Mátis Éva üzente 14 éve

Amit hangsúlyozni szeretnék az a Földünk emberiség nélkül.
Ugyan azt gondolom most is, mint öt hónappal ezelőtt.
A veszélyt nem az étkezési szokások jelentik, bár elismerem, hogy fontos
beszélni az egészséges , kulturált táplálkozásról.
A Földet nem fenyegeti a pusztulás veszélye egyenlőre. Unokáinkat , utódainkat
a Föld növény és állatvilágát annál inkább.

Válasz

Mátis Éva üzente 14 éve

Béla!
Újra visszatérhetnénk ehhez a videóhoz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az egyértelmű,hogy a gondolatainkban születhet meg az,amit azután a helyes cselekvés
követni fog.Mindenképpen másképpen kellene gondolkozni a környezetünkről,a Földröl,ami
hamarosan elpusztulhat akkor,hogyha az emberek nagyrésze nem gondolkozik és nem tesz.Mindenki először csak a saját"háza táján " tehet.Ugyanakkkor,mégis úgy gondolom,
hogy az igazi változáshoz először a tömegeket kellene rászoktatni egy másfajta gondolko-
dásmódra,amelyben tovább látnak és néznek,mint az orruk hegye.Senki,valójában senki nem tanít meg egy embert arra,hogy tisztelnie kellene a környezetét,a Földet,hogy van egység a Világegyetemben,hogy amit én másoktól elveszek,elpusztítok,az énrám magamra is vissza fog hatni...A gyerekek az iskolában információk halmazát sajátítják
el,de erről pl.senki,sehol nem beszélget velük.Ha valaki így nő fel,magától másképp gondolkozni egy bizonyos életkor után már nemigen fog.A vallások feladata lehetne,hogy
az embereket az egység és a szeretet felé terelje.Valójában szerintem ez csak a buddhizmus által valósul meg.
Véleményem szerint a legfontosabb hogy másképp kellene gondolkozni és ezt valamiképpen átadni a következő generációnak,hogy már ebben nőjön fel.Elsősorban
a saját gyerekeinknek való megfelelő minta átadása a fontos.

Válasz

Varga Jenő üzente 14 éve

Én úgy gondolom, hogy a változást csak úgy tudjuk elérni, ha körülnézünk saját házunk táján.
Mit tudunk mi tenni? Mire van igazán szükségünk? Mi a feladatunk? Egy Barátom szerint, ha megvan a kérdés, az már jelent valamit, az már több, mint fél siker.
A kedves műsorvezető hölgy a műsör vége felé értetlenkedik, hogy milyen változásokat kell eszközölnünk az emberi kapcsolatainkat illetően. Erre egy nagyon elhanyagolt, de egyetemes szót tudok mondani: SZERETET
A nagy változás előtt mindíg el kell érnünk a mélypontot. Hálásnak kell lennünk, mert a lehetős legjobb időben vagyunk itt, a Földön.

Válasz

Biro Gabriella üzente 14 éve

Hatalmas ereje van a gondolatainknak, az igazi belső gondolatainknk.Legyen szó akár egy pohár víz ivásáról, előbb mindig gondolatban tesszük azt.
Nagyon igaz, hogy CSAK a gondolatainkkal tehetünk valamit.Természetesen, gondolatainkat cselekedetek követik - ha azt gondolom vigyázok az ivóvizemre, akkor azt meg is teszem, ha úgy vélem, nem támogatom a bankok játékát, akkor nem veszek kölcsönt.Ha úgy gondolom,vagy mondom, változtatni kell az életmódunkon, akkor elsőként teszem: vigyázok mit beszélek,mit gondolok, másképp táplálkozom,nem halmozok és rengeteg dolog van amit "másképp" teszek.
Nem feltétlenül, háborúk vagy atombombák azok, amit gondolatainkkal leállíthatunk, hiszen ott van a "sertésinfluenza meséje", a gyógyszer-ipar "csábításai" vagy inkább üzletelései, az "inteligens" vegyszerek, a görög hagyma a makói helyett, a kaliforniai paprika ----- és rengeteg, amit gondolatainkkal és cselekedeteinkkel támogathatunk.
Nem, Gyul, NEM VAGYUNK KEVESEN - és ez öröm.

Válasz

Szabó Gyula üzente 14 éve

De kezdetben mindig a gondolat van (az íge). Csakis a gondolatainkkal menthetjük meg a világot. És nem vagyunk kevesen. A hatalom játékai fogynak.

Válasz

gyuricza péter üzente 14 éve

Gabi,
Ha jól értem, szerinted a gondolatainkkal fogjuk megmenteni a világot. Én hiszem és gyakorlója vagyok a gondolatok általi teremtésnek, de ebben így még sem tudok hinni. A cselekedeteinkkel javíthatunk, de a gondolatainkkal nem tudunk megakadályozni egy rakéta kilövést, vagy egy háborút, vagy egy olajmágnás olajkitermelését.

