Batori Zoli üzente 11 éve

„A törvény betöltése a szeretet!” (Rm. 13:10),s mindazok,akik Krisztusban ujjaszulettek betoltik ezt a torvenyt.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Szeretnem kiemelni Evi az masodik mondatodat,mely ramutat Lucifer,a Vadlo modszereire:"Aki úgy akar tanítani hogy másokat félelembe, vagy gyámoltalanságba akar taszítani vele , mert azt hiszi mindent tud és majd Ő segít Istennek betölteni a Bibliai próféciákat, az a hatalom vágytól van kényszerítve."...A pokol hamistana ezen a modszeren alapszik.Felelemben,rettegesben tartani az embert,hogy ne szabadakaratbol,hanem lelkikenyszerbol engedelmeskedjen,s ezzel elertektelenitse azt a szolgai engedelmesseget.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Katalin!
Az udvosseg elnyeresenek kerdeseben teljesen egyetertek veled.Mindazok,akik efogadtak Krisztus buntorlo aldozatat,udvosseguk van.(Beiratott a nevuk,az "Elet Konyvebe"a bibliai kep szerint.)Udvossegunk egyenes kovetkezmenye az Udvadonak valo engedelmesseg,melynek legelso megnyilvanulasa a megmeritkezes vizben,es Lelkeben,mely kepesit mind a szeretet torvenye szerinti eletre,mind masok szolgalatara.Az igazi tudomany a szeretet megelesebol taplalkozik,hisz az Isten lenyenek lenyege,s igy a legmagasabb tudomany.
Kerlek ne mentegetozz,csak hirdetsd ezt a tudomanyt szavaiddal,tetteiddel,es szemed sugaraival!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Évike! szerintem mi egyformán értjük a dolgokat csak én ,másképp tálaltam.De nagyon szeretem ezt a témát és nem! semmikép vita tárgyaként.Szeretném ha mindenki megértené senkivel sem akarok vitát .Szeretettel Katalin.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Drága Katika!
Amit írtál az a szavak értelmezése volt. Nem néztél a betűk értelme mögé, és így azt sem láttad meg hogy a betű miért fontos. A betűkben minden benne van, ami a lelket újjá képes varázsolni anélkül, hogy a szavakat értelmezni akarná.
Amit arról írtam hogy ki hogyan tanít azt éppen nem Neked szántam, de biztosan lesz aki elolvasva azt, benne magára ismer!
"Persze! így igaz! meg van írva ,a betű ől a lélek az ami megelevenít ! " Ezek a Te betűid, de nem cserélném el némelyik "Bibliai idézetért."
Azt se felejtsétek el, hogy amilyen most a "Világ terhe", olyan annak" fénylő", avagy" borús" ege!
Szeretettel Ölellek!

Évi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezeket a sorokat is ,lélekre kell alapozni ,mert különben csak test,az.Meg kell érteni milyen feltámadás ,és milyen halától szabadul meg az aki törvény által tér meg .Szeretettel Katalin.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Krisztus nem csupán azért halt meg a kereszten, mert emberi természettel bírt. Önként adta tökéletes életét, mint ajándékot értünk, bizonyságát adta irántunk érzett szeretetének azáltal, hogy "meghalt a mi bűneinkért" (1Kor.15:3), tudván, hogy halála által végső szabadulást szerezhet számunkra a bűntől és haláltól (Ef.5:2,25; Jel.1:5; Gal.2:20). Mivel Jézus tökéletes volt jellemében, képes volt legyőzni a bűn következményét, azáltal, hogy ő volt az első ember, aki feltámadt a halálból, és akinek örök élet adatott. Így mindazoknak, akik közösséget vállalnak Krisztussal a víz alámerülés és a krisztusi életút követése által, reménységük van egy hasonló feltámadás és megjutalmazás felől.

Ebben áll Krisztus feltámadásának dicsőséges jelentősége. Ez a biztosítéka annak, hogy fel leszünk támasztva és megítélve (ApCsel.17:31), és ha valóban olyanok voltunk, mint ő, akkor részesülni fogunk halhatatlan életének jutalmában, "Mert tudjuk (biztosan), hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt" (2Kor 4:14; 1Kor 6:14; Róm 6:3-5). Mint bűnösök, méltók vagyunk az örök halálra (Róm.6:23). Azonban Krisztus tökéletes élete, halálnak való engedelmessége és feltámadása által, Isten képes felajánlani számunkra az örök élet ajándékát, tökéletes összhangban minden alapelvével.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Persze! így igaz! meg van írva ,a betű ől a lélek az ami megelevenít ! tehát mit is jelent ez? aki nem születik ujjá az test! Isten pedig lélek szükség őt lélekben szolgálni,sokan betű szerin értelmezik az írást,pedig az ige testté lett és lakozik mi köztünk .Ez akkor válik valóvá ha az írást nem csak betű szerint értelmezzük ,mert a test öl a lélek az ami megelevenít !én Évike nem tanítok senkit,sem kényszeritek semmire ,sem félelmet nem akarok terjeszteni,csupán a törvényeket írtam le,nem mindenki üdvözülhet mert a szeretett nem elég ,törvény van a bibliába,azok nélkül hiába való a futásunk.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Katika!

