[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

szia Sador juj vili juj sdzétén juj :) jaja

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Iza, ez már lejárt lemez, az "kiürítés betöltekezett" ...lemaradtál!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Csak tedd félre a kérdéseid,és nyílj meg légy befogadó,vagy ürítsd ki az elméd. Nem olyan nehéz és megér néhány próbálkozást lazíts.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

jól tévedsz, nem rég tettem fel egy blogot, melyben Jézus int azoktól, akik az igazság nevében lépnek fel... most tulajdonképp ki miatt lépsz fel? - avagy nem ismersz engem? - mindenki saját kalácsa alá kaparja a parazsat, nemde?
az Életnek pedig nincs Igazsága, csak egy kicsit révedtél el, de jó úton jársz, ha tényleg nyitva a szíved, vagyis nincs ott egó-akarat, ami eltakarja ...
mitől volnék neked kedves, ha szemet szúr minden hozzászólásom? - lol

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

és akkor most egyetértesz v. nem értesz egyet ? - de mikor van ha?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Vili
Mi lenne, ha egyszer megpróbálnál úgy elolvasni valamit, hogy kinyitod a szíved kapuját, és félreteszed az agyad. Ha csak egyszer kipróbálnád, akkor magad is képes volnál felismerni azokat az igazságokat, amelyek nem ember alkotta igazságok, hanem az Élet Igazságai, de ezekhez nincs szükség logikára. Csak hagyd, hogy elárasszon, és csodák történnek. Semmi szükség arra, hogy bárki megváltsa a világot. Jól van az úgy, ahogy Isten lértehozta. Amúgy is folyton változik. Nyisd ki a szíved és szeress mindent és mindenkit úgy, ahogy van, hiszen a bírálattal és ítélkezésekkel csak magadat rekeszted ki a szeretet áramlatából.
Természetesen nem kell rám hallgatnod, ahogyan senki másra sem csak saját magadra, de néha okosabb a véleményünket megtartani, mint folyton hangoztatni. Sok szeretettel Izabella

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Köszönöm a kritikádat, akkor is, ha nem értek egyet Veled!
Christian nem szélhámos, akkor sem ha előadásait és könyveit nem osztogatja szét ingyen a "rászorulók" között... Neki nincs szüksége efféle jótékonykodásra.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

nem semmi irományokat adsz az éberségemre, most meg a magyar ál-szuperbuddha, ráadásul ily hosszú szöveggel...ám legyen!
igaza van Jézusnak, Isten fiának, hogy két Én létezik egy emberben, testi és felsőbb Én - bármennyire is tették apokriffá amaz írást -, ám van egy vitatott és ledeklarált harmadik is, vagyis közvetítő...
valahol szükség is van az egóra az Út során, mint szellemi és lelki megnyilvánulásra, ha csak a testire hallgat az, akkor ....de ezeket tudjátok, vágyak, indulatok, szükségletek s.t.b.
akarva-akaratlanul tudomásul vettem, hogy mi mindannyian össze vagyunk kötve, nevezzem földi éntudatnak, vagy tömegtudatnak, ami azt jelentené, hogy közös a karma, de a megvilágosodásunk is, hisz tudniillik, egyazon Út vezet Istenhez, és ama útleírások hol eltérnek, hol egyeznek ...
csak azt akartam mondani, hogy nemcsak a mi tudatrendszerünk él eme hatalmas Világegyetemben ... és előbb-utóbb velük is eggyé-válás történik meg ...
szélhámos a szememben az, aki "eladja magát" és "pénzt kaszál" a naiv emberektől kihasználván ekképp őket, ez az őszinte véleményem az idézeted szerzőjéről, de ha nem óhajtasz beszélni velem, akkor tartogasd az idézeteket vki másnak, aki kevésbé kritikus, és az Égig magasztal tőle...