Válasz

Biro Gabriella üzente 14 éve

Kedves Mindenki.
Szerintem az a gond, hogy senki nem "alkot" megoldást is. Mindenki - velem együtt - elmondja mi és ki nem jó, de a megoldás? Pedig, ha emberi elme alkotta mindazt ami van (Osho tanításai szerint is:ma van a tegnap holnapja) akkor emberi elme javíthat is rajta.A videón, különösen Bogár László véleménye ragadott meg. Lehetséges a magam módján értelmezem, de amint mondta: "Hamis látszat,ez a világ már nem létezik" és "a belső lelki világunk befolyásolya a külvilágot (így az időjárást is)
Én hiszem, hogy tudunk tenni ,és ha távol vagyok tőletek,az anál jobb, hiszen gondolataink fonala összeköt-
olvassatok bele:http://csillagbolcselet.hu/2009/08/az-elmondhatatlan/
s már ismeritek, akkor bocs .
szeretettel,
Gabi

Válasz

gyuricza péter üzente 14 éve

Bocs , de igaz a hatalommal szemben kevesek vagyunk.

Válasz

gyuricza péter üzente 14 éve

Kedves Béla,
ezekkel én is tisztában vagyok és szerintem, a gondolkodók nagy része is. Ennek ellenére mondom, hogy az olajlobbik átkát ne a fogyasztókra hárítsuk. Ha a műanyag flakonokat majd mindenki olyan kicsire préseli mint én, ( 10 ezer forint a zsugorító ára ) és azt egy átvevőhelyen ( ami már van ) átveszik, akkor egy probléma kilőve. Erre kell áldozni, hogy mindenki zsugorítsa a palackjait, akár államilag is kell ösztönözni. Az autók köbcentiét is be lehet fagyasztani. Ha minden gyártó csak úgy gyárthat autót, hogy max. 1600 cm3 és nincs kibúvó és luxusadó és egyéb megoldás, akkor megint tettünk valamit. Legfeljebb a gazdagabbak még szebb külsejű vagy belsejű autókkal fognak járni, de szennyezni senki nem tud többet. A tömegközlekedés helyett a távmunkát erősíteném. Mi a töknek jár be annyi ember az irodaházakba és ül a számítógép előtt. Csinálja otthonról és azt az időt amit utazással töltött, azt töltse hasznosan a családjával, vagy menjen sétálni a parkba. Van megoldás, hajaj de még mennyi.

Válasz

androméden üzente 14 éve

Péter,

az aránytalan fogyasztás az ami veszélyes, és ami miatt itt tartunk, a Földünkön a népesség kis százaléka többet fogyaszt a közösből, mint a jóval magasabb létszámú többség. a videón beszélgető emberek, nem tértek ki Afrikára, Ázsiára, ahol a lakosság nagy százaléka hihetetlen szegénységben él, ők nem fogyasztók, ők a túlélést gyakorló és próbáló emberek..
Például Kína ahogy fejlődik, úgy növekszik az ottani fogyasztók tömege, a kommunizmusukban egyszerű volt, termeltek de nem vásárolhattak annyi mindent, most már van ott is mobiltelefon, autók a biciklik helyett és környezetkárosítás..
Az autók miatt nő az olajfelhasználás, ami tovább köti a tőkét az olaj hatalmához, annak fenntartásához, pedig már ilyen tömegű autó mennyiségnél érdemesebb lett volna elengedni az olajat és átállni a villany, v a vízzel hajtott darabok sorozatgyártására annak támogatására, ehhez nem egy ember döntése lenne szükséges, hanem az ún. olajlobbik, kartellek, szervezetek, stb -re, DE egyéni szinten a tudatosságra..

Nézzünk még egy példát a közelemből:
Az átlag ember járhatna gyalog is többet - tömegközlekedéssel - nézd meg Pesten hányan járnak autóval, csak mert van pénzük rá..reggelente hányan mennek munkába egymaguk(!) át a városon szennyezve azt..ezt meg lehetett volna oldani egy normális környezetbarát tömegközlekedési koncepció megvalósításával, de miután nincs ilyen marad a szmog, a dugók..és pontosan azért nincs mert az olajiparnak a világon sehol nem érdeke, hogy kevesebben járjanak autóval - ergo kevesebb olaj fogy, kevesebb gumit koptatnak el az autók, kevesebb alkatrészt tudnak gyártani az autógyártók stb - ,
a pénz diktál és mi a fogyasztók vesszük az "adást"..

