meg, hogy elmondjam neked, ilyet biztos, hogy nem láttál még itt...
Az elmém képességeit pedig ugyebár nem ismerheted. Mint, ahogy más képességeimet sem :-)

Válasz

androméden üzente 14 éve

ha VALÓBAN ismernéd a dolgokat akkor nem viszolyognál tőlük..és nem keresnél mindenhol démonokat, h az elméd által be nem fogadható eszméket távol tartsd..bár már láttunk ilyet itt..

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Hó Oroszlán, remélem te érted, amit leírtál...
Én szívesen vagyok ennyire alacsony rezgésszámú.
Valahogy ez az önistenítés, öntömjénezés nagyon távol áll a világomtól és attól a Krisztus képtől, amit Ő bennem elültetett.
Ez van.
Sajnálom.
A gnoszticizmus szándékosan kerülöm. Én nem nem ismerem ezeket a filozófiákat, vallásokat, utakat, amikről itt ti írtok, hanem iszonyodom a gondolatától is, hogy valaha is ennyire elszálljak saját önvalómtól...
Szeretek alázatos, kicsi, gyenge, esendő lenni, mert így hasonlítok legjobban az Istenemberre. Teszem ezt azért, hogy ha meghalok, akkor is hasonlíthassak rá.
Csak az alázat az Igazság útja a Krisztus szerint és a halálig való engedelmesség. Ennek az útját járom. Valóban ismerem a tanaitokat, de nagyon viszolygok tőlük, mert a semmi be, az egoizmusba és öntömjénezésbe taszítják ezeka démonok a követőiket.
Ugyanakkor azért vagyok itt, mert benneteket megkedveltelek.
Ezért hát ahogy Pál apostol is mondja, áljj elő az igazsággal akkor is mikor az idő alkalmas és akkor is, ha alkalmatlannak látszik. Nem az én dolgom, hogy benneteket megtérítselek. Megteszi azt a Szent Szellem, ha úgy akarja.
Én csak Áldást kívánok Nektek!

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Krisztus nem szimbolum,hanem elo valosag,bar lenye az ember szamara megismerhetetlen teljessegeben.O is a jo, es gonosz kettossegerol tanitott,amely szinten valosag.Mindannyiunkban bennunk van a hatalom vagya-,a szeretet torvenye elleni lazadas-,es a szeretet torvenye iranti vagyakozas is-meg Krisztusban is meg volt,de o nem vetkezett,mig mi folyton elesunk.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 14 éve

Amit valóságnak hiszel annak csak egy szelete ahol leragadtál az útkeresés közben. A valóság az közvetíthetetlen de megélhető. Nem foglalható semmilyen vallási keretek közé nem zárható be formák és duális képzetek hálójába. Ha taoista voltál erről tudnod kellett, mégis letértél az egységszemléletről a dualitásszemléletre.Amíg taoista voltál habár a taoizmus is csak egy megrekedt szelete a lét relatív valóságának de amíg azon az úton jártál addig az egységszemlélet felé közelítettél de amint a keresztényi útra duális szemlélettel léptél elvesztetted az eredendő egység látásmódjához vezető utat. Amikor valaki a kereszténység útjára lép és tisztán megérti hogy Krisztus ugyanazt az egységállapotot tanította mint bármely más szent vagy szellemi vezető akkor nem fogja fel kettősségben a valóságot Krisztust és önmagát. Hanem megérti Krisztus egy szimbólum ami által elfeledheti önmaga torz képét és visszaemlékezhet az eredendő létvalóság természetes állapotára mely nem kettős és csak az ami:) Minden lény alapvető természete:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

ugyan má'!
egy valóság van, és ezt mindnyájan átéljük!
honnan tudnád, hogy Jézusról még mit tudok!?
na, és az Egységhez vezető útról?
tényleg mind1...szia

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

JU Vili, bárcsak kevéssé ismernéd Jézus Krisztust.....
Nah, mindegy. Ezen a helyen úgy sem kíváncsi senki sem a valóságra....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Lét fényöltözékével való eggyé válás folyamata: anyagi testünk Fény-testté történő átalakulása. Az ’Ember Fiának’ bensőnkben történő megtapasztalása.Csoportos értelemben az emberiségnek a Felsőbbrendű Tudatra ébredési folyamata, melynek során megtapasztalja a naprendszerünkön túli magasrendű lét titkait, például!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

"Anand volt Buddha legragaszkodóbb tanítványa. Évekkel Buddha halála után eltervezték, hogy létrehozzák a Megvilágosultak Nagy Tanácsát, és az egyik tanítvány elment Anandhoz, hogy erről értesítse.
Anand akkor még nem nyerte el a megvilágosodást, pedig évek óta megfeszítetten dolgozott rajta. Így aztán nem is vehetett részt a tanács ülésén.
Még a gyűlés előtti este sem volt megvilágosult, ezért elhatározta, hogy egész éjjel keményen gyakorol, és addig abba sem hagyja, amíg el nem éri célját. De csak annyit ért el, hogy jól kifárassza magát. Minden erőfeszítése ellenére sem haladt egy hajszálnyit sem előre.
Hajnal felé aztán elhatározta, hogy feladja, és lepihen kissé. Ebben az állapotában, amikor minden kapzsiság eltűnt belőle, és még a megvilágosodás után sem vágyódott, párnára hajtotta a fejét. Abban a pillanatban elnyerte a megvilágosodást."
- mért, mert minden reggel megvilágosodik?!

Válasz