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

"Az ego összehasonlít, osztályoz. A Létezésben viszont nincs ilyen. Amikor a cselekvő és a cselekedet eggyé válik, amikor a tudás és a kereső eggyé válik, akkor megszűnik az ego. Válj eggyé azzal, ami Van!
Ha feloldod az egód korlátait, akkor fogod megtalálni az egyéniségedet, akkor kezdesz majd élni. Az egótól nem lehet megszabadulni. A megoldás: ne vedd komolyan az egódat! Fogd fel könnyedén. Az egód nem te vagy. Ne harcolj vele, mert azzal csak energiát adsz neki. Mivel te most az egód vagy, bármit csinálsz, azzal az egód erősödik.
Ne csinálj Semmit, egyszerűen csak létezz! Tudatosan kell a Semmit csinálnod. Ha megszokod, hogy az egód kívülről kapott energiájából élsz, akkor elsorvad a Belső Éned.
A kisebbrendűségi komplexus csökkenti az önbizalmat. Az ego hozzáköt a többi ember egójához, és kiszolgáltatottá tesz. Ha megdicsérnek, boldog vagy, ha kritizálnak, szomorú.
Az ember kétféleképpen fogja fel a körülötte létező világot: tudatos figyelemmel (akaratlagosan), illetve észrevétlenül (akaratlan módon). Az elsődleges ego az, amelyet mindenki önmagának ismer (vélemény, ízlés, erkölcs, érzelem és gondolat, amely tudatosul bennetek). A másodlagos ego az észrevétlen tapasztalatokból jön létre.
A gyermek fokozatosan hozzáidomul a környezetéhez. Megtanulja elfogadni azt, amit mondanak neki. Megtanul viselkedni, beilleszkedni. Egy idő után az így elsajátított dolgok átkerülnek a másodlagos egóba.
Minden pillanatodat a külvilág irányítja.
Az Élet a végtelen megnyilvánulás szabadsága. A másság valójában a Mindenség végtelen azonossága. Az Élet végtelenül teljes, és örökkön tulajdonságának köszönhetően tökéletes! Minden egyén számára az a tökéletes, amit éppen csinál.
A valódi tudást nem lehet senkinek sem megtanítani, senkivel sem megértetni, mert minden ember annyit lát, annyit tud, amennyire az egyénisége átéléséhez szüksége van. Valójában nincs minőségi különbség ember és ember, élet és élet között. Csak a megtapasztalt élmények lehetnek mások. A Valóságnak épp az egyetlensége adja meg a lehetőségek végtelenségét.
Minden ember úgy tökéletes, ahogy van. Senki nem oldhatja meg helyettetek a problémáitokat. Az igazi segítség nem ez, hanem ha képes vagytok elfogadni valamely kiegyensúlyozott Létező létezését, akkor belőle akár hatalmas mennyiségű erőt meríthettek.
Ha bárminek (tanításnak) elkötelezett híve leszel, elzárod magad a Mindenség Teljességétől, mivel a hiteddel szembenálló dolgokat megismerés nélkül utasítod el.
Önmagatoknak kell a Mindenséget megismerni.
Egyszerűen csak nyugodtan, befogadón érezz át mindent, és hallgass meg mindenkit, mivel a létével és a cselekedeteivel mindenki ajándékot ad neked.
Minden emberben ott él a vágy, hogy másokat boldoggá tegyen, csak az egótok elnyomja az érzést.
Bármikor megtehetitek, hogy kiléptek a magatokra kényszerített szerepből. Ha abbahagyjátok ezt a görcsös tökéletességre törekvést, ha élvezitek az Életet, akkor átérzitek, milyen csodálatos is a világ.
Aki egyéniségként gondol önmagára, az a feszültségnek, az állandó változásnak köszönheti létét. Minden, ami él, rezeg. A Teljesség örök változás. Semmi sem állandó. Még a szellemileg fejlett emberek sem nyugodtak örökké. Minél harmonikusabb valaki, annál nagyobb változásokra képes, annál színesebb az egyénisége. Egy valóban korlátlan Létező az Élet minden területén megnyilvánul. Hogy a létezés állandó megújulását szenvedésként vagy boldogságként élitek meg, az már rajtatok múlik.
A korlátlan Mindenség a korlátozott egyénekkel teremti önmagát. A fizikai világban szükséged van a korlátokra.
Ahhoz, hogy túllépjetek az elméteken, hogy átérezzétek a Valóságot, s önmagatok lehessetek, ahhoz a pillanatban, a jelenben kell léteznetek."
A. J. Christian