Válasz

gyuricza péter üzente 14 éve

Olvasva a hozzászólásokat, fontosnak gondoltam a témaindító videó újbóli megnézését. Egyre általánosabb és közhelyesebb lett számomra mindaz amit a nagyra becsült tudósaink vázolgatnak. A nagy bajt igazán abban látom, hogy ki van mondva, hogy az emberiség a felelős mindenért. Sőt a fogyasztó a felelős. Aki fogyaszt, aki dolgozik az bűnös. Aki könyveket olvas, tudományos munkát végez, az pedig áldozat. Mit és mennyit fogyasztunk mi? Na itt vagyunk eltévedve. A ma átlag embere mennyiségileg nem fogyaszt annyit, hogy a földünk elpusztuljon. Az átlag ember nem jár annyit autóval, hogy szmog legyen. A videó szerint 8 milliárd körül várható a népesség, összehasonlítva 35 évvel ezelőtt, amikor a fele volt a föld népessége. Sokan vagyunk. Ez, lehet egy igazi oka a problémának! Sokan vagyunk és sokat fogyasztunk, ezt is el tudom fogadni. De nem vagyunk bűnösök. Vannak, akiknek módjában állna más alternatívákat elfogadtatni velünk, a tudományt és pénzt használni a változtatásokra, de nem teszik. Helyette, alantas propaganda, állideológiák tömege sugallja, a bűnösségünket. És el is hisszük! Az nem tűnik fel senkinek, hogy a háborúkat, a válságot, vagy Sólyom László szlovákiai kitiltását nem a nép csinálja. Egy ember milliókat lövethet le.

Válasz

androméden üzente 14 éve

most olvastam végig a hozzászólásokat és egy két dolgot fontosnak látok megjegyezni,egyrészt ahogy Zsuzsi említette a Föld mocorgását, nem tudom, hányan vették észre, h pl New Orleans teljesen elmosta egy cunami néhány éve, egy ekkora esemény szerintem teljesen váratlan és jelzés szintű, minden ember számára, az USA a világ gazdasági vezető hatalma, de mégsem tudott SEMMIT sem tenni, sem megelőzni, sem megállítani a víz betörését, a gátak a több méteres árhullám felfogására egyszerűen képtelenek..
a videón is beszélnek az ember belső természetéről, a vallás és az egyházak, úgy kerülnek képbe itt, hogy már századok óta ültetik el a gyerekekben a félelem magvát, saját maguktól, mert BŰNŐSÖK. gondoljatok bele ez mennyire tudja blokkolni az energia-áramlását egy gyermekben, aki még ténylegesen ártatlan, és gyakorlatilag még egyfajta "mágikus" világszemlélettel rendelkezik..ennek nem a gyermekkorban lesz meg a böjtje, hanem majd felnőttként, pontosan ezért nőnek fel így generációk, félnek egymástól, félnek az egyházaktól, félnek a természettől, és ezek gyűrűztek be ide, a mai helyzetünkbe.
és még egy dolog, a Földön nem uralkodni kell, hanem megérteni a valóságát, és együttműködve vele, tisztelve, védeni kellene és nem kirabolni, lerabolni, megölni.
Pontosan a "természet legyőzése" nevezetű toposz az, ami miatt a XVIII.századtól elkezdődött az a folyamat, aminek most már látjuk a gyümölcseit és szerintem a következményeit is meg fogjuk tapasztalni rövidesen..

Válasz

Biro Gabriella üzente 14 éve

Kicsit "belekotyogtam" a dolgoka - igazatok van.
Én Erdélyben élek egy erősen katolikus városban. NEM, NEM A VALLÁSRÓL VAN SZÓ - a vallás és a mai egyház tevékenysége két teljesen külön dolog. Vallásnak azt nevezem, ami saját hitemből fakad, annak is tudatában vagyok,hogy Isten van, nem hinni vagy nem hinni kell, ő VAN. Óvónő vagyok, kis 3-7 éves gyermekekkel foglalkozom, a papok már az óvodában is megjelentek. És szomorú,mert azzal kezdik, hogy a "BŰNEINK...." Kérdem: milyen bűne van egy 3 éves kisgyermeknek? akinek még a fogalomrendszere sem alakult ki? Miért ezt a szót kell hallania??? Ő nem ÉRTI, DE ÉRZI - valami rettenetes "baj van vele" csak félelmet programoznak ezekbe a kicsikbe.
Kérdem, vajon csak az eldobált papirzsbkendőkkel,műanyag flakonokkal szennyezünk? Szerintem, ugyanúgy, szennyezünk a szavainkkal is, de gondolatainkkal is.A papok, politikusok kimondott szavai ott maradnak a levegőben , sajnos CSAK a hatalomról-pénzről szólnak, a szeretetnek még árnyalata sincs .
Az, pedig, hogy vannak olyanok, mint a Krisna-völgyi csoportok, az a mi szerencsénk,mert kicsit egyensúlyozzák a megbomlott életet.
Zsuzsanna - köszönöm a gondolatot. Változtattam, már nagyon hosszú ideje.Saját felelősségemre, elviselve a "bolond, szektás, satöbbi " cimkéket . Szavaim-tetteim-gondolataim a "vallásom"