Egyet jegyezzen meg mindenki! Aki úgy akar tanítani hogy másokat félelembe, vagy gyámoltalanságba akar taszítani vele , mert azt hiszi mindent tud és majd Ő segít Istennek betölteni a Bibliai próféciákat, az a hatalom vágytól van kényszerítve. Ő az aki elmondhatja hogy mindenkit szolgál, csak a szeretet Istenét nem. Bár milyen krokodil könnyeket is ereget, akkor is becsap mindenkit. De leginkább önmagát. Két irányba szolgálni egyszerre nem lehet. Világi tanítás szerint tükör módszertanra hivatkozni, majd utána a Bibliára hivatkozni . Ez ellentmondás.
Szeretném ha a Bibliából azok a fejezetek lennének számotokra irányadók, amiben a tartalom, és a forma nem hagy maga mögött kérdőjeleket. Ezek a fejezetek azok amelyek már kivédik a Vádló erőszakos megjelenését. A teremtő Isten segített az Embereknek meglátni Őt amikor Jézus elkezdett tanítani. A "Bibliát" 2 szellemiség uralja végig. Aki szó szerint értelmezi, az a vádlóval terhelt sorokat is olvassa.Ebből tanulságot kihámozni csak nagy szenvedéssel lehet. Az aki pedig el kezdi betűzni, az a sorok között meglátja Isten igazi arcát. Az Élő Világ Istent , azaz az Élővilág Istenét.
Mivel a Világunkba a Vádló már nagyon régen ledobatott, és uralkodott is rajta elég rendesen! Lásd háborúk, Ember -Ember közötti viszálya, így gyerek játék volt neki hogy "ihletett" Emberek szájába olyan próféciát adjon mely szörnyűségeket tálal. A teremtő Isten azonban mindenek felett az Úr , és megmutatta a Vádlónak hogy Őt nem lehet az élet körforgásából kivenni. Ő benne van mindenben és mindenhogyan. Meddő próbálkozás az Embereket félelembe taszítani.Ha betűzitek a Bibliát akkor megtapasztalhatjátok hogy minden Istent hirdeti benne, és a" Vádló szellemisége" ici- pici pöttyé zsugorodik tőle.
Kívánom hogy a betűkbe zárt üzenet boldogságot és békességet teremtsen nektek!
Szeretlek Benneteket!
Évi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Zoltán! teljesen mindegy hány könyve van , az örök élet titka senki előtt nincs rejtve,mert aki ,víztől ,lélektől,nem születik ujjá ! teljesen mindegy mit hisz,vagy mi a vallása nem nyert örök életet .Mert a törvényt már Jézus elhozta ,és be is mutatta ,de akkor sem fogadták el,és vannak hatalmas gyülekezetek,templomok ,tanult emberek akik nem a törvényt töltik be,tehát meg van írva ,aki embereknek akar tetszelegni az nem az én tanítványom,Jézus,alámerítkezet,majd szentlélekkel betöltekezett ,aztán kezdet tanítani,ördögöt űzött ,gyógyított ,még SZOMBATON IS ! ami nagyon fontos,és megvetették ,sőt megölték .Jézus megváltott minket másképp nem örökölhetünk ,örök életet ,csakis ő általa .Sokan azt hiszik a szeret elég,vagy az,ha eljár egy gyülekezetbe ,de ha a gyülekezet nem az igaz törvényt tölti be .elvan veszve! Mert Jézus az mondja ,sokan jönnek el az én nevembe ,de ti ne féljetek! Zolikám a tudomány messze áll Jézus tanitásától ,hisz a papok is tanulnak,és a tanárok is ,de ez! nem üdvösség kérdése.Mert Péter írás tudatlan volt,de ő volt a szikla ! szeretettel Katalin. Ezen írásommal senkit meg ne sértve írtam ,nincs szándékom megbántani másokat.

Válasz

Batori Zoli üzente 11 éve

Kedves Katalin!
A Biblianak 66 konyve van,s felmerni is lehetetlen hanyan irtak azokat,es milyen hosszu ideig irodott,csak hozzavetolegesen lehet arrol elkepzelesunk,megis hianyos,s a hianyt Jezus elete potolta.Isten a teljes igazsagot nem bizta egyetlen emberre sem.Mindnyajan resz szerint ismerunk valamit az igazsagbol,s egy orokkevalosag lesz szukseges megismerni teljesseget.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönjük! ebben minden benne van amit egy megtért embernek követni kell.

Válasz