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

szerintem meg elsősorban Osho fordult a feje tetejére, a madarakat, a pillangókat és a virágokat is azért választotta, mert az emberekkel akkor érezte jól magát, ha "trónon" ülhet ...sajnálom, Mind, be "íztelen" gondolatfolyamok ezek,
sziasztok

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

"A boldogság akkor következik be, amikor összhangban vagy az életeddel, amikor olyan harmonikus az összhang, hogy bármit teszel, az öröm. Akkor hirtelen felismered, hogy a meditáció eljön hozzád. Ha szereted a munkát, amit végzel, ha szereted a módot, ahogyan élsz, akkor meditatív vagy. Akkor semmi nem vonja el a figyelmed. Amikor a dolgok elvonják a figyelmedet, az egyszerűen azt mutatja, hogy nem érdekel igazán az, amivel foglalkozol.
A tanár folyton azt mondogatja a kisgyerekeknek: „Figyeljetek rám! Figyeljetek!” Pedig figyelnek ők, csak valami másra. Teljes szívéből dalol egy madár az iskola épületén kívül – a gyerek a madárra figyel. Senki sem mondhatja, hogy nem figyel, senki sem mondhatja, hogy nem meditatív, hogy nem koncentrál erősen – éppen hogy igen! Tulajdonképpen teljesen megfeledkezett a tanárról és táblára felírt számtanról. A gyermek tökéletesen megfeledkezett minderről, maradéktalanul magával ragadta a madár és a dala. A tanár mégis azt mondja:– Figyelj! Mit csinálsz? Ne kalandozzon el a figyelmed!
Valójában éppen a tanár vonja el a gyerek figyelmét. A gyerek figyel – ezt természetesen teszi. Hallgatja a madarat, és boldog. A tanár pedig elvonja a figyelmét, azt mondja: „nem figyelsz” – a tanár egyszerűen hazudik! A gyerek igenis figyelt. A madár érdekesebb volt a számára, mit tehetett volna? A tanár nem volt olyan érdekes, nem volt túl vonzó a számtan.
Nem azért vagyunk itt a Földön, hogy matematikusok legyünk. Akad néhány gyerek, akit nem fog érdekelni a madár; a dal egyre hangosabb és hangosabb lesz, ők mégis a táblát figyelik majd. Nekik való a számtan. Meditáció lesz számukra a matematika – természetes meditációs állapot.
Természetellenes dolgok vonják el a figyelmünket: pénz, presztízs, hatalom. A madárdal hallgatása nem fog pénzhez juttatni. A madárdal hallgatása nem fog presztízst, hatalmat adni. Egy pillangó nézegetése nem jelent segítséget gazdaságilag, politikailag, társadalmilag. Ezek a dolgok nem jövedelmeznek – de ezek tesznek boldoggá.
Egy valódi emberi lény veszi a bátorságot, hogy olyan dolgok után menjen, amelyek boldoggá teszik. Ha szegény marad, akkor szegény marad; nem panaszkodik miatta, nincs benne megbántottság. Azt mondja: "Én választottam az utamat – és én a madarakat, a pillangókat, a virágokat választottam. Nem leszek gazdag, de rendben van! Gazdag vagyok, mert boldog vagyok." Az emberi lények azonban a fejük tetejére fordultak."
Osho

Válasz

Lőrincz Károlyné üzente 13 éve

a boldogság az ami mindég jól jön ,mit tegyek érte?

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

A boldogság mindig, mindenkinek elérhető. Éld át most, ebben a pillanatban! :-)

Válasz