Köszönet Bélának a vitaindító videóért.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem a Föld elpusztulása , hanem az ökológiai egyensúly felborulása a fő probléma.
A Földünkön élő fajok rendre haltak ki a bolygón az élet megjelenése óta, A kék bolygó
képes volt eltartani minden élőlényt akik és amik rajta megszülettek. Egészen addig amig nem indult be intenziv kirablása , plussz a huszadik század félelmetes népességrobbanása, és a
világméretü környezetszennyeződés. A global warming nem friss jelenség. Nagyon jól emlékszem, hogy a hatvanas években hallottam először ezt a kifejezést egy vasárnap
delutáni Rádiólexikon adásban, amikor is a szakemberek világosan prognózist adtak a
Föld sorsára. Az időjárási minták megváltözása, a klima-változás, gyakorivá és egyre
veszélyesebbé váló természeti katasztrófák, állatok életterének megsemmisülése és
eltünése,az általános elszennyeződése a folyoknak, tavaknak, világtengereknek, háboruk
és nukleáris katasztrófák veszélye és még sorolhatnánk az emberi tényezők égbekiáltó
vétkeit.
Napról napra, percről-percre csökken az esélye annak, hogy ezt a folyamatot visszaforditsuk,
sokan inkább csak lelassitásáról beszélnek, annyira drámai a helyzet.

Válasz

Jáger Zsuzsanna üzente 14 éve

NEM PAPOKRÓL S NEM VALLÁSRÓL SZÓL A TÖRTÉNET! Nem ők hunyok! HÁT NEMLÁTOD! MI !ÉN !TE !!. Ő! VÁLTOZTASS!

Válasz

Baranyayné Zsuzsi üzente 14 éve

Bizony már évszázadokkal előbb el kellett volna kezdeni, a jövő kérdésével foglalkozni. De sajnos a fejlődés rossz irányt vet, na persze nem azért mert a fejlődés törvényszerűen magával hozta a rosszat is , hanem csupán az emberek önzése, egoja, telhetetlensége és egyéb felsorolni is sok lenne milyen elképzelt vágyai bizony ezt eredményezte a földel és lakóival, melynek eredményeit a különböző nemzedékek viselik, és viselni is fogják mindaddig míg el nem jön az idő a változásra. És bizony ez a változás itt van a nyakunkon, a föld elkezdett sóhajtozni, sőt mocorogni, és bizony ezen jelzéseket talán most kezdi ez a nemzedék felfogni , és értelmezni , és reménykedjünk abba, hogy ez nem történt túl későn. A remény tarja még össze ezt a kis bolygót, mert bizony ez csak egy kis időnyerés, de sajnos túl késő, a változás elindult, a föld elfáradt és rajta minden élőlény, tehát a megtisztulás elkerülhetetlen. Hogy mikor jön el a föld teljes megtisztulása, senki sem tudja, de addig is, tegyük meg amit megtehetünk, hisz sok ötlet elhangzik, amikben van ráció és igazság, de azért sok ötlet egy része szinte azt kéri mindenkitől, menjünk vissza oda ahonnan a fejlődésünk következtében kiemelkedtünk az évszázadok alatt, hisz azt hiszik, hogy ez megmenthetné az emberiséget és a földet. Azt kell mondani, hogy sajnos nem, de késleltetheti a bekövetkezendőket. Lehetne még sorolni az ötleteket, mit lehetne tenni, hogy jó legyen nekünk és a bolygónknak , de bizony kifogások végtelen sorával reagálnak mindazok, akik úgy vélik, minden úgy jó ahogy van, mindent megmagyaráznak na persze a saját érdekeik és szempontjaik alapján és bizony ezért nem igazán haladunk előre, hanem inkább toporgunk. Nem a jó és életünket megkönnyítő dolgokat kell megszüntetni, és elutasítani, hanem az ésszerű és talán tudományosan nem megmagyarázható de létező energiákat hasznosítani mint azt sok előttünk lévő magas kultúrák már használtak sikeresen. De mivel a modern századoknak mondott kultúrák és ezek tudósai nem tudják megmagyarázni és ezáltal elfogadni sem, hogy ezek miként működhettek, maradtak a saját sötét és tudatlan kis elképzeléseikben és ezáltal gátolták és gátolják az emberiség és a föld fennmaradását. Nagy a bűnük de ezzel nekik kell majd elszámolniuk, és a számadás ideje eljön számukra nem is olyan sokára. Még valami a földről. Nem kell féltenünk a bolygónkat. Csak akkor pusztul el, ha helyette jobb, szebb keletkezhet. Szép ez a Föld. Pokollá azok teszik, akik nem a Földön, hanem az embereken akarnak uralkodni. A Föld arra való, hogy uraljuk. Az emberek pedig azért vannak e Földön, hogy önmagukban kialakítsák a szolgáló szeretet világát. Az új ég és új föld ezekkel az emberekkel lesz szinkronban.

Válasz

Jáger Zsuzsanna üzente 14 éve

BOCSI MI KÖZE ENNEK A VALLÁSHOZ?

Válasz

Jáger Zsuzsanna üzente 14 éve

Ez mind igaz! Átalalakul a födünk! Ha tetszik ha nem! Ez olyan mint amikor az ember túl hajtja magát. Mi történik? Ha akarod ha nem kényszerpihenőt kapssz! TEHÁT A FÖLD MEGFOGJA VÉDENI ÖNMAGÁT! ElKÉNE DÖNTENÜNK MIRE VAN IGAZÁN SZÜKSÉGÜNK! A PÉNZ A HARÁCSOLÁS NEM LESZ KIFIZETŐDÖ! MAJD LÁTNI FOGJÁTOK! MINDEN ÁTÉRTÉKELŐDIK! RÁ LESZÜNK KÉNYSZERÍTVE! A TERMÉSZET EREJE HATALMAS!!

Válasz

Biro Gabriella üzente 14 éve

Papok, egyház, püspökök :) Nem is mertem erről szólni, pontosan,mert ma annyira "vallásos" mindenki, annyira bíznak egy papnak nevezett ember-KÉben, hogy az majd megold helyettük mindent, közbejár a jóistennél. Talán muszáj ezt is megtapasztalnia azoknak, akik azon az oldalon haladnak.
Mindenképp, amíg nem látja-tudja valaki, mi hogyan működik, mondhatja: ja nem tudtam... de ha már tudunk , felelősségünk is kell legyen, akkor már egyáltalán nem mindegy mit cselekszünk, mit mondunk.
Ha, a kybalyon első törvénye: "Az Univerzum mentális" akkor nagyon sűrgős minél többen változzunk és vállaljuk, bármilyen áron, akár a "hüjék" cimkével is.
Hacsak a mai gyermekekre gondolok, akik a sárgarépát,stb - csak szétdarabolva, levesben látják, nincs ismeretük hogyan nő-terem,szóval a folyamatról, ugyanakkor ijesztő rajzfilm-figurákkal "táplálkoznak", akkor mi a jövő? amit ők mentalizalnak,
Ez csak egy példa, de hiszem mindenki sokkal többet lát.
Talán a saját családunkban a legnehezebb valamit változtatni, rengeteg türelmet, figyelmet igényel, csakhogy teljesen el sem határolhatjuk gyermekeinket a külső hatásoktól, hszen ott kell helytállniuk. Sokat gondolkozom ezen, mit lehet tenni? Ezidáig, semmi használható módszert nem találtam. Talán nektek van javaslatotok.
Köszi

Válasz

androméden üzente 14 éve

Gábor,

egyértelmű h nem filozófusokra van szükség, ők is általában csak terelnek és "csalnak", olyan emberekre van szükség akik tudatosak, tudják kik ők, merre mennek, mit akarnak elérni, és emellett látók, látják, h tetteiknek milyen következménye lesz a jövőben.
manapság mindenki csinálja a saját dolgát, akkor is ha látja, és tudja, h abból jó nem sül ki, de ennek ellenére - a tudatosság hiánya miatt - is véghezviszi, erőszakkal, mások érdekeinek a felrugásával stb.
egyelőre a tudatosság jóval nagyobb a "sötét" oldalon, ezért tartunk ott ahol épp vagyunk, az egyházak, a politikusok, a pénz urai mind mind fenntartják a sötétséget, a tudattalanságot paradox módon tudatossággal, miközben már megfordíthatták volna a világot, de valamiért nem érdekük, félnek az emberi lélek szabadságát megadni..
persze bűntudatuk is van amiért ezer évig a sötétségben tartották az emberiséget, kiirtottak sok fajt, stb, azt pontosan tudják, h tetteikért elszámoltathatóak. ha változás történne, a tudatos emberek irányítanának akik megvilágosodást hoznának, nekik végük lenne, ezért kapaszkodnak az utolsó szalmaszálba is, és ezért veszélyes a helyzet, mert őket már semmi nem érdekli, csak a kicsinyes rövid távú célok, amik totálisan embertelenek, emberiségellenesek, istentelenek.

Válasz

androméden üzente 14 éve

van aki elhiszi, nézd meg hogyan gondolkodnak itt egyesek..eretneket kiáltanak, az igazságot kisajátítanák maguknak, akár ha pusztulással jár, akkor is véghezvinnék, és magukat vallásosnak, meg szeretetteljesnek gondolják.
mi ez ha nem tudattalanság, sötétség? pontosan ezért tartunk itt, ez a típusú ember, ha némi intelligenciával is párosul akkor eljut a hatalom csúcsára, és innen már nem is folytatnám mi történhet..

Válasz

Biro Gabriella üzente 14 éve

Öröm olvasni mindazt amit "gondoltok" - igen, elgondolkoztató minden ami történik. A politikusok,a különböző "vezető" intézmények annyira átlátszóan hazudnak, hogy sokszor elnevetem magam.Vajon van még aki hiszi is?
Igen, Béla, igazad van, a tudatos lélek korát éljük, TUDATOSITANUNK kell mi miért történik, mekkora hatalma van a gondolatainknak,szavainkbak.
Valóban, Éva, ez kellene fontos legyen:bármilyen kevesen vagyunk, el kell kezdenünk,függetlenül attól mit látunk a "külvilágban"
Gyuricza Péter - megérintett amit a mai generációról, a 30 évesekről írsz, mert nemcsak készen kapott mindent, de a család vállalásban nincs türelme, az is vitatható miért is vállal gyermeket, szóval sokat lehetne beszélni.
Olvastam egy Blue-Beam programról, miszerint holisztikusan "eljátszodják" a világvégét,a válságot és mindent a hatalomért ......
Van még valami: a belső erkölcsünk, belül kell éreznünk amit kivül cselekszünk.

Válasz

androméden üzente 14 éve

nincs tudatosság az emberekben ettől ilyen az emberi környezet, ha mindenki jobban figyelne magára nem lenne ilyen szétszaggatás, esetleg a nemzetek is meg tudnának egyezni, nem próbálnának egymáson hatalmaskodni..
addig amíg ez lesz, és ilyen technikai szinten vagyunk, többször elpusztithatjuk magunkat egész szofisztikált módszerek közül bármelyikkel, és ezt a mai politikusok kezébe adjuk, mármint ennek az eldöntését - addig mindenki vessen magára..vajon a nagy egyházak miért támogatják még mindig a háborúkat? nem tesznek ellenük semmit, itt volt ez a népirtás Srebrenicában 95-ben, csak úgy kiirtják az embereket tőlünk néhány száz kilométerre és senki nem akadályozta meg..
érdemes elgondolkodni milyen is ez a világ amiben élünk, egyáltalán van-e értelme környezetvédőknek hívni a környezetvédőket, békefentartóknak nevezni az ENSZ csapatokat, bankároknak tartani a bankárokat, embereknek tartani a politikusokat stb stb..

Válasz

gyuricza péter üzente 14 éve

Én is így gondolom. Ez még nem visszafordíthatatlan. Kicsi lépések hozzák el a nagy lépéseket és a lehetőséget.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Amiröl most irtál alapvetően társadalmi probléma, a környezetet áttételesen mocskolja,
ettől a tengerek szintje még nem emelkedik, és az ózon lyuk sem növekedik. Ez egy jó példa
arra, hogy ezt még jobbra lehetne forditani- tehát nem visszafordithatatlan !

Válasz

gyuricza péter üzente 14 éve

A szemét, -kicsit átvitten- megtalálható a sz.gépeink wincseszterén is. Törlünk dolgokat, de mindig marad valami kis kosz, majd a gépünk akadozik, lelassul. Egy teljes formatálás rendbe rakja, majd újult erővel tisztán ismét munkára kész. E helyett, a média nem tisztít, nem ad útmutatást, hanem hamis életérzéseket közvetít mindenki számára. Számomra is, de nekem sok minden belefér. A szomszédom, hogyan ítél meg engem? Neki is, a reklámban gőzölgő kávé, a luxusház teraszán, ugyanazt az életérzést közvetíti mint nekem, de én az érzést ismerem mert van teraszom. Neki nem ismert az érzés, de felfogja ésszel, hogy az milyen lehet. Csak nem érzi. És visszafelé is igaz a dolog, empátiát érzek,mert voltam szegény, de nem tudom, hogy az anyagi gondjai milyen eredetűek és milyen mélyek. De mit érez az aki most 30 éves és a család vállalkozásában, vagy annak jövedelméből él. Semmit nem teremtett maga, mindent készen kapott. Neki a pincér szolga, a Skoda az nem autó és sorolhatnám. A videó, ami a témánkat elindította, lassan üressé válik, ha nagyító alá vesszük az egész társadalmat és a problémáit. Túl fogyasztunk, melegszik a föld stb. Ez a mi gondunk? A gondunk, saját magunk egyszerű lénye és lényege.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem számit akármilyen kevesen is vagyunk , muszály elkezdeni és folytatni. Ha én jó
példa vagyok a saját gyerekeimnek, ők azzá lesznek a barátaiknak Az ejj ráérünk arra
még, az összes Pató Pállal a múlté!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Míg a felnőtt nem tud, nem érez, nem lát helyesen, hogyan lenne képes azt tanítani? Talán jobb, ha a tanárokról nem esik most szó, mert pedagógus kevesebb van jóval.
Ha bezárnak 1 gyárat, ami szennyet, füstöt produkál, elvész a haszna, az épület maga, s utcára kerülnek a munkások, újra és újra. Körforgás ez, mert egy vivá modern technológia nem kíván annyi dolgozót sem. Nem egyszerű a kérdés ezen része.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia Gábor!
Nem láttam, hogy te már válaszoltál elöttem. Nagyon jól látod, hogy utasitásokkal, törvénnyel
nem sokra megyünk, ha nem belülről jön az akarás, hogy ne ártsunk sem a másik embernek
sem a bolygónknak. A gyerekekre, a következő nemzedékre az vonatkozhat amit irtam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hát igen ! Az eldobott papirzsebkendő, nemcsak szemétnek látszik, az is. Még csak nem is
a legrosszabb fajta, mint a műanyagok, mert a papir idővel "átalakul".
Mindenesetre ez egy jó kiindulási alap. Ne szemetelj! El kezdhetjük a bölcsőnél, majd bölcsödében, óvodákban , iskolákban. De ezt a szemléletet alapvetően otthon kell elhinteni,a gyerekeknek, csak akkor lesz követendő példa, ha ezt látják otthon. A szemlélet váltást
befolyásolni lehet reklámokkal, jutalmazással. A lényeg , hogy módszeres kondicionálással
belső természetté válhat a környezet védelme.A felvilágositó munka esszenciális.

Válasz

gyuricza péter üzente 14 éve

Gabi és Gábor felvetése elgondolkoztatott. Az, hogy nem kommunikálunk és, hogy intoleránsak vagyunk valóban lényeges meglátás. De miért válik ez közhellyé? Ha a szűk környezetemet vizsgálom, bizony néha mi is elbeszélünk egymás mellett, pedig mi egy összetartó család vagyunk. Mint család, még ha nem is értünk egyet valamiben, a megoldást valahogy mégis megszüljük. Hogyan várhatjuk mind ezt idegenekkel szemben? Annyi félék vagyunk és annyiféle-képpen veszünk részt a közteherviselésben, a szegénységben vagy a gazdagságban. Az eldobott papírzsebkendőt mindenki egyformán szemétnek látja. A mindennapokban, ki mit lát?

Válasz

Biro Gabriella üzente 14 éve

Sziasztok.
Igen - erről már olvastam is, itt:
http://www.egely.hu/?page=dokumentum&lang=hun&id=6
Valahol, azért a saját gondolatainkat látjuk ma materializálódni - mi akrtunk több ruhát, egy családban minden tagnak autót, az evést is "hobby" szinten űzni és saját gondolatainkkal jelentettük meg az "új iparágat" - ami ipari mennyiségű jövőmondót-jóst-gyógyítót-fényadót kínál, minőség nélkül.
De talán így kellett lennie - mégis, ha MA teremtjük a jövőnket, akkor egyenként is sokat tehetünk. Például, lemondunk a kapzsiságról, életmódot változtatunk (vegetáriánus táplálkozással) tisztelve Föld anyánk ajándékait, vigyázunk környezetünkre és így tovább.
Egyetlen ember is sokat tehet, s minél többen változunk, anál erősebb lesz az a kis "szeretet mag" ami aztán láncreakcióként működésbe kezdhet.
Igen, Szabó Gábor, igazad van: a legnagyobb baj az, hogy nem kommunikálunk, hogy intolleránsak vagyunk, mert ezek nem "üzletiek". Mély és lényeges ez a meglátásod.
szeretettel,
Gabi

Válasz

androméden üzente 14 éve

gépfüggő..lassan indul valahol, esetleg másik böngészővel. ha nem megy hirtv oldalán fent van csak el van dugva picit, múlt heti adása a zöld övezetnek..sok sikert!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok! Sajnos nem indul el a videó, csak egy nagy sötét négyzetet látok, mi lehet ennek az oka, tudtok segíteni? Vagy fenn van esetleg máshol is a videó ahol meg tudom nézni?
Köszönöm a segítséget előre is, szép napot! Hajni

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

SZABÓ BÉLÁNAK !!!
CSATLAKOZOM A MEGLÁTÁSODHOZ !
IDEJE VAN AZ """- ÉBREDÉSNEK """ !
ÜDV: gym

Válasz

androméden üzente 14 éve

ezeket a dolgokat bármilyen meglepő a méregkeverők csoportjai csepegtették az emberek fülébe, az már egy dolog, h a sok megvezetett ember magára vette, de ebbe az előző 40 év agymosása is közrejátszott, nemzetünket lealacsonyították, kisemmizték, megalázták, és most is ezt teszik nap mint nap.

"Mi, itt húsz év alatt rosszabbak lettünk, megtanultunk gyűlölködni, hazudozni és sorolhatnám mind azt a mocskot amit magunkra szedtünk."

Válasz

gyuricza péter üzente 14 éve

Nagyon sok eszköz van a kezünkben amivel megvédhetnénk magunkat és a földünket. Sok az eszköz, de nincs egy világos útmutatás ami szerint cselekedjünk. Kis csoportokban már látszik a tenni akarás, de a tömeges ráébresztés lenne a hatásos. Ráadásul ehhez is idő kell. Amerikában kb. húsz év alatt leszoktak a dohányzásról az emberek. Mi, itt húsz év alatt rosszabbak lettünk, megtanultunk gyűlölködni, hazudozni és sorolhatnám mind azt a mocskot amit magunkra szedtünk. Lehet, hogy először ezen kéne változtatni. Először is, szeressem önmagam, szeressem a lehetőséget, hogy élek. Hogyan jó élni? Úgy, hogy akik körülöttem vannak azok is szeretik az életet és szeretnek engem is és én is szeretem őket. Változtatni akarunk? Értsünk egyet abban amiben változtatni kell. A jó barátok, tudnak egymásra hatni, mert a barátságuk feltételezi a bizalmat és képesek egymásnak tanácsot adni és kölcsönösen egymás hibáit megvitatják. Vigyázat, ez egy magas szint. Ezen a magas szinten komoly közösségek épülnek már ma is. Az igazi fékező erő azonban néhány ember hatalmi körének köszönhető. Mit tehetünk? Nem őrájuk figyelünk, hanem magunkra. Ha elég sokan leszünk, akkor őket kirekeszthetjük. Ez egy idealista elmélet, de ha húsz év alatt Amerikában leszoktak a cigiről, talán mi is találunk eszközöket a megújulásunkra. Ne az autóinkat állítsuk le és ne a szupermarketeket bojkottáljuk. Mi emberek, építkezzünk újra.

Válasz

androméden üzente 14 éve

Péter,
igazad van, de arról nem írtál, h miután emberek vagyunk lehetne máshogy is megoldani a dolgokat, a videón erről nem beszélnek, de sugalmazzák, h a megoldások helyett mindenki homokba dugta a fejét az utóbbi 200-2000 évben..
A forradalmárok nem mindig fizikai változást akartak, inkább a lelkeket akarták megvilágosítani, h lássák meg a valóságot..Lehetett volna ésszerűbben élni, pl Leonardo már a XV. században feltalált sok mindent, bár ő valószínűleg látó volt, de őrá sem hallgatott túl sok ember. Az emberek úgy gondolom sok mindent feltaláltak már, de miért nem sikerül a Földet jobbá tevő találmányokat nagy tömegben alkalmaznunk?
Pont erről szól ez a kor, tönkretesszük a környezetet, egymás lelkét csak a rövidtávú kicsinyes érdekeink miatt..és majd talán egyszer ráébredünk mit teszünk..de az az egyszer most van, nincs tovább várni, egy bolygón élünk immáron majdnem 7 milliárdan és a források elfogytak..de senki nem mondja ki a nagy tömegek felé, vajon miért?

Az emberek tömegei ha elindulnak akkor nem fognak válogatni az eszközökben, de ki tudja mi fog előbb elindulni a következő világháborús pusztítás v. a természet önregeneráló mechanizmusai?

Válasz

gyuricza péter üzente 14 éve

Nem is olyan könnyű másokat vagy saját magunkat megítélni. Könnyű viszont mindig másokról és nem saját magunkról beszélni. Mindig a másokkal van a baj. Én vállalom és bevallom, hogy az életvitelem nem tökéletes és résztvevője vagyok annak a pusztításnak ami a földön történik. De! Napkollektor van a házam tetején, a falak szigeteltek, a fűtésem a legkorszerűbb, az autóm ugyan nem hibrid, de részecskeszűrős és látható füst nem jön a kipufogójából. Nem vagyok szegény, sőt kifejezetten jó módban élek és valószínű ennek köszönhetően többet is fogyasztok. Igen, de miből? Ásványvizet iszom, könnyű ételeket eszem, vitaminokat szedek, edzőterembe járok. Nem éjszakázom, nem kocsmázok, de télen is nyaralok valahol a tengerentúlon. A repülő kerozinjával én is részese vagyok a szennyezésnek, de az ásványvizemet is ki kell termelni és el kell szállítani az üzletekbe és télen az edzőtermet fűteni, nyáron hűteni kell. A pénz amit megkeresek sok mindenre jó. Segítem az idős szüleimet, akiknek nem jutott elég nyugdíj és édesapám parkinzon műtétjét 10 évvel ezelőtt 9 millió forintból úsztam meg. Engedélyeztettük a műtétet és azóta a TB is támogatja ezeket a műtéteket. Több kóbor kutyának találtunk gazdát és fizetjük a havi élelmét. A feleségem nem dolgozik, de nevel egy 3 éves kisfiút. Akik nekem vagy velem dolgoznak, jól megélnek. Nem tartozom senkinek, nincs bank hitelem és nem járok tüntetésekre sem. Ugyanúgy megbecsülöm a Balatont is, mint a tengereket. Van mobiltelefonom, LCD tévém, házimozim. Most így élek s ha kell változtatni fogok. De változtatni nem lehet csak uk muk fuk. Főleg nem az éppen aktuális hangulatnak megfelelően. Járjunk gyalog! Oké, de mindenki. És jobb, ha a földművelés felé vesszük az irányt, mert ahogy megszabadulunk az átkos túlfogyasztásunktól, jön majd egy újabb veszedelem. A kényes egyensúlyt kéne megtalálni. Szerintem én már ezen dolgozom.

Válasz

Hézinger Zsolt üzente 14 éve

Müller Kinga üzente 1 napja

Hát sajnos ez így van,
de majd történni fog valami ami ráébreszti őket a dolgok "súlyára",
de (lehet hogy) akkor már késő lesz:(

Válasz

androméden üzente 14 éve

de pontosan ezért vagyunk itt..:D
a közösségi gondolkodás és az ébredés megteremtéséért, talán még nem késő..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ami sajnos valóságos " hiánycikk": ébredő elmék és közösségi gondolkodás!

Válasz

Müller Kinga üzente 14 éve

Nagyon tanulságos........de sajnos az a baj,hogy az emberek még nem tartanak ott,hogy ezt komolyan vegyék és elkezdjenek tenni ellene!!!

Válasz